בנקודת הקשבה (Acoustic sweet spot) איך שאני קורא לה , אין באסים לעומת -
כשאני יושב בסלון (5x6) בבית פתוח בראש המשולש ומאזין למוזיקה אני לא מרגיש את הבאסים ולא שומע אותם
לעומת , כשאני זז שמאלה או ימינה או אפילו יוצא מהסלון אני שומע שהבאסים יותר חזקים ויותר מדויקים
הרמקולים עם פתח אחורי ממוקמים 30 ס"מ מהקיר במרחק שווה ממני
למה?
תודה רבה
לעומת , כשאני זז שמאלה או ימינה או אפילו יוצא מהסלון אני שומע שהבאסים יותר חזקים ויותר מדויקים
הרמקולים עם פתח אחורי ממוקמים 30 ס"מ מהקיר במרחק שווה ממני
למה?
תודה רבה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
החדר לא אידיאלי בשביל שתשמע גם באסים בקודקוד...
בצד שמאל יש לך ארון ואחר כך ספה זה בולע את הגלים ומגביל אותם מלנוע בחופשיות בחדר, בצד ימין אין לך בכלל קיר ויש מולך שולחן...
אתה שומע באס בחלקים שונים בחדר כי הגלים נעים לכיוון שטח פתוח יותר (מצד ימין) ונבלעים ונוצרים גלים עומדים (בצד שמאל).
רמקול עם באס ריפלקס אחורי זקוק לחדר אקוסטי ולא חנוק. תנסה לקחת את הרמקולים קדימה ולסובב כ20 מעלות לכיוונך...
בצד שמאל יש לך ארון ואחר כך ספה זה בולע את הגלים ומגביל אותם מלנוע בחופשיות בחדר, בצד ימין אין לך בכלל קיר ויש מולך שולחן...
אתה שומע באס בחלקים שונים בחדר כי הגלים נעים לכיוון שטח פתוח יותר (מצד ימין) ונבלעים ונוצרים גלים עומדים (בצד שמאל).
רמקול עם באס ריפלקס אחורי זקוק לחדר אקוסטי ולא חנוק. תנסה לקחת את הרמקולים קדימה ולסובב כ20 מעלות לכיוונך...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תופעה יפה שהדגמנו בתערוכה האחת לפני שלנו - שקוראים לה גלים עומדים.
פיתרון אחד הוא פשוט לשנות פאזה - תזוזה קטנה של הסאב או שינוי בכפתור הפאזה שלו (אם יש לו). גם שינוי זוית רמקולים יכול מאוד לשפר.
פתרונות יותר רציניים לפתרון דורשים שינויים באקוסטיקה של החדר. ממליץ שתחפש באתר "גלים עומדים".
פיתרון אחד הוא פשוט לשנות פאזה - תזוזה קטנה של הסאב או שינוי בכפתור הפאזה שלו (אם יש לו). גם שינוי זוית רמקולים יכול מאוד לשפר.
פתרונות יותר רציניים לפתרון דורשים שינויים באקוסטיקה של החדר. ממליץ שתחפש באתר "גלים עומדים".
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לפי מה שהבנתי אין לו סאב...oferlaor כתב:תופעה יפה שהדגמנו בתערוכה האחת לפני שלנו - שקוראים לה גלים עומדים.
פתרונות יותר רציניים לפתרון דורשים שינויים באקוסטיקה של החדר. ממליץ שתחפש באתר "גלים עומדים"....
אם אתה אומר לשנות פאזה, אז פשוט ברמקול הימני להצליב בין ה + לבין ה - ...
JEXY כתב:לפי מה שהבנתי אין לו סאב...oferlaor כתב:תופעה יפה שהדגמנו בתערוכה האחת לפני שלנו - שקוראים לה גלים עומדים.
פתרונות יותר רציניים לפתרון דורשים שינויים באקוסטיקה של החדר. ממליץ שתחפש באתר "גלים עומדים"....
אם אתה אומר לשנות פאזה, אז פשוט ברמקול הימני להצליב בין ה + לבין ה - ......
אין לי סאב
אני בדיוק קורא על גלים עומדים
איך אני אצליב בין ה + לבין ה - ?
לחבר אותם יחד?? זה יקצר!!!