מדיה פורטל מציגה וידאו ב Overlay ולא במסך מלא.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים
לאחרונה אני נתקל בתופעה מוזרה במדיה פורטל שלא נתקלתי בה קודם.
כשאני מפעיל סרט מ moving pictures או מMovies התוכנה מציגה לי את הוידאו במסך קטן (Overlay) ולא במסך מלא.
הכפתור במקלדת שאמור לעבור מoverlay למסך מלא (x) לא מגיב.

בתחילה חשבתי שזה עניין של SKIN אבל זה נמשך גם כשחזרתי לסקין הכחול הישן והטוב

יש איפשהו הגדרה של ברירת מחדל לפתיחת וידאו או משהו כזה? הפכתי את כל התפריטים בתוכנה ולא מצאתי שום דבר כזה.

עוד מישהו נתקל בזה? יש רעיונות?

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

יש לך כרטיס מסך של ATI במקרה?

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

בערך זה כרטיס עם צ'יפ של ATI. איך זה קשור?

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מה שכנראה קורה אצלך זה מה שקרה אצלי: תכנת המדיה סנטר מוגדרת לשנות את קצב הרענון של המסך בהתאם לקצב הרענון של הקובץ. בהנחה ששולחן העבודה שלך מוגדר 1080p/60hz, ואתה מנסה לנגן קובץ שהוא 720p/23.976hz לדוגמא, התכנה משנה את הרזולוציה וקצב הרענון בהתאם. מה שגורם ל"בעיה" הוא הדרייבר המעצבן של ATI, שמגיע עם ברירת מחדל של overscan (עשר אחוז נדמה לי), ולא רק זה, שומר ערכי overscan שונים לכל רזולוציה. אז מה שבעצם קורה זה שהדרייבר שלך כבר זוכר שב-1080p/60hz לא צריך overscan, אבל ב-720p/23hz ה-overscan עדיין פעיל.

מה שאתה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה זה לבדוק באיזו רזולוציה/קצב רענון הוידאו שאתה מנסה לנגן, לשנות את שולחן העבודה שלך לאותה הרזולוציה וקצב הרענון, לאחר השינוי להוריד את ה-overscan כך שתוכל לראות את שולחן העבודה על מסך מלא, ולאחר מכן לחזור לרזולוציה ולקצב הרענון הרגילים שלך ולהיכנס למדיה סנטר ולנסות שוב.

אם זה עבד עם הקובץ שניסית לנגן אז אתה פשוט צריך לעשות את כל התהליך לכל אחת מהרזולוציות וקצבי הרענון שקבצי הוידאו שלך נמצאים בהם (לא כזה סיפור, לי לקח חמש דקות).

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני אחדד את השאלה: כשאני מפעיל את הקובץ זה לא שאני לא רואה תמונה, אני פשוט רואה אותה בקטן במסגרת המסומנת באדום בתמונה.
רק אחרי חצי דקה בערך אני יכול לעבור לתצוגה נורמאלית של מסך מלא וגם זה רק בעזרת דאבל קליק עם העכבר ולא עם המקלדת.

nadavgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אהה סליחה, לא הבנתי את הבעיה שלך :)

אכן נשמע כמו בעיה במדיה פורטל, לא תוכנה שמוכרת לי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”