חיבור רסיבר, רמקולים, מסך ומגוון אינפוטים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
czed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבוע טוב,

כבר הרבה חודשים שאני נהנה לקרוא כאן בפורומים באופן פסיבי.
לאור המלצות בפורומים בזמן האחרון, קניתי בדיוטי פרי בוקסי, רסיבר vsx-421 ורמקולים jbl scs200.5.
לא מזמן התחדשתי גם בlg ld650.
היום החלטתי לחבר את הרסיבר והרמקולים ונתקלתי בדילמה.
צריך לציין שבנוסף לבוקסי, יש לי xbox וhot magic hd.
הדילמה היא איך לחבר את מגוון האינפוטים למסך ולרסיבר.
האם לחבר את כולם למסך ומהמסך להוציא כבל לרסיבר? (מישהו יודע האם חיבור כזה יגרום לld650 לפגוע באיכות השמע?)
או שמא לחבר את כולם לרסיבר ומהרסיבר להוציא כבל hdmi למסך? במצב כזה אני מפסיד את האפשרות במסך לכייל תמונה לכל אינפוט שונה (אפשרות שמשמשת אותי בצורה מצויינת בשוני התמונה בין הxbox, הבוקסי והממיר).
כמובן שישנה אפשרות שלישית של לחבר את כל האינפוטים גם למסך וגם לרסיבר, אבל ממש חבל על כל הכסף והבלאגן של הכבלים.

כמו כן - אם החיבור העדיף הוא מהמסך לרסיבר - האם עדיף להוציא כבל אופטי או כבל hdmi?

הרבה תודה מראש,

זיו

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מעוניין בפשטות, אז עקרונית עדיף לחבר הכל ב-HDMI לרסיבר וממנו להוציא כבל HDMI בודד למסך.

מצד שני, אם אתה רוצה להינות מכל העולמות (גם כיול תמונה לכל מקור וגם עיבוד סאונד אופטימלי) אז כדאי לחבר את כל המקורות ב-HDMI למסך עבור הווידאו ובכבל אופטי/קואקס לרסיבר עבור האודיו (את הבוקסי הייתי אולי עדיין מחבר ב-HDMI ישירות לרסיבר, בפרט אם אתה מזרים דרכו קבצים שמקודדים בפורמטי אודיו HD, ובהנחה שהבוקסי תומך בהם...)

בכל מקרה, לא הייתי מחבר הכל ב-HDMI למסך ורק אז מעביר את האודיו מה-TV לרסיבר. (n)

czed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי epony (אגב - אותו epony של פורומי הmba?)
תודה על התגובה!
איזשהי המלצה לכבלים ספיציפיים בין הבוקסי לרסיבר ובין הרסיבר למסך?
תודה מראש!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”