שלום לכולם,
לאור כל הרכישות והשידרוגים של חברי הפורום לרסיברים (אונקיו 809, ימהה 2010...), גם לי זה עשה חשק לשדרג את הרסיבר הישן והטוב שלי (דנון 3801).
החשק לשדרוג בא בעיקר בשביל לשפר את יכולות הק"ב ממה שיש לי כרגע, תמיכה בפורמטי האודיו החדשים וגם מאד חשוב לי נושא איכות התמונה ועיבוד הוידאו (או שאיך שלא קוראים לזה) במכשיר.
המקור העיקרי שלי לתכני HD ,אם זה MKV או תכני בלוריי מלא ,הוא ה- DUNE DUO שמחובר ישירות לטלויזיה
(האודיו כרגע מחובר בכבל קואקסיאלי לרסיבר ).
היום ברסיברים החדשים בשביל לקבל סאונד של פורמטי האודיו החדשים אתה צריך לחבר את הסטרימר שברשותי או כל מקור אחר בכבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר לטלויזיה - מה שאומר שעיבוד הוידאו או איכות התמונה "באה" מהרסיבר, נכון?
האם איכות התמונה שאקבל תהיה טובה יותר מהרסיבר? האם עיבודי התמונה ברסיברים השונים "טובים" יותר מאשר חיבור ישיר בין הסטרימר לטלויזיה.
אני גם יודע שבזמנו עופר כתב על ה- OPPO , שהוא מציג את איכות התמונה הטובה ביותר שנתקל בו (משתמש במעבד של MARVELL ה-QDEO). ראיתי שאונקיו משתמשים במעבד זה.
ראיתי גם שבימהה משתמשים במעבד וידאו: "HQV VHD1900".
האם יש "עדיפות" למעבד וידאו כזה או אחר או שההבדלים זניחים?
כמו ש"בועזון" כתב על האונקיו 809 שקנה בארה"ב:
"זה מוזר, כי בכלל לא החשבתי את זה כפונקצייה בקניית הרסיבר - אבל השיפור בתמונה ממש מרשים. יש לי מסך HD-ready, ומעולם לא ראיתי אותו חד ומלא צבע יותר. בהחלט יותר טוב מחיבור ישיר של הרכיבים (A210, PS3) למסך"
מצד שני קראתי שמישהו אחר כתב על האונקיו 608 או 609 (לא זוכר במדויק) שדווקא איכות התמונה לא טובה ואפילו גרועה יותר.
השורה התחתונה: איזה רסיבר הוא בעל מעבד הוידאו הטוב ביותר? (שמתקרב ל- OPPO).
האם ההבדלים כאלה גדולים באיכויות התמונה ברסיברים ששווה להשקיע עליהם עוד כסף?
מתנצל על המגילה, תודה.
שי.
עיבוד וידאו/איכות תמונה ברסיברים
-
shyalon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 226
- שם מלא: שי אלון