בעיה בכיול GREYSCALE בעזרת SPYDERTV
רכשתי את הSPYDERTV. לאחר כמה לילות ללא שינה עם טבלאות EXCEL (לקוח מAVSFORUM עם קצת שינויים) והתעסקויות בSERVICE MENU הגעתי לעקומת GAMMA וCOLOR TEMP מאוד קרובים לאידאלי D65 גאמה=2.2. COLOR GAMUT חורג בהרבה בירוק ובקצת באדום. (ראו EXCEL מצורף).
http://www.mytempdir.com/778018
וכאן הבעיה - הכל נראה ירוק מדי עכשיות פשוט אי אפשר לראות... ניסיתי כמה סרטי PAL - כולם ירוקים.
לצורך כיול השתמשתי בחלונות של DVE (גרסת PAL) דרך DVD DENON 1920 כניסת HDMI ב575P. טלויזיה - PANASONIC 42PHD8.
למישהו יש מושג איפה אני טועה?
http://www.mytempdir.com/778018
וכאן הבעיה - הכל נראה ירוק מדי עכשיות פשוט אי אפשר לראות... ניסיתי כמה סרטי PAL - כולם ירוקים.
לצורך כיול השתמשתי בחלונות של DVE (גרסת PAL) דרך DVD DENON 1920 כניסת HDMI ב575P. טלויזיה - PANASONIC 42PHD8.
למישהו יש מושג איפה אני טועה?
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
eugbuber,
אני סובל מבעיה דומה ב PWD8. ישנו גוון ירקרק, מתבטא בעיקר בחלק מגווני הפנים של אנשים.
דיווחתי על כך עוד בשרשורים הראשונים ביותר שלי, הרבה לפני שידעתי מה זה כיול D65, מקודד צבע או ספיידר.
גם לאחר כיול greyscale עם הספיידר, אני מרגיש בזה, בעיקר בסרטי/שידורי PAL.
עברתי על הגליון. (אתה בטח כבר יודע, שאינני בוטח בדברים שנעשו על ידי מישהו ואני לא מבין את הלוגיקה שלהם ב 100 אחוז).
ספציפית בגליון שלהם, עוד לא הבנתי בדיוק את הלוגיקה שלפיה הם מוצאים את הגאמוט.
נניח אבל שהגאמוט שמציג הגליון הוא אכן הגאמוט של המסך.
רואים בפרוש שה green primary הוא way off החוצה ממה שצריך להיות, כלומר greenwise oversaturated.
כלומר לכל צבע בסצנה שיש בו מרכיב G, אותו צבע יהיה קצת "מרוחק" מהמקום האמיתי שבו הוא צריך להיות על הגאמוט לעבר האזור "העליון" (הירוק) של הגאמוט.
(אגב, זה מאד קשור לדיון האחרון שפתחתי בנושא מקודד הצבע. ממליץ לקרוא אותו)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
מה אפשר לעשות:
1. (נאמר פה בעבר, אבל עד היום לא הבנתי איך. אני עדיין בדרך לשם. עדיין מנסה להבין את התורה)
לכייל את הקולור דקודר. בכל האמצעים שדרוש, תפריטי שרות וכד'. אני יודע, זה נשמע כמו ססמת בחירות.
ברגע שאבין איך בדיוק לעשות את זה, אפתח שרשור.
2. לבצע "תיקון" על ידי בקר ה color. להוריד קצת את הסטורציה.
נכון, אתה תשלם על זה בהורדת הסטורציה לכל הרכיבים, אבל זו אזושהי פשרה. צריך למצוא נקודת אמצע.
הבעיה אצלך, שאתה משתמש בממשק HDMI. אם אינני טועה, הממשק הזה מעביר ערכי 'R'G'B דיגיטאליים (ההמרה מרכיבי Y'CbCr נעשית על ידי ה DVD). לכן, בקר ה COLOR לא יהיה זמין. הייתי מציע לעבור לקומפוננט, כדי שתהיה לך יותר שליטה בקולור דקודר שבמסך.
(גם על זה כתבתי בשרשור האחרון על מקודד הצבע)
ואסיים בשאלה מעניינת - למה הפוספורים הירוקים בפלזמה חייבים להיות כל כך לא תואמים (מביחנה ספקטרלית) לפריימרי הירוק שמוגדר בתקנים השונים?
אני סובל מבעיה דומה ב PWD8. ישנו גוון ירקרק, מתבטא בעיקר בחלק מגווני הפנים של אנשים.
דיווחתי על כך עוד בשרשורים הראשונים ביותר שלי, הרבה לפני שידעתי מה זה כיול D65, מקודד צבע או ספיידר.
גם לאחר כיול greyscale עם הספיידר, אני מרגיש בזה, בעיקר בסרטי/שידורי PAL.
עברתי על הגליון. (אתה בטח כבר יודע, שאינני בוטח בדברים שנעשו על ידי מישהו ואני לא מבין את הלוגיקה שלהם ב 100 אחוז).
ספציפית בגליון שלהם, עוד לא הבנתי בדיוק את הלוגיקה שלפיה הם מוצאים את הגאמוט.
נניח אבל שהגאמוט שמציג הגליון הוא אכן הגאמוט של המסך.
רואים בפרוש שה green primary הוא way off החוצה ממה שצריך להיות, כלומר greenwise oversaturated.
כלומר לכל צבע בסצנה שיש בו מרכיב G, אותו צבע יהיה קצת "מרוחק" מהמקום האמיתי שבו הוא צריך להיות על הגאמוט לעבר האזור "העליון" (הירוק) של הגאמוט.
(אגב, זה מאד קשור לדיון האחרון שפתחתי בנושא מקודד הצבע. ממליץ לקרוא אותו)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
מה אפשר לעשות:
1. (נאמר פה בעבר, אבל עד היום לא הבנתי איך. אני עדיין בדרך לשם. עדיין מנסה להבין את התורה)
לכייל את הקולור דקודר. בכל האמצעים שדרוש, תפריטי שרות וכד'. אני יודע, זה נשמע כמו ססמת בחירות.
ברגע שאבין איך בדיוק לעשות את זה, אפתח שרשור.
2. לבצע "תיקון" על ידי בקר ה color. להוריד קצת את הסטורציה.
נכון, אתה תשלם על זה בהורדת הסטורציה לכל הרכיבים, אבל זו אזושהי פשרה. צריך למצוא נקודת אמצע.
הבעיה אצלך, שאתה משתמש בממשק HDMI. אם אינני טועה, הממשק הזה מעביר ערכי 'R'G'B דיגיטאליים (ההמרה מרכיבי Y'CbCr נעשית על ידי ה DVD). לכן, בקר ה COLOR לא יהיה זמין. הייתי מציע לעבור לקומפוננט, כדי שתהיה לך יותר שליטה בקולור דקודר שבמסך.
(גם על זה כתבתי בשרשור האחרון על מקודד הצבע)
ואסיים בשאלה מעניינת - למה הפוספורים הירוקים בפלזמה חייבים להיות כל כך לא תואמים (מביחנה ספקטרלית) לפריימרי הירוק שמוגדר בתקנים השונים?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חברה, זה בהחלט לא אמור להיות ירקרק.
אם זה כן, אז משהו בתהליך שלכם לא בסדר.
ה-PRIMARY הירוק הוא תמיד "חזק" מדי בפלאזמות, והכחול תמיד חסר.
אם זה כן, אז משהו בתהליך שלכם לא בסדר.
ה-PRIMARY הירוק הוא תמיד "חזק" מדי בפלאזמות, והכחול תמיד חסר.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עופר,
לא ראיתי מה קורה אצל eugbuber.
בכל אופן, ב PWD אצלי:
זה לא שהכל ירוק או משהו כזה. במבט ראשון לא שמים לב, אבל אם במבט יותר מדוקדק, ניתן לראות נטייה קלה לירקרקות כאשר מוצגים גוונים מסוימים קרובים. לדוגמא, אזור מסוים בצבע הפנים (נניח אזור הזיפים) יכול להראות כאילו יש בו נגיעה קלה מאד של ירוק לעומת שאר גוון הפנים.
מצד שני, אני מבחין בזה בעיקר בצפיה דרך הממיר, שרמת כיול ה GS שעשיתי עבורו היא בינונית (בשל מחסור ב"חלונות" בדיקה ביס-ימפקט).
אתה מוזמן לראות
לא ראיתי מה קורה אצל eugbuber.
בכל אופן, ב PWD אצלי:
זה לא שהכל ירוק או משהו כזה. במבט ראשון לא שמים לב, אבל אם במבט יותר מדוקדק, ניתן לראות נטייה קלה לירקרקות כאשר מוצגים גוונים מסוימים קרובים. לדוגמא, אזור מסוים בצבע הפנים (נניח אזור הזיפים) יכול להראות כאילו יש בו נגיעה קלה מאד של ירוק לעומת שאר גוון הפנים.
מצד שני, אני מבחין בזה בעיקר בצפיה דרך הממיר, שרמת כיול ה GS שעשיתי עבורו היא בינונית (בשל מחסור ב"חלונות" בדיקה ביס-ימפקט).
אתה מוזמן לראות
unsound:
אני לא מדבר על "זיפים ירוקים" - את התופעה ראיתי (בעיקר בממיר) - אני מדבר על זה שלהכל יש גוון ירוק.
אני משתמש ב-HDMI ב-YPrPb mode. בRGB הCOLOR זמין תמיד ב-SERVICE MENU:)
R-Y AXIS Gain ו-B-Y AXIS Angle הם באמת לא משנים כלום ב-RGB mode.
oferlaor:
אני יודע על זה שחישובים להתאמת הגאמה בEXCEL לא נכונים - אבל את זה כבר תיקנתי. (הבעיה העקרית היא בנירמול הנכון של הY הנמדד - אני יכול לספר למעוניינים את כל המתימטיקה). כתוצאה מזה יש לי בעצם גאמא של 2.39 ולא של 2.22 וקווי הצבעים עם פחות גיבנות ,אבל זה לא אמור לשנות כלום
רואים שהיחס בין הצבעים קרוב מאוד
אבל גם אם אתה לא מאמין לחישובים - אתה רואה שה-xy של כל הדגימות קרובים מאוד ל אידאל שלD65 x=0.3127 y=0.329.
אני מעדכן את הBLACK LEVEL אחרי כל נגיעה בDRIVE וCUT של הצבעים.
אני כבר מתחיל לחשוב שהDVD עושה UPSCALING ב-REC601 עם לבן בC (ולא בD65) מה שבאמת אומר שיש לי יותר מדי ירוק...
אני לא מדבר על "זיפים ירוקים" - את התופעה ראיתי (בעיקר בממיר) - אני מדבר על זה שלהכל יש גוון ירוק.
אני משתמש ב-HDMI ב-YPrPb mode. בRGB הCOLOR זמין תמיד ב-SERVICE MENU:)
R-Y AXIS Gain ו-B-Y AXIS Angle הם באמת לא משנים כלום ב-RGB mode.
oferlaor:
אני יודע על זה שחישובים להתאמת הגאמה בEXCEL לא נכונים - אבל את זה כבר תיקנתי. (הבעיה העקרית היא בנירמול הנכון של הY הנמדד - אני יכול לספר למעוניינים את כל המתימטיקה). כתוצאה מזה יש לי בעצם גאמא של 2.39 ולא של 2.22 וקווי הצבעים עם פחות גיבנות ,אבל זה לא אמור לשנות כלום
רואים שהיחס בין הצבעים קרוב מאוד
אבל גם אם אתה לא מאמין לחישובים - אתה רואה שה-xy של כל הדגימות קרובים מאוד ל אידאל שלD65 x=0.3127 y=0.329.
אני מעדכן את הBLACK LEVEL אחרי כל נגיעה בDRIVE וCUT של הצבעים.
אני כבר מתחיל לחשוב שהDVD עושה UPSCALING ב-REC601 עם לבן בC (ולא בD65) מה שבאמת אומר שיש לי יותר מדי ירוק...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
eugbuber,
איזה נגן?
אגב, אם יש לך אופציה לעבור מ-RGB ל-YUV ב-DVD, אז אתה יכול לבחון את התאוריה. אם משתמשים במטריצה נכונה, אז מעבר כזה לא אמור לשנות את הצבעים הירוקים כלל.
איזה נגן?
אגב, אם יש לך אופציה לעבור מ-RGB ל-YUV ב-DVD, אז אתה יכול לבחון את התאוריה. אם משתמשים במטריצה נכונה, אז מעבר כזה לא אמור לשנות את הצבעים הירוקים כלל.
ר' הודעה הראשונה - Denon 1920 דרך HDMI ב575P.
oferlaor כתב:eugbuber,
איזה נגן?
אגב, אם יש לך אופציה לעבור מ-RGB ל-YUV ב-DVD, אז אתה יכול לבחון את התאוריה. אם משתמשים במטריצה נכונה, אז מעבר כזה לא אמור לשנות את הצבעים הירוקים כלל....