קפה קלוי מיובא

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי (בהמלצתכם) מכונת אוסקר שאני מאוד מרוצה ממנה + מטחנה של סימונלי.
אני מנקה אותה פעם בחודש ובאמת קפה טוב אין תלונות נהפוך הוא, נהייתי מכור.

אני לא שותה כבר קפה בבתי קפה כי זו תמיד אכזבה. הקפה היחיד שאני מוכן לשתות זה MAURO בבתי קפה.

קניתי שקית אחת של מאורו אבל זה היה ממש לא משהו, מזכיר אבל לא זהה.

שאלתי היא בנוגע לטריות:
כמה זמן יכול לשבת הקפה בשקית (בחנות) ולתת טעם טוב אח"כ אצלי בבית?
האם יש גורמים נוספים שגורמים להבדלים בטעם?

כאן בפורום קראתי שקפה טוב יחזיק עד שבוע ואחכ קולים שוב...

תודה!

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

יש המון גורמים המשפיעים על הטעם: סוג והרכב התערובת, סוג הקליה, הטיפול בקפה הקלוי לאחר שנקלה,בחירת וברירי הפולים עצמם וכמובן כמובן טריות הקפה ואחסנתו.(בלי חשיפה לאור,סגירת הכלי בואקום וכו) כן, בגדול 4-5 ימים הוא אורך חייו של קפה שהציפיה ממנו היא לתת מקסימום טעם וארומה לאחר חליטה. כמובן שתתיכן סטיה מגבטל הימים הללו אך זו לא המלצה. לגבי קפה "מסחרי" שעבר תהליכים "משמרי ארומה" ושאכן לעיתים מורכב מפולים מובחרים ואפילו כאלו שיהיו עמידים יותר לזמן,קפה שנארז כראוי בואקום ובאטימות מלאה נמא למעשה בקטגוריה מעט שונה. הקפה הזה הוא לעיתים טעים למי שלא מדקדקים בפרטים הקטנים ולא רוצים או יכולים להשקיע את הזמן בקליה עצמית. אני מאמין שהפרמטר המתאים אז הוא שינוי רמת הציפיות מהקפה ונכון שגם שם מספר פרמטרים כאשר אחד מהם יהה ודאי המותג עצמו והשני תאריך התפוגה (חלון הזדמנויות צר מאוד בקליה ביתית וארוך מאוד בקךיה מסחרית) חשוב גפ לאזכר בהקשר זה שכאשר אתה משווה כוס קפה אחת לשניה הרי שגם למיומנותו של הבריסטה וידיעתו את סוד הפקת המירב מציוד ספציפי ועמידה על פרמטרים של טמפרטרוה, טחינה,דחיסה, ועוד-כל אלה משפיעים על הקפה שתקבל בשני מקומות שונים-גם אם המותג זהה.ולסיום, אני חוזר על שאתה אמרת, כן,5 ימים.
it is the unexpected which plays the biggest role in life

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

נסה קפה בקליה ישראלית מקומית, ואני מבטיח לך שתפסיק לשתות גם מאורו בבתי קפה או בבית :)

אין מה להשוות את הארומה של קפה טרי טרי במקום קפה משקית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

יש עוד בעיה בקפה מיובא והיא הכמות (1 ק"ג) ואז כמה ימים אחרי הוא מתיישן ואתה תקוע עם קפה ישן ולא טעים.

מעבר לכך קשה מאוד השיג קפה בשקית שנקלה בחודשיים האחרונים ולמרות שתאריך התפוגה הוא כשנתיים קדימה לא הייתי לוקח קפה שעמד שנה על המדף בשום מחיר גם אם המוכר יספר לך שהקפה מוחזק במעבדה בתנאים אופטימלים.

קפה טרי בן כמה ימים גם אם מדובר בתערובת יחסית פשוטה עדיף בעשרות מונים מקפה ישן והכי קל להמחיש עם לחם: היית אוכל לחם פשוט טרי טרי או לחם בריאות יקר ובריא שאוחסן במשך חודשים ב"תנאים אופטימלים"?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

אגב, בקפיטריה של האגף החדש של מוזיאון תל אביב (כניסה חינם לתושבי ת"א עד סוף החודש) יש קפה מאורו עם מכונות מסחריות גדולות של ראנצ'יליו.
שווה לבוא ולראות את המבנה המדהים גם מבפנים ולשתות קפה מאורו די טעים.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

ההשוואה הכי קלה

שליחה #6 

כפיר_ש כתב:יש עוד בעיה בקפה מיובא והיא הכמות (1 ק"ג) ואז כמה ימים אחרי הוא מתיישן ואתה תקוע עם קפה ישן ולא טעים.

מעבר לכך קשה מאוד השיג קפה בשקית שנקלה בחודשיים האחרונים ולמרות שתאריך התפוגה הוא כשנתיים קדימה לא הייתי לוקח קפה שעמד שנה על המדף בשום מחיר גם אם המוכר יספר לך שהקפה מוחזק במעבדה בתנאים אופטימלים.

קפה טרי בן כמה ימים גם אם מדובר בתערובת יחסית פשוטה עדיף בעשרות מונים מקפה ישן והכי קל להמחיש עם לחם: היית אוכל לחם פשוט טרי טרי או לחם בריאות יקר ובריא שאוחסן במשך חודשים ב"תנאים אופטימלים"?
...
כמובן שזו השוואה פומפוזית שבינה לבין המציאות המרחק הוא אפס. לא "פשוט" ולא "טרי טרי" הם הבעיה, מילות קוד שיווקיות ידועות, גם לא המרכאות במילים "תנאים אופטימלים". הבעיה היא ההרגשה שתחום העשייה הביתית של קפה, ריבות, לחם, פסטה, גבינות, גידול ירקות הוא המוביל וכל העולם המודרני מפגר מאחוריו שכולם צריכים לייצר הכל בבית כי זה הכי טוב.

שום דבר בסופר לא עומד שנה על המדף, זה סילוף בוטה של המציאות. הקפה המיובא מגיע כל חודש ארצה ומדפי החנויות מתרוקנים לרוב יותר מהר שמניתן לספק ולא אתה מקבל שיחות טלפון על זה, אלא אני . תמנה בבקשה 5 רשתות גדולות שמחזיקות פולי קפה לאספרסו על המדף.

אם אתה מרגיש את הצורך לגונן על משהו בעזרת השוואות מסולפות, אולי הבעיה היא לא אצל הבחור שאוהב קפה מסוים.

את הקפה שלך, ד"א, אתה שותה "טרי טרי" בטכנולוגיה החדישה ביותר בתחום ושום מכונה "פשוטה" לא סיפקה אותך.

לילדים תיתן חיתולים מהסופר, לא את חיתול הבד שתכבס. רוב האוכל בבית שלך לא גדל בגינה שלך או נשחט על-ידיך שחיטה כשרה ממש דקות לפני אכילה. אין צורך בהצהרות גרנדיוזיות שלא מגובות בעובדות.

אם כל פעם שהייתי רוצה סנדוויץ', הייתי הולך לאופה שיאפה לי פרוסת לחם, לחובץ גבינות שיכין לי פרוסת גבינה, למגדל ירקות שיקטוף לי את העגבניה הבשלה ביותר ומחכה למסיק - כדי לקבל זיתים טריים, הייתי גוסס מרעב.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

וכך אמר האיש שמייצג חברה שמייבאת קפה קלוי בשקיות לארץ, אכן דעה מאוד אובייקטיבית...

תגיד אלכס יש לך נסיון בקליית קפה בבית ? אני ממש סקרן לדעת מדוע אתה כל כך נחרץ.

לא תצליח לשכנע אותי וכנראה שעוד כמה חברים פה בפורום שמנוסים בקלייה ביתית שקפה בשקית שעמד חודשים על המדף עדיף על פני קפה טרי שנקלה לפני מספר ימים ולטענתך אכן נתקלתי לא מעט פעמים בקפה משקית שהיה ראוי אולי לדשן את הגינה (אתה יודע מה אולי אפילו לא).

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

כפיר_ש כתב:וכך אמר האיש שמייצג חברה שמייבאת קפה קלוי בשקיות לארץ, אכן דעה מאוד אובייקטיבית...

תגיד אלכס יש לך נסיון בקליית קפה בבית ? אני ממש סקרן לדעת מדוע אתה כל כך נחרץ.

לא תצליח לשכנע אותי וכנראה שעוד כמה חברים פה בפורום שמנוסים בקלייה ביתית שקפה בשקית שעמד חודשים על המדף עדיף על פני קפה טרי שנקלה לפני מספר ימים ולטענתך אכן נתקלתי לא מעט פעמים בקפה משקית שהיה ראוי אולי לדשן את הגינה (אתה יודע מה אולי אפילו לא).
...
+1

(Y) (Y) (Y)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כפיר, משנה ירדת לכמה חודשים, כבר שיפור. אם תתאמץ עוד קצת, תגיע גם לאמת המרירה והקרמית והטעימה מאוד. האם אתה התנסית בעיסוק של שנים בתחום הקפה?

אם לעולם לא תתייחס לטענות, לעולם לא תטעה :)

אני לא טוען לאובייקטיביות, אבל לא התייחסתי לשום קפה ספציפי, נתתי לך את הצד השני של המטבע.

קוראים לזה דיון, בניגוד לנאום או למונולוג.

תרבות הקפה ותרבות הדיון והכפשות וסילופי אמת לא יכולים להביא אותך למשהו פרודוקטיבי. תזמין אותי פעם לכוס קפה אצלך בבית.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #10 

אלכס,
הבחור לא שאל על לחם, גבינות ושאר ירקות. הוא שאל על קפה.
קודם כל, למה הרוכש צריך לנחש את מידת התחלופה? מדוע שלא יוטבע תאריך הקלייה על הקפה הקלוי? אז נוכל באמת לדעת אם הקפה יושב שנה או לא. האם אתה יכול להבטיח שכל קפה מאורו בכל סופר בארץ בהכרח לא ישב על המדף קרוב לשנה?
מעבר לכך, קפה בן שבוע יהיה טעים יותר מקפה בן חודשיים. תמיד.
גם הקפה הקנוי הטעים ביותר ששתיתי (וניסיתי כמעט את כולם), דנסי, לא מתקרב לטעם של קפה בקלייה מקומית ובטח ובטח לא לטעם של קפה ביתי קלוי.
כשכ"כ זול וקל לרכוש קפה מקומי, והרבה יותר זול (ודי פשוט) לקלות קפה בבית, אני לא רואה שום הצדקה לרכוש קפה מיובא. מעבר לעידוד צריכת מוצרי כחול-לבן (עד כמה שאפשר - בכל זאת הפולים לא ממש ישראליים), מקבלים מוצר עדיף וזול יותר שמידת טריותו מובטחת, ולא נמצאת בסימן שאלה במקרה הטוב.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

האמת המרירה והקרמית מאוד = רובוסטה (?)

עוסק בתחום הקפה וטיפול בהזמנות של לקוחות/עסקים מעולם לא עניינה אותי, אותי מעניין הקפה כתחביב ולכן אני מוכן להשקיע בו וקלות אותו בבית.

לפרוטוקול גם שנה = כמה חודשים...

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

גם לגבי הכחול לבן כבר דיברנו וזה נשלף רק כשנוח לנו.

גם כשביקשתי מכפיר שיציין כמה רשתות הוא מכיר שמחזיקות קפה בפולים השתיקה רעמה.

גם לגבי איכות התערובת מול הטריות דובר רבות - נוח לנו לחשוב שאנחנו הכי טובים כשזה פשוט שיקוף של "זול" לנו. אז זול לנו עובדי קבלן וזול לנו כל דבר שמתיימר להיות טוב "כמו המותג המוביל בחצי מחיר" ובסוף אנו משלמים את מלוא המחיר בחוייה או באיכות הירודה. כך זה בכל תחום.

אתה רוצה לשכנע אותי שאתה עומד בתקן כלשהו של קלייה ואני לא משתכנע שקלייה במחבת/ מכשיר פופקורן/ חביתוש מביאה לתוצאות זהות לקלייה בציוד של עשרות אלפי יורו עם טייסטרים מקצועיים כשכל מוניטין החברה תלוי באחידות התוצאות והקפה נקנה ישירות מגני הקפה בבקרה מלאה.
קבל את התנצלותי על כך.

Elados-DAdA
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 35
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

בתור אחד מנציגי הקלייה המקומית,זה מה שיש לי להגיד- :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :P :P :? :? :?

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

זה בדיוק מייצג את הגישה שעליה דיברתי, נעצת את המסמר האחרון בארון.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #15 

רק שיהיה ברור, אני לא רוצה לשכנע אותך בשום דבר, ואין לי סיכוי מאחר ואתה מראש לא אובייקטיבי (גם אם מאוד מאוד תנסה).

בינתיים כל מי שבאמת ניסה ואין לו אינטרסים חושב כמוני.. אז או שכולנו עיוורים, או שאולי אתה טועה.
גם בארה"ב היה דיון מקיף בדיוק על זה. אחד האתרים הגדולים לקח על עצמו לעשות מבחנים עיוורים. המסקנה היתה פשוטה - הקפה המקומי טוב יותר באופן מובהק וכל הבוחנים היו תמימים בדעתם שאם הקפה האיטלקי המיובא היה טרי מאוד, הוא היה כנראה משיג תוצאה הרבה יותר טובה.

אז כן, לא מעניין אותי הציוד בעשרות אלפי שקלים והידע והניסיון, עובדה שעם ניסיון של חצי שנה וציוד של 1,500 ש"ח מוציאים בבית אספרסו טוב בהרבה מכמעט כל בתי הקפה עם ציוד וניסיון שגדול בעשרות מונים.
יש סיבה שקלייה ביתית כל כך פופולרית, והמחיר הוא לא הפקטור המרכזי.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

כפיר_ש כתב:האמת מעולם לא עניינה אותי...אותי מעניין הקפה כתחביב
...
שים לב כיצד ציטוט חלקי יכול לעוות את המציאות. זה ציטוט מדוייק של חלק ממה שאמרת. אם אתה מוכן להתייחס לחלקים נבחרים מדברים של אחרים, רק אלו הנוחים לך, מדוע אתה בוחר לנהל דיון?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אלכס ממש אין לי כח להתנצח איתך בדמגוגיה והגישה שלך נורא קטנונית.

בתור עוסק בתחום קשה להבין מה עומד מאחורי הדברים שלך ולעיתים נדמה שאתה נהנה להתווכח ולהתעקש שכולנו פה ילדים שלא יודעים דבר וחצי על קפה וזה תחום ששמור לזקני העדה ולעוסקים בתחום שהם המנוסים ויודעי הדבר.

בוא נסכים שלא להסכים, תאמר מה שאתה רוצה ואני אמשיך להאמין במה שאני יודע וכך יטב לכולנו.

נראה לי שאתה מפיק הנאה מזריקת גפרורים בשדה הקוצים ולכן תסלח שאפסיק להתייחס לדבריך.

Elados-DAdA
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

Alex_Neni כתב:זה בדיוק מייצג את הגישה שעליה דיברתי, נעצת את המסמר האחרון בארון.
...
על איזו גישה מדובר?
ובאיזה ארון נעצתי מסמר?של הקפה הטרי או הקפה המיובא?
יש דברים שהסמיילי יפה להם.
התפיסה לגבי קפה מיובא אל מול קלייה מקומית/ביתית השתנה,היום יש יותר ויותר אנשים שקולים בבית ויוצרים לעצמם עולם שלם של טעמים שהיו זרים להם.הקלייה המקומית השתפרה גם כן פלאים אם זה בציוד הקלייה,איכות חומרי הגלם ואיכות הקלייה עצמה ואין מה לעשות העובדה שהקפה טרי מוסיפה לו נקודות זכות.
החבר'ה פה לא באו ואמרו לך שהקפה שמיובא מחו"ל הוא *** של קפה ושהם לא יכולים לשתות אותו.הם סך הכל אמרו לך שקפה טרי לדעתם ולטעמם יותר טוב.וכן אני מבטיח לך שיש אנשים פה שקולים בחביתוש,במחבת או בפופקורן שיכולים להוציא קפה שלא ייבייש שום בית קפה.
מעבר לעובדה שהקפה טרי,יתרון נוסף שיש לקולה הביתי והמקומי שהוא יכול ליצור מאות תערובות מעשרות זנים שונים וליצור טעמים שונים ומגוונים וכך גם לקלוע לטעם האישי שלו.הוא יכול לטעום את הטעם של הקפה דקות ספורות אחרי שהוא יוצא מהתנור/חביתוש/ג'ין ולראות איך הקפה מתפתח ולשתות אותו יום אחרי יום ולראות איך הקפה מגיע לשיאו בטעם ובריח שלו,אוי איזה ריח יש לקפה טרי שפותחים את השקית וטוחנים אותו,אוי הריח. קוליי הקפה הביתי/מקומי חיים ונושמים את הקפה,הם מכירים את ההבדל בטעם בין ברזיל סרדו לברזיל סנטוס,הם יכולים לדעת מתי הקפה הירוק טרי, ישן, יפה, נקי, שטוף,פצוע.
אבל עזוב אני יודע שלא משנה מי ינסה לשכנע אותך לראות את הצד השני של תחום הקפה בארץ-הקלייה המקומית/ביתית,אתה תישאר בעמדה שלך לגביי הנושא ותעדיף קפה מיובא...
יש רגעים שעדיף להפסיק לדבר ולתת לקפה לדבר בעד עצמו...

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אלעד, הם יכולים לעשות הכל, לדבר בתשוקה על התחביב שלהם ואז להבין שזה בדיוק מה שזה - תחביב. אם הקלייה הביתית מביישת בית-קפה, אולי לבית-קפה הייתה בעיה כלשהי. הכל מגיע משם. אם אף אחד לא היה שותה בבתי-קפה או במסעדות, אנשים לא היו מגלים את האספרסו בישראל כי זה לא בתרבות שלנו. כשנותנים לקפה לדבר, אנשים אוהבים משהו מסויים. הם כן טועמים את התוצרת שלך בבתי-הקפה, לא? אז למה בכל זאת יש העדפות?

זה שיש מאות אפשרויות לא אומר כלום - יש אינסוף תערובות, למעשה ואם אני הייתי צריך לנסות את כולן ולהתאים לטעם האישי שלי, היית מבלה את כל חיי בקליית קפה. ברור שלך כעוסק יש את התשוקה למה שאתה עושה, אבל התיאור הציורי לא משנה את העובדה שגם את הקפה שלך אתה רוצה בטעם אחיד, עם איזושהי אפשרות להשוואה בין הקפה של היום לקפה של מחר. כשמשנים את חומרים הגלם ואת הטעם באופן קבוע, אין שום קריטריון. יום ככה, יום אחרת ומחר שלישית. מעולה לך, פחות מעולה לי בתור צרכן. כי אני רגיל לטעם שאני אוהב אז באחת הפעמים מתוך האינסוף קלעת לו בול וזהו - הפעם הבאה בוודאות תהיה שונה בטעם ואני אומר שזה חבל. חבל שאני לא יכול להסתמך על טעם כלשהו, על אחידות.

אתה מכיר את המתכון הזה שאמא הכינה, שהיה יוצא טעים כל פעם? אנחנו רוצים את זה. אנחנו לא רוצים לגלות שכל פעם יש משהו אחר בצלחת במקום הטעם האהוב. זה לא משנה אם הוא מיובא או מקומי - עם בליל התערובות ועשרות הסוגים הקמעונאיים, האפשרויות הבלתי-מוגבלות הופכות למועקה שמרגישה כמו תכסיס שיווקי - תטעם את כל התערובות ורק כך תדע, מחר כבר נחליף את התערובות בהתאם לחומרי הגלם ואז שוב תוכל לטעום את הכל. יום אחד אתה תרצה שאת הקפה שאתה אוהב, יוכלו לטעום אנשים במדינה אחרת ובכל העולם. אם זה טעים לך, למה שאחרים לא יאהבו אותו? זה מבחן התוצאה.

קלייה עצמית לא נוחה כמו שאתה חושב, פחות ידידותית לצרכן משאתה רוצה ואם מה שאפשר זה לשלוח אותנו הביתה לקלות קפה לעצמנו כי רק ככה זה טוב, אולי עדיף שלא יקנו בכל? הרי הפואנטה של הזול עלתה פה, גם הטעם האישי. ואז אתה חייב להודות בדיוק בדבר הפשוט הזה - רוב האנשים לא קולים בבית ומצוין שלא - כי זה מעמיס על סדר היום משהו נוסף ואנחנו חיים רק 80+ שנים. אין לי זמן לקלות קפה או לגדל עגבניה ואני בדיוק כמוך משלם למישהו אחר על זה ואז אני רוצה שיהיה הכי טוב במה שהוא עושה, רק ה"מכורים" קולים ויש הרבה קליות לא טובות במרדף אחר התערובת המושלמת והחד-פעמית. כפיר לא יבנה את האלקטרה שלו מאפס כי יהיה מוכן להודות שאין לו את הידע ואף אחד מאיתנו לא יסע למטעים וילקט קפה. אבל כשזה מגיע לבישול אז כל אחד הוא מאסטר שף וכנראה שכל אחד הוא קולה מומחה מטעם עצמו. צריך למתוח גבול הגיוני, אבל בדיון בפורום הכל מושלם וכל אחד הוא קולה בוטיק.

בקיצור, נכון שתחביב זה תחביב ולפעמים הוא מגיע למקומות מאוד מאוד צרים בנישה צרה משל עצמה, אני משתדל לא להיגרר אחרי התגובות שלא לנושא של חבר מסויים כאן ומבקש תשובות ענייניות.

להציג דבר אחד כאולטימיטיבי, תוך זלזול בכל האחרים, הוא לא מקובל. יש מקום לכל סוגי הקפה, "כחול-לבן" או מיובא מאיטליה, קלוי בבית או נקנה אצל קולה מקומי. תודה על הדיון, אני פרשתי.

Elados-DAdA
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #20 

נכון זה התחביב שלהם :!: .הם לא באו ואמרו נסה קלייה מקומית ודיברו על טריות מתוך אינטרס כלכלי של רווח ולנסות למכור קפה לבחור שפתח את השירשור הזה,אלא מתוך נסיון אישי שלהם וטעם אישי שלהם.
זה שאני רוצה שהקפה שלי יהיה בטעם אחיד כעוסק זה ברור,והוא גם יוצא אחיד,לתערובת שיצרתי לפני כשנה יהיה אותו טעם של התערובת שאקלה היום.אני יודע איזה קפה נכנס לתנור הקלייה,אני יודע איזה זנים יש לי בתערובת אני יודע מה תהליך הקלייה שלו ואני תמיד שומר על אחידות.לא אמרתי שאני איצור שמונים תערובות בתור עוסק כי זה ממש לא כלכלי אלא בתור קולה ביתי שיש לו את התשוקה לזה.אחידות זה הדבר הכי חשוב שאתה צריך לשמור עלייה בתור עוסק ובמיוחד בתור קולה,לדעת מתי להוציא את הקפה מתי הוא מגיע לצבע הנכון ולצורה הנכונה שתהיה דומה בדיוק לקפה שקלית שלשום.
כשקולים לך את הקפה בחו"ל אתה לא יודע אם פתאום מבינים בבית הקלייה שלך שהרובוסטה ההודית לדוגמא שהשתמשו בה בתערובת התייקרה פי שניים וכבר לא משתלם כלכלית להכניס אותה לתערובת ולכן הם מחליפים לרובוסטה אפריקאית שהיא יותר זולה וגם הטעם שלה אחר,והם לא ירוצו וייספרו ללקוחות שלהם שהם שינו את הזנים בתערובת.אתה בתור יבואן לא יכול לדעת את הדברים האלה.
המסר שהם מנסים להעביר לך ולא ממש מצליחים זה העובדה שכשקפה טרי הוא יותר טוב לטעמם ולדעתם.ושהמחירים שלו יותר משתלמים לכיסם.אני לא בא ואומר לך שהקפה שלך ***,חלילה,במדינה הקטנה הזו יש בית קפה בכל 5 מטרים ויש המון מקום לתחרות.תחרות זה דבר טוב.באמת שחבל על הויכוח,ניצחת,שלך יותר טוב שלך יותר טעים הקפה המיובא הכי טוב.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”