תובנות ומסקנות מכיול LX85 אצל חברנו שלמה shlomo1
-
yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
הייתי היום אצל שלמה' לכייל את הרסיבר לבקשתו.
מצאתי שהרסיבר כויל פעם אחת בכיול הראשוני הסטנדרטי – "Full Auto MCACC" וכיול ידני לפי עצות בטלפון של חבר פורום שניסה להדריך את שלמה. הכיול האוטומטי נשמר ב- MCACC1, הידני בעמדה 2.
הכיול האוטומטי לא בוצע בעזרת חצובה, המיקרופון לא הונח בגובה האוזניים ולא בנקודת הישיבה.
התוצאה – הנחתה מוגזמת של הרמקולים, ומרחקים לא נכונים.
בכיול הידני – השיטה ההגיונית בפיוניר היא להעתיק (בעזרת התפריט) את הכיול האוטומטי לעמדה 2, ולתקן פרמטרים שונים בעזרת תפריט הכיול הידני. לא יודע כמובן מה נאמר, אך מה שבוצע היה בעיקרו להגביר את עצמת כל הרמקולים בערכים שנעו בין 6 ל- 9 ד"ב. מבלי להעתיק את שאר הפרמטרים.
התוצאה – העוצמה הכללית הייתה הרבה יותר גבוהה, אבל:
חוסר איזון מוחלט, סנטר מוגזם, סאב מוחלש, מרחקים לא נכונים ושום RC.
שלמה התרשם מהבדל העוצמה האדיר במעבר בין מצב 1, למצב 2, ופירש זאת כהבדל עצום באיכות, לטובת הצליל החזק יותר. מסוג הטעויות הקלאסיות שהטכנוקרטים פעמים רבות מזהירים מפניהן, ואודיופילים תמימים פעמים רבות נכשלים וחושבים על כמה עדיפה ההאזנה על מדידה.
הצליל הכללי כמובן היה יותר חזק אבל חוסר איזון ותזמון בין הרמקולים, גבוהים מוגזמים וצרחניים, במה לא נכונה ... חלק מהכיול הלא נכון.
כפי שכתבתי בסקירתי על ה- 83. בכל מקרה –
אל תשאירו את הרסיבר (ויהיה זה 81 או 85) וכל אחד מהדגמים שדומים בכיול עם כיול –
"Full Auto MCACC"
ותבצעו פעם אחת כיול במצב " Auto MCACC" – זהו טמטום סמנטי שנכנס לפיוניר בסדרת AX4
ומאז חוזרים עליו בכל הרסיברים שלהם, דוקא לכיול המתקדם נתנו כותרת צנועה, ולכיול החלקי שלהם איזה טיפש בפיוניר כינה אותו "Full"
כיילתי את הרסיבר במצב זה, עם חצובה במקום הישיבה, מיקרופון בגובה האוזן.
בכיול זה נתפשות 3 עמדות, שהכיול בהן שווה מבחינת מרחקים ואיזון רמקולים רק ה- RC והתיקון האקוסטי שונה בכל עמדה:
מצב SYMMETRY- הכי מיותר לדעתי, אני לא מבין מה הוא מנסה ליישר (בעקומת ההיענות לפי זוגות רמקולים)
מצב ALL CH ADJ הוא ה- RC הקלאסי, שבו הרסיבר משטח (או מנסה לשטח) את היענות כל הרמקולים להיענות FLAT. זה טוב לדעתי אם יש בחדר בליעות או הדגשות בתדרים מסוימים והסינרגיה של הרמקול עם החדר היא פחות טובה.
מצב FRONT ALIGN – הוא תיקון בכיוון HE. הרעיון הוא שאם התאמת לחדר ולרסיבר זוג קדמיים עם סינרגיה טובה, אל תתקן אותם. הרסיבר משאיר אותם ללא אקוולייזר – FLAT לגמרי . את שאר הרמקולים הרסיבר מתקן אקוסטית על פי הקדמיים בכדי שחתימת הצליל שלהם תתאים.
מערכת הרמקולים של שלמה היא POLK, כאשר פרט לרצפתיים (מוניטור 7) גם שאר הרמקולים ההיקפיים הם יחידות גדולות למדי, והרסיבר כייל את כולם כגדולים.
אני ממליץ תמיד להגדיר את כל האחרים כקטנים עם תדר חיתוך של 80, ומגדיר SW PLUS
הגדלתי גם את העוצמה הכללית של כל הרמקולים ב- 3 ד"ב (פעולה אריתמטית פשוטה) בכדי שלא יהיה שום ערוץ שמונחת כ- 5 או 6 ד"ב, לדעתי זו הפעלה שאינה אופטימאלית.
כפי שאמרתי לשלמה, עזרתי לו בעיקר בהנחת הבסיס הנכון. על בסיס זה יכול שלמה וכל אחד מהחברים האחרים עם דגמי פיוניר הדומים לבחור כמה דברים:
למצוא באיזה עמדה הרסיבר נותן את הצליל המתאים לטעמו. מאוד יתכן שלמוסיקה מתאים FA (עמדה 1 אצל שלמה) ולסרטים אחד משני המצבים האחרים.
למצוא באיזה מצבי עיבוד לשמוע – DIRECT, ALC, Optimum וכו' (הכפתור התחתון משמאל בשלט)
בכיול המתקדם מופעל PHASE CONTROL להפעיל ולכבות ולראות האם זה משפר משהו.
עם סאב יותר רציני הייתי מנסה גם להגדיר את הקדמיים כקטנים, אבל כרגע לא, כי הרצפתיים שלו עד 50 הרץ נותנים יותר בשר מהסאב, לדעתי.
לסיכום למרות פגמי המיקום והחדר יש לשלמה מערכת יפה מאוד סאונד יפה שנשמע מצוין, נראה שהרסיבר מסתדר טוב מאוד עם מערכת הרמקולים, כלל לא מרגישים בשמץ של מאמץ.
הכדור עכשיו אצל שלמה שינסה על הבסיס למצוא את האופטימום – בהצלחה.
מצאתי שהרסיבר כויל פעם אחת בכיול הראשוני הסטנדרטי – "Full Auto MCACC" וכיול ידני לפי עצות בטלפון של חבר פורום שניסה להדריך את שלמה. הכיול האוטומטי נשמר ב- MCACC1, הידני בעמדה 2.
הכיול האוטומטי לא בוצע בעזרת חצובה, המיקרופון לא הונח בגובה האוזניים ולא בנקודת הישיבה.
התוצאה – הנחתה מוגזמת של הרמקולים, ומרחקים לא נכונים.
בכיול הידני – השיטה ההגיונית בפיוניר היא להעתיק (בעזרת התפריט) את הכיול האוטומטי לעמדה 2, ולתקן פרמטרים שונים בעזרת תפריט הכיול הידני. לא יודע כמובן מה נאמר, אך מה שבוצע היה בעיקרו להגביר את עצמת כל הרמקולים בערכים שנעו בין 6 ל- 9 ד"ב. מבלי להעתיק את שאר הפרמטרים.
התוצאה – העוצמה הכללית הייתה הרבה יותר גבוהה, אבל:
חוסר איזון מוחלט, סנטר מוגזם, סאב מוחלש, מרחקים לא נכונים ושום RC.
שלמה התרשם מהבדל העוצמה האדיר במעבר בין מצב 1, למצב 2, ופירש זאת כהבדל עצום באיכות, לטובת הצליל החזק יותר. מסוג הטעויות הקלאסיות שהטכנוקרטים פעמים רבות מזהירים מפניהן, ואודיופילים תמימים פעמים רבות נכשלים וחושבים על כמה עדיפה ההאזנה על מדידה.
הצליל הכללי כמובן היה יותר חזק אבל חוסר איזון ותזמון בין הרמקולים, גבוהים מוגזמים וצרחניים, במה לא נכונה ... חלק מהכיול הלא נכון.
כפי שכתבתי בסקירתי על ה- 83. בכל מקרה –
אל תשאירו את הרסיבר (ויהיה זה 81 או 85) וכל אחד מהדגמים שדומים בכיול עם כיול –
"Full Auto MCACC"
ותבצעו פעם אחת כיול במצב " Auto MCACC" – זהו טמטום סמנטי שנכנס לפיוניר בסדרת AX4
ומאז חוזרים עליו בכל הרסיברים שלהם, דוקא לכיול המתקדם נתנו כותרת צנועה, ולכיול החלקי שלהם איזה טיפש בפיוניר כינה אותו "Full"
כיילתי את הרסיבר במצב זה, עם חצובה במקום הישיבה, מיקרופון בגובה האוזן.
בכיול זה נתפשות 3 עמדות, שהכיול בהן שווה מבחינת מרחקים ואיזון רמקולים רק ה- RC והתיקון האקוסטי שונה בכל עמדה:
מצב SYMMETRY- הכי מיותר לדעתי, אני לא מבין מה הוא מנסה ליישר (בעקומת ההיענות לפי זוגות רמקולים)
מצב ALL CH ADJ הוא ה- RC הקלאסי, שבו הרסיבר משטח (או מנסה לשטח) את היענות כל הרמקולים להיענות FLAT. זה טוב לדעתי אם יש בחדר בליעות או הדגשות בתדרים מסוימים והסינרגיה של הרמקול עם החדר היא פחות טובה.
מצב FRONT ALIGN – הוא תיקון בכיוון HE. הרעיון הוא שאם התאמת לחדר ולרסיבר זוג קדמיים עם סינרגיה טובה, אל תתקן אותם. הרסיבר משאיר אותם ללא אקוולייזר – FLAT לגמרי . את שאר הרמקולים הרסיבר מתקן אקוסטית על פי הקדמיים בכדי שחתימת הצליל שלהם תתאים.
מערכת הרמקולים של שלמה היא POLK, כאשר פרט לרצפתיים (מוניטור 7) גם שאר הרמקולים ההיקפיים הם יחידות גדולות למדי, והרסיבר כייל את כולם כגדולים.
אני ממליץ תמיד להגדיר את כל האחרים כקטנים עם תדר חיתוך של 80, ומגדיר SW PLUS
הגדלתי גם את העוצמה הכללית של כל הרמקולים ב- 3 ד"ב (פעולה אריתמטית פשוטה) בכדי שלא יהיה שום ערוץ שמונחת כ- 5 או 6 ד"ב, לדעתי זו הפעלה שאינה אופטימאלית.
כפי שאמרתי לשלמה, עזרתי לו בעיקר בהנחת הבסיס הנכון. על בסיס זה יכול שלמה וכל אחד מהחברים האחרים עם דגמי פיוניר הדומים לבחור כמה דברים:
למצוא באיזה עמדה הרסיבר נותן את הצליל המתאים לטעמו. מאוד יתכן שלמוסיקה מתאים FA (עמדה 1 אצל שלמה) ולסרטים אחד משני המצבים האחרים.
למצוא באיזה מצבי עיבוד לשמוע – DIRECT, ALC, Optimum וכו' (הכפתור התחתון משמאל בשלט)
בכיול המתקדם מופעל PHASE CONTROL להפעיל ולכבות ולראות האם זה משפר משהו.
עם סאב יותר רציני הייתי מנסה גם להגדיר את הקדמיים כקטנים, אבל כרגע לא, כי הרצפתיים שלו עד 50 הרץ נותנים יותר בשר מהסאב, לדעתי.
לסיכום למרות פגמי המיקום והחדר יש לשלמה מערכת יפה מאוד סאונד יפה שנשמע מצוין, נראה שהרסיבר מסתדר טוב מאוד עם מערכת הרמקולים, כלל לא מרגישים בשמץ של מאמץ.
הכדור עכשיו אצל שלמה שינסה על הבסיס למצוא את האופטימום – בהצלחה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
yosihary
- חבר ותיק

לא בטוח שאני מבין את השאלה
לא ניסיתי להוריד גרפים למחשב (אחת התכונות של הרסיבר)oferlaor כתב:אפשר לראות את זה בגרפים שהרסיבר מייצר?...
אבל אפשר גם לראות בתפריט בבדיקת DATA
בתמונה דוגמא לכיול אקוסטי מתקן
במצב ללא תיקון הכל על 0.
אשמח להסבר המשפט הזה - מדוע לדעתך זו הפעלה שאינה אופטימלית?yosihary כתב: הגדלתי גם את העוצמה הכללית של כל הרמקולים ב- 3 ד"ב (פעולה אריתמטית פשוטה) בכדי שלא יהיה שום ערוץ שמונחת כ- 5 או 6 ד"ב, לדעתי זו הפעלה שאינה אופטימאלית....
אם מערכת הכיול מצאה לנכון להנחית 6 די בי או יותר כנראה שהיתה סיבה, לא?
תודה
-
yosihary
- חבר ותיק

לדעתי ככל שמנחיתים את האות, יש צורך להגבירו שוב, מה שמקלקל יחס אות לרעש.Balance כתב:אשמח להסבר המשפט הזה - מדוע לדעתך זו הפעלה שאינה אופטימלית?yosihary כתב: הגדלתי גם את העוצמה הכללית של כל הרמקולים ב- 3 ד"ב (פעולה אריתמטית פשוטה) בכדי שלא יהיה שום ערוץ שמונחת כ- 5 או 6 ד"ב, לדעתי זו הפעלה שאינה אופטימאלית....
אם מערכת הכיול מצאה לנכון להנחית 6 די בי או יותר כנראה שהיתה סיבה, לא?
תודה...
כמובן שבמקרה דנן האפקט מזערי למדי.
אפקט נוסף שיתכן שקיים ויתכן שלא, תלוי בצורה שבה מבוצעת ההנחתה וכיצד עובד הווליום של הרסיבר, אם כלל ההתנגדות בכניסה למגברים הפנימיים של פיוניר יותר קטן עבור עוצמת קול X כאשר מקטינים את ההנחתה לפני כמו שהצעתי, ישנן הגברות שעובדות כך יותר טוב עם פחות עיוותים - אבל זה בסימן שאלה.
מעניין גם לציין, שימהא (3067) נוקט בשיטה אחרת, ואינו מנמיך את העוצמה של הקדמיים ורק מתאים את עוצמת שאר הרמקולים אליהם, ודבר זה אני העתקתי בתיקון הנ"ל.
כך שנראה לי שאין סיבה קרדינלית פרט למעין שתי "פילוסופיות" כיול שונות בין פיוניר לימהא.
ולסיכום איני טוען שזה שיפור קרדינלי או מהותי, רק המלצה לנסות.
אם תנסה להשוות בין שני כיולים כאלה, יש לזכור לתקן את מצב הווליום בהתאם, בכדי לא ללכת שולל מהבדלי העוצמה.
תודה על השיתוף
.
באותו הקשר , שמתי לב שבפיוניר ישנו מצב לסנטר שנקרא "FLAT" שהוא מנמיך אותו לסינכרון עם הקדמיים.
במצב OFF הוא נשמע הרבה יותר דומיננטי אך הסאונד הכללי דווקא לטעמי נשמע יותר נעים עם מצב FLAT.
באותו הקשר , שמתי לב שבפיוניר ישנו מצב לסנטר שנקרא "FLAT" שהוא מנמיך אותו לסינכרון עם הקדמיים.
במצב OFF הוא נשמע הרבה יותר דומיננטי אך הסאונד הכללי דווקא לטעמי נשמע יותר נעים עם מצב FLAT.
בדיוק אני באמצע הכיול של המגבר שלי LX-82 לרמקול מורל Octwin... ורק לאחרונה התחלתי ללמוד איך באמת לכייל אותו... תודה על העצות, הלכתי לפי העצה שלך כגון כיול אקולייזר לפי front align - שאגב מעולם לא עבדתי על פיו אלה על סימטרי ובסיום עשיתי תיקון לאקולייזר (תיקון די קל) ואכן הוספתי בסאב וופר Sub Plus חחח עד היום לא ידעתי שיש אפשרות של ה plus ויש לי סאב מצויין של מורל מהסדרה החדשה
אני רוצה להגיד תודה- הארת את עיניי בכמה פרמטרים ואכן עכשיו אני שומע דיסק אודיו CD והסאונד מדהים !!!! כשרכשתי את המגבר התכוונתי שזה ישמע כמו שזה נשמע כרגע...
אני רוצה להגיד תודה- הארת את עיניי בכמה פרמטרים ואכן עכשיו אני שומע דיסק אודיו CD והסאונד מדהים !!!! כשרכשתי את המגבר התכוונתי שזה ישמע כמו שזה נשמע כרגע...
נערך לאחרונה על ידי Golan38 ב 26/11/2011 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תודה על השיתוף יוסי!
אולי אעשה כיול חדש בעקבות התעוררות הנושא...
רק איפה שמתי את המיקרופון...
אולי אעשה כיול חדש בעקבות התעוררות הנושא...
רק איפה שמתי את המיקרופון...
-
yosihary
- חבר ותיק

אכן
כן בהחלטLiorShap כתב:תודה על השיתוף.
במצב OFF הוא נשמע הרבה יותר דומיננטי אך הסאונד הכללי דווקא לטעמי נשמע יותר נעים עם מצב FLAT....
-
yosihary
- חבר ותיק

את זה אני
אני לא מכיר לפחות לא ב- 83LiorShap כתב:תודה על השיתוף.
במצב OFF הוא נשמע הרבה יותר דומיננטי אך הסאונד הכללי דווקא לטעמי נשמע יותר נעים עם מצב FLAT....
-
yosihary
- חבר ותיק

גם ב- LX73 השאלה
איזה כיול אוטומטי בצעת?uris כתב:עם ה LX73 בצעתי כיול אוטמטי ....
עשית לי חשק לנסות קצת אחרת ....אבל לצערי אני לא מבין בזה מספיק ונאלץ לסמוך על הכיול האוטמטי...
כל מה שצריך זה לבצע את סעיף .b - ראה בתמונה המצ"ב.
כיול זה, שלפי הכותרת נראה סתמי, דוקא הוא הכיול המלא והמקיף
שים לב לאיזה עמדות MCACC תהליך הכיול מוביל אותך- זה יופיע מיד במסך הבא
התמונה השניה
אתה לא עושה כלום מיוזמתך פרט להפעיל את הכיול ולעקוב אחרי ההוראות.
לאחר שהכיול נגמר, אתה יכול לבחור 3 מעטפות כיול שונות ולמצוא איזה הצליחה הכי טוב לשפר את המערכת שלך.
בחירת עמדת MCACC
היא כאשר בורר השלט נמצא על רסיבר ולוחצים על כפתור 2 בתמונה השלישית ומדפדפים עם החיצים מעלה מטה לפונקצית MCACC וימינה שמאלה לבחירת העמדה הרצויה או לשנותה.
Re: גם ב- LX73 השאלה
כל מה שצריך זה לבצע את סעיף .b - ראה בתמונה המצ"ב.
התמונה השניה
לאחר שהכיול נגמר, אתה יכול לבחור 3 מעטפות כיול שונות ולמצוא איזה הצליחה הכי טוב לשפר את המערכת שלך.
בחירת עמדת MCACC
ואם ביצעתי כיול FULL AUTO ולאחת שהמגבר סיים עשיתי כיול ידני על מצב EQ Pro ושם כיוונתי ת FRONT ALIGN האם זה משנה שפסחתי על שלב ב'? ועברתי ישר מאוטומט מלא לידני?
היא כאשר בורר השלט נמצא על רסיבר ולוחצים על כפתור 2 בתמונה השלישית ומדפדפים עם החיצים מעלה מטה לפונקצית MCACC וימינה שמאלה לבחירת העמדה הרצויה או לשנותה.[/quote]
התמונה השניה
בחירת עמדת MCACC
ואם ביצעתי כיול FULL AUTO ולאחת שהמגבר סיים עשיתי כיול ידני על מצב EQ Pro ושם כיוונתי ת FRONT ALIGN האם זה משנה שפסחתי על שלב ב'? ועברתי ישר מאוטומט מלא לידני?
היא כאשר בורר השלט נמצא על רסיבר ולוחצים על כפתור 2 בתמונה השלישית ומדפדפים עם החיצים מעלה מטה לפונקצית MCACC וימינה שמאלה לבחירת העמדה הרצויה או לשנותה.[/quote]
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אגב לבעלי LX85 ואייפד, יש תוכנת שליטה נחמדה של פיוניר.
http://pioneer.jp/product/soft/iapp_ico ... ad/en.html
http://pioneer.jp/product/soft/iapp_ico ... ad/en.html
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
איתי, הייתי ביום שישי אצל חבר שקנה את ה-85 וראיתי את התוכנה וזה פשוט מגניבאיתי_הגיתי כתב:אגב לבעלי LX85 ואייפד, יש תוכנת שליטה נחמדה של פיוניר.
http://pioneer.jp/product/soft/iapp_ico ... ad/en.html...
לי יש LX60 והחבר עוד התלונן על זה שהממשק לא מרשים, הוא צריך לראות את המסך כיול שלי על גווניו האפורים
-
yosihary
- חבר ותיק

Re: גם ב- LX73 השאלה
[/quote]Golan38 כתב:כל מה שצריך זה לבצע את סעיף .b - ראה בתמונה המצ"ב.
התמונה השניה
בחירת עמדת MCACC
היא כאשר בורר השלט נמצא על רסיבר ולוחצים על כפתור 2 בתמונה השלישית ומדפדפים עם החיצים מעלה מטה לפונקצית MCACC וימינה שמאלה לבחירת העמדה הרצויה או לשנותה....
נסח את שאלתך שנית, כי הכל השתבש
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: