פרויקט: הפעלת מכונה מרחוק וטיימר דיגיטלי

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לרעיונות הנפלאים שעלו כאן, וליוזמה הברוכה של רוני ואבשי, גם אני -סופסוף- החלטתי לבצע את פרויקט הפעלת המכונה מרחוק שלי.

רכשתי לפני שבוע ארדואינו.

יש לי בבית NAS של QNAP. למי שלא מכיר, זה מכשיר שמחזיק בתוכו דיסק-קשיח, ויושב על הרשת הביתית. הוא למעשה מזדהה כמו שרת, ומאפשר לאכסן עליו את כל הקבצים הביתיים (תמונות, סרטים וכו'). למעשה, זהו שרת לינוקס עם apache וכל מה שצריך.

אני מתכנן לכתוב את כל קוד המערכת על השרת הזה. הארדואינו יתחבר אליו ב-USB ויקבל ממנו פקודות להפעלה וכיבוי של המכונה.

היות ואני לא מבין כמעט דבר וחצי דבר באלקטרוניקה, החלטתי שאני לא רוצה לבנות את מיתוג המכונה (ממסר וכו') בעצמי.
יתרה על כך - אני לא מעוניין שהארדואינו ישב צמוד למכונה, כי זה מסורבל וגדול מדי (מצריך חשמל בנפרד, כבלאז' וכו').

החלטתי על פתרון שונה לגמרי: רכשתי הערב שקע נשלט מרחוק (האמת שקניתי 3 כאלו...). השקע יתחבר לקיר והמכונה תחובר אליו. זה כל מה שיהיה באיזור המכונה.

בחדר העבודה, השלט יחובר לארדואינו, שמחובר בתורו לשרת הלינוקס עליו רץ קוד המערכת. כשהמערכת תרצה להדליק את המכונה, היא תשלח פקודה דרך USB לארדואינו, שבתורו יקצר את הנקודות הנכונות בשלט כדי לחקות לחיצה על כפתור ON או OFF, בהתאם לפקודה.

כמה טוויסטים אפשריים:
- כדי להפעיל את המכונה באופן ידני, אני אצטרך ללחוץ על כפתור ההפעלה הידני שנמצא על השקע. זה קצת לא נוח וגם מכוער. לכן, הזמנתי עוד שלט, והוא ישב ליד המכונה. כדי להפעיל את המכונה, אני פשוט אלחץ על השלט והוא יזרים קוד לשקע שבקיר, כדי שהמכונה תדלק.

- בהמשך, אני אולי אכניס את השלט לתוך קופסאת עץ יפה, כך שיהיה כפתור יפה ומעוצב להדלקה וכיבוי של המכונה

- השלט משדר בתדר סטנדרטי (434MHZ). אפשר לקנות משדר תואם לארדואינו. אני עדיין לא יודע בוודאות, אבל יתכן ואוכל להגיע למצב שבו הארדואינו לא צריך להשתמש בשלט, אלא יכול פשוט לשלוח את האות הנכון כדי להפעיל את השקע שבחדר השני. כשתגיע החבילה, אני אקנה משדר ומקלט ואנסה לסמלץ את תשדורת השלט

- אני מתכנן הפעלה מרחוק דרך האינטרנט, כולל טיימר אוטומטי לכיבוי - מרגע הדלקת המכונה, הארדואינו סופר שעתיים ומכבה אותה. זה יהיה גיבוי, למקרה שאני לא בבית והמכונה נדלקת לחינם

- רעיון משוגע לגמרי (ולא ישים על אייפון, רק על אנדרואיד): כשאני נמצא באיזור גיאוגרפי (GPS) של הבית, ומכוון את המכשיר למצב שקט אחרי השעה 20:00 (כלומר, אני כנראה הולך לישון), הסלולרי ישלח הודעה למערכת, שתספור 6 שעות ותדליק את המכונה. כלומר, אם נפלתי שדוד בשעה 22:00, כנראה שאתעורר בשעה 05:00. המכונה תדלק בשעה 04:00 ותהיה מוכנה לעבודה :)

כרגע הארדואינו כבר כאן. שיחקתי איתו והצלחתי לשלוט בו מהשרת.
השקעים הוזמנו היום, מקווה שיגיעו במהלך השבוע הבא ואז אראה אם אפשר לשלוט בהם מהארדואינו.

הערות והצעות תתקבלנה בברכה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

למה אתה צריך ארדואינו? רק בשביל לשלוט על ממסר שידליק את המכונה?
תמצא קופסת ממסרים שמתחברת ל USB ותוכל לוותר על הארדואינו.
יש לך מחשב שלם עם מערכת הפעלה מסודרת ואתה מחבר אותו למיקרו בקר ישן עייף ובלי יכולות שמריץ אסמבלר ובקושי? למה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

רגע, הטייגר סקין היפה הזה מהארדואינו או מהאניטה ? :lol:

בהצלחה אחינו, לי אין סבלנות לפרויקטים כאלה - הכי אוטומציה בשבילי כרגע זה שעון שבת :)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

דבוטאנט כתב:יש לך מחשב שלם עם מערכת הפעלה מסודרת ואתה מחבר אותו למיקרו בקר ישן עייף ובלי יכולות שמריץ אסמבלר ובקושי? למה?
...
כי אני צריך למתג באופן אלחוטי, זו הסיבה היחידה.
ה"מחשב" נמצא בחדר העבודה, והמכונה בפינת האוכל/סלון. אני לא רוצה/יכול להעביר כבלים, וגם לא מעוניין להוסיף עוד "חפצים" ליד המכונה (כלומר, אפילו לשים שם ארדואינו+ספק כח וכו' אני לא רוצה). בקושי אני מסתדר עם הרעיון שאצטרך להדליק את המכונה בעזרת כפתור אחר מהכפתור המקורי שלה...

כפיר - בסופו של דבר ההפעלה תהיה פשוטה לגמרי והקינפוג יהיה יותר קל מאשר שעון שבת דיגיטלי :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

למה צריך הארדואינו? קנה מקלט משדר ותחבר ממסר למקלט.
ממה שאני מבין כל מה שהארדואינו יעשה אצלך זה לקבל פקודה להפעיל ממסר ולשלוח אותה לממסר.... אפשר לדלג עליו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

תן לי דוגמא למוצר כזה, אני אשמח.

בינתיים למדתי שהשלט עובד על תדר סטנדרטי של 434Mhz. יש רכיב פשוט לארדואינו שמשדר בתדר הזה:
http://www.dash.co.il/index.php?route=p ... uct_id=543

אם זה ילך טוב (ויש סיכוי גבוה שלא) אני אוכל לגרום לכך שהארדואינו ישדר את אות ה-RF הנכון וידליק את השקע מרחוק, בלי שום שלט וסיבוכים. זה כבר שימוש נהדר לארדואינו.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

התקדמות משמעותית!

קיבלתי השבוע את השלטים.
ע"י הרבה קריאה ובדיקה ב-Spec Sheets, גיליתי שהשקע הנשלט עובד על תדר סטנדרטי ומאוד נפוץ (מסתבר): 433.92Mhz

אתמול קניתי משדר ומקלט בדיוק לתדר הזה (אני מוכרח להודות מאוד לאנשים הנהדרים בד.א.ן אלקטרוניקה. הם יעצו לי והסבירו המון (אני לא מבין שום דבר באלקטרוניקה), קראו איתי Spec-ים וחישבו איתי ביחד מספרים שאצטרך בהמשך).

אח שלי (שנכנס עמוק לעסק איתי, וגם הוא מתכנן עכשיו מערכת כזו) מצא ספריה מעולה שתומכת בשליטה בשקעים כאלו בדיוק. עבדתי על הנושא הרבה מאוד שעות ביומיים האחרונים, ובסופו של דבר מצאתי איך להפעיל אותה (רמז למי שמנסה: *לא* להשתמש ב-SDK 1.0 החדש של ארדואינו. אני לא יודע למה אבל הוא לא עובד. עבדו עם 0.23 הישן).

אני נמצא כרגע במצב שבו אני מדליק את השקע מהארדואינו ע"י שליחת תדר שמדמה את השלט! לא צריך את השלט בכלל במערכת. במידה והשלט כן נלחץ, הארדואינו מזהה אותו נכון ויודע להגיב (למשל, להפעיל טיימר שיכבה את המכונה אוטומטית שעתיים לאחר הפעלתה).

בסופו של דבר בסלון, ליד המכונה, יהיה בסה"כ שקע/תקע שנראה כמו שעון שבת קטן. כל השליטה בו תעשה ע"י גלי רדיו שהארדואינו ישדר מחדר העבודה שלי. נקי ואלגנטי!

כעת נותר רק - לכתוב את כל הקוד... :) טיימרים, הפעלה ידנית וכו'.

מצ"ב תמונה של המערכת כפי שהיא כרגע.
מצד ימין הארדואינו, מחובר ב-USB למחשב.
מעליו מטריצה ועליה המשדר (בצד ימין למעלה) והמקלט (מצד שמאל), מחוברים לארדואינו.
אפשר לראות שקע (סטנדרט אירופאי, קצת מציק אבל יסודר בהמשך), שלט שלם וגם שלט אחר שפתחתי כדי לזהות את הצ'יפ שנמצא עליו.

צ'מעו, זה ממש ממש כיף, הסיפור הזה!
Geekiness Rulez!!! :מעשן:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #8 

לא הבנתי חצי ממה שכתבת :) אבל כיף לשמוע שהצלחת לפצח את הדרך לצורת ההפעלה מרחוק שתמיד רצית.

אז בגלל זה אתה עסוק לאחרונה ולא בא לבקר אותי (U)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

:kiss: נפגש השבוע בוודאות :)

(זה לא כזה מסובך, מה שכתבתי. הארדואינו משדר רדיו ומדמה את עצמו לשלט, כך שהשקע חושב שהשלט נלחץ וכך בעצם יש לי שעון שבת חכם :))

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

לפעמים חלומות מתגשמים... (Y)

concordia
חבר פעיל מאוד