חוות דעת - Zotac Zbox Nano AD10

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ביום חמישי האחרון רכשתי את ה-HTPC הקטנטן Zotac Zbox Nano AD10. קודם לרכישה, לא מצאתי חוות דעת רבות בפורום לגבי המכשיר, אז לכל המעוניין, להלן התרשמותי הראשונית.

לפי אתר היצרן קיימות שתי "מהדורות" של המכשיר: AD10 ו-AD10 Plus. ההבדל היחיד ביניהן הוא שה-AD10 Plus מגיע עם זיכרון 2GB וכונן קשיח 320GB 5400RPM, בעוד שהגרסה הרגילה מגיעה ללא זיכרון וללא כונן קשיח. בארץ הצלחתי למצוא רק את הגרסה "הרגילה", דבר שהוא אינו רע בהכרח: ניצלתי את העובדה ו"התפרעתי" כדי לאבזר את המכשיר בכונן OCZ Agility 3 SATA 3 60gb וב-4GB של זכרון. אציין כי גם אם חבילת ה-Plus זמינה, לדעתי כונן קשיח של 5400RPM הוא בחירה גרועה למכשיר כזה ויאט אותו באופן ניכר, ובמיוחד בהתחשב בכך שממילא יש ברשותי כמה כוננים ניידים של 2TB ממילא אין לי צורך ביותר מ-60GB במכשיר עצמו, למערכת ההפעלה, XBMC וכמה תוכנות קטנות.

המכשיר הקטנטן הזה הוא העתק מדויק מבחינת חומרה של AD02 הגדול יותר, וההבדלים ביניהם, כפי שזה נראה, נובעים מההבדלים בגודל: ה-AD10 מכיל חריץ זיכרון אחד ושתי יציאות USB2 (בנוסף לשתי יציאות USB3), לעומת שני חריצי זיכרון וארבע יציאות USB2 במכשיר הגדול יותר. כשמדובר בסלון, העדפתי מכשיר קטן ככל הניתן, וממילא לא ראיתי צורך ב-8GB של זכרון או בשתי יציאות USB2 נוספות (שכן התכנית הייתה להזרים תכנים על גבי הרשת ממילא).

אפיג את החשש שאולי קיים אצל קוראים מסוימים לגבי הרכבת הזכרון והכונן הקשיח באופן עצמאי: מדובר בפעולות פשוטות שאין כמוהן, ששתיהן יחד לקחו לי כשלוש דקות מרגע פתיחת המכשיר. המכשיר משווק על ידי החברה כשאינו כולל כונן קשיח וזיכרון - כך שהוא מיועד לפתיחה ובנוי כדי שהתהליך יהיה קל ככל האפשר, והוא אכן קליל גם למי שחושש מדברים מהסוג הזה.

לאחר הרכבת הכונן הקשיח והזיכרון התפניתי להתקנת מערכת ההפעלה. העברת התקנת Windows 7 לדיסק און קי USB הייתה קלילה, וההתקנה מ-USB על כונן SSD במכשיר עצמו הייתה זריזה ביותר ונטולת תקלות. אבהיר כי המכשיר הגיע עם סדר Boot שמתחיל בכונן הקשיח, ומאחר ולא זוהתה בו מערכת הפעלה עבר וניסה לבצע Boot מהדיסק און קי (כך שאם לאחר התקנת מערכת ההפעלה אתם מתחרטים ורוצים להתקין מערכת אחרת, יש צורך בשינוי ההגדרות ב-BIOS כדי לגרום למכשיר לעשות Boot מ-USB לאחר שמותקנת בו מערכת הפעלה). אציין כי ה-BIOS של המכשיר יודע להתמודד עם מקלדת ועכבר המחוברים בחיבור USB בלבד (במכשיר אין חיבור PS/2) כך שיש צורך במקלדת ועכבר חוטיים או אלחוטיים עם מקלט USB. לצורך התקנת Windows 7 לא מצאתי כל צורך במקלדת, כך שאלו מכם שלא מעוניינים להשתמש במקלדת בכלל, או שיש להם מקלדת Bluetooth יכולים להסתפק בעכבר רגיל עם חיבור USB לצורך התקנת חלונות.

לאחר התקנת מערכת ההפעלה הורדתי והתקנתי את כלל הדרייברים העדכניים מאתר היצרן (ולא מהתקליטור שהגיע עם המכשיר). האתר בנוי בצורה פשוטה וכלל ההורדות התבצעו במהרה (נדמה לי שמדובר בכ-500MB סה"כ). לאחר התקנת הדרייברים בזה אחר זה, אתחלתי את המכשיר וכלל ההתקנים זוהו ועבדו כנדרש (שום התקן לא נותר בלתי מזוהה במנהל ההתקנים).

הבעיה היחידה בה נתקלתי בשלב זה, ולהבנתי אינה תוצאה של מכשיר פגום אלא בעיה הקיימת בכל היחידות (ומוזכרת בחוות דעת רבות שמצאתי בגוגל) היא שכרטיס הרשת האלחוטית במכשיר חלש ביותר. באותו המיקום בו המכשיר יושב אצלי, יושבים גם מחשב נישא, Boxee Box ו-PS3, כולם בעלי כרטיסי רשת אלחוטית מובנים וללא אנטנות (בניגוד ל-Zbox Nano שמגיע עם אנטנה קטנה מתברגת), ובכולם הצלחתי להתחבר לרשת האלחוטית (802.11 n/g) בביתי. מכשיר ה-Zbox Nano, לעומת זאת, כלל לא זיהה את הרשת (אפילו לא חיבור בעייתי, פשוט היעדר זיהוי מוחלט). כאשר השתמשתי באייפון שברשותי כדי ליצור נקודת גישה לרשת ה-3G והנחתי אותו בסמוך ל-Nano, החיבור התבצע ללא כל בעיות. ככל הנראה - טווח קליטה קטן ביותר כתוצאה מכרטיס רשת ו/או אנטנה חלשה ביותר. מספר פתרונות: חיבור רשת קווי (ה-Nano תומך ב-Ethernet 1gb), חיבור דונגל לאחת מיציאות ה-USB (האפשרות בה נאלצתי לבחור) או פתיחת המכשיר והחלפת כרטיס הרשת בכרטיס רשת קטן אחר.

ככל שהדבר נוגע לניגון סרטים, כלל הסרטים/הסדרות שניסיתי לנגן דרך XBMC עבדו בצורה חלקה ונטולת כל בעיות. המכשיר עצמו עובד בצורה זריזה למדי, ולא נתקלתי בשום קושי מבחינת יכולות תפעול המכשיר כ-HTPC או מהירות התפעול. מדובר במחשב לכל דבר ועניין, ודברים עבדו מצוין בניסיון הראשון כמו שעבדו במחשב הנישא שלי.

מלבד יכולות הרשת האלחוטיות המעוררות רחמים, נקודה נוספת שלא אהבתי היא היעדרו הבולט של כבל HDMI מן החבילה (יציאות הוידאו היחידות של המכשיר הן HDMI ו-display port). בארה"ב המכשיר מתומחר נמוך יותר מאשר בארץ (נדמה לי שבסביבות ה-220 דולר לגרסה נטולת הכונן הקשיח והזיכרון), כך שהיעדרו של הכבל לא מפתיע אותי לחלוטין בקטגוריית מחיר זו.

אציין לחיוב, כי חבילת המכשיר כוללת שלט MCE חביב למראה, שעוד טרם ניסיתי לעשות בו שימוש (נראה חיבור IR סטנדרטי של מיקרוסופט כך שאני מניח שלא תהיה בעיה להגדירו לעבוד עם XBMC), וכן דונגל IR (שאני מניח שיש בו צורך למקרים בהם המכשיר יהיה תלוי מאחורי המסך או מוחבא במקום אחר). החבילה אף כוללת מתלה VESA שלפי התמונות משמש לתליית המכשיר מאחורי מסך מחשב (ואולי מתאים גם לטלוויזיות).

בסופו של יום, המכשיר סיפק לי פתרון ראוי כמי שהיה מעוניין במחשב HTPC קטן ושקט שאינו מכביד בנוכחותו בסלון הבית (קטן יותר מ-Boxee Box ומ-Mac Mini). ה-Fusion של AMD נראה מוצלח למדי כאשר מדובר ב-HTPC, ולתחושתי מתפקד טוב הרבה יותר מהשילוב של Atom ו-Ion המתחרה. התקנת הכונן הקשיח והזיכרון, כמו גם התקנת מערכת ההפעלה והדרייברים מאתר היצרן, עברו בצורה זריזה, פשוטה ונטולת תקלות לחלוטין, ולהערכתי בהחלט מדובר בפעולות שכל חובב מחשבים מתחיל ידע לבצע כנדרש. לו הייתי נותן ציון למכשיר, ההיבט היחיד שלדעתי מצדיק הורדת ציון משמעותית הוא כרטיס הרשת האלחוטית, שעל רקע החבילה הכוללת המצוינת בולט מאוד לרעה, ומאלץ אותי לעשות שימוש באחת מיציאות ה-USB2 המועטות לדונגל Wifi (ובהתחשב בכך שיציאת ה-USB2 השנייה משמשת אותי למקלט מקלדת+עכבר, הדבר מותיר רק שתי יציאות USB3).

השורה התחתונה מבחינתי: 9/10.

קישור לאתר היצרן שכולל תמונות ומפרט:
http://www.zotac.com/index.php?page=sho ... 66&lang=mf

תוספת קלה לחוות הדעת: השלט הוא אכן שלט MCE סטנדרטי שעובד Out-of-the-box עם XBMC ככל שהדבר נוגע לפונקציות הבסיסיות. ישנם מספר כפתורים שלא עובדים וניתן לשנות את ייעודם ב-registry של חלונות. ביום השני נתקלתי בבעיה לא צפויה עם המכשיר, דווקא בניגון פרקי סדרות ב-720p, בהם הוידאו הופיע בתוך מסגרת שחורה (overscan). לאחר קריאה על הנושא באינטרנט התברר כי הבעיה נעוצה בכרטיסי ATI, והפתרון קל: כוונון ה-overscan ל-0% בכל הרזולוציות שמעוניינים לנגן בהן סרטי וידאו ולא רק בזאת של הדסקטופ (מסתבר שהדרייבר שומר ערכי overscan שונים עבור כל רזולוציה ועבור כל קצב רענון, ובמקור כיוונתי את ה-overscan ל-0% עבור 1080p/60hz, וכאשר ניסיתי לנגן קובץ וידאו 720p/23.976hz הגדרות ה-overscan חזרו לברירת המחדל שלהן (נדמה לי 10%). בכל מקרה, הפתרון קל, והמכשיר באמת מריץ הכל, באיכות ובמהירות (לרבות הניווט בתפריטי XBMC - כ-300 סרטים ו-500 פרקי סדרות לערך) ולרבות הפורמטים שנבדקו: mkv 720p, mkv 1080p וריפ BD50 מלא של סרט בלו ריי, וכן סטרימינג של 720P מהאינטרנט באמצעות Hulu (עם VPN) ו-Icefilms, הכל עובד ועובד טוב ומהיר.
נערך לאחרונה על ידי nadavgr ב 28/11/2011 10:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה על הסקירה המקיפה. אכן, כל מחשב זעיר מבוסס המעבד E-350 ייתן ביצועים טובים ומספקים לשימושי HTPC.
אגב, גם אם התקן ה-Wi Fi שלו לא היה חלש, זהו עדיין מדיום מאוד לא מומלץ להזרמת תכני HD, בוודאי שלא לתכנים שהם 1080P.
ההמלצה היא תמיד להעביר רשת קווית בבית אם יש צורך בהזרמת תכני HD ממחשב/שרת איחסון אחר בבית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

raveyd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תתחדש
מה מחירו?איפה נקנה?

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

1290 ש"ח ב-KSP (ללא כונן קשיח וזיכרון). לא מצאתי חנויות אחרות שמוכרות את דגם ה-nano. בארה"ב הדגם נטול הכונן הקשיח והזיכרון אמור לעלות בסביבות 220 דולר, אך לא מצאתי אותו במחיר הזה באיביי עם משלוח לארץ.

בהחלט לא הייתי מגדיר את המחיר כזול, מדובר בערך ב-200 ש"ח יותר מדגם AD02 הזהה מבחינת חומרה, וכנראה שאם תבנה מחשב זהה באופן עצמאי זה יסתכם בסביבות 900 ש"ח, אבל החלטתי ששווה לי לשלם יותר עבור מכשיר קטנטן וכמעט בלתי נראה בסלון.

לעניין כרטיס הרשת, אני מסכים ולא מסכים: אין לי ספק שדרך המלך לעשות סטרימינג לסרטי 1080P היא דרך חיבור קווי, אם כי בעבר הצלחתי לעשות סטרימינג בהצלחה ללפטופ (המצויד בכרטיס רשת Draft-N 150mbps מובנה ללא אנטנה). אם המכשיר היה מצליח להתחבר לרשת אך היה מוגבל במהירויות בגלל שמדובר רק בכרטיס התומך ב-150mbps ולא ב-300mbps (או חלילה 450mbps), מילא. אבל כרטיס רשת אלחוטית שכלל לא מזהה את הרשת? שהיו גובים 50 ש"ח יותר על המכשיר ומספקים דונגל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

150 או 300 זה רק בתאוריה. במציאות קשה מאוד לשמור על קצב כזה באופן רציף להזרמה של תכני HD.
אבל מסכים איתך שכרטיס רשת אלחוטי בעל קליטה כזו חלשה (למשל, בשביל HTPC היעשה אליו הורדות לכונן הפנימי) זה לא לעניין.
ל-Giada יש מחשבים זעירים עם חיבור רשת אלחוטי בעל קליטה טובה. כנראה ש-ZOTAC פחות שמו על זה דגש, וחבל.

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני יודע שזה רק בתיאוריה, אבל בשביל 720P גם 12mbps מספיק ועם חיבור N טוב הצלחתי כבר להזרים 1080P. בהחלט חבל, במיוחד בהתחשב בכך שכרטיסי רשת N טובים זולים מאוד היום והחסכון דווקא ברכיב הכי זול במכשיר הזה לא ברור בכלל. למרות זאת, עדיין מכשיר מצוין שעונה לכל הדרישות מ-HTPC מבחינתי ועושה הכל על הדרך הטובה ביותר (לא ידעתי למה לצפות בניגון BD50 אך ניגון הקובץ התחיל בתוך שנייה-שתיים וגם דילוג בזמנים בסרט עבד בצורה זריזה).

טרם הרכישה בדקתי גם את המכשירים של Giada, אבל מהרגע שראיתי את גודלו של ה-Zbox Nano היה קשה שלא לבחור בו, והאמת היא שעכשיו כשאני משתמש בדונגל כדי להתחבר לרשת אני שוקל לשים את ה-Nano מאחורי הטלוויזיה והוא יהיה בלתי נראה לחלוטין, יהיה קשה לעשות את אותו הדבר עם מארזי HTPC אחרים.

ולאחר ההצלחה המסחררת הבוקסי בוקס פורסם ביד 2 למכירה (מכשיר מצוין, התלונה היחידה שלי לגביו היא היעדר תוספים התומכים ב-hulu ו/או ב-icefilms).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אם הצלחת להזרים ברשת אלחוטית 1080P אז אמנם אתה לא היחיד, אבל עדיין אתה אחד מכמה יחידי סגולה.
רוב המשתמשים מתקשים להזרים ברשת האלחוטית באופן רציף ללא גמגומים גם 720P.

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא ברור לי למה - למיטב ידיעתי h.264 1080p מ-MKV טיפוסי לא צריך לדרוש מעל 10-12 mbps , רוחב פס שאמור להיות גם למי שעדיין נמצא על רשת G ובטח על מי שנמצא על רשת N. ברור לי שרוחב הפס משתנה כל הזמן ברשת אלחוטית מאלף ואחת סיבות, אבל עדיין לא אמור לרדת מתחת ל-10 mbps, וגם אם כן אז לשנייה או שתיים שה-buffering אמור לפצות עליה, לא? אנסה היום בבית להזרים 1080P עם ה -nano, בכמה איכויות שונות, נראה מה תהיה התוצאה.

אגב,השימוש במונח 1080P יכול להיות די מטעה, הוידאו יכול להיות בכל קצב החל מ-4mbpsועד ל-35mbps בבלו ריי מלא, לא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

היו על כך אינספור דיונים בפורומים שונים באתר. אתה יכול לעשות חיפוש ולקרוא.
קצרה היריעה מלהכיל, אבל בגדול ההסבר הוא שה-Wi Fi לא נותן רוחב פס רצוף כמו בחיבור קווי, אלא לסירוגין, ולכן זה לא תמיד עובד כמו שצריך עם סטרימינג תובעני יחסית כמו קובץ 1080P. זה מאוד תלוי באיכות הקליטה, המרחק מהראוטר, אבל גם דברים לא צפויים כמו הפרעות, תווך RF השונה ממקום למקום וכו.
אני מסכים איתך לגבי החישובים התיאורטיים. במציאות בשטח, זה עובד קצת אחרת...

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מקבל את ההערה.

לעדכון חוות הדעת לאחר שנשאלתי: לא התקנתי על המחשב כלום חוץ מ-Windows 7 64bit SP1, עדכונים חשובים מ-Windows Update ו-XBMC (לא התקנתי שום encoder/decoder שהוא).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אכן. XBMC כולל מקודדים פנימיים משלו, לכן אין צורך בהתקנת מקודדים חיצוניים.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

nadavgr כתב:שלום לכולם,

ביום חמישי האחרון רכשתי את ה-HTPC הקטנטן Zotac Zbox Nano AD10. קודם לרכישה, לא מצאתי חוות דעת רבות בפורום לגבי המכשיר, אז לכל המעוניין, להלן התרשמותי הראשונית.
...
תודה על הסקירה!
רכשתי אתמול מערכת זהה - אחד לאחד... מדהים מכיון שהרכבתי אותה לפני שראיתי את הסקירה שלך. (Y)

הכל עובד כמו שצריך (אפילו חיבור ה-Wi-Fi בסדר גמור - קולט במקסימום גם את הראוטר שלי וגם את ה-range extender לקומה השנייה בבית) מלבד זה שמאוורר המערכת מרעיש יותר מדי לטעמי - בכל פעם שהוא מתאמץ יותר מהרגיל.
גם בזמן הפעלת ה-XBMC למשל הוא מרעיש כך ששומעים אותו די חזק כאשר יושב מתחת לטלויזיה - כ-4 מ' ממקום הישיבה.

בזמן ההתקנה הרעש היה ממש בלתי נסבל מבחינתי - המערכת ישבה על השולחן ליד מסך המחשב.
אני ממש לא רואה איך אני מכניס את המערכת לחדר השינה... :?

האם גם אצלך יש רעש מוגזם (אמנם זה טעם אישי אבל בכל זאת...)?

תודה,
אורן.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1885
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #13 

אני משתמש בפלטפורמה של e350 כבר 8 חודשים. נהדר למיחשוב זעיר. לקח המון זמן להגעת פתרונות סגורים לארץ, שלא צריכים להרכיב לבד. אני בדרך ....

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אצלי לא שמתי לב לרעש מוגזם, והוא מרוחק בערך 3 מ' ממקום הישיבה שלי. זה גם די מוזר, כי אם עם SSD הרעש מוגזם, תאר לך מה הרעש שהיית מקבל עם הכונן 5400RPM שמגיע עם גרסת ה"פלוס"...

מצד שני אני רואה דברים עם ווליום די גבוה, ובין זה לבין המקרר שלי שעושה קצת רעש לפעמים אני לא בטוח אם ייתכן שהמאוורר מוציא את אותה כמות של רעש ופשוט לא שמתי לב. אבל מהדברים שלך משתמע שזה באמת רעש מוגזם שאי אפשר לא לשים לב אליו, ואצלי זה בהחלט לא כך.

אם יש לך איזה רעיון לבדוק מה עצמת הרעש במדויק בלי לקנות מכשיר ייעודי אני אשמח לספק נתונים לגבי המצב אצלי במנוחה / במאמץ.

תודה על המחמאה, שמח לראות שאני לא היחיד שחשב שהמכשיר הזה הוא פתרון מושלם למי שגם רוצה HTPC וגם לא רוצה משהו יותר גדול מסטרימר (למעשה אחרי שהוצאתי את האנטנה ואני מסתכל על המכשיר - ה"סטרימר" היחיד שקטן מה-HTPC שלי הוא AppleTV, אפילו הבוקסי נראה גדול לידו :) ).

hdrori
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

zotac zbox nano AD10

שליחה #15 

א. תודה רבה על הסקירה היפה שלך.
ב. האם אינך חושב שהמחשב הזה הוא "סוף הדרך" במובן שלא ניתן לשדרגו. למשל להחליף מעבד ל-E450...
ג. האם תוכל לרשום באיזה זכרונות השתמשת ואיזה WINDOWS התקנת (32/64 ביט ואיזה סוג) ?

שוב תודה
חיים

nadavgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני חושב שהוא סוף הדרך אלא אם Zotac יוציאו ערכת שדרוג כלשהי. מצד שני, לא רואה צורך לשדרג, סרטי 1080P ובלו ריי מלאים מנגנים חלק, אין לי צורך ואין לי עניין בתלת מימד, ועד שלא יהיה פורמט תצוגה חדש, מה שלא נראה לי יקרה בשנים הקרובות ממילא, אני לא רואה שום צורך בלשדרג. אני מקבל את הדעה של אלה שרוצים פלטפורמה שאפשר לשדרג עם הזמן, אבל מניסיון העבר בחיים לא שדרגתי מחשב כלשהו, בדרך כלל נשארתי איתו שנתיים - שלוש ואז כבר קניתי חדש.

זכרון השתמשתי בkingston 4gb.

התקנתי windows ultimate sp1 64bit, במבט לאחור היה אפשר גם להתקין 32bit בהתחשב בזה שעיקר השימוש הוא ב-XBMC שממילא קיים רק בגרסת 32 ביט.

duduch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

oshapir כתב:
nadavgr כתב:

תודה על הסקירה!
רכשתי אתמול מערכת זהה - אחד לאחד... מדהים מכיון שהרכבתי אותה לפני שראיתי את הסקירה שלך. (Y)

הכל עובד כמו שצריך (אפילו חיבור ה-Wi-Fi בסדר גמור - קולט במקסימום גם את הראוטר שלי וגם את ה-range extender לקומה השנייה בבית) מלבד זה שמאוורר המערכת מרעיש יותר מדי לטעמי - בכל פעם שהוא מתאמץ יותר מהרגיל.
גם בזמן הפעלת ה-XBMC למשל הוא מרעיש כך ששומעים אותו די חזק כאשר יושב מתחת לטלויזיה - כ-4 מ' ממקום הישיבה.

בזמן ההתקנה הרעש היה ממש בלתי נסבל מבחינתי - המערכת ישבה על השולחן ליד מסך המחשב.
אני ממש לא רואה איך אני מכניס את המערכת לחדר השינה... :?

האם גם אצלך יש רעש מוגזם (אמנם זה טעם אישי אבל בכל זאת...)?

תודה,
אורן.
...
הי,

גם אני קניתי את המחשב , התקנתי 4GB RAM ודיסק 160 GB מלפטופ מקולקל שהיה לי,
הרעש של המאוורר באמת היה נוראי ודי התחרטתי על הקנייה , אלא שלאחר עדכון BIOS מאתר החברה, כמעט ולא שומעים את המחשב-גם במאמץ.
...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”