שאלות על Gmail (או המלצה על דוא"ל אחר שנותן פתרונות לשאלותיי)
יש לי כמה שאלות בנושא Gmail - חיפשתי ארוכות באתרים של Google ולא מצאתי לא תשובות ולא איפה לפרסם שאלות!
אני עוזב את smile, נמאס לי כבר שנים מהמחיר ומ(חוסר) השירות. מה שמנע ממני לעשות את זה עד היום הוא כתובת הדוא"ל שלי (כי להבדיל ממספר טלפון, כתובת דוא"ל עדיין לא ניתן לנייד...). זהו, החלטתי לפתוח חשבון שאינו תלוי ספק.
חשבתי לפתוח חשבון דוא"ל ב- Gmail - אבל יש כמה דברים שמפריעים לי:
1. האם יש אפשרות למיין הודעות? למשל: גודל (מאוד יעיל לאיתור ומחיקת מיילים גדולים במיוחד), "מאת" או "אל". ב- Outlook Express צריך רק ללחוץ על כותרת העמודה!
2. יש אפשרות להגדיר rule לפיו הודעות ממקור מוגדר לא יופיעו בכלל ב- Inbox, אלא ייכנסו ישירות לתיקייה שאגדיר? למשל: אני מקבל אוטומטית כתבות נבחרות מ- TheMarker, לא רוצה לראות אותן ב- Inbox, וגם לא רוצה להתעסק בלהעביר אותן ידנית לתיקייה אחרת. רוצה לפתוח תיקייה "TheMarker", ושייכנסו ישר לשם.
3. רציתי לייבא את כל המיילים שלי ל- Gmail - אבל, לפחות לפי רשימה שמצאתי באתר של Google, לא הבנתי האם/איך אני יכול לייבא מ- Outlook Express.
5. הסינון של Gmail נראה כלי די נחמד, אבל התאכזבתי לגלות שהוא לא תומך בחיפוש באמצעות *,? או מחרוזת חלקית. אני חייב לרשום ביטוי מדוייק. למשל: אם אחפש "רשימה", הסינון לא ימצא "לרשימה", "מרשימה" וכד'. יותר מזה: הייתי רוצה לחפש רק "רשימ", כדי לאתר גם "רשימות".
תודה מראש!
אני עוזב את smile, נמאס לי כבר שנים מהמחיר ומ(חוסר) השירות. מה שמנע ממני לעשות את זה עד היום הוא כתובת הדוא"ל שלי (כי להבדיל ממספר טלפון, כתובת דוא"ל עדיין לא ניתן לנייד...). זהו, החלטתי לפתוח חשבון שאינו תלוי ספק.
חשבתי לפתוח חשבון דוא"ל ב- Gmail - אבל יש כמה דברים שמפריעים לי:
1. האם יש אפשרות למיין הודעות? למשל: גודל (מאוד יעיל לאיתור ומחיקת מיילים גדולים במיוחד), "מאת" או "אל". ב- Outlook Express צריך רק ללחוץ על כותרת העמודה!
2. יש אפשרות להגדיר rule לפיו הודעות ממקור מוגדר לא יופיעו בכלל ב- Inbox, אלא ייכנסו ישירות לתיקייה שאגדיר? למשל: אני מקבל אוטומטית כתבות נבחרות מ- TheMarker, לא רוצה לראות אותן ב- Inbox, וגם לא רוצה להתעסק בלהעביר אותן ידנית לתיקייה אחרת. רוצה לפתוח תיקייה "TheMarker", ושייכנסו ישר לשם.
3. רציתי לייבא את כל המיילים שלי ל- Gmail - אבל, לפחות לפי רשימה שמצאתי באתר של Google, לא הבנתי האם/איך אני יכול לייבא מ- Outlook Express.
5. הסינון של Gmail נראה כלי די נחמד, אבל התאכזבתי לגלות שהוא לא תומך בחיפוש באמצעות *,? או מחרוזת חלקית. אני חייב לרשום ביטוי מדוייק. למשל: אם אחפש "רשימה", הסינון לא ימצא "לרשימה", "מרשימה" וכד'. יותר מזה: הייתי רוצה לחפש רק "רשימ", כדי לאתר גם "רשימות".
תודה מראש!
יכול להיות שאני לא מבין את התשובה שלך, אז סלח לי.
1. השתמשתי עד היום ב- Outlook Express, לא ב- Outlook.
2. ל- Outlook Express יש קיבולת מוגבלת (2 Giga לתיקייה, מעבר לזה הוא קורס). הגיע הזמן להיפרד ממנו.
3. לא בזה מדובר. יש לי כתובת דוא"ל של 012, זה לא קשור ל- Outlook או ל- Outlook Express. כאשר אני עוזב את 012, הם סוגרים את חשבון הדוא"ל שלי אצלם - ואין לי יותר את הכתובת הזו.
4. כאשר אני עובר ל- Gmail (או דוא"ל חינמי אחר), לא רק שכבר לא אהיה תלוי בספק בשביל כתובת הדוא"ל - אני גם לא אזדקק יותר ל- Outlook Express, כי המיילים שלי יאוחסנו "ברשת", ולא אצלי.[/u]
1. השתמשתי עד היום ב- Outlook Express, לא ב- Outlook.
2. ל- Outlook Express יש קיבולת מוגבלת (2 Giga לתיקייה, מעבר לזה הוא קורס). הגיע הזמן להיפרד ממנו.
3. לא בזה מדובר. יש לי כתובת דוא"ל של 012, זה לא קשור ל- Outlook או ל- Outlook Express. כאשר אני עוזב את 012, הם סוגרים את חשבון הדוא"ל שלי אצלם - ואין לי יותר את הכתובת הזו.
4. כאשר אני עובר ל- Gmail (או דוא"ל חינמי אחר), לא רק שכבר לא אהיה תלוי בספק בשביל כתובת הדוא"ל - אני גם לא אזדקק יותר ל- Outlook Express, כי המיילים שלי יאוחסנו "ברשת", ולא אצלי.[/u]
אין עמודות בכאלה ב- Gmail. גם אין יותר מדי לחץ למחוק אימיילים. התיבה שלי מראה שיש לי 7.5GB מקום על השרתים של גוגל.Corcovado כתב: 1. האם יש אפשרות למיין הודעות? למשל: גודל (מאוד יעיל לאיתור ומחיקת מיילים גדולים במיוחד), "מאת" או "אל". ב- Outlook Express צריך רק ללחוץ על כותרת העמודה!...
חיובי.Corcovado כתב: 2. יש אפשרות להגדיר rule לפיו הודעות ממקור מוגדר לא יופיעו בכלל ב- Inbox, אלא ייכנסו ישירות לתיקייה שאגדיר? למשל: אני מקבל אוטומטית כתבות נבחרות מ- TheMarker, לא רוצה לראות אותן ב- Inbox, וגם לא רוצה להתעסק בלהעביר אותן ידנית לתיקייה אחרת. רוצה לפתוח תיקייה "TheMarker", ושייכנסו ישר לשם....
אין לי מושג באופן אישי, אבל תראה פה: http://www.google.com/support/forum/p/g ... 5a81&hl=enCorcovado כתב: 3. רציתי לייבא את כל המיילים שלי ל- Gmail - אבל, לפחות לפי רשימה שמצאתי באתר של Google, לא הבנתי האם/איך אני יכול לייבא מ- Outlook Express....
מה רע ב: רשימה OR רשימות. אתה יכול להשתמש בכל האופרטורים הרגילים של גוגל.Corcovado כתב: 5. הסינון של Gmail נראה כלי די נחמד, אבל התאכזבתי לגלות שהוא לא תומך בחיפוש באמצעות *,? או מחרוזת חלקית. אני חייב לרשום ביטוי מדוייק. למשל: אם אחפש "רשימה", הסינון לא ימצא "לרשימה", "מרשימה" וכד'. יותר מזה: הייתי רוצה לחפש רק "רשימ", כדי לאתר גם "רשימות"....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אין תיקיות ב gmail. יש תגיות. זה כאילו דומה אבל הרבה יותר יעיל.
באופן כללי אני ממליץ לך פשוט לקפוץ למים ולהתחיל להשתמש ב gmail. בהתחלה, ביחוד אם אתה עובד עם אאוט לוק אקספרס, לא תמצא את הידיים והרגליים. לאחר חודש, לא תצליח להבין איך עבדת עם הדינוזאור הזה שנקרא ״mail client"
באופן כללי אני ממליץ לך פשוט לקפוץ למים ולהתחיל להשתמש ב gmail. בהתחלה, ביחוד אם אתה עובד עם אאוט לוק אקספרס, לא תמצא את הידיים והרגליים. לאחר חודש, לא תצליח להבין איך עבדת עם הדינוזאור הזה שנקרא ״mail client"
אפשרויות חיפוש מתקדמות (ומאוד יעילות)
https://mail.google.com/support/bin/ans ... nswer=7190
לא צריך כוכביות וכדומה.
אי אפשר למיין לפי גודל משום מה, אבל יש שירותי צד שלישי שעושים את זה (אני הייתי מחליף את הסיסמא לפני הכניסה לאתר ולאחר סיום השימוש באתר ומוחק את האפליקציה, כי הם לא נראים בטיחותיים במיוחד)
https://www.findbigmail.com/
https://mail.google.com/support/bin/ans ... nswer=7190
לא צריך כוכביות וכדומה.
אי אפשר למיין לפי גודל משום מה, אבל יש שירותי צד שלישי שעושים את זה (אני הייתי מחליף את הסיסמא לפני הכניסה לאתר ולאחר סיום השימוש באתר ומוחק את האפליקציה, כי הם לא נראים בטיחותיים במיוחד)
https://www.findbigmail.com/
לא אופנתי וממש לא טרנדי אבל לדעתי hotmail הרבה יותר טוב.
ממחשב אחד אני עובד עם האוטלוק וממחשב שני עם Live Mail בשניהם עובד מעולה כולל תיקיות , חיפושים, חוקים וכו',
לגבי יבוא, תפתח שני חשבונות באותה תוכנה: האוטלוק/ אקספרס/לייב ופשוט תגרור מהספריה המוחית לספריה כלשהיא בחשבון אחר, עובד עם גי-מייל והוטמייל
ממחשב אחד אני עובד עם האוטלוק וממחשב שני עם Live Mail בשניהם עובד מעולה כולל תיקיות , חיפושים, חוקים וכו',
לגבי יבוא, תפתח שני חשבונות באותה תוכנה: האוטלוק/ אקספרס/לייב ופשוט תגרור מהספריה המוחית לספריה כלשהיא בחשבון אחר, עובד עם גי-מייל והוטמייל
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אבל עם עבדת עד היום עם outlook expree למה לא להמשיך לעבוד איתו על חשבון הג'ימייל ?
POP3
https://mail.google.com/support/bin/ans ... swer=13287
IMAP
https://mail.google.com/support/bin/sta ... 68960&rd=1
POP3
https://mail.google.com/support/bin/ans ... swer=13287
IMAP
https://mail.google.com/support/bin/sta ... 68960&rd=1
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
יש פה שני נושאים בלתי תלויים
1) באיזה שירות אימייל לבחור
2) האם להשתמש בקליינט מותקן (ואיזה) או להשתמש בממשק הווב לשירות
לגבי (2), זה נתון להעדפות אישיות בעיקר. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי משתמש אאוטלוק כבד אבל החל מהשקת ג'ימייל עברתי להשתמש באתר הווב שלהם ומאז לא הסתכלתי אחורה
. בכלל, אפליקציית ג'ימייל בווב, היא אחת מאפליקציות הווב המתקדמות יותר. אני לא מרגיש שום חוסר בשימוש בה.
לגבי (1), כולם (הגדולים) בסדר, אבל אי אפשר לטעות עם ג'ימייל . בנוסף, מכיוון שלא תמיד תהיה על המחשב שלך, אז (2) נותן פה יתרון לג'ימייל.
1) באיזה שירות אימייל לבחור
2) האם להשתמש בקליינט מותקן (ואיזה) או להשתמש בממשק הווב לשירות
לגבי (2), זה נתון להעדפות אישיות בעיקר. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי משתמש אאוטלוק כבד אבל החל מהשקת ג'ימייל עברתי להשתמש באתר הווב שלהם ומאז לא הסתכלתי אחורה
לגבי (1), כולם (הגדולים) בסדר, אבל אי אפשר לטעות עם ג'ימייל . בנוסף, מכיוון שלא תמיד תהיה על המחשב שלך, אז (2) נותן פה יתרון לג'ימייל.
משה
ג'ימייל בווב לדעתי הרבה יותר טוב מהאוטלוק.
מסודר לפי תגיות, החיפוש מצויין וכשיש תכתובת ארוכה עם מישהו זה הרבה יותר מובן מה קדם למה (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VsMs#t=52s)...
מסודר לפי תגיות, החיפוש מצויין וכשיש תכתובת ארוכה עם מישהו זה הרבה יותר מובן מה קדם למה (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VsMs#t=52s)...
hotmail יותר טוב למרות שיש לי גם ג'ימייל.
הוטמייל יותר פשוט ויותר נוח מבחינת הכל וגם יש אופציה של איחסון על ענן שזה מאוד נוח.
תנסה גם את הוטמייל וגם את ג'ימייל הם הכי טובים והכי מומלצים כל השאר *** (מניסיון).
הוטמייל יותר פשוט ויותר נוח מבחינת הכל וגם יש אופציה של איחסון על ענן שזה מאוד נוח.
תנסה גם את הוטמייל וגם את ג'ימייל הם הכי טובים והכי מומלצים כל השאר *** (מניסיון).
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אני בטוח שכל אלה שגילו שגוגל החליטו לבטל להם פתאום את החשבון חושבים אחרת. ולא מדובר על משהו תאורתי. המקרים האלה למשל הם רק מהשנה האחרונה.moco כתב:אי אפשר לטעות עם ג'ימייל...
Corcovado, הודעת לכולם שעברת ל-gmail? אם לא, אז עדיין לא מאוחר לבחור בשירות טוב ואמין יותר.
boren,
כן, לג'ימייל גם יש תקלות. לכולם יש תקלות.
ברור שתקלות של ג'ימייל יש יותר נראות. קודם כל יש להם הכי הרבה משתמשים אחרי יאהו. (אגב, במקרה עכשיו יש ליאהו כנראה כמה תקלות).
שנית, זה חדשות הרבה יותר מענינות שזה גוגל.
אם אתה טוען שהאמינות של ג'ימייל נמוכה מהאמינות של האחרים, תצטרך להוכיח את זה בדרך יותר משכנעת.
לא התפרסם שום מידע, לידיעתי, שג'ימייל פחות אמין מהאחרים.
בשביל הקטע, עשיתי בדיוק אותו חיפוש שעשית, אך החלפתי gmail בyahoo:
http://bit.ly/stsbPC
זה לא נראה ממש אחרת. אתה יכול להמשיך את אותו ניסוי עם hotmail וכו.
כן, לג'ימייל גם יש תקלות. לכולם יש תקלות.
ברור שתקלות של ג'ימייל יש יותר נראות. קודם כל יש להם הכי הרבה משתמשים אחרי יאהו. (אגב, במקרה עכשיו יש ליאהו כנראה כמה תקלות).
שנית, זה חדשות הרבה יותר מענינות שזה גוגל.
אם אתה טוען שהאמינות של ג'ימייל נמוכה מהאמינות של האחרים, תצטרך להוכיח את זה בדרך יותר משכנעת.
לא התפרסם שום מידע, לידיעתי, שג'ימייל פחות אמין מהאחרים.
בשביל הקטע, עשיתי בדיוק אותו חיפוש שעשית, אך החלפתי gmail בyahoo:
http://bit.ly/stsbPC
זה לא נראה ממש אחרת. אתה יכול להמשיך את אותו ניסוי עם hotmail וכו.
משה
- boren
-
- חבר מביא חבר

הבעיה היא לא התקלה, אלא שאין אם מי לדבר ונשארים נעולים מחוץ לחשבון. מקבלים את מה שמשלמים עבורו.moco כתב: כן, לג'ימייל גם יש תקלות. לכולם יש תקלות....
הלינק שלך דווקא מוכיח את זה בצורה יפה. ברגע שמשווים תפוזים לתפוזים (כלומר תוצאות עבור אותו פרק זמן - "Past year") מקבלים 11,400 תוצאות ל-Gmail, ורק 103 תוצאות ל-Yahoo ו-131 ל-Hotmail. באופן לא מפתיע אם בודקים שירותים בתשלום לא מקבלים אפילו תוצאה אחת עבור החיפוש הזה (בדקתי את fastmail.fm, tuffmail.com, rackspace.com ו-luxsci.com). כפי שאמרתי, מקבלים את מה שמשלמים עבורו.אם אתה טוען שהאמינות של ג'ימייל נמוכה מהאמינות של האחרים, תצטרך להוכיח את זה בדרך יותר משכנעת....
מוזר, אני דווקא מקבל ליאהו 125,000 ולהוטמייל 108,000. לג'ימייל אני דווקא מקבל אותו מספר כמוך 11,400.
אבל, עזוב, אני לרגע לא טוען שמספר התוצאות זה באמת מדד למשהו, במיוחד שעצם הסטרינגים האופייניים שיש בתלונות הם לא זהים לכל שירות.
אני רק הבאתי את זה בדיוק כדי להסביר למה זה לא אינדיקטור, לא כדי להשוות באמת עם האחרים.
אני מבין עכשיו שבעצם אתה רוצה להשוות בין שירותי חינם לשירותים בתשלום.
אז במקרה הזה השיטה הזו היא עוד פחות נכונה.
קודם כל, מספר המנויים לשירותים בתשלום הם בכלל לא באותו סדר גודל כמו המספרים של ג'ימייל, יאהו, הוטמייל. זה כמו שתשווה בין מספר התלונות שיעלו בחיפוש לעיריית ק. שמונה לבין מספר התלונות לעיריית ירושלים ומכאן תסיק שטיב השירות בק. שמונה הוא מצויין (אולי זה נכון, אין לי מושג, סתם בחרתי בהם כדוגמא לעיר קטנה).
מעבר לכך, דווקא בגלל ששירותים בתשלום נותנים תמיכה ("יש עם מי לדבר" ) אז לקוחות יפנו ישירות לשם ולא לפורומים ציבוריים באינטרנט. את קריאות התמיכה במערכות שלהם בוודאי לא תמצא בחיפוש בגוגל.
לסיכום, אני לא יכול להסיק שום מסקנה מספירת תלונות שעולות בחיפוש בגוגל.
אני יכול רק להעיד, מניסיוני, מניסיון מכרי ובעיקר מניסיון במקום העבודה שלי ששם אנו גם מתבססים על ג'ימייל, שלא הייתה אף תקלה שגרמה להפרעות.
אני יודע שהניסיון האישי שלי גם לא משקף, אבל מה שני כן בטוח זה שאם השירותים הללו לא היו אמינים, היינו יודעים על כך. הרי כל תקלה שכן יש אצלם מתפרסמת ובגדול.
אגב, למרות שזה רק קוריוז וגם לא אינדיקציה לשום דבר, תקלת האימייל בעבודה היחידה שאני כן זוכר הייתה במקום הקודם בשירות פרטי שכזה (שאח"כ נרכש על ידי rackspace). גם לאחר הרכישה כשעשו אינטגרציה למערכות, היה פיצ'ר שנעלם. אומנם הייתה תמיכה שענו לי ואמרו שיתקנו את זה תוך כמה חודשים ...
אבל, עזוב, אני לרגע לא טוען שמספר התוצאות זה באמת מדד למשהו, במיוחד שעצם הסטרינגים האופייניים שיש בתלונות הם לא זהים לכל שירות.
אני רק הבאתי את זה בדיוק כדי להסביר למה זה לא אינדיקטור, לא כדי להשוות באמת עם האחרים.
אני מבין עכשיו שבעצם אתה רוצה להשוות בין שירותי חינם לשירותים בתשלום.
אז במקרה הזה השיטה הזו היא עוד פחות נכונה.
קודם כל, מספר המנויים לשירותים בתשלום הם בכלל לא באותו סדר גודל כמו המספרים של ג'ימייל, יאהו, הוטמייל. זה כמו שתשווה בין מספר התלונות שיעלו בחיפוש לעיריית ק. שמונה לבין מספר התלונות לעיריית ירושלים ומכאן תסיק שטיב השירות בק. שמונה הוא מצויין (אולי זה נכון, אין לי מושג, סתם בחרתי בהם כדוגמא לעיר קטנה).
מעבר לכך, דווקא בגלל ששירותים בתשלום נותנים תמיכה ("יש עם מי לדבר" ) אז לקוחות יפנו ישירות לשם ולא לפורומים ציבוריים באינטרנט. את קריאות התמיכה במערכות שלהם בוודאי לא תמצא בחיפוש בגוגל.
לסיכום, אני לא יכול להסיק שום מסקנה מספירת תלונות שעולות בחיפוש בגוגל.
אני יכול רק להעיד, מניסיוני, מניסיון מכרי ובעיקר מניסיון במקום העבודה שלי ששם אנו גם מתבססים על ג'ימייל, שלא הייתה אף תקלה שגרמה להפרעות.
אני יודע שהניסיון האישי שלי גם לא משקף, אבל מה שני כן בטוח זה שאם השירותים הללו לא היו אמינים, היינו יודעים על כך. הרי כל תקלה שכן יש אצלם מתפרסמת ובגדול.
אגב, למרות שזה רק קוריוז וגם לא אינדיקציה לשום דבר, תקלת האימייל בעבודה היחידה שאני כן זוכר הייתה במקום הקודם בשירות פרטי שכזה (שאח"כ נרכש על ידי rackspace). גם לאחר הרכישה כשעשו אינטגרציה למערכות, היה פיצ'ר שנעלם. אומנם הייתה תמיכה שענו לי ואמרו שיתקנו את זה תוך כמה חודשים ...
משה
- boren
-
- חבר מביא חבר

יש בחיפוש שלושה סטרינגים שונים, אבל אתה מוזמן לחפש אחרים. היחס נשמר. ב-Gmail התופעה שבה חשבונות ננעלים ואין אם מי לדבר נפוצה בסדרי גודל יותר מאשר בכל שירות אחר. אם משתמש מודע לכך ועדיין מחליט לסכן את תיבת המייל שלו בשביל לחסוך כמה גרושים בשנה, אז שיהיה לו בהצלחה.
אני מעדיף להשתמש בשירות בתשלום שבו תנאי השירות לא משתנים לרעתי ולרעת הלקוחות האחרים, שבו אף לקוח לא ננעל בחוץ, ושבו אפשר לקבל תמיכה אישית בכל בעיה. מעבר לכך יש הרבה יתרונות אחרים שחשובים לי (ומולם חסרונות ספציפיים של Gmail שמפריעים לי), אבל הם פחות קריטיים מאשר נושא ביטול החשבון.
אני מעדיף להשתמש בשירות בתשלום שבו תנאי השירות לא משתנים לרעתי ולרעת הלקוחות האחרים, שבו אף לקוח לא ננעל בחוץ, ושבו אפשר לקבל תמיכה אישית בכל בעיה. מעבר לכך יש הרבה יתרונות אחרים שחשובים לי (ומולם חסרונות ספציפיים של Gmail שמפריעים לי), אבל הם פחות קריטיים מאשר נושא ביטול החשבון.