רשת ג'יגה ביתית שופרה דה שופרה במבנה לא סטנדרטי
בשרשור של שיפוץ DIY http://www.hometheater.co.il/vt154790.% ... 7%99%D7%9D
הקמתי רשת על בסיס סיב אופטי עד הבית > סוייטצ' 24 מנוהל שקיבלתי זמנית עם כניסה אופטית > צרכני רשת (2 מחשבים, אחד מהם שרת בהקמה, רסיבר, טלויזיה, סטרימר, מדפסת) כשבתאוריה כולם צריכים לדבר את כולם.
כיום המכשירים מזוהים ברשת, אבל לא מדברים אחד עם השני, כי הסוויטצ' הוא ברמה של L2.
אין לי ראוטר, כי אין ראוטרים עם כניסה אופטית, ולכן אני מחפש סוויטצ' ברמת L3 שגם יוכל לשמש כראוטר ולגרום לכל החלקים המפורטים למעלה "לדבר" וסוף סוף להתמוגג מול סרט.
ראיתי כמה סוויצ'ים שמתאימים לצרכים שלי -
http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 0CE896EF3D
http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 2A38B0AD95
האם הצורת מחשבה שלי היא נכונה או שאני טועה הגדול בכל הקונספט?
תודה
הקמתי רשת על בסיס סיב אופטי עד הבית > סוייטצ' 24 מנוהל שקיבלתי זמנית עם כניסה אופטית > צרכני רשת (2 מחשבים, אחד מהם שרת בהקמה, רסיבר, טלויזיה, סטרימר, מדפסת) כשבתאוריה כולם צריכים לדבר את כולם.
כיום המכשירים מזוהים ברשת, אבל לא מדברים אחד עם השני, כי הסוויטצ' הוא ברמה של L2.
אין לי ראוטר, כי אין ראוטרים עם כניסה אופטית, ולכן אני מחפש סוויטצ' ברמת L3 שגם יוכל לשמש כראוטר ולגרום לכל החלקים המפורטים למעלה "לדבר" וסוף סוף להתמוגג מול סרט.
ראיתי כמה סוויצ'ים שמתאימים לצרכים שלי -
http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 0CE896EF3D
http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 2A38B0AD95
האם הצורת מחשבה שלי היא נכונה או שאני טועה הגדול בכל הקונספט?
תודה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
האמת שהסוויטצ' הוא זמני אצלי ולכן אני עדיין צריך בסופו של דבר סוויטצ' אחר.
אבל אני לא מבין דבר אחד בינתיים - נניח שיש לי ממיר אופטי-נחושת, אני מחבר אותו לראוטר רגיל וממנו לסויטצ' עם כבל אחד ? ואז כל הפורטים יוכלו לקבל IP שונה בהתאם לקנפוג ?
אבל אני לא מבין דבר אחד בינתיים - נניח שיש לי ממיר אופטי-נחושת, אני מחבר אותו לראוטר רגיל וממנו לסויטצ' עם כבל אחד ? ואז כל הפורטים יוכלו לקבל IP שונה בהתאם לקנפוג ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
הפורטים לא מקבלים IP. המחשבים מקבלים.
זה לא משנה כמה פורטים יש לך, לפורט יכולים להתחבר בסופו של דבר הרבה מחשבים, מי שמבקש את הכתובת זה המחשב ולא הפורט, אין לזה משמעות מהבחינה הזו.
ואם תחבר בין המתג לנתב ביותר מכבל אחד יהיה לופ (ואז אם המתג חכם הוא יכבה את אחד הפורטים אוטומטית כדי למנוע זאת)
זה לא משנה כמה פורטים יש לך, לפורט יכולים להתחבר בסופו של דבר הרבה מחשבים, מי שמבקש את הכתובת זה המחשב ולא הפורט, אין לזה משמעות מהבחינה הזו.
ואם תחבר בין המתג לנתב ביותר מכבל אחד יהיה לופ (ואז אם המתג חכם הוא יכבה את אחד הפורטים אוטומטית כדי למנוע זאת)
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
יש שתי דרכים לקבל IP :
1. אוטומטית דרך רכיב רשת (מתג, נתב, נקודת גישה וכו') שכולל בתוכו את השירות הזה (שנקרא DHCP)
2. ידנית ע"י הגדרה במחשב
אם למחשבים שלך יש IP והם מחוברים למתג הם יכולים לתקשר אחד עם השני, הראוטר במקרה הזה מהווה רק שער ליציאה לאינטרנט.
בכל ראוטר ביתי היום יש DHCP, במתגים מנוהלים לרוב יש גם. השימוש בDHCP הוא לא חובה, כאמור, פשוט עניין של נוחות ואוטומציה של הכתובות (למקרה שתחבר מחשב חדש או כל מכשיר שצריך כתובת ואז לא תצטרך להתעסק עם הגדרות - הכל אוטומטי)
1. אוטומטית דרך רכיב רשת (מתג, נתב, נקודת גישה וכו') שכולל בתוכו את השירות הזה (שנקרא DHCP)
2. ידנית ע"י הגדרה במחשב
אם למחשבים שלך יש IP והם מחוברים למתג הם יכולים לתקשר אחד עם השני, הראוטר במקרה הזה מהווה רק שער ליציאה לאינטרנט.
בכל ראוטר ביתי היום יש DHCP, במתגים מנוהלים לרוב יש גם. השימוש בDHCP הוא לא חובה, כאמור, פשוט עניין של נוחות ואוטומציה של הכתובות (למקרה שתחבר מחשב חדש או כל מכשיר שצריך כתובת ואז לא תצטרך להתעסק עם הגדרות - הכל אוטומטי)
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מגיע לך אינטרנט על סיב לבית?
הייתי בונה את זה ככה:
מחבר את הסיב ל media converter, ואותו ליציאת WAN בראוטר, ואת הראוטר לסוויץ
את הראוטר מגדיר ל DHCP
חיבור המחשב ישרות לרשת לדעתי קצת בעייתית, אין לך פיירוואל חומרתי.
מה זה הסיב הזה, איך קיבלת כזה דבר?
הייתי בונה את זה ככה:
את הראוטר מגדיר ל DHCP
חיבור המחשב ישרות לרשת לדעתי קצת בעייתית, אין לך פיירוואל חומרתי.
מה זה הסיב הזה, איך קיבלת כזה דבר?
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
zovirax כתב:מגיע לך אינטרנט על סיב לבית?
הייתי בונה את זה ככה:
את הראוטר מגדיר ל DHCP
חיבור המחשב ישרות לרשת לדעתי קצת בעייתית, אין לך פיירוואל חומרתי....
פיירוול יכול להיות בנתב.
תודה על התגובות.
יש לי פיירוול חומרתי כי אני בתוך קיבוץ ואת הסיב השחלתי לבד עם עזרתם של רוטל
.
אז אתם בעצם אומרים שאני לא צריך נתב ויכול להסתפק בסוויטצ' כמושהו? zv vsdo http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 3E05CD067F
אז איך אני בסופו של דבר גורם למחשבים לראות אחד את השני? יש לי חלונות 7 64 ביט ולא הצלחתי ליצור HOMEGROUP.
יש לי פיירוול חומרתי כי אני בתוך קיבוץ ואת הסיב השחלתי לבד עם עזרתם של רוטל
אז אתם בעצם אומרים שאני לא צריך נתב ויכול להסתפק בסוויטצ' כמושהו? zv vsdo http://us.zyxel.com/Products/details.as ... 3E05CD067F
אז איך אני בסופו של דבר גורם למחשבים לראות אחד את השני? יש לי חלונות 7 64 ביט ולא הצלחתי ליצור HOMEGROUP.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
הייתי למרות זאת משתמש בצורה הזאת של החיבור דרך media converter וראוטר כדי להפריד את עצמי מהרשת של הקיבוץ.
וגם עדיין אתה צריך את הראוטר בשביל לחלק כתובות IP
לגבי השיתוף ....
אתה נותן לכל המחשבים WORKGROUP זהה.
וגם שלכל היוזרים יהיה סיסמה .
ואתה אמור לראות את המחשב השכן.
תשתף ספרייה בכפתור ימני על הספרייה ו Properties
ו sharing
וגם עדיין אתה צריך את הראוטר בשביל לחלק כתובות IP
לגבי השיתוף ....
אתה נותן לכל המחשבים WORKGROUP זהה.
וגם שלכל היוזרים יהיה סיסמה .
ואתה אמור לראות את המחשב השכן.
תשתף ספרייה בכפתור ימני על הספרייה ו Properties
ו sharing
אתה תמיד יכול לשים כתובות סטטיות ואז כולם ידברו עם כולם...
מעבר לכך, אתה כמובן אמור לחבר את הסוויץ שלך שלך אל נקודת הגישה שלך לאינטרנט (בדכ מודם\ נתב של בזק, או דומה של הוט), ונקודת הגישה הזו כבר תחלק לך כתובות ותנהל את כל הרשת.
לא ברור מה המגבלה שלך בעצם.
מעבר לכך, אתה כמובן אמור לחבר את הסוויץ שלך שלך אל נקודת הגישה שלך לאינטרנט (בדכ מודם\ נתב של בזק, או דומה של הוט), ונקודת הגישה הזו כבר תחלק לך כתובות ותנהל את כל הרשת.
לא ברור מה המגבלה שלך בעצם.
zovirax
כל המחשבים הם בתור ברירת מחדל WORKGROUP ואין לי סיסמה על אף אחד מהם, כי פשוט לא שמתי. ניסיתי כמובן את SHARING אבל זה לא עבד מן הסתם כי המחשבים עדיין לא רואים אחד את השני.
- nir11
אין לי נקודת גישה בצורת מודם או כל דבר אחר דומה, כי הסיב אופטי כבר נושא בתוכו את כל המידע ואני לא צריך להתחבר/לחייג לשום דבר (תדמיין שאני מחובר ישירות לשרת של ספקית אינטרנט).
איך אני קובע כתובות סטטטיות? איפה?
כל המחשבים הם בתור ברירת מחדל WORKGROUP ואין לי סיסמה על אף אחד מהם, כי פשוט לא שמתי. ניסיתי כמובן את SHARING אבל זה לא עבד מן הסתם כי המחשבים עדיין לא רואים אחד את השני.
- nir11
אין לי נקודת גישה בצורת מודם או כל דבר אחר דומה, כי הסיב אופטי כבר נושא בתוכו את כל המידע ואני לא צריך להתחבר/לחייג לשום דבר (תדמיין שאני מחובר ישירות לשרת של ספקית אינטרנט).
איך אני קובע כתובות סטטטיות? איפה?
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אין לך צורך ברשת אלחוטית?
מכשירים ניידים כמו סמארטפונים וכו' לא מתחברים לרשת? (אני שואל בגלל שאי אפשר להגדיר כתובת ידנית ברוב במכשירים הניידים מהסוג הזה וחייבים DHCP בשביל זה)
אם הבנתי נכון את תצורת הרשת אצלך אתה לא באמת צריך ראוטר כדי להתחבר לאינטרט כי יש אחד מרכזי (?), אם כך, מתג עם DHCP יעשה את העבודה.
רק אחרי שהרשת תושלם ולכל מחשב תהיה כתובת וגישה לרשת תוכל להגדיר שיתופים. לא לפני.
מכשירים ניידים כמו סמארטפונים וכו' לא מתחברים לרשת? (אני שואל בגלל שאי אפשר להגדיר כתובת ידנית ברוב במכשירים הניידים מהסוג הזה וחייבים DHCP בשביל זה)
אם הבנתי נכון את תצורת הרשת אצלך אתה לא באמת צריך ראוטר כדי להתחבר לאינטרט כי יש אחד מרכזי (?), אם כך, מתג עם DHCP יעשה את העבודה.
רק אחרי שהרשת תושלם ולכל מחשב תהיה כתובת וגישה לרשת תוכל להגדיר שיתופים. לא לפני.
תודה על התגובות.
אחרי כמה בירורים, עם כתובות סטטיות יש לי בעיה, כי לאחראי מחשוב הראשי אין כוח ואני גם לא ממש רוצה להיות תלוי בו. יום אחד שהוא ישנה משהו (מה שקורה מדי חודש כמעט) ואני אשאר בלי אינטרנט.
אין לי שום דבר אלחוטי בבית ואני עדיין OLD-SCHOOL מבחינת טלפוניה
אני מרסק טלפונים סדרתי עם איזה שפיץ ברזל או פינה חדה לכיס...
אני אחזור לשאלה הראשונית - האם סוויטצ' L3 יפתור לי את הבעיה במכשיר אחד?
אחרי כמה בירורים, עם כתובות סטטיות יש לי בעיה, כי לאחראי מחשוב הראשי אין כוח ואני גם לא ממש רוצה להיות תלוי בו. יום אחד שהוא ישנה משהו (מה שקורה מדי חודש כמעט) ואני אשאר בלי אינטרנט.
אין לי שום דבר אלחוטי בבית ואני עדיין OLD-SCHOOL מבחינת טלפוניה
אני אחזור לשאלה הראשונית - האם סוויטצ' L3 יפתור לי את הבעיה במכשיר אחד?