שנאי - האם משפיע לרעה על הצליל ?
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
רבות דובר על רכישת מוצרים ( בעיקר מגברים / רסיברים וכו' ) מחו"ל .
יוצא שמתח ההפעלה אינו מתאים לישראל , ולשם כך יש צורך בממיר ( בעיקר מ 110V ל 220V )
האם הוספת השנאי למוצרים שיובאו מחו"ל - משפיע לרעה על הצליל ?
אולי יש חסכון כספי אבל איכות הצליל / תמונה מושפעת לרעה ויוצא כל " שכרו בהפסדו " ?
יוצא שמתח ההפעלה אינו מתאים לישראל , ולשם כך יש צורך בממיר ( בעיקר מ 110V ל 220V )
האם הוספת השנאי למוצרים שיובאו מחו"ל - משפיע לרעה על הצליל ?
אולי יש חסכון כספי אבל איכות הצליל / תמונה מושפעת לרעה ויוצא כל " שכרו בהפסדו " ?
-
רונן
- חבר מכור קשה

אני כן מכנה עצמי ככזה ולכן המחשבה הזאת עלתה לי בראש ( בין האוזנייםZiggyMan כתב:תלוי אם אתה מכנה את עצמך אודיופיל או לא....
-
רונן
- חבר מכור קשה

תשובתך מקובלת עלי .
מסקנתך מקובלת עלי .
חן חן
מסקנתך מקובלת עלי .
חן חן
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
חבל רק שהמסקנות והתשובות שלכם לא יעזרו לשאר אנשים שירצו לדעת את התשובה.. 
-
רונן
- חבר מכור קשה

המסקנות והתשובות עלולות לפתוח כאן וויכוח מר בין המאמינים בהשפעת איכות החשמל על הצליל או לא ,242ariel242 כתב:חבל רק שהמסקנות והתשובות שלכם לא יעזרו לשאר אנשים שירצו לדעת את התשובה.....
לכן לא כדאי לפתוח את הוויכוח ,
אבל רמז אתן לך , אני לא אחבר שנאי כלל
אני אתן את השני סנט שלי. בזמנו לפני המון זמן , כשאף אחד כאן לא ידע על חשמל אייל אמר לי לעשות קו ישר מארון החשמל למערכת . אני לא חושב שהחשמלאי עשה הארקה נפרדת , אבל עדיין האיכות של המערכת עלתה .
מה שאומר שיש השפעה של חשמל . כמו כן יש המון עדויות שספקי חשמל טובים , ו/או החלפה של קבלים ונגדים בספקי חשמל של מכשירים מעלה את איכות הסאונד .
מה שכן , אני לא חושב שיש טעם לשלם המון כסף על כבלי חשמל/מפצלים/וכו' וכו' על מערכות מסויימיות כי אז העלות הופכת את זה לכמו לשים את העגלה לפני הסוסים.
לרסיבר אני לא הייתי טורח כל כך כי ממילא אין להם איכות סאונד שמשתווה למגברים טובים מאוד לענ"ד
מה שאומר שיש השפעה של חשמל . כמו כן יש המון עדויות שספקי חשמל טובים , ו/או החלפה של קבלים ונגדים בספקי חשמל של מכשירים מעלה את איכות הסאונד .
מה שכן , אני לא חושב שיש טעם לשלם המון כסף על כבלי חשמל/מפצלים/וכו' וכו' על מערכות מסויימיות כי אז העלות הופכת את זה לכמו לשים את העגלה לפני הסוסים.
לרסיבר אני לא הייתי טורח כל כך כי ממילא אין להם איכות סאונד שמשתווה למגברים טובים מאוד לענ"ד
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כן,אבל מעבר לדעות החלוקות ולהרגשה בשינוי הצליל,יש עובדות..בדיקה במכשור תראה תוצאות שונות?..
מה אתה מתכוון למדוד ?242ariel242 כתב:כן,אבל מעבר לדעות החלוקות ולהרגשה בשינוי הצליל,יש עובדות..בדיקה במכשור תראה תוצאות שונות?.....
איך תתיחס למדידה שונה אבל ללא שינוי בצליל הנשמע?
איך תתיחס למדידה זהה אבל הצליל נשמע שונה?....
האם תמיד כאשר המדידה תהיה שונה הצליל יהיה שונה?
בקיצור, התחום הזה לא נבדק מספיק ובוודאי שלא נמצא מתאם בין פרמטרים מדידים לבין "איך שזה נשמע".
לא בטוח שיודעים למדוד את הפרמטרים הנכונים, הפרמטרים שאכן משפיעים על הצליל.
שלא לדבר שהנושא מורכב ממכלול של דברים: חומרים שונים, איכות החומרים (דרגת הניקיון שלהם), בידוד מרעשים ומהשראות חשמליות, תכנון וכו'.
ארז
ד"א, קשה להתעלם מהעובדה שבתוך המגבר/רסיבר תמיד יש שנאי. ולפעמים יותר מאחד. גם המתח מחברת חשמל עובר יותר משנאי אחד בדרך. כמה ישנה שנאי נוסף? (איכותי!! מאוד איכותי. לופף ביד, ליבת פריט, נצבע עם מכחול, עבר טבילת וואקום בלקה, והרצה של 10000 שעות. בטהובן).
..
לא קשה בכלל...ZiggyMan כתב:ד"א, קשה להתעלם מהעובדה שבתוך המגבר/רסיבר תמיד יש שנאי. ולפעמים יותר מאחד. גם המתח מחברת חשמל עובר יותר משנאי אחד בדרך. כמה ישנה שנאי נוסף? (איכותי!! מאוד איכותי. לופף ביד, ליבת פריט, נצבע עם מכחול, עבר טבילת וואקום בלקה, והרצה של 10000 שעות. בטהובן)....
פשוט מנסים. בחלק מהמקרים לא שומעים הבדל ובחלק כן. כמו שכתבתי קודם, זה תלוי במספר גורמים ומשום כך מיותר לנסות להגיע לפתרון בית ספר...
אנחנו עוסקים בתחביב שכולו האזנה, לא הסברים....
ארז
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
זה סוג של שנאי מבדל. בטוח שלא ישפיע לרעה (אם זה שנאי תיקני).
לא כול דבר אפשר ויודעים בכלל מה לבדוק . אז אם אתה מרגיש שינוי בצליל אבל חושב שהיות ואין הסבר הנדסי זה כנראה טעות שלך ומתעלם , זה בסדר . אם אתה חושב שאם אתה שומע אבל אין הסבר , מה שחשוב זה שמיעה זה גם בסדר .242ariel242 כתב:כן,אבל מעבר לדעות החלוקות ולהרגשה בשינוי הצליל,יש עובדות..בדיקה במכשור תראה תוצאות שונות?.....
truejoker כתב:לא כול דבר אפשר ויודעים בכלל מה לבדוק . אז אם אתה מרגיש שינוי בצליל אבל חושב שהיות ואין הסבר הנדסי זה כנראה טעות שלך ומתעלם , זה בסדר . אם אתה חושב שאם אתה שומע אבל אין הסבר , מה שחשוב זה שמיעה זה גם בסדר .242ariel242 כתב:כן,אבל מעבר לדעות החלוקות ולהרגשה בשינוי הצליל,יש עובדות..בדיקה במכשור תראה תוצאות שונות?........
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

ברור שמה שהכי חשוב זה מה שאתה שומע..אבל סתם מסקרן לדעת אם על ידי בדיקה של היציאות מהרסיבר,יתגלו תוצאות שונות..כמו הספק,יציבות זרם,אם יש נפילות זרם מהיציאות למשל,או אם יש רעשים או לכלוכים למיניהם..
וכנ"ל לגבי בדיקה של הצרכנים שברסיבר..איזה טיב חשמל הם מקבלים ואיזה טיב הם מוציאים לאחר חיבור לשנאי.
וכנ"ל לגבי בדיקה של הצרכנים שברסיבר..איזה טיב חשמל הם מקבלים ואיזה טיב הם מוציאים לאחר חיבור לשנאי.
מבחינה חשמלית, אין כל הבדל. (שנאי תקין, איכותי ובהספק הדרוש וכו' כמובן) את הרסיבר זה בכלל לא מעניין, הוא ממילא מיישר ומייצב את כל המתחים. גם בבדיקות מעבדה לא ניתן לדעת אם הרסיבר מחובר למתח דרך שנאי או לא.242ariel242 כתב:ברור שמה שהכי חשוב זה מה שאתה שומע..אבל סתם מסקרן לדעת אם על ידי בדיקה של היציאות מהרסיבר,יתגלו תוצאות שונות..כמו הספק,יציבות זרם,אם יש נפילות זרם מהיציאות למשל,או אם יש רעשים או לכלוכים למיניהם..
וכנ"ל לגבי בדיקה של הצרכנים שברסיבר..איזה טיב חשמל הם מקבלים ואיזה טיב הם מוציאים לאחר חיבור לשנאי....
..
הרסיבר יוציא מה שתרצו , העניין הוא שכשהרסיבר/מגבר מקבל חשמל "נקי" יותר הוא יכול לתת את מלוא היכולות שלו . שנאי פשוט יש לו שינויים במתח שהוא מספק שהם אולי קטנקטנים אבל קיימים , ויש לו כול מיני השראות משלו ומהרשת , כול הדברים האלו פוגעים ביכולת של המגבר להוציא את המיטב שבו.
האם תשמעו הבדל ברסיבר?
סביר להניח שלא
האם תשמעו הבדל במגבר היי אנד אמיתי ?
סביר להניח שכן
האם תשמעו הבדל ברסיבר?
סביר להניח שלא
האם תשמעו הבדל במגבר היי אנד אמיתי ?
סביר להניח שכן
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

סבבה אז זה מה ששאלתי..אם בלי קשר לאוזן,יש הבדל..
אחלה יום!
אחלה יום!