התחדשתי במסך 32 אינץ' של LG דגם 32LK330Y - להלן חוות דעתי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
marx04 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני כשבועיים התייעצתי כאן לגבי מסך 32 אינץ' של LG דגם 32LK330Y, ולבסוף רכשתי את המסך הזה ב-18.11.2011.
רכשתי את המסך ב-1,890 ש"ח עם אחריות 3 שנים של היבואן הרשמי (קבוצת ח.י).
המסך הוא HD Ready בלבד.

מאז עד היום צפיתי בו בכמות נכבדה של סרטי Dvix עם כתוביות לעברית.
היום חיברתי אותו לאנטנה לקליטת שידורים דיגיטליים "עידן+", כך שהיום צפיתי מספר דקות במסך בערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99 באיכות SD.
המסך מותקן בחדר השינה על זרוע מתכווננת.
מרחק הצפייה: 2.20 עד 2.50 מ' (תלוי באיזה צד של המיטה שוכבים).

השורה התחתונה: אני מאד מרוצה, ללא הסתייגויות, מהמסך הזה.
הוא עונה לי על כל הדרישות, איכות התמונה טובה בעיני, והוא נוח להפעלה ולשימוש.

היתרונות המרכזיים:
+ איכות תמונה טובה (בעיני), צבעים חיים ואמיתיים (בעיני) - גם בסרטי Dvix וגם בשידורי SD.
+ כניסת USB המאפשרת הקרנת סרטים מדיסק און-קי או מכונן קשיח נייד (אני משתמש בכונן בגודל 500GB. בחלק האחורי השמאלי של המסך יש גומחה שבה אני מניח את הכונן. פשוט נפלא).
+ המסך מסוגל לפענח ולהציג מימין לשמאל קבצי כתוביות srt בעברית (סימני הפיסוק לא במקומם, אך זה לא מפריע לי).
+ המסך כולל ממיר מובנה ל-DVB-T (שידורי עדין+), שאכן עובד ללא בעיות.
+ ממשק מאד נוח, בעברית, ואינטואיטיבי. יש סורק תחנות אוטומטי וידני, יש אפשרות כיול אוטומטית של איכות התמונה שלב אחר שלב, ויש אפשרויות כיול ידניות.
+ מחיר סביר מאד (בעיני).

החיסרון המרכזי:
- איכות השחורים בינונית ולא מרשימה (בעיני).
חיסרון זה בלט למשל בצפייה על גבי המסך הזה בסרט הארי פוטר ואוצרות המוות 2.
אמנם הסרט בהחלט ניתן לצפייה על גבי המסך, ובאופן אישי זה לא מפריע לי כל כך, אך עדיין הבחנתי בחיסרון זה.

הערה: לא בדקתי משחקי מחשב על המסך (ואין לי כוונה לעשות זאת).
כמו כן, לא צפיתי בשידורי ספורט על המסך (יש לי כוונה לעשות זאת :) ).

סיכום שלי:
מסך טוב מאד, בוודאי ברמת המחירים אליה הוא מכוון. ממליץ בחום.

בברכה,

אורי.

נ.ב.
היה שווה לחכות שנה-שנה וחצי למסך הזה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

marx04 כתב:
נ.ב.
...

ראשית תתחדש ותהנה (f) פרט בבקשה למה היה שווה לחכות שנה וחצי למסך LG .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

marx04 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

היה שווה לחכות למסך שעונה על הדרישות שלי

שליחה #3 

שלום 9000es,

בבקשה.

היה שווה לחכות למסך שעונה על הדרישות הטכניות שלי:

1. כולל ממיר מובנה לעידן + (כך שאין צורך בממיר נפרד שעבורו אין לי מקום בחדר השינה).
2. כולל USB שמאפשר צפייה בסרטי Dvix ומסוגל להציג באופן נורמלי כתוביות SRT בעברית (כך שאין צורך בסטרימר נפרד שעבורו אין לי מקום בחדר השינה).
3. איכות תמונה טובה (בעיני).

אגב, ממש לא אכפת לי מה המותג - שיהיה LG, סמסונג, פנסוניק, טושיבה, SONY - ממש לא משנה לי.
מה שחשוב לי הוא מענה לדרישות הנ"ל, ורק המסך שרכשתי ענה עליהן.
בגלל זה נאלצתי להמתין כל כך הרבה זמן. יש לא מעט מסכים המציגים תמונה טובה (בעיני) גם בגודל של 32 אינץ', אבל הם לא ענו לי על כל שאר הדרישות.

בברכה,

אורי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

9000es כתב:
marx04 כתב:
נ.ב.
...

ראשית תתחדש ותהנה (f) פרט בבקשה למה היה שווה לחכות שנה וחצי למסך LG .
...
נראה לי שהוא פירט מספיק. אין ספק ש-LG נותנת התאמה טובה ביותר למדינת ישראל , אם זה התאמה לשידורים המקומיים, EPG, כתוביות בקבצים (אותי לא מעניין אבל זה באופנה היום). לנו הוידאופילים חשוב יותר איכות התמונה שתהיה קרובה לשלמות אבל לצופה הממוצע לא כזה אכפת מאיכות השחור.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

ושכחתי - תתחדש ותהנה (Y) (f) (~)

marx04 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה רבה לכל חברי הפורום על המידע הרב ועל הדיונים המלמדים

שליחה #6 

שלום אסף ושלום לכולם,

אין ספק שאני צופה ממוצע בלבד, ושהדרישות שלי במישור "איכות התמונה" הן בסיסיות, בוודאי בהשוואה לרבים מהחברים בפורום הזה.

יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש את התרומה הרבה של הפורום הזה ושל הדיונים בו גם לצופים ממוצעים כמוני.
המידע הרב והמפורט שקיים כאן חשף אותי לאמות מידה רבות הנוגעות לבחינת איכות הטלביזיה כמכלול (בין אם איכות התמונה, בין אם איכות השירות וכיו"ב).
בעקבות זאת הבחינה שלי את המסכים השונים וההחלטה שלי לבחור במסך זה או אחר נעשתה בזכותכם על בסיס רב יותר של מידע ובצורה יותר נבונה.
לכן זה ממש לא חשוב אם הבחירה הסופית שלי הייתה עומדת באמות המידה של המקצוענים שביניכם או שהייתה נפסלת על הסף כבחירה מוזרה או הזויה.
מה שחשוב הוא שהמידע והדיונים, גם אם הם ברמת הוידאופיל, עוזרים ומלמדים גם לצופה הממוצע.

לכן אני מודה לכולם כאן על המידע, על הדיונים ועל התרומה הרבה.

תודה רבה.

אורי.

marx04 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

עדכון לגבי התרשמותי מהמסך (שידורי ספורט ומוסיקה)

שליחה #7 

שלום לכולם,

מאז רשמתי כאן את חוות דעתי לגבי המסך הזה, הספקתי לצפות בו במשחק כדורגל בשידורי SD (המחצית השניה של הפועל ת"א נגד מכבי חיפה ששודר בערוץ 1), וכן להאזין בו למוסיקה קלאסית שמשודרת בערוץ הרדיו היחיד בשידורים הדיגיטליים הקרקעיים (קול המוסיקה ?).

לגבי איכות התמונה בשידורי ספורט (משחק הכדורגל) האיכות היא סבירה.
מצד אחד אין שובל של תנועה (תופעה שחששתי ממנה) ואיכות הצבעים לא רעה ואפילו די טבעית. אך מצד שני התמונה אינה חדה די הצורך.
שורה תחתונה - רחוק מלהיות חווית צפיה עוצרת נשימה, אך בהחלט סביר ומספק בתור טלביזיה לחדר שינה, גם לשם צפיה בשידורי ספורט.

לגבי איכות השמע של הרמקולים שבנויים במסך, במלה אחת: גרועה.
בשתי מלים: גרועה מאד.
בשידורי טלביזיה רגילים, וגם בסרטי Dvix לא הבחנתי בבעיה כלשהי (יש להודות, איכות השמע בסרטים אינה חשובה לי כל כך). אבל כשהעברתי כדי לשמוע את ערוץ הרדיו בשידורים הקרקעיים (קול המוסיקה ?), השמע שבקע מהרמקולים המובנים שבמסך צרם לי את האוזן. זה כל כך גרוע עד כדי כך שאיננו יכולים להאזין למוסיקה דרך המסך הזה.
עליי להודות, שמלכתחילה לא היו לי ציפיות בנושא השמע מהרמקולים המובנים במסך (את המוסיקה בבית אנו שומעים במערכת בסלון עם מגבר טוב ורמקולים מעולים, והמסך בסלון מחובר למערכת הזו), אבל קיוויתי שהרמקולים המובנים במסך יהיו סבירים, אך הם אפילו לא סבירים. הרבה פחות מזה.

לסיכום, אני מאד מרוצה מהמסך הזה. הוא עונה לי הצרכים שלי ועל הציפיות שלי.
אני ממליץ עליו מאד כמסך שני בבית (לחדר שינה).
אבל המסך הזה ממש לא מתאים למי שמתכנן לשמוע מוסיקה דרך הרמקולים המובנים שבו. כמו כן, אני מניח שהדברים נכונים גם למי שחשובה איכות השמע בסרטים. אדם כזה יהיה חייב לחבר את המסך למערכת שמע טובה, ולא יוכל להסתפק ברמקולים המובנים.

בברכה,

אורי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

תודה על חוות הדעת (Y) בזמנו כתב מנהל הפורום שהאודיו ב-DTT מאוד דחוס. אולי זה קשור

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

אני מניח שתוכל לשפר מהותית את איכות השמע אם תחבר אליו זוג רמקולים של 2.1 למחשב.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”