האם פלזמת HDTV זה " over kill " ?
משהו מוביל אותי לרכוש דווקא פלסמה hdtv . למרות שברור לי שמבחינה התפתחותית זה עדיין "דור המדבר" , זרם יציב ולא איזוטרי של תכני hd בארץ יהיה אולי רק בעוד ארבע חמש שנים שלא לדבר על תכנים ישראליים, אני צופה בעיקר בכבלים ואין לי כל עניין להפוך לצייד אובססיבי של תכני hd מכל מיני מקורות, אבל יחד עם כל זה אני חושב על הטווח הארוך ומבקש להמנע משידרוגים תזזיתיים ויקרים. האם יש משהו בהיגיון הזה או אצא" טמבל ה over kill" ?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קנה SDTV ועוד 4-5 שנים, תעביר אותה לקרוב משפחה או לחדר שינה וקנה HD.
מתאים?

מתאים?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
Re: האם "over kill" ?
השאלה היא מה זה טווח ארוך בשבילך...isvi2 כתב:אבל יחד עם כל זה אני חושב על הטווח הארוך ומבקש להמנע משידרוגים תזזיתיים ויקרים. האם יש משהו בהיגיון הזה או אצא" טמבל ה over kill" ?...
אם אתה לא מתכוון לחבר מחשב למסך ולא מתכוון לרדוף אחרי תכני HD אני באמת לא רואה סיבה לרכוש מסך HD אלא אם תרגיש שרואים בו יותר טוב גם תכני SDTV. הגיוני לא?
isvi2,
את ההתלבטות הזו , גם אני עברתי, רכשתי מסך EDTV מאותן סיבות שלך יש, בסופו של דבר החלפתי את המכשיר ל- HDTV ממספר סיבות:
1. הרזולוציה הייתה נמוכה עבורי בחיבור מחשב. פשוט בלתי נסבל.
2. צפייה ממרחק נמוך מ-2.5 מטר במסך EDTV זה לא תענוג ממש. בסלון ישראלי
טיפוסי , לא כל אחד יכול לשבת במרחק צפייה הגדול מ 3 מטר.
לדעתי, שילמתי עוד סכום לא מבוטל, ואני לא מצטער על-כך.
במחשבה קדימה, אם אתה יכול להשהות את הרכישה , ולא ממש נחוץ לך מסך דק.
המלצתי שתחכה לדורות הבאים של המסכים SED, OLED, או פלסמות חדישות יותר.
את ההתלבטות הזו , גם אני עברתי, רכשתי מסך EDTV מאותן סיבות שלך יש, בסופו של דבר החלפתי את המכשיר ל- HDTV ממספר סיבות:
1. הרזולוציה הייתה נמוכה עבורי בחיבור מחשב. פשוט בלתי נסבל.
2. צפייה ממרחק נמוך מ-2.5 מטר במסך EDTV זה לא תענוג ממש. בסלון ישראלי
טיפוסי , לא כל אחד יכול לשבת במרחק צפייה הגדול מ 3 מטר.
לדעתי, שילמתי עוד סכום לא מבוטל, ואני לא מצטער על-כך.
המלצתי שתחכה לדורות הבאים של המסכים SED, OLED, או פלסמות חדישות יותר.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שלא לדבר על זה ש HD היום ברוב הפלאזמות זה בסך הכל 1024 ולא 1920, יעני חצי HD, ככה שכולנו נחליף עוד מוניטורים כמה פעמים.
לא חבל להפסיד כל כך הרבה כסף על השידרוגים האלה?aloni כתב:לא יודע מה איתכם, אבל בשבילי טווח ארוך זה בין שנה לשנתיים, אם המסך הבא שלי ישאר אצלי שנה אני אהיה מאושרבינתיים הראשון נשאר איזה 3-4 חודשים
והשני פחות.
...
האמת שאני מבין אותך, אני חובב צילום (שזה עסק לא פחות יקר) ושם אצלי מחלת השדרגת חוגגת
המסכים האלה יכולים לצאת גם עוד 5 שנים ויותר, אי אפשר לחכות כל פעם, תמיד יהיה משהו טוב יותר, שווה לחכות רק למשהו שצריך לצאת בחודשים הקרובים, וגם רק אם זה ממש הבדל גדול במחיר או באיכותmadmonu כתב:isvi2,
המלצתי שתחכה לדורות הבאים של המסכים SED, OLED, או פלסמות חדישות יותר....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78908
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
החוכמה היתה למכור את המסכי SD בזמן (עכשיו אין לזה בכלל פואנטה). אני מכרתי את שלי לפני זמן רב בדיוק מכיוון שראיתי שאין בזה טעם היום.
אני לא הייתי רוכש מסך EDTV כיום אם יש תוכניות ל-HDTV בעתיד הנראה לעין (ועם הכניסה של HOT ו-YES למשחק, זה כבר מאוד נראה לעין).
אני לא הייתי רוכש מסך EDTV כיום אם יש תוכניות ל-HDTV בעתיד הנראה לעין (ועם הכניסה של HOT ו-YES למשחק, זה כבר מאוד נראה לעין).
- aloni
- חבר במועדון 10K

לכל המתעניינים, על הראשון הפסדתי כ- 5K אבל ריאלית ההפסד היה פחות משום שבחודשים האלו ירדו המחירים בעיקרון כך שאם הייתי קונה את אותו המסך חדש הייתי מפסיד רק כמה אלפים בודדים (אולי 2-3).
על המסך השני לא הפסדתי כלום משום שקיבלתי בהתחלה מסך מתצוגה עד שיגיע המסך שהזמנתי, אחרי יומיים הודעתי שאני לא מעוניין במסך זה (פיוניר 506, ממש לא אהבתי אותו) ומסך התצוגה היה אצלי איזה חודשיים והוחלף לא מזמן במסך זמני אחר (כמו הראשון שהיה לי
) עד שיגיע מסך שאני מחכה לו.
בקיצור, המקרה שלי לא ממש מייצג אבל אני גם חולה גאדג'טים כמו שאמר פה מישהו וגם נפתרתי מכבלי ההנהלה אז אני חוגג
על המסך השני לא הפסדתי כלום משום שקיבלתי בהתחלה מסך מתצוגה עד שיגיע המסך שהזמנתי, אחרי יומיים הודעתי שאני לא מעוניין במסך זה (פיוניר 506, ממש לא אהבתי אותו) ומסך התצוגה היה אצלי איזה חודשיים והוחלף לא מזמן במסך זמני אחר (כמו הראשון שהיה לי
בקיצור, המקרה שלי לא ממש מייצג אבל אני גם חולה גאדג'טים כמו שאמר פה מישהו וגם נפתרתי מכבלי ההנהלה אז אני חוגג
HiFiMusic IL
ובאיזה מסך מדובר?aloni כתב:לכל המתעניינים, על הראשון הפסדתי כ- 5K אבל ריאלית ההפסד היה פחות משום שבחודשים האלו ירדו המחירים בעיקרון כך שאם הייתי קונה את אותו המסך חדש הייתי מפסיד רק כמה אלפים בודדים (אולי 2-3).
על המסך השני לא הפסדתי כלום משום שקיבלתי בהתחלה מסך מתצוגה עד שיגיע המסך שהזמנתי, אחרי יומיים הודעתי שאני לא מעוניין במסך זה (פיוניר 506, ממש לא אהבתי אותו) ומסך התצוגה היה אצלי איזה חודשיים והוחלף לא מזמן במסך זמני אחר (כמו הראשון שהיה לי) עד שיגיע מסך שאני מחכה לו.
בקיצור, המקרה שלי לא ממש מייצג אבל אני גם חולה גאדג'טים כמו שאמר פה מישהו וגם נפתרתי מכבלי ההנהלה אז אני חוגג...
ממרבית הדברים שהועלו כאן הבנתי שלאדם עם פרופיל צפיה כמו שלי לקנות hd זה ללקות בבעיית טיימינג חמורה. כרגע עוד לא יהיה לי מה לראות וכשכבר יהיה ,תשכב לי בבית סבתהל'ה פלסמתית כחושת קונטרסטים ודלת רזולוציה יחסית ליפהפיות ה fhd שתוססות סביבה. בקיצור "אוף ביט".
בדומה ל"FRIEDMAN" גם אני שקוע כבר בתחביב אחד וכל השדרגת והתובענות שסביבו ואין לי זמן כסף וכח לעוד אחד ,ופה קיויתי להתחכם ב"שדרג ושכח". למרות שאם אני מתאמץ אני יכול למצוא בדברים של עופר זיז לתלות עליו את משיכתי הלא מוסברת לhd. תודה על העצות.
בדומה ל"FRIEDMAN" גם אני שקוע כבר בתחביב אחד וכל השדרגת והתובענות שסביבו ואין לי זמן כסף וכח לעוד אחד ,ופה קיויתי להתחכם ב"שדרג ושכח". למרות שאם אני מתאמץ אני יכול למצוא בדברים של עופר זיז לתלות עליו את משיכתי הלא מוסברת לhd. תודה על העצות.
תודה ובהצלחה. אפשר לדעת מה לא מצא חן בעיניך ב פיוניר 506? אני התחלתי לקבל גירוד של שדרגת בכיוון שלוaloni כתב:lito, פנסוניק ויירה 50" 500 או 600 מה שיגיע קודם....
תבדוק את נושא הפסד רזולוציה בדגם המסחרי של פנאסוניק 50/500 . אתמול קראתי תזכורת שניתנה בדרך הגב בנושא.
- aloni
- חבר במועדון 10K

lito, לגבי הפיוניר אני לא אוהב את הגרעיניות שלה בטלויזיה (יס, 3100 RGB) ובכלל כל ה- Artifacts יותר מורגשים שם.
כמו כן תופעת ה- retention מאוד מאוד מוחשית (אולי בגלל שהמסך היה יחסית חדש, לא יודע) ומה שלא ניסיתי לא הצלחתי להגיע לרזולוציה המתאימה בחיבור מחשב דרך HDMI.
את הפנסוניק אני מאוד אוהב במיוחד את תצוגת המחשב והדרך שהיא יודעת "להחליק" את שידורי הטלויזיה.
אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי איבוד הרזולוציה, אולי אתה מתבלבל עם דגם ה- EDTV?
כמו כן תופעת ה- retention מאוד מאוד מוחשית (אולי בגלל שהמסך היה יחסית חדש, לא יודע) ומה שלא ניסיתי לא הצלחתי להגיע לרזולוציה המתאימה בחיבור מחשב דרך HDMI.
את הפנסוניק אני מאוד אוהב במיוחד את תצוגת המחשב והדרך שהיא יודעת "להחליק" את שידורי הטלויזיה.
אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי איבוד הרזולוציה, אולי אתה מתבלבל עם דגם ה- EDTV?
HiFiMusic IL
לא מתבלבל, היה נושא וגם עופר התייחס לזה. לכאורה היה מדובר על הדגמים המסחרים ולא על ה PHD8. תבדוק גם ב AVS האמריקאי, שמה הנושא נידון והופיע לראשונה אם אני לא טועה.
כן, קראתי על הארטיפקטים ועל ה JUTTERING . או קיי, הבנתי, תודה לך.
כן, קראתי על הארטיפקטים ועל ה JUTTERING . או קיי, הבנתי, תודה לך.