המכשיר לא נעצר במכס למזלי. המכשיר עצמו עלה 430 פאונד פלוס משלוח של 24 פאונד יוצא בערך 2650 ש''ח.
הדבר הראשון לאחר קבלת המכשיר היה לפנות לרשת אורנג' לקבל הצעת מחיר, קיבלתי הצעה לא רעה והלכתי איתה לפלאפון (שם אני מנוי עוד מלפני)
נתחיל מזה שלא עשו שום בעיות בקשר לחוק ניתוק זיקה. רק ביקשו לראות קבלה עם השם שלי עלייה ונגמר הסיפור. בפלאפון ההחזרים הולכים על פי מחיר המכשיר ועל מכשיר שעולה בין 2000-3000 מקבלים 84 ש''ח חזרה כל חודש. (עדיף אולי לשלם מעל 3000 ולקבל 120 ש''ח כל חודש)
בסופו של דבר אחריי החזר קיבלתי בפלאפון 400 דקות 400 SMS וגלישה חופשית במהירות 7.2
ב115 ש''ח. באורנג' קיבלתי הצעה של 95 ש''ח לחודש לא כולל מע''מ, שם הגלישה מוגבלת לג'יגה ומהירות של 0.5 לכן הלכתי על פלאפון.דרך אגב אם הייתי הולך למשל על גאלקסי 2 עם אותה תוכנית היה עולה לי 240 ש''ח+3 שנים שזה היה יוצא 8640 ש''ח. לעומת 6780 שיוצא לי. (לשלוש שנים)
טוב טוב נגיע למכשיר
אני אתחיל בזה שזהו הסמארטפון הראשון שלי ולכן קשה לי לערוך השוואות רציניות
אני אתחיל מהמראה החיצוני שכן אחד הדברים שהכי הטרידו אותי עד לקבלת המכשיר היה הגודל הפיזי שלו, לא דווקא בעת השימוש, אפילו סתם בזמן שהוא בכיס (תמונה ליד הפלאפון הישן תבוא בהמשך)
לאחר קבלת המכשיר חששות אלו נעלמו, המכשיר דקיק ומעוגל, הוא פשוט לא מורגש כשהוא עליך, תענוג

דבר שמאוד אהבתי בעיצוב עוד לפני ההזמנה היה זה שאין שום כפתור על פניי המסך, עכשיו בעת השימוש אני יכול להגיד שלפעמים זה קצת מציק להעיר את המסך עם כפתור הפוור שנמצא בצד המסך, גם לזה אני בטוח שאתרגל מהר מאוד וכל דבר אחר ייראה לי לא הגיוני...
אחריי מעבר מפלאפון עם מקשים בנתיים קצת קשה לי להתרגל להקלדה זריזה, אני לא יכול להגיד שאני יכול להקליד חופשי בזמן הליכה למשל, אני צריך להיות נעוץ עם העיניים בתוך במסך.
את המכשיר חיברתי לחשמל להטענה ראשונית לפני שהדלקתי אותו. עדיין קשה לתת חוות דעת על הבטרייה. לאחר הפעלה ראשונה הבטרייה החזיקה מעמד כמעט 25 שעות עד לפריקה מלאה, יש להגיד שכמו כל צעצוע חדש הפלאפון לא נח לרגע במהלך 25 השעות, חוות דעת לגבי הבטרייה תצטרך לחכות כמה ימים.
הפעלה ראשונה של המכשיר-קודם כל אנימציית העלייה של המכשיר כל כך מרשימה שכבר יש לך חיוך דיבלי מצד לצד על הפנים. בהפעלה הראשונה המכשיר מעביר אותך מספר שלבים של הכנסת נתונים וסינכרון, שפה כרטיס אשראי מייל שם וכו', כל התהליך מאוד פשוט וזריז
דבר ראשון לאחר שעלה המכשיר הלכתי להגדרות והגדרתי מקלדת בעברית כברירת מחדל. המקלדת עובדת מעולה. אחר כך התפנתי להוריד את האפליקציה הראשונה שלי

לאחר כניסה לאפליקציה רציתי לבדוק את המהירות שלו בדפדוף בדפים כבדים יחסית של הפורום, הלכתי לשרשור הצלמים שלנו והעלתי את הדף האחרון שבו יש מספר לא קטן של תמונות, להפתעתי הדף עלה יותר מהר מבמחשב אפילו, (גלישה ב3G) איך שפתחתי את הדף התמונות הופיעו ללא שום המתנה.
בסך הכל המכשיר מאוד אינטואטיבי, אני לא יכול להגיד שהוא עדיין אינטואטיבי כמו הipad 2 למשל שאבא שלי קנה. סתם דברים קטנים כמו סגירת תוכנות רצות ברקע למשל.
לאחר ביצוע מספר שיחות בערך 50 אחוז מהאנשים אמרו גם שלא ידעו שהחלפתי פלאפון שפתאום שומעים אותי טוב, (לזכור שזה יחסית למכשיר המאוווד ישן
מהצד שלי גם הדברים נשמעים טוב, דבר שכן הפריע לי בזמן שיחה הוא שאומנם המכשיר ננעל שאתה בשיחה ונפתח אוטומטית עם תזוזה עדיין לפעמים אתה בטעות לוחץ על כפתורים תוך כדי, היום הכנסתי מישהי להמתנה בטעות ולקח לי דקה להבין מה קורה
לאחר שהתקנתי מספר אפליקציות החלטתי לראות מה הגרפיקה שווה במשחקים, בדקתי שני משחקים asphalt 6 וshadowgun שני המשחקים נראים מעולה, עובדים חלק, ללא המתנות, בshadowgun הרשתי שהמולטיטאץ' לא בשיאו, לא יודע להגיד אם זה קשור למכשיר או למשחק

בקשר לניגון סרטים, אני כרגע מעביר סרט של 1080 רק בשביל לבדוק אם הוא מסוגל לסחוב אותו, יש המלצה לאפליקציה לנגן איתה? אני אוסיף לפוסט אךי הוא התמודד עם הסרט אחריי שאסיים להעביר את הקובץ
אני מאוד מרוצה מהמכשיר ומצפה ללמוד אותו לפרטי פרטים.
אם למישהו יש שאלות או בקשות בשביל לבדוק דברים אני אשמח.
עכשיו אפנה לבעיות שיש לי ושאלות אליכם
נתחיל מנושא הווליום, אני רוצה שכשאני שם את המכשיר על שקט הוא יהיה על שקט, למה כשאני נכנס למשחק למשל פתאום יש ווליום? אני מבין שיש הפרדה לווליום ולמדיה ווליום, אבל אני לא מבין איך לדאוג ששניהם יהיו על שקט (לא נעים באמצע הרצאה להפעיל משחק על פול ווליום
בעיה נוספת שהייתה לי היא עם המשחק אספלט 6.
המשחק עובד אך בזמן המירוץ המיקום של התמונה לא נכון, קשה להסביר אני אעלה תמונה, מראש אני אומר שמהשחק הורד דרך קובץ apk ולא מהמרקט.

בנוסף בזמן המשחק חשבתי שהמקשים ייעלמו והמשחק יתפרש על כל המסך מה שלא קרה.
עכשיו בקשות לאפליקציות ווידג'יטים (עדיף חינמיות)
הורדתי ווידג'ט של שוען למשל עם תאריך ויום, השאלה שלי אם יש אופציה לכזה בעברית?
גם שעון מעורר הורדתי שמנגן שיר ואז אומר את התאריך השעה ואת מזג האוויר, הבעיה שהוא לא עובד לפי נעילת GPS, הוא עובד לפי מיקוד דואר. מה שואמר שלא עובד בארץ. בנוסף הוא כמובן באנגלית. יש אפליקציות בסגנון בעברית?
בכלליות אשמח להמלצות לוודג'יטים נחמדים ואפליקציות מעניינות.