קולה מרמת גן
אהלן,
שתיתי אתמול בערב והיום בבוקר. לדעתי עדיין יש הרבה CO2, נראה לאן זה יתפתח.
הטעם מצויין, אני מאוד נהנה לשתות את הקפה ואין צורך להוסיף חלב, מה שאומר שמשובח.
אבל יש לי מסקנה נוספת - אני קונה בחנות קרובה לבית קפה בקלייה ישראלית נדמה לי שהוא יוצא מבית קלייה רוטשילד, והטעם שלהם די דומה, במחיר של 70 שח לקילו.
אז אני לא משוכנע ששווה להכנס לעסקי הקלייה....
מה דעתכם?
שתיתי אתמול בערב והיום בבוקר. לדעתי עדיין יש הרבה CO2, נראה לאן זה יתפתח.
הטעם מצויין, אני מאוד נהנה לשתות את הקפה ואין צורך להוסיף חלב, מה שאומר שמשובח.
אבל יש לי מסקנה נוספת - אני קונה בחנות קרובה לבית קפה בקלייה ישראלית נדמה לי שהוא יוצא מבית קלייה רוטשילד, והטעם שלהם די דומה, במחיר של 70 שח לקילו.
אז אני לא משוכנע ששווה להכנס לעסקי הקלייה....
מה דעתכם?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לרוטשילד יש קפה טוב (נדמה לי שספורה קונים מהם) וב 70 לקילו אין ספק שזה משתלם רק בתנאי שזה טרי.
היתרון בקליה ביתית מעבר למחיר הוא היכולת ליצור תעורובות שונות ובמגוון טעמים והתערובת שהכנתי לך ניטראלית ולא מכילה טעמים חזקים (לא חמיצות גבוהה ולא מרירות כבדה של רובוסטה).
הכל תלוי האם זה מתאים לך והשיקול במקרה הזה הוא יותר ההכנה ורקיחת התערובות (כמו בישול) ופחות החיסכון אם כי בטווח הארוך מדובר בחיסכון אדיר.
תהנה מהקפה, אני בטוח שמחר הוא יהיה אפילו טוב יותר.
היתרון בקליה ביתית מעבר למחיר הוא היכולת ליצור תעורובות שונות ובמגוון טעמים והתערובת שהכנתי לך ניטראלית ולא מכילה טעמים חזקים (לא חמיצות גבוהה ולא מרירות כבדה של רובוסטה).
הכל תלוי האם זה מתאים לך והשיקול במקרה הזה הוא יותר ההכנה ורקיחת התערובות (כמו בישול) ופחות החיסכון אם כי בטווח הארוך מדובר בחיסכון אדיר.
תהנה מהקפה, אני בטוח שמחר הוא יהיה אפילו טוב יותר.
נגמר
מאיזב חנות בהולנד? מה האתר?
מצאתי את זה:
http://www.fleurdecafe.nl/contents/nl/d ... -Cafe.html
נגמר הקפה כפיר. היה טעים. בחמישי בערב עוד היו הרבה גזים שאח"כ נעלמו. גם 250 גרם נעלמו.
שמע קטע: אישתי, שכל עניין הקפה מעניין תעכוז שלה, אוהבת קפה נמס בדיוק כמו שהיא אוהבת קפה הפוך. מבחינתה כל תפקיד המכונה זה שאני אעשה תעבודה (אחרי שנים שהיא הכינה נמס) והיא גם אוהבת חלב חם מוקצף. אז אני מכין תקפה בבית וגם מכין לה הפוך, למרות שזה לא משנה לה הפוך או נמס.
בקיצור - אתמול שאלתי אותה אם עדיין לא משנה לה - ופעם ראשונה היא אמרה שהיא מעדיפה "קפה מהמכונה" כי זה יותר טעים לה.
מאיזב חנות בהולנד? מה האתר?
מצאתי את זה:
http://www.fleurdecafe.nl/contents/nl/d ... -Cafe.html
נגמר הקפה כפיר. היה טעים. בחמישי בערב עוד היו הרבה גזים שאח"כ נעלמו. גם 250 גרם נעלמו.
שמע קטע: אישתי, שכל עניין הקפה מעניין תעכוז שלה, אוהבת קפה נמס בדיוק כמו שהיא אוהבת קפה הפוך. מבחינתה כל תפקיד המכונה זה שאני אעשה תעבודה (אחרי שנים שהיא הכינה נמס) והיא גם אוהבת חלב חם מוקצף. אז אני מכין תקפה בבית וגם מכין לה הפוך, למרות שזה לא משנה לה הפוך או נמס.
בקיצור - אתמול שאלתי אותה אם עדיין לא משנה לה - ופעם ראשונה היא אמרה שהיא מעדיפה "קפה מהמכונה" כי זה יותר טעים לה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מחיר טוב מאוד (צריכים לקזז לך 20% VAT במעמד ההזמנה).קופי כתב:מצאתי גם כאן
http://www.vanpommeren.nl/gene-cafe-koffiebrander.html...
התכוונתי לאתה הזה
לאחר קיזוז VAT הג'ין עולה אצלו 280 אירו + 65 אירו משלוח (עד הבית עם חברת בלדרות) + 4% על תשלום ב PAYPAL.
פה תוסיף רק מע"מ ואולי כמה עשרות שקלים אגרות (למרות שיש חברים שקיבלו ולא שילמו דבר
שאל לגבי אוסף המוץ, בארץ הג'ין מגיע עם אוסף מוץ גדול שהוא מאוד שימושי ונוח ואפשר גם לחבר לו צינור שירשור שיוציא את מרבית העשן והריח מחוץ לבית.