שאלה לגבי הגדרת הרמקולים הרסיבר
-
itsik1231995
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 41
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש ברסיבר אופציה להגדיר רמקול כ "LARGE" או SMALL
HARMAN/KARDON AVR 142
עכשיו השאלה שלי היא כזאת
הרמקולים שברשותי הם
סנטר JAMO S40 CEN
קדמיים : JAMO 406 S
אחוריים : JAMO 402 S
פה יש מידע עליהם
http://www.avharmony.co.kr/jshop/pdDetail.php?PDid=4687
עכשיו השאלה זה איך להגדיר כול אחד
עד עכשיו כולם היו מוגדרים כ גדולים
אבל שמתי לב שבעוד שהרמקולים הגדולים לא מתעמצים כלל הרמקולים האחרים מתעמצים משמעותית יותר ( הוואפרים שלהם זזים הרבה יותר )
עכשיו מבחינת הספקים אני לא עובר את ההספק של אף רמקול אבל נראה לי שהם מתעמצים יותר מידי ואני מפחד שיהרסו
הם לא פשוטים בעלי דרייבר אחד כמו הסטיילייטים אבל הם גם לא כאלה גדולים ( יש לסנטר שני וואפרים 3" וטוויטר בעוד לאחוריים יש וואפר אחד 3" וטוויטר לכול אחד )
כשאני שם אותם על SMALL הוואפרים לא זזים כמעט ..... (נראה לי שזה מצב שמיועד לסטיילייטים שם הרסיבר חוטך את כול מה שמתחת לתדר מסויים ...)
איך עדיף להגדיר אותם ?
HARMAN/KARDON AVR 142
עכשיו השאלה שלי היא כזאת
הרמקולים שברשותי הם
סנטר JAMO S40 CEN
קדמיים : JAMO 406 S
אחוריים : JAMO 402 S
פה יש מידע עליהם
http://www.avharmony.co.kr/jshop/pdDetail.php?PDid=4687
עכשיו השאלה זה איך להגדיר כול אחד
עד עכשיו כולם היו מוגדרים כ גדולים
אבל שמתי לב שבעוד שהרמקולים הגדולים לא מתעמצים כלל הרמקולים האחרים מתעמצים משמעותית יותר ( הוואפרים שלהם זזים הרבה יותר )
עכשיו מבחינת הספקים אני לא עובר את ההספק של אף רמקול אבל נראה לי שהם מתעמצים יותר מידי ואני מפחד שיהרסו
הם לא פשוטים בעלי דרייבר אחד כמו הסטיילייטים אבל הם גם לא כאלה גדולים ( יש לסנטר שני וואפרים 3" וטוויטר בעוד לאחוריים יש וואפר אחד 3" וטוויטר לכול אחד )
כשאני שם אותם על SMALL הוואפרים לא זזים כמעט ..... (נראה לי שזה מצב שמיועד לסטיילייטים שם הרסיבר חוטך את כול מה שמתחת לתדר מסויים ...)
איך עדיף להגדיר אותם ?
-
itsik1231995
-
- חבר שרק התחיל

הסאהב הוא סהב של פיוניר במקור של רכב ... 300W RMS לא זוכר בדיוק את הדגם אבל מדובר בסדרה שראיתי איפה שהוא שנקראת "יהלום" או משהוא ורשום עליו VCCS
הוא מחובר למגבר של רכב שמוזן על ידי ספק כוח של מחשב .....
בזמנו חשבתי להחליף אותו אבל לא הייתי סגור על כמה כדאי ... אחריי הכול זה סהב 12" בהספק יחסית גבוהה .... סהב כזה לקולנוע בייתי עולה לא קצת .... מצד שני הסהב הזה לא מיועד לעבוד בחדר (4X3.5)
הוא מחובר למגבר של רכב שמוזן על ידי ספק כוח של מחשב .....
בזמנו חשבתי להחליף אותו אבל לא הייתי סגור על כמה כדאי ... אחריי הכול זה סהב 12" בהספק יחסית גבוהה .... סהב כזה לקולנוע בייתי עולה לא קצת .... מצד שני הסהב הזה לא מיועד לעבוד בחדר (4X3.5)
-
itsik1231995
-
- חבר שרק התחיל

בדקתי קצת ... זה הסהב שברשותי
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... s/TS-W304F
על הדרך
מה אתה חושב עליו ?
יהיה ירידה משמעותית לפי דעתך אם אני ישנה את ההגדרה ?
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... s/TS-W304F
על הדרך
מה אתה חושב עליו ?
יהיה ירידה משמעותית לפי דעתך אם אני ישנה את ההגדרה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
במידה ויש סאב איכותי מומלץ להגדיר את כל הרמקולים כקטנים או לחתוך ב 80 ולתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים. זה מוריד עומס מהמגבר /רסיבר ומאחר והסאב מיועד לטפל בתדרים נמוכים איכות הבאס משתדרגת.SHLOMIS1Z כתב:עם כל הכבוד , זה שיש סאב,yoav4x4 כתב:אני לא סגור על הסאב הזה.
אבל אם יש סאב אתה צריך לגדיר את הרמקולים כקטנים....
לא אומר שאת הריצפתיים מגדירים כ SMALL....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
istarmini כתב:במידה ויש סאב איכותי מומלץ להגדיר את כל הרמקולים כקטנים או לחתוך ב 80 ולתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים. זה מוריד עומס מהמגבר /רסיבר ומאחר והסאב מיועד לטפל בתדרים נמוכים איכות הבאס משתדרגת.SHLOMIS1Z כתב:עם כל הכבוד , זה שיש סאב,yoav4x4 כתב:אני לא סגור על הסאב הזה.
לא אומר שאת הריצפתיים מגדירים כ SMALL.......
www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/
אם כך המלצת audyssey, מדוע לא רוב האנשים מתיימרים להביא זוג מדפיים איכותיים כמובן ולשלב אותם עם סאב?
זה עניין של השקפה, רוב האנשים בפורום שלנו דווקא עם רמקולים ריצפתיים.
על פי התיאוריה הנ"ל זה נכון גם לגבי סטריאו - 2.1 \ 2.2
על פי התיאוריה הנ"ל זה נכון גם לגבי סטריאו - 2.1 \ 2.2
-
itsik1231995
-
- חבר שרק התחיל

אוקייistarmini כתב:במידה ויש סאב איכותי מומלץ להגדיר את כל הרמקולים כקטנים או לחתוך ב 80 ולתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים. זה מוריד עומס מהמגבר /רסיבר ומאחר והסאב מיועד לטפל בתדרים נמוכים איכות הבאס משתדרגת.SHLOMIS1Z כתב:עם כל הכבוד , זה שיש סאב,yoav4x4 כתב:אני לא סגור על הסאב הזה.
לא אומר שאת הריצפתיים מגדירים כ SMALL.......
אבל האם הסהב הזה איכותי מספיק בשביל זה ?
במידה ואני רוצה להחליף את הסהב במשהוא לא פחות חזק שיתאים למערכת ולחדר
על מה הייתם ממליצים ? (אני לא מציין תקציב כי בחדר הוא 4X3.5 .... פשוט צריך משהוא שיעשה את העבודה יותא טוב מהנוכחי ויראה טוב על הדרך ..)
אם צריך תמונה של הסידור בחדר אני יוסיף
כי הסידור בחדר הוא לא אידאלי
החלק הקדמי של החדר יושבים שולחן של המחשב עליו הרסיבר והסנטר (מעל כול זה הטלוויזיה ) ליד השולחן (לפניו) הסהב
השולחן הוא פינתי ככה שעל הקיר הימני של החדר יושב הרמקול הימני ולא בקו ישר עם הרמקולים האחרים
לידו המיטה (על הקיר הימני ועד הפינה עם הקיר האחרוי
שני האחורים טלויים
זה תיאור של החדר ...
השמח לתשובה תודה ...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
AlmogcAlmogc כתב:אם כך המלצת audyssey, מדוע לא רוב האנשים מתיימרים להביא זוג מדפיים איכותיים כמובן ולשלב אותם עם סאב?
על פי התיאוריה הנ"ל זה נכון גם לגבי סטריאו - 2.1 \ 2.2...
זה אומנם לא נושא השרשור, אבל יש פה באמת מצב שרבים לא מודעים לו וגם אם כן לא לכולם זה מספיק.
יש כאן עניין של נושא הקרוס אובר, ואין טעם להטות את השרשור לנושא אחר.
אבל בעיקר כמו שכתבת, זה עניין של השקפה.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

itsik1231995
ראיתי את התמונות של החדר שלך פה.
הדבר הראשון שאתה צריך לטפל בו זה המיקום של רמקול ימין, זה אבסורד!
הקידמיים חייבים להיות באותו קו, ובערך גם באותו הקו של הסנטר.
עדיף לך להחליף לשני מדפיים\סטאליטים ולישר אותם עם הסנטר.
אתה תראה שתקבל "תמונת" קול אחרת לגמרי וטובה יותר.
לגבי הסאב, לא ממש נכנסתי לזה אבל אין סיבה שתהיה בעיה איתו כל עוד הוא מוגדר נכון ברסיבר.
אשמח לענות לך על עוד שאלות אם לא ברור.
יואב
לגבי הסאב, לא ממש נכנסתי לזה אבל אין סיבה שתהיה בעיה איתו כל עוד הוא מוגדר נכון ברסיבר.
יואב
- epony
- חבר במועדון 10K

"רוב" האנשים בפורום משלבים האזנה למוזיקה עם צפייה בק"ב.Almogc כתב:אם כך המלצת audyssey, מדוע לא רוב האנשים מתיימרים להביא זוג מדפיים איכותיים כמובן ולשלב אותם עם סאב?
עבור ק"ב נטו לעניות דעתי אין ספק שזוג קדמיים מדפיים ייתן תמורה יותר טובה למחיר מרצפתיים וכבר ציינתי זאת במספר שרשורים בעבר.
מצד שני, יש בהחלט את אותם "פוריטנים" שמאמינים שאודיו סטריאופוני יכול רק להפסיד מכל עיבוד נוסף, ולכן מעדיפים לשדך אותו במינימום עיבוד (מצבי PURE למיניהם) לזוג רמקולים בלבד (ללא שילוב סאב) - במקרה הזה, סביר להניח שרמקולים רצפתיים יהיו עדיפים על רמקולים מדפיים.
יהיה מעניין לשמוע מה itay123 חושב על כל זה - הוא הרי עבר לאחרונה מזוג בהמות בריטיות כבדות של B&W לצמד חתיכות איטלקיות חטובות של סונוס פאבר...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
השקפות לחוד וטכנולוגיה לחוד.Almogc כתב:אם כך המלצת audyssey, מדוע לא רוב האנשים מתיימרים להביא זוג מדפיים איכותיים כמובן ולשלב אותם עם סאב?
ההשקפות הללו היו נכונות להתחלת ענין הקולנוע הביתי. לאחר שנעשו מחקרים והבינו שהתדרים הנמוכים אינם כיוונים הבינו שניתן לקבל אותם בעזרת סאב איכותי ,שמוגבר עצמאית, באיכות לא פחות טובה ואולי אף טובה יותר ,מאשר קבלתם בעזרת הקידמיים.
שאתה למשל מעמיד זוג קידמיים, במחיר שמרביתנו נוהגים להעמיד, (אני לא מדבר פה על יחידי סגולה שעושים שימוש ברמקולים של 100K וצפונה.) שבנתונים שלהם רשום נניח הענות תדרים של החל מ 40HZ האם אתה באמת חושב שהרמקולים הללו מסוגלים להפיק את התדר הזה בעוצמה, שתאפשר לך לשמוע אותו או להרגיש אותו כמו שצריך? התשובה היא לא. רמקולים ,שמסוגלים להפיק תדרים אלו כמו שצריך, עולים הרבה כסף בימינו.
לעומת זאת סאב איכותי ,שמתוכנן כמו שצריך ומכיל בתוכו מגבר שיכול לדחוף עלותו , משמעותית, קטנה מזוג ריצפתיים ,שיתנו את אותו האפקט, בתחום התחתון.
עכשיו אתה שואל למה 80HZ? לזה אין לי תשובה זו ההמלצה של THX ומאוד יתכן שגם 60HZ יהיה אחלה אבל ברגע שיש סאב איכותי למה להתעסק בשטויות?
ידידנו BALANCE מחזיק רמקולים קידמיים שמסוגלים לרדת נמוך .
עד לא מזמן סרב בתוקף לחתוך ב 80HZ .
לא עזר מה שעשינו הבחור פשוט סרב
אחרי שרכש את ה JL הסכים ושמע שהבס לא רק שלא נפגע יש האומרים אפילו השתפר
פעם אחרונה שעזבתי אותו החיתוך בפרוססור היה על 80HZ אני מקווה, שהוא עדין באותו המצב ושהוא לא שינה אותו בלילה, כשאף אחד לא ראה.
עדיין אפשר להישאר במצב אנלוגי טהור ללא התערבות כלשהי באמצעות פאוור + פרה עם מערכת ניהול תדרים ידנית/אנלוגית.
משמע, הכיוון של רמקולים מדפיים עם סאב איכותי יכול להיות מעניין.
יש פה גם עניין של טעם אישי, לא כל אחד אוהב את העומק שמפיק הסאב בסטריאו ואת זה ניתן להבין.
לצורך העניין, עשיתי טסט אתמול עם הסט שלי, חיברתי את ה-RX8 בפרה ביציאות של High pass, ואת הסאב ל- Low pass.
לכל חיבור יש את הבורר תדרים שלו, אין ספק שהכיוון נראה מרשים יותר אבל חייבים! סאב איכותי והסאב שלי רחוק מלהיות כזה - אי לכך היה צריך לעשות צעד נוסף בשדרוג ו...
יש פה גם עניין של טעם אישי, לא כל אחד אוהב את העומק שמפיק הסאב בסטריאו ואת זה ניתן להבין.
לצורך העניין, עשיתי טסט אתמול עם הסט שלי, חיברתי את ה-RX8 בפרה ביציאות של High pass, ואת הסאב ל- Low pass.
לכל חיבור יש את הבורר תדרים שלו, אין ספק שהכיוון נראה מרשים יותר אבל חייבים! סאב איכותי והסאב שלי רחוק מלהיות כזה - אי לכך היה צריך לעשות צעד נוסף בשדרוג ו...
-
itsik1231995
-
- חבר שרק התחיל

לצערי אין לי איך לסדר את זה ... כמו שאתה רואה השולחן הוא שולחן פינתי ואין לי מקום אחר למקם את הרמקול .. ויהיה לי חבל מאוד לוותר עליהםyoav4x4 כתב:itsik1231995
יואב...
הסהב מוגדר ברסיבר L/F+LEF
- epony
- חבר במועדון 10K

הסיבה להמלצה לחיתוך ב-80 הרץ היא שעפ"י המחקרים בתחום, משם ומטה בלתי אפשרי לאוזן האנושית למקם את כיוון הצלילים ולכן זה התחום שבו מטפל הסאב באופן היעיל ביותר, מבלי לגרוע מחוויית ההאזנה הכוללת.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

אין ספק שיש מקרים שבהם זוג ריצפתיים מטפל בנמוכים יותר טוב מסאב (כי הוא לא מספיק איכותי או לא ממוקם נכון וכד') במקרה כזה אין טעם בכלל להשאיר את הסאב (אולי כשולחן קפה קטן...).Almogc כתב:עדיין אפשר להישאר במצב אנלוגי טהור ללא התערבות כלשהי באמצעות פאוור + פרה עם מערכת ניהול תדרים ידנית/אנלוגית.
לכל חיבור יש את הבורר תדרים שלו, אין ספק שהכיוון נראה מרשים יותר אבל חייבים! סאב איכותי והסאב שלי רחוק מלהיות כזה - אי לכך היה צריך לעשות צעד נוסף בשדרוג ו......
צריך לבצע בדיקה דומה למה שביצעת ולבדוק איזה מצב נשמע יותר טוב.
לדעתי אם יש סאב טוב אין הצדקה לריצפתיים.
אלא אם כן אותו בנאדם אדם מעדיף באוזן שלו את השילוב, ואם זה כבר אי אפשר להתווכח!