התלבטות - רסיבר מארה"ב
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איזה רמקולים יש לך?
- liorparente
- עוסק בתחום

- תגובות: 575
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
למה לא מגבר סטריאו יעודי?
- epony
- חבר במועדון 10K

קשה עד בלתי אפשרי להמליץ על רסיבר מבלי לדעת עם איזה רמקולים הוא הולך להשתלב... 
- epony
- חבר במועדון 10K

הכל יחסי...keystone כתב:מחזק ומוסיף, אף אחד מהם לא באמת משהו לדבר עליו בדו ערוצי....
- liorparente
- עוסק בתחום

לדעתי תחליט קודם על זוג קידמיים.
לאחר מכן תחשוב טוב-טוב מתי אתה הולך להשלים את שאר הסט לק"ב - אם התשובה היא בעוד שנתיים אני ממליץ בחום להמתין שנתיים (בנתיים לקנות מגבר סטריאו יעודי טוב) ואז לרכוש רסיבר חדש או יד שניה בתקציב ספציפי.
ההמלצה שאפשר לתת לך מבלי שתדע איזה רמקולים תרצה לשדך (שהם לל"ס הליבה של המערכת) היא תהיה מאוד טכנית ומצחיק להכריע לטובת רסיבר זה או אחר בגלל פיצ'ר מבלי לדעת שתכלס אתה נהנה בהאזנה שלך.
לאחר מכן תחשוב טוב-טוב מתי אתה הולך להשלים את שאר הסט לק"ב - אם התשובה היא בעוד שנתיים אני ממליץ בחום להמתין שנתיים (בנתיים לקנות מגבר סטריאו יעודי טוב) ואז לרכוש רסיבר חדש או יד שניה בתקציב ספציפי.
ההמלצה שאפשר לתת לך מבלי שתדע איזה רמקולים תרצה לשדך (שהם לל"ס הליבה של המערכת) היא תהיה מאוד טכנית ומצחיק להכריע לטובת רסיבר זה או אחר בגלל פיצ'ר מבלי לדעת שתכלס אתה נהנה בהאזנה שלך.
- epony
- חבר במועדון 10K

liorparente כתב:לדעתי תחליט קודם על זוג קידמיים.
ההמלצה שאפשר לתת לך מבלי שתדע איזה רמקולים תרצה לשדך (שהם לל"ס הליבה של המערכת) היא תהיה מאוד טכנית ומצחיק להכריע לטובת רסיבר זה או אחר בגלל פיצ'ר מבלי לדעת שתכלס אתה נהנה בהאזנה שלך....
מסכים עם כל מה שנאמר כל עוד הקו המנחה הוא שחשובה לך מאוד איכות המוזיקה שאתה שומע.
אם יותר חשוב לך TV וק"ב, אז אולי עדיף לחשוב על רסיבר ק"ב וסט סאטליטים עכשיו, שמקסימום תתגבר בזוג קדמיים יותר רציני (ואולי גם סנטר) מתישהו בעתיד.
בקיצור, שתי מסקנות:
1. יותר חשוב (ויותר "נכון") לבחור שילוב טוב בין רסיבר לרמקולים, מאשר רק לבחור רסיבר
2. הכל עניין של סדרי עדיפויות - אם אתה מעדיף מוזיקה, יותר חשוב להשקיע בזוג רמקולים קדמיים איכותיים (ואולי אפילו ברסיבר סטריאו ייעודי שיגביר אותם). אם אתה מעדיף סראונד, יותר חשוב להשקיע ברסיבר ק"ב וסט רמקולים 5.1.
- liorparente
- עוסק בתחום

אגב לדעתי בתקציב מינמאלי ביותר הייתי הולך על הסט של MOREL SP1 בתוספת של 371/309 ומקבילהם של דנון (יש לי סלידה מפיוניר בדגמים הנמוכים).
הSP1 בשילוב הסאב יכולים לתת עבודה סבירה יחסית לסאטליטים במוזיקה. בק"ב הם בהחלט יעשו את העבודה.
החיסרון המשמעותי שברסיברים ברמה הזאת אין יציאת PRE-OUT למגבר סטריאו יעודי אך מצד שני לא מאמין שיהיה הבדל משמעותי עם רמקולים כאלה.
כל העניין אמור לעלות בין ה4K ל4.5K לדעתי.
הSP1 בשילוב הסאב יכולים לתת עבודה סבירה יחסית לסאטליטים במוזיקה. בק"ב הם בהחלט יעשו את העבודה.
החיסרון המשמעותי שברסיברים ברמה הזאת אין יציאת PRE-OUT למגבר סטריאו יעודי אך מצד שני לא מאמין שיהיה הבדל משמעותי עם רמקולים כאלה.
כל העניין אמור לעלות בין ה4K ל4.5K לדעתי.