נראה יפה ומעניין.
מאוד מצחיק הקטע עם הצ'מבלי החדשה...אינטרפרק מרצים לנו ארוכות שאין צורך בדאבל בוילר... שדוד קטן של 400מ"ל זה לא רציני כי זה כמו סילביה ובסוף צ'ימבלי בונה דאבל בוילר עם דוד חליטה של 400 מ"ל....
הארדואינו אדוניס הזאת היא אחת מהמכונות המסחריות הכי יפות שיש היום (ארדואניו זה תת מותג של נובה סימונלי - פעם היא היתה אימפריה)
עופר תרשה לי להגיב לגבי הדאבל בוילר, מקווה שלא תראו את זה בתור פרסומת
שים לב לפטנט שמכניס לדוד הקטן כבר מים חמים אחרי שעברו שני מחליפי חום! הדוד הקטן רק עושה פיין טיונינג לטמפ' המדויקת
תסכים איתי שדוד 400CC עם גוף חימום של 800W שמקבל מים קרים לא יחזיק מעמד לאורך כמה שוטים במחינת יציבות טמפ
דרך אגב, עוד יותר מעניינת אבל לא הצלחנו להביא לתערוכה היא ה M39GT HD בה אפשר גם לשנות את לחץ החליטה לאורך השוט כדי למצות מכל חלק בחליטה את מה שרוצים - זה הדבר האמיתי!
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
ראיתי - אבל זה לא פטנט. יש את זה בספידסטר (כיוונתם לדעת גדולים וזה יפה) אבל גם באקספובר ברוטוס כבר מדור 1, כנ"ל באיצו אלכס דאבל בוילר.
מצד שני, לה מרצוקו אומרים שזה מוסיף סיבוכיות למכונה למרות שזה מאיץ את החמום הראשוני ומשפר את היציבות.
דוד 400CC עם PID שומר על היציבות מצוין בלה ספציאלה ובעוד מכונות (גם של אסטוריה אם אני לא טועה) - לא חייבים גם מחליף חום.
כמו שאמר דבוטאנט, דאבל בוילר עם מחליף חום על ההזנה לבוילר זה לא דבר חדש. יש לזה תועלת כפולה - גם יציבות טמפרטורה וגם חסכון אנרגטי - יש דוד חם להקצפה שנשמר חם וחבר לא לנצל אותו אנרגטית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
במכונה "רגילה" מחליף החום מיועד לשרת ראש בודד - עובד בעומס מסוים (נניח באופן תאורטי של 120 כוס/שעה)
עכשיו הוא צריך לתת מים חמים בטמפ יציבה לשלושה וגם לארבעה ראשים גם תחת עומס עכשיו של כמעט 500 כוס/שעה. כדי להבטיח שהמים יוצאים בטמפ' יציבה מעבירים אותם בשני מחליפי חום בטור
לזה אגב מצטרף הSmartBoiler - ניטור ותפעול אלקטרוני של הדוד. בגדול גופי החימום נכנסים לעבודה בפולסים קצרים בתכיפות גבוהה כמענה לשינויים גם עדינים ביותר בלחץ הדוד (0.05 באר)
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
לגבי הטמפ' בדוד - זה בדיוק PID. וידאתי את זה בתערוכה עם האיש הטכני של אינטרפרק.
לגבי מחליף החום - הבנתי
באמת, ככל שאני חושב על זה, זו כנראה הדרך הכי פשוטה.
כי מחליף חום עבה יותר (יותר מים) לא יגיע לטמפ' הרצויה, ומחליף חום ארוך יותר (יותר מים) יגיע לטמפ' גבוהה מדי.
moti_r כתב:לגבי הטמפ' בדוד - זה בדיוק PID. וידאתי את זה בתערוכה עם האיש הטכני של אינטרפרק.
לגבי מחליף החום - הבנתי
באמת, ככל שאני חושב על זה, זו כנראה הדרך הכי פשוטה.
כי מחליף חום עבה יותר (יותר מים) לא יגיע לטמפ' הרצויה, ומחליף חום ארוך יותר (יותר מים) יגיע לטמפ' גבוהה מדי.
...
מחליף חום ארוך יותר לא פותר הבעיה?
אולי צריך בכלל PID במחליף החום וגמרנו...