הגדרת סאונד ברסיבר Hk 460

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121

שליחה

שלום רב
ברשותי רסיבר של חברת הרמן קרדן avr 460
ומחשב HTPC בעל לוח אם של אסוס לואו פרופיל, וינדוס 7, 2 גיגה זיכרון, מעבד אינטל i3
אני מחבר את המחשב לרסיבר דרך יציאת ה- HDMI ומהרסיבר נשלח אות למסך הפלזמה גם כן בחיבור HDMI
בעייתי היא כזו:
הרסיבר מזהה את האותות המגיעים מהמחשב בצורה מעולה - נניח ואני שם סרט עם פענוח DTS ואפילו DTS-HD
אך לצערי אני מרגיש כי חלוקת הסאונד לרמקולים השונים היא לא כפי שהיא אמורה להיות
כרגע מחוברים 5.1 רמקולים והרמקולים האחוריים מהם אמורים לבוא כל האפקטים ההקיפים לא נשמעים מכעט בכלל... ניסיתי הכל - החל מההגדרות של הרסיבר - העלתי את העוצמות עד הסוף אבל זה עדיין לא נפתר...
ברסיבר הקודם שהיה לי (הרמן קרדן avr 2000) שהיה ישן למעלה מעשור - לא הייתה כלל הבעיה הזו....

מה יכולה להיות הבעיה? 1. האם זה קשור לחיבור ה- HDMI? כדי לנסות ולחבר את המחשב ב- SPDIF?
2. יכול להיות שאלו הגדרות סאונד שצריכות לבוא מהמחשב עצמו? ואם כן כיצד עליי לעשות זאת?
תודה לעוזרים!!!

z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שכחתי לציין כי המחשב הוא מחשב ממש חדש - מהשנה האחרונה ומותקנים כל המקודדים כפי שמוסבר באתר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

בהנחה שאתה אכן רואה שהרסיבר מקבל DTS ו-DTS-HD, אין לך מה להגדיר במחשב. הכל מוגדר שם כמו שצריך, והמחשב לא מבצע שום עיבוד או שינוי לסאונד אלא מעביר אותו כמו שהוא (ב-bit streaming).
לכן, לדעתי מדובר בכיול שאתה צריך לעשות בתפריטים של הרסיבר. העברתי את השרשור שלך לפורום אודיו רב ערוצי, שם יש יותר מומחים לעניין...
לשאלותיך:
1. לא, אין שום בעייה אם הרסיבר מזהה DTS ו-DTS-HD. אגב, רק לידע כללי, SPDIF לא יכול להעביר DTS-HD אלא רק DD ו-DTS (וכמובן PCM סטריאו).
2. לא, כי המחשב לא עושה שום שינוי או עיבוד לסאונד.
בהצלחה עם כיול הרסיבר!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קודם כל - אין עליך - זאת כבר פעם שלישית שאתה עוזר לי - כל הכבוד וישר כוח!!
שנית, יש את האפשרות הזו ברסיבר למקם מיקרופון במרכז החדר והוא יעשה את הכיול בין הרמקולים לבדו
ניסיתי את זה פעם אחת אבל לא נראה לי שזה היה כל כך אפקטיבי שכן הסלון בו מותקנת המערכת הוא ממש גדול

אנסה זאת שוב, ואחכה לתשובה מהפורום הרב-ערוצי!

תודה ענקית!!

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”