קצת ארוך, אז תהיו סבלניים
כפי שאני בטוח שכבר עקבתם, לפני כחודש התחלתי במסע חיפושים והשתדרגות וכמובן מכירת הציוד שכה נהניתי ממנו בתקופה האחרונה.
כפי שידוע אני ניזון מציוד יד שנייה ברמות הגבוהות ביותר לתקציב שלי שלצערי מוגבל ביותר,(בכל זאת מפרנס עיקרי, אב לילדה מתוקה
נקודת המפנה התחילה בכך שניסיתי בכל כוחותיי, הבנתי, ניסיוני והידע שרכשתי עם השנים, ליצור מערכת אולטימטיבית של קולנוע ומוסיקה, מבלי לפצל את המערכות , 1 לקולנוע ו-1 למוזיקה ובמיוחד בתקציב נתון ללא הוצאות נוספות.
לאחרונה (לפני כ-8 חודש, התחדשתי בפרוססור מדהים של אינטגרה, שבעצם הצליח לעשות הכל, גם יפה וגם אופה), אמנם אני כהרגלי תמיד רוצה יותר (מה לעשות אני תעוותן
לצערי, התוצאה הייתה עדיין מאכזבת (יחסית), והצלחתי להגיע לביצועים טובים (מאוד), דרך כיול ה-audyssey שבחלט הצליח לאזן את כל הציוד, והצליח גם במוזיקה להביא מענה.
הקולנוע היה נשמע לי טוב, אך במוזיקה כמה שזה נשמע מצוין וכמה שקבלתי פידבקים מדהימים מהחברים היקרים בפורום, עדיין הרגשתי שזה לא זה, היה חסר לי משהו.
לכן התחלתי לכוון את האודיסי, פעמים רבות, עד שהגעתי לאידיאל סטראופוני, ובהחלט השמע היה נשמע מצויין ןאפשר אף לומר אודיופילי, מבחינת רזולוציות, עומק במה, ושדה היקפי...ארז וחני (ידידי היקר) תיאר זאת היטב כאשר היה אצלי בשישי לפני כחודש וקצת.
אמנם, ככל שהקשעתי לכיוון הסטיראו, הקולנוע איבד מקסמו, היה לי קשה להבין זאת, עד אותו ביקור גורלי של RanMoyal הנכבד, שבהחלט האיר את עיניי, במיוחד כאשר אמר ואני מצדיק אותו ואני בעצם רואה ושומע זאת במו עיניי/אוזניי, שהכל מתחיל ונגמר ברמקולים הקדמיים.
רן הרגיש אצלי בביקור האחרון אצלי, שה-801 של b&w פשוט לא מורגשים ונוצר חוסר איזון, אמנם ה-sweetspt היה נשמע מצויין אבל מבודד ורחוק מכל מקום בחלל האזנה, זה לא מצא חן בעיניי, הגדולה שלי הייתה להביא את שדה השמע לכל מקום בחלל ולא רק sweetspot. דבר שקשה מאוד לעשות
ז"א הכיול האחרון עבד מצויין בסטיראו אבל בקולנוע ה-801 נבלעו והיה חוסר איזון בסאונד.
דבר שהוביל אותי להבין שאין מנוס, סטיראו וקולנוע לעולם לא יישבו יחד אלא אם כן זה במערכות עצמאיות או בפרוססור על.
המטרה הראשונה הייתה מבחינתי להתקדם ולהביא הביתה פרוססור על, ונפל לי הצעה שכניראה לא תחזור, להביא הביתה THETA KAZABLANCA 3 כולל DACים של EXTRIM (הגבוה ביותר), THETA מאז ומעולם תמיד היו חלום רטוב בהחלט מאז שנכנסתי לעולם הזה, במיוחד כאשר יצא בזמנו THETA CAZA 1, אך המחיר היה מעבר לתקציב (אפילו שהוא היה באופן יחסי מחיר טוב), הבנתי שאת החלום הזה, אדחה
קבלתי הצעות מעולות על פרוססורים של ANTHEM אבל שוב המחיר לדעתי היה מעבר ליכולות שלי לצערי.
הכנסתי עצמי לפרשת דרכים, ואז הבנתי שהשינוי לא יבוא מהאלקטרוניקה אלא מאיכות הקדמיים במערכת.
אמנם היו לי כבר במערכת רמקולים טובים מאוד ורמקולים שאני באופן אישי מאוד התחברתי עליהם ואהבתי אותם.
אמנם הרגשתי שהם לא מספיקים לי במיוחד בגלל גודלים, כותר הוופר שאינו מתאים לחלל האזנה שלי והמרחק מהם, וכמובן הרצון להתקדם מוזיקלית ולא בהכרך קולנועית.
שמעתי לא מעט רמקולים והייתי אפילו נעול לכיוון sonus faber amator שנכנס לי לתקציב, עד שהבנתי שהשינוי בכדי שיהיה דרמתי צריך להביא אותי לרמקול הרבה יותר איכותי.
כאמור, אני אוהב קלסיקות, בעקבות זה הצלחתי להגשים חלום נוסף ומבחינתי הגעה לפיסגה מסויימת.
וכאמור התחדשתי בזוג Sonus Faber EXTRIMA, + הסטנדים התואמים.
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/915
מתוך אתר AV1
http://www.av1.co.il/loudspeakers/sonus-faber-extrema
למי שלא מכיר, מדובר על אחד מהרמקולים הטובים ביותר של החברה ונחשב עד היום לאחד הרמקולים המוניטורים הטובים בעולם (אם לא הטוב ביותר בכמה reviews שקראתי במיוחד עבור מחירו) שעלותו כאשר יצא עמד על 27,000$, ירד בשל מחירו היקר ל-14,000$ כולל הסטנדים, כיום מחירו בחו"ל עומד ביד 2 על 7000$, ובארצנו מחירו נע בין 18K-25K תלוי במצבו. רמקול זה נדיר ביותר ויצאו "רק" כ-1000 חתיכות בכל העולם, ייצרו פסק בשל עלות הרכיבים והייצור.
רמקול זה פרט ליופיו ורמת ביצועיו,
זה בהחלט הוביל אותי למכירת ה-GAMUT שפשוט לא הספיק לו ותג מחירו היה בהחלט כבד לי בכיס, לכן החלטתי לשחררו.
לאחר כמה השמעות עם הפאואר שנותר לי ה-tag mclaren, הבנתי איזה רמקולים יש לי ביד, וה-SKY is the limit. לא אכנס לרמת הביצועים של ה-EXTRIMA לא חסרים ביקורות על הרמקולים המהממים האילו.
התחדשתי לאחר בדיקות של כמה מגברי כוח ביד 2 עד 10-15K (על הפרק עמדו KRELLים וברייסטונים למינהם) ב-SUNFIRE signature 600
http://www.audiophilia.com/hardware/ma11.htm
(הפאואר סטיראו הכי רציני וכבד של החברה) מדובר ב"חזיר" לא קטן, עם יכולת עבודה על הנייר ובביקור במעבדה שנכחתי של 600 וואט (580 ליתר דיוק) ב-8 אום, והכפלתו ל-1200 ב-4 אום.
ירידה עד אום 1 עם 4000 וואט.
נוסיף לזה חמימות מוזיקלית (אופי tubeי לחלוטין שמאפיינת את בוב קארוור), יחס עיוות שואף ל-0, יכולת התמודדות עם הרמקולים הקשים ביותר ו-וואלה, אחלה חבר ל-EXTRIMA.
מגבר זה היה נשמע לי טבעי ואיכותי יותר מ"חזירי הכוח" למינהם שנשמעים דיסקוטקי יותר ממוזיקלי.
וכמובן המחיר, פשוט בדיחה
כאמור חלק ב' יגיע בהמשך.
תמונות בשלב זה לא אכניס, כי הכל אצלי כרגע ברדק, כי אני בודק עוד מספר דברים...ואני רחוק מלהסדיר שקט וויזואלי.
שבוע מקסים