רכשתי לפני שבוע ארדואינו.
יש לי בבית NAS של QNAP. למי שלא מכיר, זה מכשיר שמחזיק בתוכו דיסק-קשיח, ויושב על הרשת הביתית. הוא למעשה מזדהה כמו שרת, ומאפשר לאכסן עליו את כל הקבצים הביתיים (תמונות, סרטים וכו'). למעשה, זהו שרת לינוקס עם apache וכל מה שצריך.
אני מתכנן לכתוב את כל קוד המערכת על השרת הזה. הארדואינו יתחבר אליו ב-USB ויקבל ממנו פקודות להפעלה וכיבוי של המכונה.
היות ואני לא מבין כמעט דבר וחצי דבר באלקטרוניקה, החלטתי שאני לא רוצה לבנות את מיתוג המכונה (ממסר וכו') בעצמי.
יתרה על כך - אני לא מעוניין שהארדואינו ישב צמוד למכונה, כי זה מסורבל וגדול מדי (מצריך חשמל בנפרד, כבלאז' וכו').
החלטתי על פתרון שונה לגמרי: רכשתי הערב שקע נשלט מרחוק (האמת שקניתי 3 כאלו...). השקע יתחבר לקיר והמכונה תחובר אליו. זה כל מה שיהיה באיזור המכונה.
בחדר העבודה, השלט יחובר לארדואינו, שמחובר בתורו לשרת הלינוקס עליו רץ קוד המערכת. כשהמערכת תרצה להדליק את המכונה, היא תשלח פקודה דרך USB לארדואינו, שבתורו יקצר את הנקודות הנכונות בשלט כדי לחקות לחיצה על כפתור ON או OFF, בהתאם לפקודה.
כמה טוויסטים אפשריים:
- כדי להפעיל את המכונה באופן ידני, אני אצטרך ללחוץ על כפתור ההפעלה הידני שנמצא על השקע. זה קצת לא נוח וגם מכוער. לכן, הזמנתי עוד שלט, והוא ישב ליד המכונה. כדי להפעיל את המכונה, אני פשוט אלחץ על השלט והוא יזרים קוד לשקע שבקיר, כדי שהמכונה תדלק.
- בהמשך, אני אולי אכניס את השלט לתוך קופסאת עץ יפה, כך שיהיה כפתור יפה ומעוצב להדלקה וכיבוי של המכונה
- השלט משדר בתדר סטנדרטי (434MHZ). אפשר לקנות משדר תואם לארדואינו. אני עדיין לא יודע בוודאות, אבל יתכן ואוכל להגיע למצב שבו הארדואינו לא צריך להשתמש בשלט, אלא יכול פשוט לשלוח את האות הנכון כדי להפעיל את השקע שבחדר השני. כשתגיע החבילה, אני אקנה משדר ומקלט ואנסה לסמלץ את תשדורת השלט
- אני מתכנן הפעלה מרחוק דרך האינטרנט, כולל טיימר אוטומטי לכיבוי - מרגע הדלקת המכונה, הארדואינו סופר שעתיים ומכבה אותה. זה יהיה גיבוי, למקרה שאני לא בבית והמכונה נדלקת לחינם
- רעיון משוגע לגמרי (ולא ישים על אייפון, רק על אנדרואיד): כשאני נמצא באיזור גיאוגרפי (GPS) של הבית, ומכוון את המכשיר למצב שקט אחרי השעה 20:00 (כלומר, אני כנראה הולך לישון), הסלולרי ישלח הודעה למערכת, שתספור 6 שעות ותדליק את המכונה. כלומר, אם נפלתי שדוד בשעה 22:00, כנראה שאתעורר בשעה 05:00. המכונה תדלק בשעה 04:00 ותהיה מוכנה לעבודה
כרגע הארדואינו כבר כאן. שיחקתי איתו והצלחתי לשלוט בו מהשרת.
השקעים הוזמנו היום, מקווה שיגיעו במהלך השבוע הבא ואז אראה אם אפשר לשלוט בהם מהארדואינו.
הערות והצעות תתקבלנה בברכה