מה דעתכם על Front height Speakers ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ושבוע טוב ,

השבוע אני מתכוון להתחדש בזוג רמקולים נוסף להשלמת סט 7.1.
בשבועות האחרונים לאחר בירורים והתייעצויות , הוחלט ללכת על זוג מוניטור אודיו 270HD .

עד כה הייתי משוכנע שכדאי להוסיף עוד זוג אחוריים וליצור סט של ארבעה אחוריים. אולם לאחר קריאה בפורומים
שונים וגם פה בשרשור שפתח בזמנו איתי , עוברת בי המחשבה אולי להעביר את המדפיים ( BXFX ) לקיר הקדמי
שישמשו כקדמיים גבוהים ולקנות אחוריים רצפתיים כאמור מוניטור אודיו 270HD .

מה דעתכם ?

תודה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #2 

לא יודע איזה סט יש לך אבל אני יכול להגיד ע"פ הרסיבר שיש לי שהקדמיים גבוהים לא עובדים "ביחד" עם הסראונד האחורי. זה תלוי במצב ההאזנה שבחרת (DSP) ועל כן אני הייתי ממליץ לך למקם קדמיים גבוהים (כדוגמת ה- 90HD או את ה- 45HD) שנשמעים פצצה יחסית לרמקול כזה קטן נוסף על הרביעייה מאחורה.
כך אתה יוצר מצב שבו יש לך 4 קדמיים + סנטר ו- 4 אחוריים שעובדים בהתאם למצב ההאזנה שבחרת.
שוב הכל תלוי בסוג הרסיבר שלך, אצלי זה ככה וזה הפתרון שאני איישם בפועל.

אתה יכול לראות גם כאן על הנושא. כיוון שעברו קצת מים בזמן הזה בתעלה, הרוב תקף פרט לקדמיים שהוחלפו בפולק אודיו RTi A1 והסנטר לדגם CSi A4.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #3 

נראה לי מיותר ולא נכון, להציב רמקולים ריצפתיים כסראונד.

מנסיוני שימוש בסראונד (שנצמדים לקיר או שממוקמים על סטנד) ובבק סראונד, משמעותי יותר מאשר סראונד
ו Front height .

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #4 

ארבעה קדמיים ועוד ארבעה אחוריים זה 9.1.
הרסיבר שלי LX-83 הוא 7.1.

ברגע שמחברים קדמיים גבוהים מגדירים בעצם את האחוריים כבודדים או כ SIDE. את הסראונד BACK מגדירים
כ Front Hight .

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #5 

LiorShap כתב:ארבעה קדמיים ועוד ארבעה אחוריים זה 9.1.

ברגע שמחברים קדמיים גבוהים מגדירים בעצם את האחוריים כבודדים או כ SIDE. את הסראונד BACK מגדירים
כ Front Hight .
...
לא יודע איך ההגדרות בפיוניר כי לא מכיר את הרסיבר הנ"ל אבל אצלי בימהה שהוא 7.1 + ZONE2, ניתן להגדיר את התצורה שרשמתי לך מעלה ואז יש 2 מצבי עבודה בהתאם למצג DSP שאני בוחר, קרי:
או 5.1 טהור + זוג קדמיים גבוהים או 5.1 טהור + זוג בק סראונד אחורי.
תצורת 7.1 + זון2
 תצורת 7.1 + זון2
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

avihuli כתב:
LiorShap כתב:ארבעה קדמיים ועוד ארבעה אחוריים זה 9.1.

כ Front Hight .
...
לא יודע איך ההגדרות בפיוניר כי לא מכיר את הרסיבר הנ"ל אבל אצלי בימהה שהוא 7.1 + ZONE2, ניתן להגדיר את התצורה שרשמתי לך מעלה ואז יש 2 מצבי עבודה בהתאם למצג DSP שאני בוחר, קרי:
או 5.1 טהור + זוג קדמיים גבוהים או 5.1 טהור + זוג בק סראונד אחורי.
...
מאחר והרסיבר שלו,כמדומני, תומך ב THX ULTRA 2 הוא יכול לקחת 5.1 ולהפוך ל 9.1 .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”