HTPC חדש - איזה מקודדים להתקין ואיזה הגדרות מומלצות?
ראיתי את השרשור בראש הפורום, אבל הוא כבר מאוד ישן אז החלטתי לשאול ולקוות לתשובות מעודכנות יותר.
התחדשתי בHTPC דיי חזק ועליו מערכת הפעלה WIN7 64BIT.
עד עכשיו הייתי רגיל להתקין במחשבים שלי את חבילת המקודדים CCCP וזהו. האם כדאי להתקין משהו אחר?
ה-HTPC יחובר בעוד כשבוע לרסיבר פיוניר VSX-421 שיחובר לסט רמקולים JBL SCS200.5. אילו הגדרות אצטרך לעשות כדי לשמוע כמו שצריך ומכל חמשת הרמקולים והסאב?
תודה,
אבירן.
התחדשתי בHTPC דיי חזק ועליו מערכת הפעלה WIN7 64BIT.
עד עכשיו הייתי רגיל להתקין במחשבים שלי את חבילת המקודדים CCCP וזהו. האם כדאי להתקין משהו אחר?
ה-HTPC יחובר בעוד כשבוע לרסיבר פיוניר VSX-421 שיחובר לסט רמקולים JBL SCS200.5. אילו הגדרות אצטרך לעשות כדי לשמוע כמו שצריך ומכל חמשת הרמקולים והסאב?
תודה,
אבירן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
דווקא הסעיף של Windows 7 מעודכן.
בכל מקרה, לא ציינת עם איזו תוכנה אתה מעוניין לעבוד, אבל בתור התחלה, פעל על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". הוא גם רלוונטי ומעודכן.
בהצלחה!
בכל מקרה, לא ציינת עם איזו תוכנה אתה מעוניין לעבוד, אבל בתור התחלה, פעל על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". הוא גם רלוונטי ומעודכן.
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני מתקין:
1. MPC-HC
2. Haali splitter
בדקה של קינפוג יש תמיכה בכל הפורמטים הנפוצים והאצת חומרה, כולל כתוביות.
אין לי צורך בשום התקנה של מקודד או חס וחלילה חבילת מקודדים.
1. MPC-HC
2. Haali splitter
בדקה של קינפוג יש תמיכה בכל הפורמטים הנפוצים והאצת חומרה, כולל כתוביות.
אין לי צורך בשום התקנה של מקודד או חס וחלילה חבילת מקודדים.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשביל ש-MPC HC יעבוד אין צורך אפילו ב-Haali.
אוקי, הורדתי את ה-MPC-HC והגדרתי לפי המדריך, עובד בסדר גמור.
בחלק שעוסק בהגדרות של האודיו במדריך, לא ראיתי (או שפספסתי) איך אני אמור להגדיר אם אני רוצה להוציא סאונד 5.1 מהמחשב לרסיבר דרך יציאת ה-HDMI. ראיתי התייחסות לסטריאו, ועוד כמה אופציות. אם מישהו יוכל למקד אותי להגדרות שאני צריך זה יעזור מאוד.
שאלה נוספת, במידה ובנוסף לMPC-HC אני רוצה שתהיה לי האפשרות לעבוד גם עם המדיה פלייר/BSPLAYER, איזה מקודדים עלי להתקין?
הCCCP היא בסדר? יותר מידיי? עדיף משהו אחר?
אבירן.
בחלק שעוסק בהגדרות של האודיו במדריך, לא ראיתי (או שפספסתי) איך אני אמור להגדיר אם אני רוצה להוציא סאונד 5.1 מהמחשב לרסיבר דרך יציאת ה-HDMI. ראיתי התייחסות לסטריאו, ועוד כמה אופציות. אם מישהו יוכל למקד אותי להגדרות שאני צריך זה יעזור מאוד.
שאלה נוספת, במידה ובנוסף לMPC-HC אני רוצה שתהיה לי האפשרות לעבוד גם עם המדיה פלייר/BSPLAYER, איזה מקודדים עלי להתקין?
הCCCP היא בסדר? יותר מידיי? עדיף משהו אחר?
אבירן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

MPC HC: אתה צריך את האופציה של bit stream.
BS Player: אפשר להשתמש ב-Shark007. שים לב שעבור 64 ביט צריך 2 התקנות וגם להגדיר הכל פעמיים, כפי שמוסבר במדריכים. כמו כן, מומלץ לבחור בהתקנה של BSPlayer שלא יתקין בעצמו מקודדים.
BS Player: אפשר להשתמש ב-Shark007. שים לב שעבור 64 ביט צריך 2 התקנות וגם להגדיר הכל פעמיים, כפי שמוסבר במדריכים. כמו כן, מומלץ לבחור בהתקנה של BSPlayer שלא יתקין בעצמו מקודדים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

MPC HC מאפשר, בנוסף למקודדים הפנימיים המובנים, גם שימוש במקודדים חיצוניים, ע"י שימוש בתפריט של External Filters.
אתה יכול לחסום שם מקודד חיצוני, כפי שמוסבר בנספח מספר 1 ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ואז FFDShow לא יופעל אצלך בתוך הנגן.
אתה יכול לחסום שם מקודד חיצוני, כפי שמוסבר בנספח מספר 1 ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ואז FFDShow לא יופעל אצלך בתוך הנגן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המקודד הפנימי לא מופיע לעולם בתפריט ה-External Filters.
ברגע שתחסום בתפריט זה את כל המקודדים החיצוניים המפענחים H.264, ייכנס לפעולה המקודד הפנימי.
ברגע שתחסום בתפריט זה את כל המקודדים החיצוניים המפענחים H.264, ייכנס לפעולה המקודד הפנימי.
קשה לי להסביר לך... בתוכנת ההגדרות של MEDIA PORTAL יש מקום לבחור מה יפענח מה...
בכל סוגי הווידאו יש MPC... בעוד שבתכנים של H264 אין. חסימה בנגן עצמו לא תועיל לדעתי...
בגלל שמדובר כאן בהגדרות הפנימיות של המדיה פורטל...
בכל סוגי הווידאו יש MPC... בעוד שבתכנים של H264 אין. חסימה בנגן עצמו לא תועיל לדעתי...
בגלל שמדובר כאן בהגדרות הפנימיות של המדיה פורטל...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כי כנראה ה-MPC HC מזהה שמדובר במקודדים זהים (חיצוניים/פנימיים) ולכן לא מציג אותם כדי למנוע כפילות.
כלל אין הפעלה של ה MPC דרך ה MOVING PICTURES במדיה פורטל...pixies כתב:כי כנראה ה-MPC HC מזהה שמדובר במקודדים זהים (חיצוניים/פנימיים) ולכן לא מציג אותם כדי למנוע כפילות....
זה לא מופיע באופציות שאפשר לבחור... התוכנה כלל לא מופעלת. כל תוכן של
H264 מופעל ע"י ככל הנראה נגן פנימי של הפלאג אין או המדיה פורטל...
את מה שמסומן בעיגול אין לי. יש שם רק FFDSHOW ואיזה DTV-DVD פילטר של
ווינדוס... ולכן זה כלל לא מפעיל מדיה פלייר בתכנים של H264...
נערך לאחרונה על ידי sYn ב 04/12/2011 20:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

sYn, אם אתה מעוניין שהמקודדים של MPC יופיעו במדיה פורטל, אתה צריך לבחור אותם בהגדרות של Shark007.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם כך, אז אין לך את המקודדים החיצוניים של MPC HC, אלא רק את אלה של מיקרוסופט ו-FFDShow...