התלבטות לגבי ה- E30

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
SHIIKI1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מחפש מסך 40-42" לסלון לא מואר ככה שאין בעיית השתקפויות וכו..
ועיקר השימוש זה בשידורי SD, חלק נכבד לשידורי ספורט
מה שהכי חשוב לי זאת איכות הצפייה..בעיקר שחור עמוק,בלי מריחות וכו, ולא חיבורים סטרימרים וכו
ושלא יהיו פאקים של עננות, זליגות אור (או שזה אותו דבר..?!) וצריבות (או שסתם אני תקוע בעבר)
מה שרציתי לדעת זה האם שווה לקנות את ה E30 או שחבל על הכסף וכדאי ללכת כבר על ה U30 או X30 שאין לי באמת מושג מה ההבדלים בפועל באיכות שלהן
ואם כבר מישהו מכיר מסך יותר איכותי אז שיציע אני אשמח לשמוע..תקציב עד 4500...עדיף בפחות
תודה מראש לכולם

יעקבלהבות
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

SHIIKI1 כתב:אני מחפש מסך 40-42" לסלון לא מואר ככה שאין בעיית השתקפויות וכו..
ועיקר השימוש זה בשידורי SD, חלק נכבד לשידורי ספורט
מה שהכי חשוב לי זאת איכות הצפייה..בעיקר שחור עמוק,בלי מריחות וכו, ולא חיבורים סטרימרים וכו
ושלא יהיו פאקים של עננות, זליגות אור (או שזה אותו דבר..?!) וצריבות (או שסתם אני תקוע בעבר)
מה שרציתי לדעת זה האם שווה לקנות את ה E30 או שחבל על הכסף וכדאי ללכת כבר על ה U30 או X30 שאין לי באמת מושג מה ההבדלים בפועל באיכות שלהן
ואם כבר מישהו מכיר מסך יותר איכותי אז שיציע אני אשמח לשמוע..תקציב עד 4500...עדיף בפחות
תודה מראש לכולם
...
יש לי את ה-42X30M, ואני מאוד מרוצה.

אני במרחק צפיה קצת יותר מ3 מטר, ואני לא רוצה מסך יותר גדול, בכלל, בגלל עדיין רואים בערוצי SD, ואני לא רוצה ללמתוח שידורים אלו יותר. אפשר להדגיש שיש כמה ערוצים SD ביס עם איכות מאוד טובה (FOX SPORTS, YES COMEDY, YES DRAMA, וכולה) וערוצים עם איכות לא טובה (VH1, MTV ISRAEL ,לפעמים ESPN). בנוסף כמה סרטים בערוצי יס HD לסרטים משודרים באיכות "HD מותאם".

גם, במרחק צפיה הזה, עם גודל מסך 42", לא רואים הבדל בין רזולוציות במסכים 1024X768 ו1920X1080. שילוב אידיאלי בשבילי:

מרחק צפיה: 3 מטר
גודל מסך: 42"
רזולוציה של המסך: 1024X768 או 1366X768

אני מצאתי שבערוצים SD 4:3, לדוגמא MTV DANCE, עדיף להגדיר את הממיר YESMAX HD למתוח את השידורים 4:3 לכל הרוחב, במקום לאפשר את המתיחה במסך עצמו. (אני מעדיף לא לראות את הפסים בכלל, ובכל מקרה הרבה תוכן הוא רחב בתוך שידור 4:3, למשל קליפים בערוצי MTV.) אני גם הגדרתי את הרזולוציה הציאה בממיר ב1080I ולא ב720P, כי המסך לא עושה את ההמרה מ720P טוב ביותר.

אני מאוד מרוצה מהאיכות תמונה שלו. שחורים (בחדר לא מואר מדי), צבעים, הנעה, הכל.

אני כתבתי ביקורת מלא, באנגלית, ב-

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st20730469

אני שילמתי בסביבות 3000 ש"ח, ואפשר להשיג את ה42X30M עכשיו ב2500 ש"ח. תחסוך לך את הכסף!

יעקב
נערך לאחרונה על ידי יעקבלהבות ב 04/12/2011 7:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

אין ספק כלל שהE30 בHD ובSD (ממיר HD כמובן) יותר איכותית מכל אלו שהוזכרו כאן, אך בתקציב זה תוכל לקבל את הX30 ב50 אינץ' שזהו שיקול שגם צריך לקחת בחשבון.
אני כרגע עם 42 אינץ' במרחק שהזכרת ותמיד אפשר לשאוף ליותר.. (Y) (Y) (Y)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

לי יש את ה E30 והוא אכן מסך מצויין. אבל במקרה שלך לא בטוח שהיתי הולך על הכיוון הזה.
דווקא פלזמה נשמעת הרבה יותר הגיונית (ועזוב את בעיית הצריבות - נוטים לעשות מתופעה דרמה גדולה שלא לצורך).
מסך כמו PK550 של LG יתאים לדעתי לצרכיך. המסך בגודל 50״ .
המלצתי עליו לפני כמה שבועות לחבר עם דרישות מאד דומות לשלך (גם הוא היה בכיוון של LCD /LED ) והבן אדם לא מפסיק להודות לי :D
המחיר של המסך משתלם מאד. אם אני לא טועה החבר רכש אותו ב 4.2K דרך רכישה קבוצתית באינטרנט.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

SHIIKI1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0

שליחה #5 

קודם כל תודה לכל המגיבים פה..
דבר שני הלכתי לראות כמה מסכים באיזו חנות..כל המסכים הציגו ערוץ 2
עברתי על כל ה LCD/LED ופשוט התאכזבתי מכולI..השחור פשוט נראה רע ומרוח..גרעיניות חלק פחות חלק יותר
ואז הגעתי לפינה של הפלזמות ופשוט עולם אחר מהבחינה הזאת..אז די ננעלתי על פלזמה..
לא היה שם בתצוגה את ה E30 אבל הנחתי שהוא לא יהיה עד כדי כך שונה משאר הלדים
אז עכשיו יש תהיות אחרות..
ראיתי שהמלצתם פה על 51 או על X30 - אבל 51 זה גדול ו X30 זה HDR
אז האופציה הכי נורמלית שנשארה לי היא U30
השאלה היא אם יש אלטרנטיבה טובה יותר כרגע ממנה במחיר שדומה לה..3400 ש"ח
אין לי בעיה שהיא גם לא תהיה FHD אבל אם היא HDR שתהיה לפחות 1280 פיקסלים לרוחב שזה 720P אמיתי

ושאלה ל sigamore - אם הייתי הולך על 50" אתה חושב ש PK550 יותר איכותית מ U30?

יעקבלהבות
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 3 פעמים

1366 נגד 1024

שליחה #6 

SHIIKI1 כתב:
אין לי בעיה שהיא גם לא תהיה FHD אבל אם היא HDR שתהיה לפחות 1280 פיקסלים לרוחב שזה 720P אמיתי
...
באתרים של היבואנים SAMSUNG, PANASONIC, ו-LG יש רק מסכים 42" 1024X768 או 1920X1080.

בכל מקרה, במרחק צפיה יותר מ-2 מטר לא תראה הבדל בין מסך 42" עם 1024X768 למסך 42" 1366X768, ובמרחק צפיה 2.5 מטר או יותר לא תראה הבדל בין מסך 42" 1024X768 למסך 42" 1920X1080. עניין פיסיקה, לא דעת. ראה ב-

http://forums.klipsch.com/forums/storag ... _chart.png

יעקב

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”