שאלות על Gmail (או המלצה על דוא"ל אחר שנותן פתרונות לשאלותיי)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Corcovado פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי כמה שאלות בנושא Gmail - חיפשתי ארוכות באתרים של Google ולא מצאתי לא תשובות ולא איפה לפרסם שאלות!

אני עוזב את smile, נמאס לי כבר שנים מהמחיר ומ(חוסר) השירות. מה שמנע ממני לעשות את זה עד היום הוא כתובת הדוא"ל שלי (כי להבדיל ממספר טלפון, כתובת דוא"ל עדיין לא ניתן לנייד...). זהו, החלטתי לפתוח חשבון שאינו תלוי ספק.

חשבתי לפתוח חשבון דוא"ל ב- Gmail - אבל יש כמה דברים שמפריעים לי:

1. האם יש אפשרות למיין הודעות? למשל: גודל (מאוד יעיל לאיתור ומחיקת מיילים גדולים במיוחד), "מאת" או "אל". ב- Outlook Express צריך רק ללחוץ על כותרת העמודה!

2. יש אפשרות להגדיר rule לפיו הודעות ממקור מוגדר לא יופיעו בכלל ב- Inbox, אלא ייכנסו ישירות לתיקייה שאגדיר? למשל: אני מקבל אוטומטית כתבות נבחרות מ- TheMarker, לא רוצה לראות אותן ב- Inbox, וגם לא רוצה להתעסק בלהעביר אותן ידנית לתיקייה אחרת. רוצה לפתוח תיקייה "TheMarker", ושייכנסו ישר לשם.

3. רציתי לייבא את כל המיילים שלי ל- Gmail - אבל, לפחות לפי רשימה שמצאתי באתר של Google, לא הבנתי האם/איך אני יכול לייבא מ- Outlook Express.

5. הסינון של Gmail נראה כלי די נחמד, אבל התאכזבתי לגלות שהוא לא תומך בחיפוש באמצעות *,? או מחרוזת חלקית. אני חייב לרשום ביטוי מדוייק. למשל: אם אחפש "רשימה", הסינון לא ימצא "לרשימה", "מרשימה" וכד'. יותר מזה: הייתי רוצה לחפש רק "רשימ", כדי לאתר גם "רשימות".

תודה מראש!

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #2 

תמתין מעט אם את יכול
כי עוד מעט יהיה אפשר לנייד גם כתובות דוא"ל

Corcovado פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מאוחר מדי. היום סגרתי עם 013. חוץ מזה, לך תדע כמה זמן עוד ייקח עד שזה באמת ייושם ...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי מה הבעיה לעבוד עם gmail באטולוק שלך כמו אצל הספק?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Corcovado פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יכול להיות שאני לא מבין את התשובה שלך, אז סלח לי.

1. השתמשתי עד היום ב- Outlook Express, לא ב- Outlook.

2. ל- Outlook Express יש קיבולת מוגבלת (2 Giga לתיקייה, מעבר לזה הוא קורס). הגיע הזמן להיפרד ממנו.

3. לא בזה מדובר. יש לי כתובת דוא"ל של 012, זה לא קשור ל- Outlook או ל- Outlook Express. כאשר אני עוזב את 012, הם סוגרים את חשבון הדוא"ל שלי אצלם - ואין לי יותר את הכתובת הזו.

4. כאשר אני עובר ל- Gmail (או דוא"ל חינמי אחר), לא רק שכבר לא אהיה תלוי בספק בשביל כתובת הדוא"ל - אני גם לא אזדקק יותר ל- Outlook Express, כי המיילים שלי יאוחסנו "ברשת", ולא אצלי.[/u]

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #6 

Corcovado כתב: 1. האם יש אפשרות למיין הודעות? למשל: גודל (מאוד יעיל לאיתור ומחיקת מיילים גדולים במיוחד), "מאת" או "אל". ב- Outlook Express צריך רק ללחוץ על כותרת העמודה!
...
אין עמודות בכאלה ב- Gmail. גם אין יותר מדי לחץ למחוק אימיילים. התיבה שלי מראה שיש לי 7.5GB מקום על השרתים של גוגל.
Corcovado כתב: 2. יש אפשרות להגדיר rule לפיו הודעות ממקור מוגדר לא יופיעו בכלל ב- Inbox, אלא ייכנסו ישירות לתיקייה שאגדיר? למשל: אני מקבל אוטומטית כתבות נבחרות מ- TheMarker, לא רוצה לראות אותן ב- Inbox, וגם לא רוצה להתעסק בלהעביר אותן ידנית לתיקייה אחרת. רוצה לפתוח תיקייה "TheMarker", ושייכנסו ישר לשם.
...
חיובי.
Corcovado כתב: 3. רציתי לייבא את כל המיילים שלי ל- Gmail - אבל, לפחות לפי רשימה שמצאתי באתר של Google, לא הבנתי האם/איך אני יכול לייבא מ- Outlook Express.
...
אין לי מושג באופן אישי, אבל תראה פה: http://www.google.com/support/forum/p/g ... 5a81&hl=en
Corcovado כתב: 5. הסינון של Gmail נראה כלי די נחמד, אבל התאכזבתי לגלות שהוא לא תומך בחיפוש באמצעות *,? או מחרוזת חלקית. אני חייב לרשום ביטוי מדוייק. למשל: אם אחפש "רשימה", הסינון לא ימצא "לרשימה", "מרשימה" וכד'. יותר מזה: הייתי רוצה לחפש רק "רשימ", כדי לאתר גם "רשימות".
...
מה רע ב: רשימה OR רשימות. אתה יכול להשתמש בכל האופרטורים הרגילים של גוגל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

תעבור ל-thundrbird, במקום אווטלוק אקספרס.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

אין תיקיות ב gmail. יש תגיות. זה כאילו דומה אבל הרבה יותר יעיל.

באופן כללי אני ממליץ לך פשוט לקפוץ למים ולהתחיל להשתמש ב gmail. בהתחלה, ביחוד אם אתה עובד עם אאוט לוק אקספרס, לא תמצא את הידיים והרגליים. לאחר חודש, לא תצליח להבין איך עבדת עם הדינוזאור הזה שנקרא ״mail client"

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #9 

אפשרויות חיפוש מתקדמות (ומאוד יעילות)
https://mail.google.com/support/bin/ans ... nswer=7190

לא צריך כוכביות וכדומה.

אי אפשר למיין לפי גודל משום מה, אבל יש שירותי צד שלישי שעושים את זה (אני הייתי מחליף את הסיסמא לפני הכניסה לאתר ולאחר סיום השימוש באתר ומוחק את האפליקציה, כי הם לא נראים בטיחותיים במיוחד)

https://www.findbigmail.com/

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #10 

לא אופנתי וממש לא טרנדי אבל לדעתי hotmail הרבה יותר טוב.
ממחשב אחד אני עובד עם האוטלוק וממחשב שני עם Live Mail בשניהם עובד מעולה כולל תיקיות , חיפושים, חוקים וכו',
לגבי יבוא, תפתח שני חשבונות באותה תוכנה: האוטלוק/ אקספרס/לייב ופשוט תגרור מהספריה המוחית לספריה כלשהיא בחשבון אחר, עובד עם גי-מייל והוטמייל

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #11 

אבל עם עבדת עד היום עם outlook expree למה לא להמשיך לעבוד איתו על חשבון הג'ימייל ?

POP3
https://mail.google.com/support/bin/ans ... swer=13287

IMAP
https://mail.google.com/support/bin/sta ... 68960&rd=1
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

יש פה שני נושאים בלתי תלויים
1) באיזה שירות אימייל לבחור
2) האם להשתמש בקליינט מותקן (ואיזה) או להשתמש בממשק הווב לשירות

לגבי (2), זה נתון להעדפות אישיות בעיקר. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי משתמש אאוטלוק כבד אבל החל מהשקת ג'ימייל עברתי להשתמש באתר הווב שלהם ומאז לא הסתכלתי אחורה :) . בכלל, אפליקציית ג'ימייל בווב, היא אחת מאפליקציות הווב המתקדמות יותר. אני לא מרגיש שום חוסר בשימוש בה.

לגבי (1), כולם (הגדולים) בסדר, אבל אי אפשר לטעות עם ג'ימייל . בנוסף, מכיוון שלא תמיד תהיה על המחשב שלך, אז (2) נותן פה יתרון לג'ימייל.
משה

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #13 

ג'ימייל בווב לדעתי הרבה יותר טוב מהאוטלוק.
מסודר לפי תגיות, החיפוש מצויין וכשיש תכתובת ארוכה עם מישהו זה הרבה יותר מובן מה קדם למה (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VsMs#t=52s)...

nati086
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

hotmail יותר טוב למרות שיש לי גם ג'ימייל.
הוטמייל יותר פשוט ויותר נוח מבחינת הכל וגם יש אופציה של איחסון על ענן שזה מאוד נוח.
תנסה גם את הוטמייל וגם את ג'ימייל הם הכי טובים והכי מומלצים כל השאר *** (מניסיון).

Corcovado פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה רבה רבה לכל המגיבים!

אני חדש פה, זו השאלה הראשונה שלי לאתר - והמקצועיות כאן ממש מרשימה.

בימים הקרובים אנסה להתמודד עם המשמעות האופרטיבית של התשובות שניתנו כאן, ואדווח על התוצאות.

שבוע טוב!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #16 

moco כתב:אי אפשר לטעות עם ג'ימייל
...
אני בטוח שכל אלה שגילו שגוגל החליטו לבטל להם פתאום את החשבון חושבים אחרת. ולא מדובר על משהו תאורתי. המקרים האלה למשל הם רק מהשנה האחרונה.

Corcovado, הודעת לכולם שעברת ל-gmail? אם לא, אז עדיין לא מאוחר לבחור בשירות טוב ואמין יותר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

boren,

כן, לג'ימייל גם יש תקלות. לכולם יש תקלות.
ברור שתקלות של ג'ימייל יש יותר נראות. קודם כל יש להם הכי הרבה משתמשים אחרי יאהו. (אגב, במקרה עכשיו יש ליאהו כנראה כמה תקלות).
שנית, זה חדשות הרבה יותר מענינות שזה גוגל.

אם אתה טוען שהאמינות של ג'ימייל נמוכה מהאמינות של האחרים, תצטרך להוכיח את זה בדרך יותר משכנעת.
לא התפרסם שום מידע, לידיעתי, שג'ימייל פחות אמין מהאחרים.

בשביל הקטע, עשיתי בדיוק אותו חיפוש שעשית, אך החלפתי gmail בyahoo:
http://bit.ly/stsbPC

זה לא נראה ממש אחרת. אתה יכול להמשיך את אותו ניסוי עם hotmail וכו.
משה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

moco כתב: כן, לג'ימייל גם יש תקלות. לכולם יש תקלות.
...
הבעיה היא לא התקלה, אלא שאין אם מי לדבר ונשארים נעולים מחוץ לחשבון. מקבלים את מה שמשלמים עבורו.
אם אתה טוען שהאמינות של ג'ימייל נמוכה מהאמינות של האחרים, תצטרך להוכיח את זה בדרך יותר משכנעת.
...
הלינק שלך דווקא מוכיח את זה בצורה יפה. ברגע שמשווים תפוזים לתפוזים (כלומר תוצאות עבור אותו פרק זמן - "Past year") מקבלים 11,400 תוצאות ל-Gmail, ורק 103 תוצאות ל-Yahoo ו-131 ל-Hotmail. באופן לא מפתיע אם בודקים שירותים בתשלום לא מקבלים אפילו תוצאה אחת עבור החיפוש הזה (בדקתי את fastmail.fm,‏ tuffmail.com, rackspace.com ו-luxsci.com). כפי שאמרתי, מקבלים את מה שמשלמים עבורו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

מוזר, אני דווקא מקבל ליאהו 125,000 ולהוטמייל 108,000. לג'ימייל אני דווקא מקבל אותו מספר כמוך 11,400.
אבל, עזוב, אני לרגע לא טוען שמספר התוצאות זה באמת מדד למשהו, במיוחד שעצם הסטרינגים האופייניים שיש בתלונות הם לא זהים לכל שירות.
אני רק הבאתי את זה בדיוק כדי להסביר למה זה לא אינדיקטור, לא כדי להשוות באמת עם האחרים.

אני מבין עכשיו שבעצם אתה רוצה להשוות בין שירותי חינם לשירותים בתשלום.
אז במקרה הזה השיטה הזו היא עוד פחות נכונה.
קודם כל, מספר המנויים לשירותים בתשלום הם בכלל לא באותו סדר גודל כמו המספרים של ג'ימייל, יאהו, הוטמייל. זה כמו שתשווה בין מספר התלונות שיעלו בחיפוש לעיריית ק. שמונה לבין מספר התלונות לעיריית ירושלים ומכאן תסיק שטיב השירות בק. שמונה הוא מצויין (אולי זה נכון, אין לי מושג, סתם בחרתי בהם כדוגמא לעיר קטנה).
מעבר לכך, דווקא בגלל ששירותים בתשלום נותנים תמיכה ("יש עם מי לדבר" ) אז לקוחות יפנו ישירות לשם ולא לפורומים ציבוריים באינטרנט. את קריאות התמיכה במערכות שלהם בוודאי לא תמצא בחיפוש בגוגל.
לסיכום, אני לא יכול להסיק שום מסקנה מספירת תלונות שעולות בחיפוש בגוגל.

אני יכול רק להעיד, מניסיוני, מניסיון מכרי ובעיקר מניסיון במקום העבודה שלי ששם אנו גם מתבססים על ג'ימייל, שלא הייתה אף תקלה שגרמה להפרעות.
אני יודע שהניסיון האישי שלי גם לא משקף, אבל מה שני כן בטוח זה שאם השירותים הללו לא היו אמינים, היינו יודעים על כך. הרי כל תקלה שכן יש אצלם מתפרסמת ובגדול.
אגב, למרות שזה רק קוריוז וגם לא אינדיקציה לשום דבר, תקלת האימייל בעבודה היחידה שאני כן זוכר הייתה במקום הקודם בשירות פרטי שכזה (שאח"כ נרכש על ידי rackspace). גם לאחר הרכישה כשעשו אינטגרציה למערכות, היה פיצ'ר שנעלם. אומנם הייתה תמיכה שענו לי ואמרו שיתקנו את זה תוך כמה חודשים ... :-)
משה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

יש בחיפוש שלושה סטרינגים שונים, אבל אתה מוזמן לחפש אחרים. היחס נשמר. ב-Gmail התופעה שבה חשבונות ננעלים ואין אם מי לדבר נפוצה בסדרי גודל יותר מאשר בכל שירות אחר. אם משתמש מודע לכך ועדיין מחליט לסכן את תיבת המייל שלו בשביל לחסוך כמה גרושים בשנה, אז שיהיה לו בהצלחה.

אני מעדיף להשתמש בשירות בתשלום שבו תנאי השירות לא משתנים לרעתי ולרעת הלקוחות האחרים, שבו אף לקוח לא ננעל בחוץ, ושבו אפשר לקבל תמיכה אישית בכל בעיה. מעבר לכך יש הרבה יתרונות אחרים שחשובים לי (ומולם חסרונות ספציפיים של Gmail שמפריעים לי), אבל הם פחות קריטיים מאשר נושא ביטול החשבון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”