לה פבוריטה מול נובה סימונלי
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- שם מלא: jackob_sh
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם, עד לאחרונה ובמסגרת תקציב מוגבלת יחסית, הייתי בטוח שאני הולך לקנות את האוסקר + מטחנת גרינטה.
סט טוב, אמין, מביא תוצאות באזור ה 5000-5500.
לפני כמה ימים נפלה לידי הצעה לרכוש לה פבוריטה ג׳וניור + מטחנה אובל מיני יד שניה באותו התקציב בדיוק.
הסט היה שייך לאדם פרטי. לא ידוע לי כמה זמן (אני אשאל מחר) הסט היה בשימוש אצל אותו אדם אבל בכל מקרה אני הולך לתת אותו לחברה בשביל ש״יחדשו״לי אותו מה שיעניק לי שנה אחריות. הייתי מעוניין, אם מישהו יודע, להשוות כמה פרמטרים.
1. איכות המוצר, עמידות לאורך שנים.
2. איכות האספרסו.
3. יכולת הקצפה
4. איכות השירות.
לבסוף הייתי רוצה לדעת, בהנחה שהסט נמצא אצל המוכר זמן סביר (שנה-שנתיים) האם המחיר לסט כזה הוא סביר
תודה רבה וערב נעים
סט טוב, אמין, מביא תוצאות באזור ה 5000-5500.
לפני כמה ימים נפלה לידי הצעה לרכוש לה פבוריטה ג׳וניור + מטחנה אובל מיני יד שניה באותו התקציב בדיוק.
הסט היה שייך לאדם פרטי. לא ידוע לי כמה זמן (אני אשאל מחר) הסט היה בשימוש אצל אותו אדם אבל בכל מקרה אני הולך לתת אותו לחברה בשביל ש״יחדשו״לי אותו מה שיעניק לי שנה אחריות. הייתי מעוניין, אם מישהו יודע, להשוות כמה פרמטרים.
1. איכות המוצר, עמידות לאורך שנים.
2. איכות האספרסו.
3. יכולת הקצפה
4. איכות השירות.
לבסוף הייתי רוצה לדעת, בהנחה שהסט נמצא אצל המוכר זמן סביר (שנה-שנתיים) האם המחיר לסט כזה הוא סביר
תודה רבה וערב נעים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מאוד לא אוהב לה-פבוריטה. הן שורפות את הקפה, כולל הג'וניור.
האובל מכוערת מאוד לטעמי, לא מתאימה לנוף הביתי.
לו היית מדבר על השוואה למכונה עדינה (סילביה, למשל) הייתי אומר שהיתרון הגדול של הלה-פבוריטה הוא בכך שהיא אמינה וסוס עבודה, אבל האוסקר בדיוק כזו.
לדעתי, בכל פרמטר (כולל עיצוב...) האוסקר+גרינטה הוא סט עדיף, למעט אולי איכות השירות, שבו יש תיקו (לה-פבוריטה מפעל ישראלי ולכן תמיד זמין, ואוסקר מכונה מאוד נפוצה ולכן כל טכנאי ידע לתחזק אותה + חלפים זמינים תמיד).
מבחינת מחיר, לדעתי הוא קצת גבוה לסט המדובר ביד שניה.
האובל מכוערת מאוד לטעמי, לא מתאימה לנוף הביתי.
לו היית מדבר על השוואה למכונה עדינה (סילביה, למשל) הייתי אומר שהיתרון הגדול של הלה-פבוריטה הוא בכך שהיא אמינה וסוס עבודה, אבל האוסקר בדיוק כזו.
לדעתי, בכל פרמטר (כולל עיצוב...) האוסקר+גרינטה הוא סט עדיף, למעט אולי איכות השירות, שבו יש תיקו (לה-פבוריטה מפעל ישראלי ולכן תמיד זמין, ואוסקר מכונה מאוד נפוצה ולכן כל טכנאי ידע לתחזק אותה + חלפים זמינים תמיד).
מבחינת מחיר, לדעתי הוא קצת גבוה לסט המדובר ביד שניה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

ראיתי בעיניים את הנובה סימונלי למרות שלא טעמתי. ידעתי שאני עדיין לא בשלב הקנייה ולא רציתי לשגע את המוכר.
את הסט של לה פבוריטה ראיתי רק באתר.
אני חושב שהטעימה קצת מקבילה ללראות טלוויזיה בחנות. התנאים שונים משל הבית ובסוף זה גם לא ככ משנה ברגע שהמוצר טוב.
יש סיכוי שאני אוותר על הפבוריטה בגלל שנראה לי שהמכונה קצת גדולה עליי (למרות שמאוד מוצא חן בעיניי המד לחץ).
החיבור לברז יסגור לי את השיש ויחייב אותי לשים לידה את המטחנה מה שבכלל לא ישאיר לי מקום.
המחלק מנות של המטחנה גלילי מה שלדעתי יפגום במילוי של הידית חליטה במנה בודדת או כפולה. בשביל שהקפה יירד חלק אני אצטרך לטחון כמות גדולה ואז כל הפואטנה של קפה טרי יורד לאסלה.
דוד של 4 ליטר גדול מידי לטעמי. המים יכולים לעמוד שם די הרבה זמן ובסופו של דבר מדובר במכונה יד שנייה מול אוסקר חדשה, מכונה ידועה מוכרת בעלת מוניטין מעולה.
ככה נראה לי....
את הסט של לה פבוריטה ראיתי רק באתר.
אני חושב שהטעימה קצת מקבילה ללראות טלוויזיה בחנות. התנאים שונים משל הבית ובסוף זה גם לא ככ משנה ברגע שהמוצר טוב.
יש סיכוי שאני אוותר על הפבוריטה בגלל שנראה לי שהמכונה קצת גדולה עליי (למרות שמאוד מוצא חן בעיניי המד לחץ).
החיבור לברז יסגור לי את השיש ויחייב אותי לשים לידה את המטחנה מה שבכלל לא ישאיר לי מקום.
המחלק מנות של המטחנה גלילי מה שלדעתי יפגום במילוי של הידית חליטה במנה בודדת או כפולה. בשביל שהקפה יירד חלק אני אצטרך לטחון כמות גדולה ואז כל הפואטנה של קפה טרי יורד לאסלה.
דוד של 4 ליטר גדול מידי לטעמי. המים יכולים לעמוד שם די הרבה זמן ובסופו של דבר מדובר במכונה יד שנייה מול אוסקר חדשה, מכונה ידועה מוכרת בעלת מוניטין מעולה.
ככה נראה לי....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אמרת הכל 
אלו ההבדלים העיקריים.
לגבי טלויזיה בחנות וכו' - היתרון בלטעום את המכונות הוא גם בלהתנסות בהפעלתן. לפעמים אתה מרגיש קליק עם מכונה מסויימת, זה חשוב.
מעבר לכך, בהחלט אפשר לטעום את שתי המכונות ראש בראש באותה החנות עם אותו הקפה.
אלו ההבדלים העיקריים.
לגבי טלויזיה בחנות וכו' - היתרון בלטעום את המכונות הוא גם בלהתנסות בהפעלתן. לפעמים אתה מרגיש קליק עם מכונה מסויימת, זה חשוב.
מעבר לכך, בהחלט אפשר לטעום את שתי המכונות ראש בראש באותה החנות עם אותו הקפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה שהג'ויניור תשרוף את הקפה בשימוש ביתי מעט?
אם יש בעיה היא יותר בפבוריטות המסחריות בבתי קפה שעובדות בלי הפסקה.
אם יש בעיה היא יותר בפבוריטות המסחריות בבתי קפה שעובדות בלי הפסקה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

אני חושב שאין הרבה חנויות שמחזיקות לה פבוריטה ובכל מקרה, גם אם היא באמת עולה על האוסקר, הציוד הזה בנוי לתפעול כבד. המבנה של המטחנה והדוד הענקי יגרמו להתיישנות של חומרי הגלם.
שאלה למוסקו- אם קנית אוסקר לאחרונה, מדוע אתה מעוניין למכור אותה?
שאלה למוסקו- אם קנית אוסקר לאחרונה, מדוע אתה מעוניין למכור אותה?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש לה פבוריטה ואוסקר אצל קסטלו ברמת החייל, דבר עם אורי ואני בטוח שתוכל לטעום משתיהן ולהשוות.jackob_sh כתב:אני חושב שאין הרבה חנויות שמחזיקות לה פבוריטה ובכל מקרה, גם אם היא באמת עולה על האוסקר, הציוד הזה בנוי לתפעול כבד. המבנה של המטחנה והדוד הענקי יגרמו להתיישנות של חומרי הגלם.
שאלה למוסקו- אם קנית אוסקר לאחרונה, מדוע אתה מעוניין למכור אותה?...
קח בחשבון שהפבוריטה ממש גדולה לעומת האוסקר ויש לה פחות מראה ביתי שמתאים לשיש במטבח.
לגבי איכות הקפה לא חשבנו עד היום להשוות בין שתי המכונות כי הן ממש מכוונות לפלח שוק שונה וזה קצת כמו להשוות אגסים לתפוחים בהקשר הזה.
לדעתי לך על אוסקר או אקספובר פולסר עם מטחנה או שתשקול e61 יד 2 מאדם פרטי בלבד.
בהצלחה.
-
jackob_sh
-
- חבר פעיל מאוד

האם לאוסקר יש preinfusion? זו סוגיה בעייתית קצת... בהרבה אתרים כתוב שיש (בטכנולוגיית chamber) באתרים בחו״ל כתוב שאין.
עוד דבר...ברגע שמתחילים לשקול מכונה יד 2 זה פותח שוק קצת בעייתי.
מצד אחד אני אוכל להרשות לעצמי מכונה e61 hx טובה. מצד שני אני לא באמת יודע מה אני קונה.
הבעייה שאוסקר וגרינטה חדשות זה סט באמת טוב.
מבלבל...
עוד דבר...ברגע שמתחילים לשקול מכונה יד 2 זה פותח שוק קצת בעייתי.
מצד אחד אני אוכל להרשות לעצמי מכונה e61 hx טובה. מצד שני אני לא באמת יודע מה אני קונה.
הבעייה שאוסקר וגרינטה חדשות זה סט באמת טוב.
מבלבל...
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אם יש ספק אז אין ספק
E 61 ימנע ממך שידרוג מהיר וגם מטחנה איכותית
Buy your second mashine first.

E 61 ימנע ממך שידרוג מהיר וגם מטחנה איכותית
Buy your second mashine first.