שאלה על טייגר סקין
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
מה זה המונח הזה "טייגר סקין"
ולמה אין סיכויי לקבל אותו ממכונה אוטמטית?
ולמה אין סיכויי לקבל אותו ממכונה אוטמטית?
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
טייגר סקין מתייחס לאותן נקודות חומות שמוטבעות בקרמה של הקפה וכדי לקבל אותן חשוב שהקפה יהיה טרי והחליטה תהיה אופטימאלית מבחינת טחינה, פיזור ודחיסה (פרמטרים בעייתים באוטומטיות) ומבחינת טמפרטורה.
כשכל הפרמטרים הנ"ל מתקיימים והזרימה דקה (מה שקרוי "זנב עכבר") מקבלים טייגר סקין יפה.
כשכל הפרמטרים הנ"ל מתקיימים והזרימה דקה (מה שקרוי "זנב עכבר") מקבלים טייגר סקין יפה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
האמת שלא מזמן קצת התעמקתי בנושא, כדי לנסות להבין איך בדיוק הטייגר סקין נוצר.
אז ככה:
קודם כל, צריך להבחין בין Tiger Stripes ל-Tiger Mottling.
הסטרייפס = פסים = פסי הצבעים השונים שאפשר לראות כשחולטים עם ידית נייקד. אלו באמת פסים ולא נקודות, כי יש זרימה יפה של קפה.
הנה דוגמא:

הטייגר מוטלינג (נשמע כמו שם חיבה שלי
) זה מה שאנחנו קוראים טייגר סקין - אותם כתמים כהים בתוך הקרמה, שמעידים על חליטה מעולה.

שני דברים עיקריים יש לי לומר על הנושא:
1. בניגוד לכל מני טענות והצעות שונות שעלו כאן בעבר, יש תמימות דעים בחו"ל לגבי העובדה שטייגר סקין (mottling) הוא אינדיקציה חד-משמעית לחליטה משובחת. הוא תלוי, כמובן, באיכות הקפה הירוק, איכות הקליה, טריות הקפה, טחינה ודחיסה נכונות, חליטה מדוייקת וטמפ' נכונה.
2. מבחינה כימית, מה שקרוב לוודאי קורה שם הוא שהכתמים הכהים הם שמנים שלא התמוססו בחליטה. הקרמה עצמה היא חצי-מסיסה והקפה שלמטה התמוסס לגמרי. היות ומדובר בשמנים, הכתמים האלו לא "מתאחדים" עם הקרמה שמסביב, אלא נשארים כטיפות (קצת כמו טיפות שמן שנוצרות בתוך סיר מים כששופכים פנימה שמן). הטיפות האלו מכילות המון ארומות וטעמים, וגם מעידות על כך שהפולים היו מלאים בשמן פנימי - כלומר, טריים. אני חייב להודות שזה הסבר popular science שמצאתי, ואני בטוח שאפשר לתת הסברים טובים ומדוייקים יותר, ע"י מישהו שבאמת מבין את הכימיה של הקפה. אבל זה נשמע לי הסבר נכון ומשכנע.
אז ככה:
קודם כל, צריך להבחין בין Tiger Stripes ל-Tiger Mottling.
הסטרייפס = פסים = פסי הצבעים השונים שאפשר לראות כשחולטים עם ידית נייקד. אלו באמת פסים ולא נקודות, כי יש זרימה יפה של קפה.
הנה דוגמא:

הטייגר מוטלינג (נשמע כמו שם חיבה שלי

שני דברים עיקריים יש לי לומר על הנושא:
1. בניגוד לכל מני טענות והצעות שונות שעלו כאן בעבר, יש תמימות דעים בחו"ל לגבי העובדה שטייגר סקין (mottling) הוא אינדיקציה חד-משמעית לחליטה משובחת. הוא תלוי, כמובן, באיכות הקפה הירוק, איכות הקליה, טריות הקפה, טחינה ודחיסה נכונות, חליטה מדוייקת וטמפ' נכונה.
2. מבחינה כימית, מה שקרוב לוודאי קורה שם הוא שהכתמים הכהים הם שמנים שלא התמוססו בחליטה. הקרמה עצמה היא חצי-מסיסה והקפה שלמטה התמוסס לגמרי. היות ומדובר בשמנים, הכתמים האלו לא "מתאחדים" עם הקרמה שמסביב, אלא נשארים כטיפות (קצת כמו טיפות שמן שנוצרות בתוך סיר מים כששופכים פנימה שמן). הטיפות האלו מכילות המון ארומות וטעמים, וגם מעידות על כך שהפולים היו מלאים בשמן פנימי - כלומר, טריים. אני חייב להודות שזה הסבר popular science שמצאתי, ואני בטוח שאפשר לתת הסברים טובים ומדוייקים יותר, ע"י מישהו שבאמת מבין את הכימיה של הקפה. אבל זה נשמע לי הסבר נכון ומשכנע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
-
- גורו קפה

- תגובות: 2335
הנה דוגמה לטייגר סקין שחלטתי לפני 5 דק׳... 
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- dorso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
עור נמר בבודדת ...יפה.joncafe כתב:הנה דוגמה לטייגר סקין שחלטתי לפני 5 דק׳......
זה לא קצת מעט ? לי גם כפול משאיר טעם של עוד , שלפעמים מתממש לכפולה כפול שתיים.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
טייגר סקין לא נוצר במכונה אוטומטית כי המיצוי שם מהיר מדי - פחות מ 10 שניות.
בזמן כזה לא מתקיימים 3 השלישים של האספרסו - רוב הטייגר סקין קורה בשליש הראשון בו השוט מתחיל כמו זפת.
חלק מהעניין הוא גם הטחינה עצמה - באספרסו יש טחינה ראשית שאותה מכוון (באוטמטית תמיד טוחנים גס כדי שיהיה קל לפנות את העוגייה - גם תכוון להכי דק שם זה עדיין גס מדי)
בדיסקיות יש גם חריצים קטנים יותר שתמיד מייצרים טחינה דקה יותר (מכוונת) כדי לסתום חורים בעוגייה.
הטחינה הדקה יותר ממוצה יותר מהר ונהייית יותר כהה וזה גם תורם תטייגר סקין.
בזמן כזה לא מתקיימים 3 השלישים של האספרסו - רוב הטייגר סקין קורה בשליש הראשון בו השוט מתחיל כמו זפת.
חלק מהעניין הוא גם הטחינה עצמה - באספרסו יש טחינה ראשית שאותה מכוון (באוטמטית תמיד טוחנים גס כדי שיהיה קל לפנות את העוגייה - גם תכוון להכי דק שם זה עדיין גס מדי)
בדיסקיות יש גם חריצים קטנים יותר שתמיד מייצרים טחינה דקה יותר (מכוונת) כדי לסתום חורים בעוגייה.
הטחינה הדקה יותר ממוצה יותר מהר ונהייית יותר כהה וזה גם תורם תטייגר סקין.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

איזה תמונות, ממש עושה חשק לכוס
רק שלי ייצא מקסימום קרמה בצבע צהוב אחיד.
דרך אגב מדדתי זמן לשוט קצר ומרגע יציאת הטיפות הכהות הראשונות ועד לסוף
זרימת הבלונד עברו 18 שניות.(סינתיה אוטומטית)
נ.ב: תודה על כל ההסברים.
רק שלי ייצא מקסימום קרמה בצבע צהוב אחיד.
דרך אגב מדדתי זמן לשוט קצר ומרגע יציאת הטיפות הכהות הראשונות ועד לסוף
זרימת הבלונד עברו 18 שניות.(סינתיה אוטומטית)
נ.ב: תודה על כל ההסברים.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
אתה מתחיל להבין מדוע אנחנו מעדיפים מכונות ידניות ומטחנה צמודה.
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

בהחלט מבין.