ריפוד ספה כחומר אקוסטי בולע לרמקול..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
242ariel242 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

במטרה להפוך את הרמקולים ליותר נעימים לאוזן,החלטתי להתחיל בטיפול אקוסטי לתיבות ולחדר..

החלטתי להתחיל בתיבות על ידי ציפוי של כל העץ החשוף בצד הפנימי של התיבה בספוגים ולהוסיף בחלל שנשאר,חומר מרכך כלשהוא..

שמתי לב שבהרבה רמקולים,בתוך התיבה,יש מין צמר לבן בנוסף לספוגים שבדפנות.אז נזכרתי שבספות,יש את אותו החומר הריפודי הלבן שיכול לשמש אותי לזה בתור החומר המרכך..

השאלה היא מה הסיכוי שהחומר יתאים למשימה..מבחינת הטקסטורה והרכב החומר זה נראה ממש אותו חומר ואפילו יותר צפוף ומרכך..

מה דעתכם?..

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אתה מדבר על אקרילן, תפקידו לא לחסום את האויר בכדי שאלמנט הבאס לא ירעיד את האלמנט המיד ויחנוק אותו בתדרי MID-LOW.
אפשרי ורצוי צמר סלעים דחוס, לקבלת איטום מירבי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

242ariel242 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

התיבה שלי מפוצלת בפנים..שני הוופרים לבד והמיד והטוויטר לבד..ככה שאין גישה למיד מכיוון הוופר..
בזוג אחר שיש לי,התיבה מחולקת באמצע כך שמיד,טוויטר ווופר אחד בחצי אחד שלה,ובחצי השני,הוופר השני..שלזה אתה מתכוון

עכשיו החומר שהוצאתי מהספה הוא לא כמו החומר שיש ברמקולים בד"כ..הוא הרבה יותר דחוס יחסית והוא ממש רך ונעים כמו צמר גפן..ולהבדיל מהחומר שיש ברמקולים,ניתן לחתוך אותו ממש בקלות והוא לא קשה ולא נעים למגע..

התוכנית שלי היא כמו שאמרתי,להדביק על דפנות העץ מבפנים ספוג ובחלל הנותר לשים שכבה של החומר הרך הזה..ככה(לפי מה שנראה לי הגיוני)הצליל הבוקע מהאלמנט,יתרכך מהחומר הרך ויקבל חסימה סופית מהספוג שמודבק לתיבה..וגם במידה ויהיו החזרים הם יהיו מינימליים כי הם יוחזרו בשנית לחומר המרכך..

זה ככה?..

הוספתי תמונות של החומר כדי שתנסה לזהות..
הנה החומר הלבן הרך..
 הנה החומר הלבן הרך..
זה "כל" מה שיצא מהספה..חח  בין השקיות מונח החומר היותר קשה והפחות נעים שאותו ניתן למצוא ברמקולים..
 זה "כל" מה שיצא מהספה..חח בין השקיות מונח החומר היותר קשה והפחות נעים שאותו ניתן למצוא ברמקולים..
נערך לאחרונה על ידי 242ariel242 ב 29/11/2011 21:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בגדול אתה בכיוון, אך אם "תחנוק" את האלמנטים יותר מדי הוא יכנס לקטימה בתדרים מסוימים ולכן יש צורך בחישוב מיקום הפורט...
ברמקולים שבניתי (פורום DIY) בניתי מחצה בין אלמנט הבאס לבין מיד וטוויטר, השתמשתי בספוג דחוס עם גלים בחלקו העליון בשביל המיד והטויטר ובשביל הבאס השתמשתי בצמר סלעים, זה לא חונק אותו וגם לא מנפח את התיבה (תיבה לא "מהדהדת", רועדת)...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

242ariel242 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אם אני מבין נכון אז עדיף להשאיר את החלק של המיד והטוויטר ללא טיפול אינטנסיבי כמו בחלק של הוופרים..נכון?..כדי שיהיה ניגון חד וחלק לגבוהים?

ושאתה אומר לחנוק..חשבתי לשים שיכבה מכובדת אבל שלא יהיה לחץ של חומר בפנים או משהו..שתהיה כמות מספיקה ושיהיה קצת חלל..לא חשבתי למלא את כל החלל..אני מקווה שלא לזה התכוונת שאמרת לחנוק.. :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”