בהתאם למגמה: התחדשתי באונקיו 809 מארה"ב!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אתמול בערב, לאחר שישב כמעט שבוע בארגז ועשה לי עיניים - פתחתי והרכבתי את האונקיו החדש שסחבתי בעמל רב מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. הרסיבר מחליף דנון 3801 ששירת אותי נאמנה כארבע שנים והיווה את כרטיס הכניסה שלי לעולם הק"ב. הסיבה שבחרתי באונקיו היא שרציתי רסיבר בעל צליל חם יחסית (דומה לדנון), עם עתודות כוח, פיצ'רים ושיחזיק שנים קדימה (לדוגמה: 3D שעדיין אין לי, אך בטח יהיה ביום מן הימים).
חוויות הקנייה הייתה חלקה, אך רצופת דאגות - הזמנתי מהארץ את המכשיר (דרך אמאזון) לבית של ידידה בארה"ב, לאחר שנקבעה לי נסיעה לשם. הרסיבר הגיע לאחר מספר ימים, ואני כמה ימים אחריו. קצת נבהלתי למראה גודל האריזה כי היו לי פנטזיות להעלות את אותו איתי למטוס במקום מזוודת "טרולי" - תקווה שנגוזה מייד...
היה קצת מורכב להסחב איתו עד לשדה התעופה יחד עם המזוודות, אבל אמריקאים אדיבים עזרו לי. עם זאת - עגלה בשדה הייתה נחוצה, ואז הסתבר לי שזו עולה 5$ - זניח בסך הכל, אבל עדיין מרגיז. ניילנתי את הארגז הייטב (עוד 10$) והדבקתי בכל אחת מפאותיו מדבקת FRAGILE. הפקדתי אותו בלב כבד לבטן המטוס, יחד עם המזוודה (עוד 60$).
כשהגעתי לנתב"ג כ-30 שעות לאחר מכן (אחרי 12 שעות המתנה בלונדון) כבר הייתי מרוט מעייפות וחששות מה עבר על הרסיבר המסכן שלי. מצאתי אותו ממתין לי בדלפק המטען החריג (שזה טוב, כי המסועים בנתב"ג נוטים לשגר את המזוודות אל על והן מתרסקות בהתאם על המסוע. (קטע ציוני כנראה - נפריח את השממה ונתגבר על כוח המשיכה....).
להפתעתי ראיתי כי רק חצי מדוייק מהניילון המוקפד חצה את האטלנטי, אבל הארגז היה שלם עם סימני מסע קלים.
עקבתי אחר פעולת אנשי המכס במסלול הירוק ולאחר שראיתי שהם ערניים מהרגיל (מפנים רנדומלית נוסעים לשיקוף), החלטתי לא לקחת סיכונים עם המפלצת החצי מנויילנת שלי ועברתי לבמסלול האדום. כנראה שהייתי הראשון שעובר שם באותו שבוע, כי היה שם נטוש, והייתי צריך לקרוא להם (בקול רם!) שיבואו לקחת ממני כסף. מאחר וכמובן ששכחתי את להדפיס את חשבונית הקנייה - הם שאלו אותי כמה זה עלה (689$), ועניתי בכנות. הם אמרו שעדיין הם צריכים הוכחה כלשהי, וחיפוש זריז באינטרנט העלה את המחיר 649$ (למזלי היה באותו יום הבלאק פריידיי) - אנשי המכס החביבים אמרו שמבחינתם זהו המחיר, ויאללה - הרווחתי. תוך 5 דקות, -815 ש"ח כבר הייתי בחוץ. סה"כ 31% מכס+מע"מ.
***אני רוצה לומר בכנות שהחוויה במכס הייתה חיובית לחלוטין, אדיבה ומהירה. בהחלט לא מה שציפיתי - והיא גרמה לי אפילו להרגיש טוב על כך שפעלתי בהתאם לחוק ולא לקחתי סיכונים למרות ההוצאה הנוספת.
כשהגעתי הבייתה פתחתי את האריזה והבנתי את פשר חצי-הניילון - בשדה התעופה האמריקאי פתחו את האריזה בבידוק הבטחוני, והשאירו פתק שמודיע על כך. סגרו הכל יפה אח"כ, אבל חבל שלא ניילנו מחדש, כפי שהשלט בעמדת הניילון מצהיר שייעשה, במידה והחבילה תפתח לבידוק.
לאחר שקניתי שנאי ממיר מתח כאן בארץ (575 ש"ח), כי הייתה חשובה לי האחריות למוצר שעשוי להיות בעייתי - אתמול חיברתי הכל בפעם הראשונה.
זה עובד!!!
היום אתעסק טיפה יותר בהגדרות והכיולים אבל כמה רשמים ראשוניים:
1. בסטריאו הצליל אינו חם ועוטף כמו בדנון. אני יודע שהרמקולים (B&W 603 s3) מסוגלים להוציא נמוכים למכביר, אפילו יותר מדי. עם זאת, נראה שהאונקיו מוציא מהם משהו אנמי יותר. מקווה שזה עניין של הגדרה.
2. רמת הפירוט בק"ב מדהימה! מעולם לא הרגשתי אצלי בבית כזאת חוויה היקפית, עם סאונד מדוייק וחד מכל הרמקולים, עם פירוט וכיווניות. עם זאת - בעיית הבאס שוב פעם הציקה לי... (אין לי סאב כרגע - וגם לא תכננתי לאחר ששמעתי את ה-603 עם הדנון).
3. זה מוזר, כי בכלל לא החשבתי את זה כפונקצייה בקניית הרסיבר - אבל השיפור בתמונה ממש מרשים. יש לי מסך HD-ready, ומעולם לא ראיתי אותו חד ומלא צבע יותר. בהחלט יותר טוב מחיבור ישיר של הרכיבים (A210, PS3) למסך.
4. השנאי מתחמם, לא לנקודת רתיחה, אבל עדיין. לפחות הוא לא מזמזם. זוהי הסיבה היחידה שקניתי בארץ - למקרה שיהיה תקול ישר מהקופסא, ואז אוכל להחליף.

סה"כ המחיר: 4216 ש"ח - מארה"ב עד הבית, כולל הכל (ניילונים, מטען נוסף במטוס, עגלה בשדה, שנאי - הכל!). עכשיו רק צריך לקוות שהכל יעבוד כמו שצריך - כי אין אחריות.

תמונות בקרוב!!

האם יש מישהו שמבין בכיולים של ה-809 ויכול לעזור לי עם בעיית הבאס?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4203
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדש
האם הפרש המחירים בארץ כל כך גדול
ששווה את המאמץ, והסיכון של האחריות?
אני שואל כי גם אני מתכנן לרכוש השבוע מגבר
באמאזון.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

ת.ת.ת. (Y) 8)

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

amitbak כתב:קודם כל תתחדש
האם הפרש המחירים בארץ כל כך גדול
ששווה את המאמץ, והסיכון של האחריות?
אני שואל כי גם אני מתכנן לרכוש השבוע מגבר
באמאזון.
...
אם אתה מתכוון להביא בעצמך - אז לדעתי כן כי מדובר בערך על חצי מהמחיר בארץ (המחירון הוא משהו כמו 9200, ובסקר שאני עשיתי לא ירדו הרבה מתחת ל-8000).
מצד שני, אם אתה מתכוון לשלוח לארץ זה כבר יותר יקר - בערך 1000 ש"ח יותר, אבל חוסך הרבה כאב ראש. אני גם בחרתי באפשרות היקרה ביותר של השנאי. אפשר להביא מחו"ל גם כן, אבל לא רציתי לקחת סיכון.
תעשה את החישוב, כשלדעתי שני החסרונות העיקריים הם אחריות (שמבחינתי לא מאוד רלוונטית משום שבכל מקרה, רסיבר ברמה כזאת הייתי קונה כיד שנייה בארץ - כי חדש לא היה בתקציב), והאפשרות למכור כיד שנייה - קשה יותר למכור מוצר אמריקאי שדורש שנאי.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4203
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #5 

תודה בועז.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה.

קודם כל כנס לתפריט ותשנה את הגדרות תדרי הרדיו שיתאימו לארץ.

יש לך סאב?

מומלץ להריץ RC של אודסי.

לפני הרצת האודסי כוון את עוצמת הווליום, בכפתור הווליום שבסאב, ל 75DB .

מקם את המיקרופון על סטנד בגובה האוזניים.

במידה והוא מאפשר לבצע 8 מקומות מדידה ,ממליץ לך לנצל את כולם.

לאחר סיום הרצת האודסי ,לא חשוב איזה חיתוכים הוא הגדיר, כנס ותשנה את כולם ל 80HZ .

את עוצמת הסאב תעלה ברסיבר (לא בווליום של הסאב) בכ 2-3 DB, מעבר למה שאודסי קבע.

במידה ואתה משתמש באחד ממצבי ה THX אונקיו מפעילים THX EQ מה שמסרס קצת את הגבוהים. ממליץ לך לבטל את זה.

זה בגדול

בהצלחה

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אין לי סאב. האם תדר החיתוך נותר זהה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #8 

בועזון כתב:אין לי סאב. האם תדר החיתוך נותר זהה?
...
ממש לא.

אתה מגדיר שאין לך סאב ואז הקידמיים מוגדרים כ FULL BAND .

ברגע שאין סאב כל טווח התדרים אמור לצאת מכל אחד מהרמקולים המחוברים.

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

תתחדש בועז (f)

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #10 

תתחדש בהחלט.
גם אני רכשתי NR809 בשבוע שעבר (בארץ) שמחליף Denon 3802. עוד לא חיברתי את הרסיבר עדיין, מחכה לשמוע את ה-sound (גם לי יש B&W 603 S3).

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

Darklord כתב:תתחדש בהחלט.
גם אני רכשתי NR809 בשבוע שעבר (בארץ) שמחליף Denon 3802. עוד לא חיברתי את הרסיבר עדיין, מחכה לשמוע את ה-sound (גם לי יש B&W 603 S3).
...
זה בהחלט צירוף מקרים מוזר.... :lol:
תספר על החוויות אחרי שתחבר. מעניין אם גם אתה תרגיש כמוני.

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

istarmini כתב:
בועזון כתב:אין לי סאב. האם תדר החיתוך נותר זהה?
...
ממש לא.

אתה מגדיר שאין לך סאב ואז הקידמיים מוגדרים כ FULL BAND .

ברגע שאין סאב כל טווח התדרים אמור לצאת מכל אחד מהרמקולים המחוברים.
...
כרגע זוהי ההגדרה. זה הדבר הראשון שעשיתי. כשאחזור מהעבודה אמשיך לשחק עם זה ונראה.

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #13 

תתחדש ותהנה (Y) (Y) (f) (b)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #14 

קולולו... 8)
איזה חוויות עברת... :)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

תתחדש! (Y)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #16 

תתחדש (Y) (f) (~)

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #17 

תתחדש, מברוק (Y)
ותודה על השיתוף המפורט , ענייני ומועיל שלבטח חסך הסטה של השירשור לכיוונים פחות נעימים .... והמבין יבין.... :wink: :wink:

ברכות :D (b) (b)
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

מספר רשמים מהלילה השני עם המכשיר:

דבר ראשון תהייה: האם רסיברים צריכים "להתחמם"?? בהדלקה ראשונה של המכשיר היום, לאחר שהיה בחשמל 24 שעות, יכולתי להרגיש שיפור, מבלי שעשיתי כלום, מהסאונד של אתמול. זה האוזן שהסתגלה לצליל השונה או באמת יש כזה דבר?

בכל אופן, ענייני העדר הבאס וחוסר מסויים בנפח נפתר ע"י כיבוי פונקציות Dynamic EQ ו-Dynamic volume שאמורים לפצות על אובדן פירוט בוולויום נמוך על ידי הנמכה של הטונים הנמוכים בעיקר (למיטב הבנתי). אולי עשיתי את ה-RC לא טוב, אבל לאחר שכיביתי את הנ"ל, הסאונד נפתח יופי.
ה-RC קבע לי את הסנטר חלש מדי, אז הייתי צריך להגביר ידנית.
והתוצאה: הקולנוע הביתי הטוב ביותר שהבית שלי ראה מעולם - וזאת בצפייה בסרטים עם פסי קול DTS ו-DD (ריפים). אני מקווה שברגע שיהיה לי תוכן עם הפורמטים החדשים - האפקט יהיה בהתאם.

בסטריאו, לעומת זאת, המצב שונה. אין לי CD טוב או מקור איכותי ואני מקשיב לקבצי פלאק דרך ה-A210, שמחובר ב-HDMI. לא אופטימאלי. עם זאת, יש ירידה ניתנת להבחנה באיכות בין האונקיו לדנון 3801 שהיה מחובר קודם (עם כבל אופטי). לא עזרו המשחקים וההגדרות - כמה מקטעי הרפרנס שלי (בעיקר Your Latest Trick של Dire Straits בהופעה חיה) שאני רגיל שחודרים לי ישר ללב - פשוט לא הגיעו לשם ונתקעו איפשהו בין האזניים לצוואר. האם יכול להיות שה-DAC של רסיבר חדשני מסדרת ביניים גבוהה פחות טוב משל רסיבר מסדרה דומה בן קרוב לעשר שנים??
לא יודע...ננסה לשחק עוד....

מספר שאלות:
1. השנאי נותר חם גם כאשר הרסיבר כבוי. מדוע? אני מניח שרכיב שמתחמם מבזבז חשמל, אבל למה הוא עובד בכלל?
2. האם מישהו ניסה לחבר רסיבר כזה או דומה עם אופציית ה-Bi-Amping? הרי זה לא בי-אמפ אמיתי - יש לזה אפקט?

תודה!

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

ראשית תתחדש ותהנה אונקיו זה מגבר מנצח ואתה תהנה ממנו ועם כיול נכון וקל!!! אתה גם תהנה ממנו בסטראו ..
לדעתי פעלת בחוכמה שרכשת בחו"ל (Y)
לגבי ההתחממות הסר דאגה מלבך המגברים של אונקיו מתחממים זה טבעי ותקין
לגבי השנאי גם אצלי הוא מתחמם גם כאשר הרסיבר כבוי ...לא מוציא את השנאי מהחשמל .
אבל את החשוב מכל שכחת וזה תמונות ...אז :claps2:

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #20 

תתחדש!!! :D

גם אני עם אותו דגם לאחר שהזמנתי אותו ושלחתי מארה"ב לארץ...
האמת - אני לפני קניית SUB ואני ממש מחפש משהו לא גדול מידי ושייתן תוצאות טובות לסלון של כ- 40 מ"ר.
בינתייפ זה המועמד המוביל: Sunfire - Dynamic Series - SDS-10

מה איתך? אתה לא רוצה SUB?
מנוי מתנה בעקבות זכיה בתחרות בפייסבוק - 09.03.12

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”