עזרה בשיפוץ הבית

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
shemtovbuz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אני חדש בפורום ושמח לגלות שיש עם מי להתייעץ...
כבר כמה שבועות שאני משפץ את הדירה.
התחלתי מבורות מוחלטת - הייתי מקצוען בלהחליף נורה ולדפוק מסמר לתמונה, וזהו בערך. כיום כבר סיימתי 2 חדרים שעברו גירוד של הקיר, טיוח, וצביעה, וזה אפילו יצא יפה ובניתי מדפי גבס ונישות.

עכשיו אני רוצה להעביר בסלון קו חשמל כדי לפתוח נקודת חשמל רגילה, סמויה, מאחורי הפלזמה.
לא הצלחתי למצוא מדריך שיסביר מה הולך למה, מבחינת החשמל (לחצוב תעלה ולתקן בסוף לא תהיה בעיה).
יש מישהו שיודע להפנות אותי או יכול לתת עזרה מכל סוג??

בתודה מראש,
שם טוב

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בחשמל נוגע רק חשמלאי בעל רשיון !!!

אתה יכול לחצוב תעלות ולהכין צינורות להשחיל חוטים אך את החיבור חייב לבצע חשמלאי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

shemtovbuz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

להחליף שקע או מתג - לא דבר מסובך, ונראה לי שלא ריאלי להזמין חשמלאי עבור דבר כזה. אני לא מתיימר להבין, אבל נראה לי שתיאורטית פיצול יציאה לשקע חדש זה דבר לא מסובך בהרבה? ראיתי בפורום שכולם עושים דברים מהסוג הזה, ומחליפים טיפים בעניין, אז אולי בכל זאת?

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

תראה..זה לא מסובך כל כך ואם יש לך קצת ידע טכני ואתה בחור זהיר ואחראי אז אתה תסתדר..

כמובן שרק אתה יכול לדעת את הדברים האלה ואם אתה לא בטוח אז תזמין חשמלאי..כי זה יכול לעלות לך בחיים במקום 250 שקל..

הפיצול הוא יחסית פשוט והפעולה שאתה בעצם עושה היא "פיצול"..זאת אומרת חציבה של תעלה משקע או נקודה קרובה קיימת,מיקום צינורות שרשוריים והשחלה של חוטים,.אז חיבור קודם כל של החוטים לשקע החדש,ורק אז,חיבור לנקודה הקיימת..

החיבור מבוצע שהחשמל של אותה נקודה כבוי!..אתה עובד עם מברג טסטר שאתה גם בודק איתו שאין חשמל בנקודה שאתה עובד בה..הכבלים מתחברים צבע לצבע,ומן הסתם שגם כל צבע מהשקע הקיים הולך לאותו מיקום בשקע החדש!..

זו פעולה פשוטה מאוד אך מסוכנת!..אל תשכח שאתה מתעסק עם חשמל!..אם אתה לא בטוח,איזה פקק מוריד מה,תוריד את כל החשמל בבית אפילו ותעבוד באור יום שיכנס מהחלון,זה לא מצחיק!..

ואם יש לך חשש הכי קטן שאתה לא יכול או מפחד ובצדק,תזמין חשמלאי..

בהצלחה ותישמר!

shemtovbuz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה!

ושבת שלום..

שלח תגובה