רגלים בראוטר מבלבל..

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, למדנו לאחרונה על הרגלים של הראוטר.. הבנתי את הקטע שלכול רגל צריך IP משלו, אבל משהו ממש מבלבל אותי
הסבירו לי מלא פעמים ואני עדין לא קולט.. אולי אתם תצליחו לעזור לי (בבקשה).
בתמונה הבאה(אני הכנתי ב Packet Tracer) לדוגמה:
http://i1193.photobucket.com/albums/aa3 ... Tracer.png

יש 4 ראוטרים ואני ממש מתבלבל בין הרגלים, ולמה? כי אני לא מצליח לזהות ולדעת לאן כול רגל שייכת ולאיזה ראוטר היא שייכת!!, למישהו יש רעיון או מבין למה אני מתבלבל, או יש לכם איזה טריק שאני לא אתלבל בכלל?
אני חושב שאני מתבלבל בגלל שאני חושב על הראוטרים של סיסקו כראוטר רגיל ביתי והם ממש לא.
אני רגיל שלראוטר יש כבל אחד שמחברים אותו ואז מקנפגים בתוך ההגדרות של הראוטר וזהו.
עד לפני הקורס לא ידעתי שבראוטרים של חברות (אני מדבר על סיסקו) יש "רגלים" ולכול רגל צריך לתת כתובת IP זה משהו ממש חדש שלמדתי
וכל ה Fast Ethernet וה Gig מבלבלים אותי... אני מקווה שאתה מבינים למה אני מתבלבל, כי אני מבטיח לכם
שאני מתאמץ ושואל גם את המורה וגם את החכמים בשיעור(^^) ואני לא מצליח להבין...
אני מתבלבל בין הרגלים ולא יודע לאן כול רגל שייכת ולאיזה ראוטר היא שייכת, בבקשה תנו לי איזה משהו כדי שאבין את זה פעם אחת ולתמיד
ולאחר מכן אוכל לבדוק בעצמי אם הצלחתי, ממש תודה לכם..

nn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
קיבל תודות: 4 פעמים

נתבים

שליחה #2 

שלום,
אני לא יודע מאיזה תחום אתה מגיע אבל נסה לראות כל נתב כצומת, כשלכל ומכל צומת ניתן להגיע מכל אחד מהכבישים (רגליים) המגיעים/יוצאים מהצומת.
אם הגעת מכביש מספר 1 ואתה צריך להגיע ליעד אחר התב יאמר לך שאתה צריך לסו דרך כביש מס' 2.
נתב גם יכול לבצע חסימות/הגבלות כאלה ואחרות, להפעיל פרוטוקולי ניתוב מתוחכמים (GPS :) וכו'.
תחום מענין מאוד שאני נכנסתי אליו לפני 12 שנה....

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

שאומרים רגל בסה"כ מתכוונים לממשק (פורט).
לכל ראוטר ברשת שלך יש 3 רגליים, שכל אחת מחוברת ל3 האחרים, ובכך יצרת רשת מלאה (Full Mesh)

מצטער אבל לא הבנתי את השאלה, ניסיתי קצת להבהיר את הנושא.

מזכיר לך את ימי מעבדות הCCIE :twisted: :twisted: :twisted:
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה, את כול זה אני יודע(סבבה) אבל מה שמבלבל אותי זה נגיד ואם היו נותנים לי 10 או 20 ראוטרים מחוברים
ביניהם איך היתיי אמור לדעת לאיזה ראוטר כול רגל שייך מבלי להתבלבל?
עוד שאלה קטנה, בתמונה פה למשל:
http://i1221.photobucket.com/albums/dd4 ... racer1.png

יש לי שני ראוטרים ואת שיניהם חיברתי ב fastethernet.
לRouter 0 נתתי את הכתובת 192.168.1.7, עם subnet של 255.255.255.0
לRouter 1 נתתי את הכתובת 192.168.1.8 עם sybnet של 255.255.255.0
שאני רוצה להדליק את Router 0 דרך ה config (לא ה CLI), זה נדלק, הכול סבבה זה רושם לי:
%LINK-5-CHANGED: Interface FastEthernet0/0, changed state to up
ועדין שני הראוטרים כבוים(עדין יש שני נקודות אדומות)
אבל למרות שהוא דלוק לא רואים אור ירוק, לעומת זה כשאני הולך ומדליק את Router 1
%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/0, changed state to up
הוא נדלק ושני הנקודות האדומות הופכות לירוק השאלה שלי היא: למה?
למה שאני הולך ומדליק את Router 0, עדין יש נורות אדומות(למרות ששני הראוטרים מחוברים על אותה כבל).
אבל שאני הולך ומדליק את Router 1, הכול נדלק.. מה לא הבנתי פה? אני בטוח שאני לא מבין משהו, אשמח להסבר.

תודה ^^

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

ברגע שאתה מדליק את FastEthermet0/0 של Router 0, אבל משאיר כבוי את הפורט (במקרה שלנו, גם FastEthernet 0/0) ב Router 1 שמחובר ל FA0/0 של Router 0 אתה בעצם מפעיל רק צד אחד של הלינק - את הצד של Router 0. שני הצדדים צריכים להדלק כדי שיהיה לך לינק מלא ביניהם.

תחשוב על זה כמו המחשב שלך והנתב הביתי. אם תעשה Disable בהגדרות לכרטיס רשת שלך, החיווי בנתב גם ייכבה (הנורית שליד הפורט בנתב). כנ"ל אם תכבה את הפורט הספציפי בהגדרות של הנתב (או תכבה את הנתב לגמרי, תראה שהנורית במחשב תכבה גם היא)

החיווי הירוק נותן לך אינדיקציה שיש לך לינק בין שני הפורטים (אם יהבהב, גם עוברים נתונים). החיווי האדום אומר שהפורט כבוי או שיש תקלה. חיווי כתום זה באמצע.

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

TomerP כתב:ברגע שאתה מדליק את FastEthermet0/0 של Router 0, אבל משאיר כבוי את הפורט (במקרה שלנו, גם FastEthernet 0/0) ב Router 1 שמחובר ל FA0/0 של Router 0 אתה בעצם מפעיל רק צד אחד של הלינק - את הצד של Router 0. שני הצדדים צריכים להדלק כדי שיהיה לך לינק מלא ביניהם.

תחשוב על זה כמו המחשב שלך והנתב הביתי. אם תעשה Disable בהגדרות לכרטיס רשת שלך, החיווי בנתב גם ייכבה (הנורית שליד הפורט בנתב). כנ"ל אם תכבה את הפורט הספציפי בהגדרות של הנתב (או תכבה את הנתב לגמרי, תראה שהנורית במחשב תכבה גם היא)

החיווי הירוק נותן לך אינדיקציה שיש לך לינק בין שני הפורטים (אם יהבהב, גם עוברים נתונים). החיווי האדום אומר שהפורט כבוי או שיש תקלה. חיווי כתום זה באמצע.
...
תודה, זאת התשובה הנכונה לבעיה שלי.. אני יודע שאתה צודק ב100% אבל אני לא מצליח להבין את זה.
1. כי הרי יש לנו שני ראוטרים והעברתי בין שניהם כבל, אז למה ראוטר מסוים מצליח להדלק והראוטר השני לא?
אשמח לפירוט ממש עמוק בנושא, זה ממש הבעיה היחידה שלי אני לא מצליח להבין את זה.. מתחנן לעזרה.
2. אני כנראה לא מבין את זה נכון, שאני למשל לוחץ על Router 0, כתוב לי fastethernet0/0 וfastethernet0/1
מה זה ה fastethernet? זה פורט שמופיע(אני מדבר על ראוטר אמיתי לא על התוכנה) על יציאה של הראוטר
כמו ראוטר ביתי? או שזה כרטיס? מה זה ה fastethernet? אולי מישהו יכול למצוא לי תמונה או סרטון?
שמסביר את זה.. חיפשתי ולא מצאתי.

תודה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

1. בשביל להעביר מידע אתה צריך ששני הצדדים יהיו פעילים, אתה לא יכול להעביר מידע למכשיר כבויי (אם צד אחד מדבר אבל הצד שני לא מקשיב זה לא נותן כלום). לכן כאשר בצד אחד של העורק יש פורט פעיל (UP) ובצד השני פורט לא פעיל (DOWN) אין LINK. רק במצב שבו שני הצדדים של העורק פעילים יכולה להתקיים תקשורת.

2. Fast Ethernet זה אומר חיבור (ממשק) אטרנט (LAN) במהירות 100Mbps. (100-BASE-T)
השם של הפורט (שאתה יכול לשנות אותו לאיזה שם שבא לך לזיהויי קל, כך גם את השם של הראוטר) מורכב מסוג החיבור ומספר מזהה. tastethernet כאמור אומר שהחיבור הוא במהירות 100Mbps ו- 0\0, 1\0 וכו' זה פשוט המספר של הפורט כדי שתוכל להבדיל ביניהם.
Gigabit Ethernet זה חיבור במהירות 1000Mbps או 1Gpbs.
מבחינה פיזית כל פורטי האטרנט נראים אותו הדבר, שקע RJ45, זה סטנדרט (אלא אם מדובר באופטי או בטכנולוגיה ישנה כמו thickwire)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

harari כתב:1. בשביל להעביר מידע אתה צריך ששני הצדדים יהיו פעילים, אתה לא יכול להעביר מידע למכשיר כבויי (אם צד אחד מדבר אבל הצד שני לא מקשיב זה לא נותן כלום). לכן כאשר בצד אחד של העורק יש פורט פעיל (UP) ובצד השני פורט לא פעיל (DOWN) אין LINK. רק במצב שבו שני הצדדים של העורק פעילים יכולה להתקיים תקשורת.

2. Fast Ethernet זה אומר חיבור (ממשק) אטרנט (LAN) במהירות 100Mbps. (100-BASE-T)
השם של הפורט (שאתה יכול לשנות אותו לאיזה שם שבא לך לזיהויי קל, כך גם את השם של הראוטר) מורכב מסוג החיבור ומספר מזהה. tastethernet כאמור אומר שהחיבור הוא במהירות 100Mbps ו- 0\0, 1\0 וכו' זה פשוט המספר של הפורט כדי שתוכל להבדיל ביניהם.
Gigabit Ethernet זה חיבור במהירות 1000Mbps או 1Gpbs.
מבחינה פיזית כל פורטי האטרנט נראים אותו הדבר, שקע RJ45, זה סטנדרט (אלא אם מדובר באופטי או בטכנולוגיה ישנה כמו thickwire)
...
תודה, אני מאמין שהבנתי. הצלחתי להבין למה זה לא נדלק לי.. כי אני חייב ששני הצצדים יהיו דלוקים. כמה שאלות:

1. אחרי שהדלקתי את שני הראוטרים והכול פעם הלכתי לאחד הראוטרים וחיביתי לו את הפורט (shut down)
ואז גם הפורט של הראוטר השני נכבה. פה לא היתי צריך ללכת לשני הראוטרים ולתת לכול אחד מהם את הפקודה
shut down, מספיק שהלכתי לראוטר 1 (לא משנה איזה) ונתתי לו את הפקודה shut down אז הכול נכבה, למה?
למה לא היתיי צריך ללכת לכול ראוטר בנפרד כדי לכבות אותו (כמו שהדלקתי).. יש סיבה?

2. נגיד אני לוקח כבל מוצלב ולחוץ על ראוטר 0 לוחץ עליו ובוחר ב הFastEthernet0/0 במה בעצם בחרתי?
הFastEthernet? מה זה? RJ-45? זה כרטיס שנמצא בתוך הראוטר או מחוץ לראוטר?
נגיד ויש לי ראוטר 1841 אמיתי(לא הראוטר שב Packet Tracer) אז ה Fast Ethernet מה זה?
כרטיס? זה RJ-45? אני ממש מתבלבל פה.... (מצטער על כול הטרחה).

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #9 

1. יש שני מצבים שבהם פורט נכנס למצב DOWN, או ידנית ע"י פקודה או אוטומטית בניתוק החיבור (בין אם לוגית בצד השני או פיזית לנתק את הכבל). אם כיבית את הפורט ידנית, הוא לא יחזור לUP עד שתפקוד עליו ידנית, אם הוא עבר לDOWN אוטומטית הוא יעבור לUP אוטומטית עם זיהויי חיבור פעיל לפורט (הוא ממשיך להאזין לפורט למקרה שהצד השני "יתעורר").

2. מה שעשית זה לחבר צד אחד של הכבל לפורט במהירות 100 בראוטר0.
fastethernet זה פורט במהירות 100. חיבור פיזי בראוטר. יש ראוטרים שהחיבור הוא קבוע ומולחם על הלוח ויש ראוטרים מודולריים שאפשר להחליף בהם כרטיס עם פורטים מסגים שונים (בין היתר RJ45). זה אותו דבר.

במקרה של 1841, הוא מודולרי, יש לו שני סלוטים של כרטיסים שבהם אפשר לשים פורטים מכל מיני סוגים.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

1. בדיוק בגלל מה שהוסבר. ברגע שפורט אחד ב Up ופורט אחד ב Down לא יהיה לך לינק. נניח ששני הפורטים היו ב Up במצב התחלתי וכיבית אחד מהם (העברת אותו למצב Down) - השני אוטומטית יהפוך ל Down (אבל! הוא לא יכבה לחלוטין, הוא לא יהפוך ל shutdown ולא תצטרך להדליק אותו "ידנית" בפעם הבאה שתדליק את הפורט הראשון (שאותו כיבית קודם לכן))

המצבים הם כאלו:
Administratively down - פורט נמצא במצב shutdown
down - הפורט כבוי בגלל תקלה
up - הפורט למעלה

המצב שאתה דיברת עליו מתאר Administratively down בראוטר הראשון ו up בראוטר השני - אין LINK.

2. ה FastEthernet זה כרטיס פיזי בראוטר. RJ-45 זה סוג החיבור (מלבן לרשת, ריבוע קטן לטלפון וכו').

(והקדימו אותי :) )

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #11 

TomerP כתב: 2. ה FastEthernet זה כרטיס פיזי בראוטר. RJ-45 זה סוג החיבור (מלבן לרשת, ריבוע קטן לטלפון וכו').
...
ה"ריבוע הקטן לטלפון" נקרא RJ11, ולא RJ45. ויש לו 4 פינים ולא 8.

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה, הבנתי הכול חוץ מ: "אבל! הוא לא יכבה לחלוטין, הוא לא יהפוך ל shutdown ולא תצטרך להדליק אותו "ידנית" בפעם הבאה שתדליק את הפורט הראשון (שאותו כיבית קודם לכן)), אם נתתי רק לאחד מן הפורטים את הפקודה
Shut Down אז השני גם יתכבה אבל לא בדיוק, זה מה שהבנתי, אז מה בעצם קרה לפורט אם לא נתתי גם לו
את הפקודה shut down למרות שהוא נראה כבוי? תודה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #13 

הוא נמצא במעיין מצב standby, הוא "רדום" ומאזין לפורט.
הוא במצב אוטומטי שבו אם בצד השני יש פורט פעיל הוא ידלק ואם לא הוא יכבה.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

harari כתב:
TomerP כתב: 2. ה FastEthernet זה כרטיס פיזי בראוטר. RJ-45 זה סוג החיבור (מלבן לרשת, ריבוע קטן לטלפון וכו').
...
...
נכון, הסוגריים התייחסו ל"סוג החיבור" ולא ל RJ-45 שרשמתי. מצטער על הבלבול :)
נערך לאחרונה על ידי TomerP ב 02/12/2011 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #15 

TomerP כתב:
harari כתב:
...
...
נכון, הסוגריים התייחסו ל"סוג החיבור" ולא ל RJ-45 שרשמתי. מצטער על הבלבול.
...
(Y)

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הבנתי תודה, נגיד שיש שני ראוטרים, ראוטר 1 וראוטר 0.
לקחתי כבל ולראוטר 0 חיברתי Fast Ethernet ואת הצד השני של הכבל חיברתי ל Gig לראוטר 1.
הGig הזה, מה ההבדל בינו לבין Fast Ethernet, המהירות שלו? זה מהירות 1 ג'יגה?
אם כן, המידע שיעבור בין ראוטר 0 לראוטר 1 הוא 1 ג'יגה? צדקתי?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #17 

ההבדל הוא בעיקר במהירות (fast=100 gig=1000)
טכנולוגיית gigabit ethernet היא בעלת תאימות לאחור.
ברור שאם תחבר ממשק 100Mbps ל1000Mbps לא תקבל 1000. זה בלתי אפשרי כי ממשק ה100 לא יכול לעבוד במהירות הזו, אבל כן תיתכן תקשורת במהירות 100 בגלל שהטכנולוגיה החדשה והמהירה יותר (gig) יודעת להגביל את עצמה לפי הצד השני.
בשורה התחתונה : אם תחבר fast לgig תקבל מהירות של fast.
בלי קשר תזכור את חוק הברזל : החוליה החלשה ביותר קובעת את חוזק השרשרת = הרכיב האיטי ביותר יכתיב את המהירות.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

מובן, תודה.
חיברתי Switch לRouter, ובSwitch לא ראיתי אפשרות לתת כתובת כתובת IP דרך ה Config.
אני לוחץ על הרגל שאני רוצה ב Switch נגיד 0/1.. ואין שם אפשרות להכניס כתובת IP אלא רק דרך הCLI.
אני צודק? כי בראוטר אפשר גם דרך הConfig וה CLI, נכון?

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Switch עובד ברמה שנייה (MAC) לעומת ראוטר שעובד ברמה שלישית (IP). לסוויץ' לא תהיה כתובת IP אלא אם זה סוויץ' מנוהל ואז כתובת ה IP משמשת להתחברות מרחוק אליו. בקיצור- לסוויץ' אתה לא מגדיר כתובת IP. הוא ממתג ע"פ כתובות MAC.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #20 

במתג אתה לא צריך לתת IP לכל רגל. יש מתגים שנותנים את האפשרות (אני לא זוכר אם במתגים המנוהלים של סיסקו אפשר לתת IP דרך הממשק הWEBי אבל דרך CLI אפשר בטוח) אבל זה לצורך ניהול בלבד, משום שמתג פועל רק בתוך הLAN אין לו בעצם "רגליים" באותו מובן של רגליים של ראוטר. יש לו פורטי ethernet בטופולגיית STAR. אין באמת משמעות לIP לכל פורט.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”