האם פלזמת HDTV זה " over kill " ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
isvi2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

משהו מוביל אותי לרכוש דווקא פלסמה hdtv . למרות שברור לי שמבחינה התפתחותית זה עדיין "דור המדבר" , זרם יציב ולא איזוטרי של תכני hd בארץ יהיה אולי רק בעוד ארבע חמש שנים שלא לדבר על תכנים ישראליים, אני צופה בעיקר בכבלים ואין לי כל עניין להפוך לצייד אובססיבי של תכני hd מכל מיני מקורות, אבל יחד עם כל זה אני חושב על הטווח הארוך ומבקש להמנע משידרוגים תזזיתיים ויקרים. האם יש משהו בהיגיון הזה או אצא" טמבל ה over kill" ?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

קנה SDTV ועוד 4-5 שנים, תעביר אותה לקרוב משפחה או לחדר שינה וקנה HD.
מתאים?
8)

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #3 

מה שאמר איתי, אם אתה לא רוצה להיות אובססיבי ורק לחפש אחר מקורות,
כנראה שhdtv עדיין לא מתאים עבורך. קנה מסך edtv וחכה עד לכניסה יציבה לשוק הישראלי.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: האם "over kill" ?

שליחה #4 

isvi2 כתב:אבל יחד עם כל זה אני חושב על הטווח הארוך ומבקש להמנע משידרוגים תזזיתיים ויקרים. האם יש משהו בהיגיון הזה או אצא" טמבל ה over kill" ?
...
השאלה היא מה זה טווח ארוך בשבילך...

אם אתה לא מתכוון לחבר מחשב למסך ולא מתכוון לרדוף אחרי תכני HD אני באמת לא רואה סיבה לרכוש מסך HD אלא אם תרגיש שרואים בו יותר טוב גם תכני SDTV. הגיוני לא?

madmonu
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה #5 

isvi2,

את ההתלבטות הזו , גם אני עברתי, רכשתי מסך EDTV מאותן סיבות שלך יש, בסופו של דבר החלפתי את המכשיר ל- HDTV ממספר סיבות:

1. הרזולוציה הייתה נמוכה עבורי בחיבור מחשב. פשוט בלתי נסבל.
2. צפייה ממרחק נמוך מ-2.5 מטר במסך EDTV זה לא תענוג ממש. בסלון ישראלי
טיפוסי , לא כל אחד יכול לשבת במרחק צפייה הגדול מ 3 מטר.

לדעתי, שילמתי עוד סכום לא מבוטל, ואני לא מצטער על-כך.

במחשבה קדימה, אם אתה יכול להשהות את הרכישה , ולא ממש נחוץ לך מסך דק.
המלצתי שתחכה לדורות הבאים של המסכים SED, OLED, או פלסמות חדישות יותר.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

שלא לדבר על זה ש HD היום ברוב הפלאזמות זה בסך הכל 1024 ולא 1920, יעני חצי HD, ככה שכולנו נחליף עוד מוניטורים כמה פעמים.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

לא יודע מה איתכם, אבל בשבילי טווח ארוך זה בין שנה לשנתיים, אם המסך הבא שלי ישאר אצלי שנה אני אהיה מאושר :) בינתיים הראשון נשאר איזה 3-4 חודשים :) והשני פחות.
HiFiMusic IL

Friedman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

aloni כתב:לא יודע מה איתכם, אבל בשבילי טווח ארוך זה בין שנה לשנתיים, אם המסך הבא שלי ישאר אצלי שנה אני אהיה מאושר :) בינתיים הראשון נשאר איזה 3-4 חודשים :) והשני פחות.
...
לא חבל להפסיד כל כך הרבה כסף על השידרוגים האלה?
האמת שאני מבין אותך, אני חובב צילום (שזה עסק לא פחות יקר) ושם אצלי מחלת השדרגת חוגגת :(

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #9 

aloni כתב:לא יודע מה איתכם, אבל בשבילי טווח ארוך זה בין שנה לשנתיים, אם המסך הבא שלי ישאר אצלי שנה אני אהיה מאושר :) בינתיים הראשון נשאר איזה 3-4 חודשים :) והשני פחות.
...
:מבולבל:
קבל סחטיין על קצב השידרוגים...

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

רק להבנה כללית:
אתם מוכרים את הפלזמות ה"ישנות" שלכם או עושים Trade In עם החנות שממנה אתם רוכשים את המסך החדש.
ואם מותר לשאול, במקרה כזה, כמה מפסידים על מסך בן 4 ח' עד שנה?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

madmonu כתב:isvi2,

במחשבה קדימה, אם אתה יכול להשהות את הרכישה , ולא ממש נחוץ לך מסך דק.
המלצתי שתחכה לדורות הבאים של המסכים SED, OLED, או פלסמות חדישות יותר.
...
המסכים האלה יכולים לצאת גם עוד 5 שנים ויותר, אי אפשר לחכות כל פעם, תמיד יהיה משהו טוב יותר, שווה לחכות רק למשהו שצריך לצאת בחודשים הקרובים, וגם רק אם זה ממש הבדל גדול במחיר או באיכות

Friedman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

DannyZ כתב:רק להבנה כללית:
אתם מוכרים את הפלזמות ה"ישנות" שלכם או עושים Trade In עם החנות שממנה אתם רוכשים את המסך החדש.
ואם מותר לשאול, במקרה כזה, כמה מפסידים על מסך בן 4 ח' עד שנה?
...
מצטרף לשאלה, גם אותי זה מסקרן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78908
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

החוכמה היתה למכור את המסכי SD בזמן (עכשיו אין לזה בכלל פואנטה). אני מכרתי את שלי לפני זמן רב בדיוק מכיוון שראיתי שאין בזה טעם היום.

אני לא הייתי רוכש מסך EDTV כיום אם יש תוכניות ל-HDTV בעתיד הנראה לעין (ועם הכניסה של HOT ו-YES למשחק, זה כבר מאוד נראה לעין).

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

לכל המתעניינים, על הראשון הפסדתי כ- 5K אבל ריאלית ההפסד היה פחות משום שבחודשים האלו ירדו המחירים בעיקרון כך שאם הייתי קונה את אותו המסך חדש הייתי מפסיד רק כמה אלפים בודדים (אולי 2-3).

על המסך השני לא הפסדתי כלום משום שקיבלתי בהתחלה מסך מתצוגה עד שיגיע המסך שהזמנתי, אחרי יומיים הודעתי שאני לא מעוניין במסך זה (פיוניר 506, ממש לא אהבתי אותו) ומסך התצוגה היה אצלי איזה חודשיים והוחלף לא מזמן במסך זמני אחר (כמו הראשון שהיה לי :) ) עד שיגיע מסך שאני מחכה לו.

בקיצור, המקרה שלי לא ממש מייצג אבל אני גם חולה גאדג'טים כמו שאמר פה מישהו וגם נפתרתי מכבלי ההנהלה אז אני חוגג :)
HiFiMusic IL

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #15 

aloni כתב:לכל המתעניינים, על הראשון הפסדתי כ- 5K אבל ריאלית ההפסד היה פחות משום שבחודשים האלו ירדו המחירים בעיקרון כך שאם הייתי קונה את אותו המסך חדש הייתי מפסיד רק כמה אלפים בודדים (אולי 2-3).

על המסך השני לא הפסדתי כלום משום שקיבלתי בהתחלה מסך מתצוגה עד שיגיע המסך שהזמנתי, אחרי יומיים הודעתי שאני לא מעוניין במסך זה (פיוניר 506, ממש לא אהבתי אותו) ומסך התצוגה היה אצלי איזה חודשיים והוחלף לא מזמן במסך זמני אחר (כמו הראשון שהיה לי :) ) עד שיגיע מסך שאני מחכה לו.

בקיצור, המקרה שלי לא ממש מייצג אבל אני גם חולה גאדג'טים כמו שאמר פה מישהו וגם נפתרתי מכבלי ההנהלה אז אני חוגג :)
...
ובאיזה מסך מדובר?

isvi2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #16 

ממרבית הדברים שהועלו כאן הבנתי שלאדם עם פרופיל צפיה כמו שלי לקנות hd זה ללקות בבעיית טיימינג חמורה. כרגע עוד לא יהיה לי מה לראות וכשכבר יהיה ,תשכב לי בבית סבתהל'ה פלסמתית כחושת קונטרסטים ודלת רזולוציה יחסית ליפהפיות ה fhd שתוססות סביבה. בקיצור "אוף ביט".
בדומה ל"FRIEDMAN" גם אני שקוע כבר בתחביב אחד וכל השדרגת והתובענות שסביבו ואין לי זמן כסף וכח לעוד אחד ,ופה קיויתי להתחכם ב"שדרג ושכח". למרות שאם אני מתאמץ אני יכול למצוא בדברים של עופר זיז לתלות עליו את משיכתי הלא מוסברת לhd. תודה על העצות.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

lito, פנסוניק ויירה 50" 500 או 600 מה שיגיע קודם.
HiFiMusic IL

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

aloni כתב:lito, פנסוניק ויירה 50" 500 או 600 מה שיגיע קודם.
...
תודה ובהצלחה. אפשר לדעת מה לא מצא חן בעיניך ב פיוניר 506? אני התחלתי לקבל גירוד של שדרגת בכיוון שלו :lol: :lol: :lol:

תבדוק את נושא הפסד רזולוציה בדגם המסחרי של פנאסוניק 50/500 . אתמול קראתי תזכורת שניתנה בדרך הגב בנושא.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #19 

lito, לגבי הפיוניר אני לא אוהב את הגרעיניות שלה בטלויזיה (יס, 3100 RGB) ובכלל כל ה- Artifacts יותר מורגשים שם.
כמו כן תופעת ה- retention מאוד מאוד מוחשית (אולי בגלל שהמסך היה יחסית חדש, לא יודע) ומה שלא ניסיתי לא הצלחתי להגיע לרזולוציה המתאימה בחיבור מחשב דרך HDMI.
את הפנסוניק אני מאוד אוהב במיוחד את תצוגת המחשב והדרך שהיא יודעת "להחליק" את שידורי הטלויזיה.

אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי איבוד הרזולוציה, אולי אתה מתבלבל עם דגם ה- EDTV?
HiFiMusic IL

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

לא מתבלבל, היה נושא וגם עופר התייחס לזה. לכאורה היה מדובר על הדגמים המסחרים ולא על ה PHD8. תבדוק גם ב AVS האמריקאי, שמה הנושא נידון והופיע לראשונה אם אני לא טועה.

כן, קראתי על הארטיפקטים ועל ה JUTTERING . או קיי, הבנתי, תודה לך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”