mayeast כתב:truejoker כתב:
ולכול אלו ששואלים למה לא לעשות כרטיס אשראי רגיל , התשובה היא שאני לא מת להעשיר את הבנקים , והריבית על כרטיסי אשראי שחברות האשראי גובות נראה לי כמו ריבית אפורה . היות ואני תמיד קונה רק כשיש לי כסף . אני לא מעוניין להעשיר את הבנק בריבית . ולכן אני מעדיף כרטיס נטען (גם שם הם מרוויחים כי אני משאיר להם מעין הלוואה , אבל לפחות זה לא יורד לי מהחשבון

)
...
אין לי מושג על איזו ריבית אתה מדבר. אולי אתה מדבר על עמלות. שקיימות גם בכרטיסים נטענים בצורה זו או אחרת.
יש המון מועדוני לקוחות שנותנים את הכרטיס ללא עלות (החל ממועדנים של הסופרמרקט, ועד מועדונים של היטק וכו'). אז העלות החודשית לא רלוונטית.
בחר את זה שעמלות ההמרה ממטח לשח הן הכי נמוכות.
וזהו.
כל הסיפור על להעשיר את הבנקים לא נראה לי רלוונטי במקרה הזה
...
אתה חושב שאתה לא משלם ריבית על האשראי שאתה צורך ? אני מציע שתבדוק בעצמך עם חברת האשראי שלך כמה אתה משלם חודשית ושנתית, ומה הריבית האפקטיבית , אולי תופתע
אני בזמנו קיבלתי הצעה מהבנק לקבל את הכרטיס (אני לקוח של המון שנים , ואף פעם לא חזר לי שיק , ואף פעם לא הייתי בחריגה , ואני בד"כ ביתרת זכות בבנק ). ולמרות שאני אמור להיות לקוח עם מרכיב סיכון הכי קטן , עדיין הריבית השנתית שהם דרשו הייתה 12% . רק מה ,שאת זה הם סיפרו לי רק כשהם שלחו לי את החוזה עם האותיות הקטנות (אני תמיד קורא קודם כול את האותיות הקטנות , כי שם מנסים "למרוח" אותי

). טלפנתי אליהם והם הודו בכך . באותו יום היה השליח אמור לבוא ולתת לי את הכרטיס , פשוט אמרתי לו שלא יבוא וזהו .
ולגבי מועדוני לקוחות , אמא שלי נכנסה לאחד כזה , יש לה כרטיס זהב , וגם לה יש רקורד של שנים על גבי שנים של לקוחה מסודרת , ואני לא רוצה לומר לך מה גיליתי לגבי החיובי ריבית שלה .
אני מעדיף לשלם עמלה , ולא לשלם ריבית