האם מסך פלזמה HD Ready טוב יותר מ Full HD לשידורי כבלים??

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ראיתי אתמול שני מסכי פלזמה של פנסוניק
THP42X30
THP42U30
המוכר בחנות טען כי לשידורי כבלים (הוט/יס), בסלון שמרחק הצפיה בו הוא כ 3 מטר,
עדיפה רכישת מסך שהוא HDR על פני מסך FHD, בטענה שעקב ״עודף רזולוציה״ במסך ה FHD, השידורים יראו פחות טוב ויסבלו מגרעון וכו, ובנוסף מכיוון שממילא שידורי הכבלים הרגילים הם ב SD ולא יהיה יתרון למסך FHD.
מלבד העניין הנ׳ל, איכזב אותי לגלות כי שני המסכים הנ״ל אינם תומכים בקבצי כתוביות SRT בחיבור תכנים דרך ממשק ה USB..
אשמח לקבל חוות דעת בעניין.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

לצערי, אין לי תשובה גורפת בנושא.
אני רק יכול לאמר שאיכות הSD הטובה ביותר שראיתי על מסך שאינו CRT היתה על מסכי פלאזמה HDR (במקרה של פנסוניק), התמונה היתה הדבר הקרוב ביותר לCRT גדול.
No place like home.......... Theater

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

גם אני חושב שהתמונה ב HDR היתה טובה יותר בשידורי כבלים, ראיתי את שתיהן אתמול ובמסך ה FHD התמונה נראתה פשוט לא טוב, לא יודע מה בדיוק אבל היא הייתה מלאכותית מדי, ומבריקה בצורה מוגזמת.
חבל שהדגמים האלו לא תומכים בקבצי כתוביות, זה בהחלט חיסרון לפנסוניק מולהמתחרים שלה, שלהם לפי מה שהבנתי יש תמיכה בקבצים כאלה.
אגב, מישהו יודע מה משמעות האות M שמצורפת לחלק מהדגמים של פנסוניק?
משום מה זה מייקר את העלות אבל לא הצלחתי להבין מה השוני בינם לבין הדגמים ללא ה M

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

amit145 כתב:גם אני חושב שהתמונה ב HDR היתה טובה יותר בשידורי כבלים, ראיתי את שתיהן אתמול ובמסך ה FHD התמונה נראתה פשוט לא טוב, לא יודע מה בדיוק אבל היא הייתה מלאכותית מדי, ומבריקה בצורה מוגזמת.
חבל שהדגמים האלו לא תומכים בקבצי כתוביות, זה בהחלט חיסרון לפנסוניק מולהמתחרים שלה, שלהם לפי מה שהבנתי יש תמיכה בקבצים כאלה.
אגב, מישהו יודע מה משמעות האות M שמצורפת לחלק מהדגמים של פנסוניק?
משום מה זה מייקר את העלות אבל לא הצלחתי להבין מה השוני בינם לבין הדגמים ללא ה M
...
אלו דגמים שיורוקום מייבאים ולכן המחיר יקר יותר (יבוא רישמי לעומת פרלילי)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #5 

במידה והתכנים שלך שלך הם לרוב שידורי SD . אתה יכול לרכוש בלי שום בעיה את ה X-30 (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

טוב משיטוט ברשת קצת קיבלתי את הרושם שאולי ה X30 לא בחירה הכי טובה, ראיתי כמה התרשמויות מאכזבות ממנה, אני אישית ראיתי אותה אתמול וגם לא התרשמתי באופן מיוחד לכאן או לכאן..
מה שכן אני שוקל עכשיו לבדוק אופציה למסך של סמסונג דווקא, פלזמה מסדרת C או D
450/430, שמעתי שהן לא רעות וגם באותו התקציב פחות או יותר.
חשוב לי תמיכה בכתוביות ולצערי היא לא קיימת בפנסוניק..
אשמח לקבל חוות דעת למי שיש על הסמסונג.
דבר נוסף, האם מסך פלזמה 50" מהדגמים המדוברים של סמסונג למרחק צפיה של כ 2.5-3 מטרים תהיה בחירה טובה?

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

מסך 50 למרחק 2 וחצי מטר בצפייה בעיקר בתכני SD הוא גדול מדי לטעמי

sshar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

ול 3.5 מטר ?

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

ל 3.5 מטר זה מתאים

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

m - מסמל middle east שזה האיזור לו מיועדים המסכים.

לגבי הצגת שידורי SD.

מבלי להתיימר להיות מומחה בתחום וככלל אצבע:

שידור CRT ב-PAL למשל היה 576 קווים אופקיים.

שידור HDR הינו ברזולוציה של-720*1280 ואילו FHD הינו ברזולוציה של 1920*1080.

ברור שכמות המידע בשידור SD הינו נמוך משמעותית משידור HD וכאן נעוצה הבעיה שכן אנחנו רוצים להגדיל תמונה מרזולוציה נמוכה לרזולוציה גבוהה פי כמה וזה בדיוק מה שיוצר את התמונה המטוטשת וחסרת החדות (בדיוק כמו שתנסה להגדיל צילום ברזולוציה נמוכה על מסך המחשב).

ולכן, המעבר של תמונות SD למסך בעל רזולוציה גבוהה יותר הינו בעייתי יותר ולכאורה יביא לתצואה סופית גרועה יותר מאשר במסך CRT לו נועדו.

לכן יש בסיס לטענה כי מסכים שהינם HDR מטפלים טוב יותר בתכני SD מכיוון שהם צריכים להעביר אותם לרזולוציה קטנה יותר מ-FHD.

הכלל הזה נכון למרבית המסכים אך לא תמיד יחול על מסכי העילית של החברות, שהם מסכי FHD, אבל יש בהם מעבדי תמונה משוכללים ביותר שמצליחים להתמודד גם עם תכני SD באופן מיטבי.

ואם נדגים את זה במסכים שציינת סדרת X הינה HDR ומציגה (לטעמי) תכני SD באופן טוב יותר מסדרת U שהינה FHD (אך הינה הסדרה הנמוכה ביותר של פנסוניק הכוללת FHD).

מנגד את איכות תמונות ה-SD הטובות ביותר תקבל בסדרת V שהינה FHD אבל בעלת מעבד תמונה מצוין שמצליח להציג תכני SD לא פחות טוב ממרבית מסכי ה-CRT ז"ל.

ובעניין מרחק הצפיה - נכון שככל שיחס גודל מרחק הצפיה/גודל המסך יהיה גדול יותר תכני SD יראו טוב יותר מכיוון שיהיה קשה יותר להבחין בפגמים שיש בתמונה.

גם כאן ככל שהמסך איכותי תתאפשר צפיה ממרחק קצר יותר ללא כל בעיה (אני צופה בתכני SD ממרחק 2.5 מטר במסך VT20 50" והתמונה פנטסטית).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #11 

amit145

ל 2.5 מטר ה 43D490 תהייה בחירה מצויינת (HDR)
ל 3 מטר ומעלה כבר הייתי הולך על 51D490.

אם תצפה ברוב המקרים ממרחק קטן יותר מ 3 מטר ובכל זאת רוצה מסך גדול, לך על 51D550 ,FHD
.

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אהלן,
רכשתי אתמול את ה X30.
התמקדתי ב2-3 דגמים של פנסוניק וסמסונג וביצעתי השוואה.
לטעמי ב U של פנסוניק רואים הכי פחות טוב שידורי כבלים. גם בשידורי HD לא נפלתי מהכיסא..
ב D490 של סמסונג איכות התמונה זהה ל X30 של פנסוניק, אבל נראית קצת יותר ״חיה״ אבל מצד שני גם יותר מלאכותית.
ההפתעה היתה בשידורי HD (סרט MKV דרך ה USB), הסמסונג הציגה תמונה גרועה פשוט, לא משנה כמה שיחקתי עם ההגדרות, נראה כאילו זה מסך LCD ולא פלזמה. מה שכן אני חייב לציין לטובה את התמיכה בכתוביות בעברית וכמו כן ב DTS.
הפנסוניק אומנם לא תומכת בכתוביות או ב DTS אבל בסופו של דבר חיפשתי איכות תמונה והיא נתנה לדעתי את התמורה הטובה ביותר.
מה שסגר את ההתלבטות היה המחיר שקיבלתי עליה, 2400 שקלים עם אחריות יורוקום 5 שנים.
רק מקווה שאולי תהיה תמיכה בעתיד לעניין הכתוביות...

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

תתחדש (Y)

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תודה..

יעקבלהבות
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

תתחדש

שליחה #15 

amit145 כתב:אהלן,
רכשתי אתמול את ה X30.
התמקדתי ב2-3 דגמים של פנסוניק וסמסונג וביצעתי השוואה.
לטעמי ב U של פנסוניק רואים הכי פחות טוב שידורי כבלים. גם בשידורי HD לא נפלתי מהכיסא..
ב D490 של סמסונג איכות התמונה זהה ל X30 של פנסוניק, אבל נראית קצת יותר ״חיה״ אבל מצד שני גם יותר מלאכותית.
ההפתעה היתה בשידורי HD (סרט MKV דרך ה USB), הסמסונג הציגה תמונה גרועה פשוט, לא משנה כמה שיחקתי עם ההגדרות, נראה כאילו זה מסך LCD ולא פלזמה. מה שכן אני חייב לציין לטובה את התמיכה בכתוביות בעברית וכמו כן ב DTS.
הפנסוניק אומנם לא תומכת בכתוביות או ב DTS אבל בסופו של דבר חיפשתי איכות תמונה והיא נתנה לדעתי את התמורה הטובה ביותר.
מה שסגר את ההתלבטות היה המחיר שקיבלתי עליה, 2400 שקלים עם אחריות יורוקום 5 שנים.
רק מקווה שאולי תהיה תמיכה בעתיד לעניין הכתוביות...
...
תתחדש!!!

גם יש לי את ה-42X30M, ואני מאוד מרוצה.

אני במרחק צפיה קצת יותר מ3 מטר, ואני לא רוצה מסך יותר גדול, בכלל, בגלל עדיין רואים בערוצי SD, ואני לא רוצה ללמתוח שידורים אלו יותר. אפשר להדגיש שיש כמה ערוצים SD ביס עם איכות מאוד טובה (FOX SPORTS, YES COMEDY, YES DRAMA, וכולה) וגם איכות מאוד לא טובה (VH1, MTV ISRAEL, ESPN). בנוסף כמה סרטים בערוצי יס HD לסרטים משודרים באיכות "HD מותאם".

אני מצאתי שבערוצים SD 4:3, לדוגמא MTV DANCE, עדיף להגדיר את הממיר YESMAX HD למתוח את השידורים 4:3 לכל הרוחב, במקום לאפשר את המתיחה במסך עצמו. (אני מעדיף לא לראות את הפסים גכלל, והרבה תוכן הוא רחב בתוך שידור 4:3, למשל קליפים בערוצי MTV.)

עוד משהו: יש עדכון לקושחה ב-

http://panasonic.jp/support/global/cs/t ... aamo1.html

תיקנו את הבעיה עם הווליום בMEDIA SERVER. לא היה יכול לשנות את הרמה של הווליום בתוך MEDIA SERVER.

אני כתבתי ביקורת מלא, באנגלית, ב-

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st20730469

שוב, תתחדש ותהנה.

יעקב

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”