ברוך השב...
התקציב בהחלט מספיק למכונת כניסה פלוס ומטחנה ראויה.
יד שניה בהחלט יכול להיות מאוד משתלם ותוכל לקבל ציוד טוב בהרבה.
תקלות בהחלט יכולות לקרות, אך לרוב התיקון אינו יקר ויחסית קל לבדוק את מצבן של המכונות טרם הרכישה. יש כאן בפורום לא מעט אנשים טכניים שאוהבים לעזור, כך שבמובן הזה אתה יכול להיות יותר רגוע.
yuvalb כתב:חזרתי מרומא לפני כמה ימים, אחרי כמה שוטים ב"טאצה דורו" קיבלתי חשק לאספרסו/הפוך איכותי בבית.
מחפש המלצה למכונה + מטחנה, תקציב 3000 ש"ח (אוכל להשקיע יותר אם זה ממש יהיה כדאי).
מאחר שאני ירוק בתחום, אבל אוהב מאוד קפה, אנא האירו את עיניי לגבי מה חשוב לבדוק.
האם יד שניה זו אופציה לגיטימית או מכיוון שיש כאן מכניקה/דוד/סטימר וכל מני חלקים שיכולים להסתם אז עדיף חדש?
אשמח לעזרתכם,
יובל.
...
נסה להגדיר לעצמך ולנו האם תרצה להתמקד באספרסו בלבד או שהדרישה היא בעיקר לקפוצ'ינו. מה הצריכה הצפוייה ומה מידת ההתעסקות (והלכלוך) שאותה תהייה מוכן לסבול (או אולי אף להנות ממנה...). זה יעזור לתת לך הכוונה מתאימה.
פתרונות נוחים, קלים, מהירים שנותנים תוצאות סבירות כוללים את שיטת הקפסולות/פודים.
התעסקות, שתחזוקה ולכלולך בצידה שגם דורשת התמקצעות על מנת להגיע לתוצאה טובה, נותנת קשת של אפשרויות עם מחירים משתנים.
זו בדיוק המכונה שלי רק ששלי הדפנות בחיפוי פלסטי ופה זה נירוסטה.
המכונה היא של la nuevo era מדגם cuadra ונמכרת בארץ (ורואים את זה גם בתמונה) תחת השם של לה-קוצינה שגם נותנים שירות עבורה. המטחנה נראית פה כמו האיזומק פרו או אחת מהדומות (נמוקס לוקס וכו' - מטחנת קליקים).
אם היא היתה שמורה במצב טוב (ואולי אפשר עוד להתמקח טיפ-טיפה) מדובר בדיל מעולה: E61 איכותית, מטחנה לא רעה, טמפר, 2 ידיות...
avshalog כתב:זו בדיוק המכונה שלי רק ששלי הדפנות בחיפוי פלסטי ופה זה נירוסטה.
המכונה היא של la nuevo era מדגם cuadra ונמכרת בארץ (ורואים את זה גם בתמונה) תחת השם של לה-קוצינה שגם נותנים שירות עבורה. המטחנה נראית פה כמו האיזומק פרו או אחת מהדומות (נמוקס לוקס וכו' - מטחנת קליקים).
אם היא היתה שמורה במצב טוב (ואולי אפשר עוד להתמקח טיפ-טיפה) מדובר בדיל מעולה: E61 איכותית, מטחנה לא רעה, טמפר, 2 ידיות...
...
חשבתי שאתה עם סילביה משודרגת?? האם קנית משהו חדש? ולמה דווקא la cucina?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
כמכונת כניסה לתחום הייתי ממליץ ללכת על הנמוקס אופרה. משער שהחברה כאן לא יאהבו אותה אבל היא מכילה המון נתונים מקצועיים מה שאומרים "על הנייר" בתמחור סבבה. משער שיש כאלו יד שניה. היא מפיקה לדעתי קפה מצוין משולבת עם מטחנה. אומנם הדוד לא מחליף חום אבל עושה עבודתו נאמנה. האספרסו / הפוך יוצאים פצצה.
לדעתי זאת אחלה מכונה כפתיחה. מכאן אם תתאהב בתחום השמים זה הגדול, אני לאחרונה שדגתי את המכונה ללה סקאלה בטרפליי, מכונה מקצועית עם חיבור ישיר למים. מכונת קצה עליון לטעמי, ראש E61 וכו'. היתרון של האופרה הוא בשילוב המנצח של רכיבים לא יקרים במיוחד אך עם נתונים מקצועיים. לדוג' ראש 58 בדומה לראש E61 ufuw...
קישור לאתר של המכונה:
יש בטוח יד שניה במחירים יותר שפויים לדעתי. לגבי מטחנה מובנית או לא...
אם אתה מחפש שילוב הכי סבבה שיש במינימום כסף לדעתי זה השילוב. כמה שפחות "ברדק", אביזרים וכו'...
לדעתי כשהייתה אצלי הייתה מעולה, החזירה את עצמה בכיף.
ענין של שיקול, יש תמיד יותר טוב, יותר ויותר.
כנקודת פתיחה לדעתי היא סבבה. מכאן יחליט אם להמשיך הלאה למשו מקצועי יותר או לא.
שוב זאת דעתי.
nimitzg כתב:
חשבתי שאתה עם סילביה משודרגת?? האם קנית משהו חדש? ולמה דווקא la cucina?
...
אתה לא מעודכן, קניתי את הלה-קוצינה (שלמעשה זה רק מדבקה - המכונה היא של לה נואבו ארה) מיד שניה ב-2500.
שת'אמת, עם כל הציוד שהוא נותן פה ביד שניה זה דיל עוד יותר טוב משלי.
הסילביה נמכרה ממש בימים אלו וערכת מילוי המים פורקה מהמכונה והיא מחפשת בית חם...
ברור שתיאורטית יכול להיות מישהו שיעדיף תוצר של סילביה על פני תוצר של מכונה מליגה גבוהה יותר (E61 או פטנט אחר), אבל זה בערך כמו מישהו שיעדיף את הטעם של קוטג' 1/2% על פני 9%..
הוא אולי לא רע ובהחלט דומה, אבל בכל זאת, נחות.
טוב, מראש ידעתי שאני פותח "תיבת שרצים"
אם זה הייתי רק אני שחושב ככה אולי הייתי בודק את עצמי שוב.
לשמחתי יש עוד כמה מביני עניין שחושבים כמוני וזכותכם לחשוב אחרת.(צריך איכשהו להצדיק ציוד שעולה פי 2 ויותר )
לפותח השרשור, אני מציע ללכת ולבדוק בעצמך.
המלצה חמה ללכת לקפה עולה בצומת כנות ולדבר עם ניר, מבטיח לך שלא תתאכזב.