אני דווקא הרבה יותר הודהמתי מכך שגיליתי שבמקום השני נמצא בפער קטן מאוד בן אנוש ולא מכונה (לראות ולא להאמין)
אני דווקא הרבה יותר הודהמתי מכך שגיליתי שבמקום השני נמצא בפער קטן מאוד בן אנוש ולא מכונה (לראות ולא להאמין)
יש לא מעט חשיבה לפני האלגוריתמים הטכניים שצריך לבצע. צריך להחליט איזה אלגוריתם יהיה הכי מהיר, ולעשות את זה כולל הקטע הטכני עצמו ב-5 שניות זה מטורף לגמרי ובהחלט צריך שיהיה לך שכל, יכולת מוטורית טובה והרבה הרבה מזל.harari כתב:שתהיו בעניינים זה הרבה יותר פשוט ממה שכולם חושבים. אין כאן חשיבה כמעט בכלל, הכל מהלכים אוטומטיים.
אבל בהחלט פנאטי לסדר קוביה ב5 שניות. הרבה חיים כנראה שאין לילד הזה...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
בתור אחד שיודע לפתור את הקוביה, יש 4 שלבים קבועים.
בהתחלה בוחרים צבע באופן שרירותי ומשם הכל אוטומטי. בכל שלב יש מהלך שונה אבל בתוך כל שלב המהלך קבוע ואוטומטי, פשוט סט של תנאים (ולא רבים, משהו כמו 3-2).
בשביל לפתור את זה ביד צריך לאמן את האצבעות אבל מכונה תלויה רק במהירות המנועים שלה, היא הרי סורקת את הקוביה וידעת איפה כל צבע נמצא, דבר שקשה יותר לעשות עם מוח אנושי, היא יודעת מראש מה לעשות ואחרי החישוב (שלוקח הרבה פחות מ5 שניות) הכל תלויי כמה היא זריזה. לבן-אדם (רגיל, לא ילד יפני שהקדיש את החיים שלו למטרה) קשה לזכור בדיוק איפה כל צבע נמצא בקוביה (יש 54 ריבועים בקוביה) והוא מחשב on-the-fly.
כמובן שאני לא מזלזל, חס וחלילה, לא בילד ולא במפתחים של המכונה, לדעתי זה הישג מדהים לבצע את זה ע"י סמארטפון.
בהתחלה בוחרים צבע באופן שרירותי ומשם הכל אוטומטי. בכל שלב יש מהלך שונה אבל בתוך כל שלב המהלך קבוע ואוטומטי, פשוט סט של תנאים (ולא רבים, משהו כמו 3-2).
בשביל לפתור את זה ביד צריך לאמן את האצבעות אבל מכונה תלויה רק במהירות המנועים שלה, היא הרי סורקת את הקוביה וידעת איפה כל צבע נמצא, דבר שקשה יותר לעשות עם מוח אנושי, היא יודעת מראש מה לעשות ואחרי החישוב (שלוקח הרבה פחות מ5 שניות) הכל תלויי כמה היא זריזה. לבן-אדם (רגיל, לא ילד יפני שהקדיש את החיים שלו למטרה) קשה לזכור בדיוק איפה כל צבע נמצא בקוביה (יש 54 ריבועים בקוביה) והוא מחשב on-the-fly.
כמובן שאני לא מזלזל, חס וחלילה, לא בילד ולא במפתחים של המכונה, לדעתי זה הישג מדהים לבצע את זה ע"י סמארטפון.
יפה
זה שזה מנוהל על ידי סמארטפון זה משעשע, אבל הדרישות החישוביות למשימה מאוד נמוכות, כך שזה לכשעצמו לא מהווה אתגר מיוחד. בניית המכניקה מלגו היא האתגר פה.
פעם (כשהקובייה הייתה להיט עולמי) כל העיניין בה היה היכולת לפתור וכמה מהר מבחינת חשיבת האדם.
היום כל מה שקשור אליה זה עינייני זריזות ידיים.
זה שזה מנוהל על ידי סמארטפון זה משעשע, אבל הדרישות החישוביות למשימה מאוד נמוכות, כך שזה לכשעצמו לא מהווה אתגר מיוחד. בניית המכניקה מלגו היא האתגר פה.
פעם (כשהקובייה הייתה להיט עולמי) כל העיניין בה היה היכולת לפתור וכמה מהר מבחינת חשיבת האדם.
היום כל מה שקשור אליה זה עינייני זריזות ידיים.
משה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9051
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
זרוק לנו איזה טיפ או שניים...harari כתב:שתהיו בעניינים זה הרבה יותר פשוט ממה שכולם חושבים. אין כאן חשיבה כמעט בכלל, הכל מהלכים אוטומטיים.
...
הנה אתר (בעברית אפילו) שמציג באופן ברור עם תמונות דרך לפתור את הקובייה (7 שלבים):
http://rubiks.glove.co.il/intro.php
http://rubiks.glove.co.il/intro.php
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
תודהosherov כתב:הנה אתר (בעברית אפילו) שמציג באופן ברור עם תמונות דרך לפתור את הקובייה (7 שלבים):
http://rubiks.glove.co.il/intro.php...