הצעת חוק חדשה: ביטול אגרת הטלוויזיה והרדיו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152859,00.html

אני בעד, אגף הגבייה הוא אגף מיותר ומרגיז.
אבל אין שום סיכוי שהחוק יעבור.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #2 

אם תלך אחורה אתה תראה שבכל שנה כמעט יש הצעה שכזו ובכל שנה היא נופלת.
לא הייתי בונה על זה יותר מדי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

אני בעד. אם רשות השידור תתקיים מפרסומות, נראה מי יפרסם שם במצב הנוכחי...רק אז יחילו להתייעל.

Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #4 

לא, היא תמומן מהמסים שלך לא מפרסומות

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #5 

הלוואי!

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #6 

חלומות.
כל כמה חודשים יש הצעה חדשה ולא קורה כלום.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

אני אנצל את הנושא לשאות שאלה. יש לי חבר שמעולם לא שילם אגרה. הוא גר ברידה שהייתה לשעבר של הוריו. מעולם לא שלחו לו שובר אגרה, עד לפני כ 3 שנים שהוא מדי שנה התחיל לקבל סוג של שובר כללי בו כתוב שאם יש ברשותו מקלט מהשנה האחרונה אז הוא צריך לשלם 300 ומשהו שח ואם זה מלפני שנתיים אז 700 ומשהו ואם זה מלםני 5 שנים אז 5000 ומשהו.. משהו בסגנון. הוא כמובן התעלם כי לא מדובר בשובר תשלום רשמי. השאלה היא האם הוא יכול להמשיך ולהתעלם, או עדיף לו להצליר ולשלם את הסכום הקטן ביותר? ובכלל, מה הביא אותם להסכר שהוא בכלל קיים? האם ייתכן וזה בגלל שהוא התחבר לשירות HOT או רכש מקלט בשנים האחרונות? האם חנויות חשמל מדווחות לרשות השידור? או האם חברות הלווין והכבלים עושות זאת בלי ידעתינו?

אשמח לקבל תשובות לשאלות משקרנות אלו

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

AviBiton כתב:אם תלך אחורה אתה תראה שבכל שנה כמעט יש הצעה שכזו ובכל שנה היא נופלת.
לא הייתי בונה על זה יותר מדי.
...
זה נכון, אבל זו הפעם הראשונה שהצעת החוק הזו הונחה על שולחן הכנסת תחת השפעת המחאה החברתית ולכן אולי יש לה קצת יותר סיכוי לעבור.

אך אני לא אופטימי. ראשית בשל העובדה שציינת ושנית בשל העובדה שנניח והצה"ח תעבור, חוק ההסדרים של משרד האוצר יכשיל אותה.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

Sexter כתב:אני אנצל את הנושא לשאות שאלה. יש לי חבר שמעולם לא שילם אגרה. הוא גר ברידה שהייתה לשעבר של הוריו. מעולם לא שלחו לו שובר אגרה, עד לפני כ 3 שנים שהוא מדי שנה התחיל לקבל סוג של שובר כללי בו כתוב שאם יש ברשותו מקלט מהשנה האחרונה אז הוא צריך לשלם 300 ומשהו שח ואם זה מלפני שנתיים אז 700 ומשהו ואם זה מלםני 5 שנים אז 5000 ומשהו.. משהו בסגנון. הוא כמובן התעלם כי לא מדובר בשובר תשלום רשמי. השאלה היא האם הוא יכול להמשיך ולהתעלם, או עדיף לו להצליר ולשלם את הסכום הקטן ביותר? ובכלל, מה הביא אותם להסכר שהוא בכלל קיים? האם ייתכן וזה בגלל שהוא התחבר לשירות HOT או רכש מקלט בשנים האחרונות? האם חנויות חשמל מדווחות לרשות השידור? או האם חברות הלווין והכבלים עושות זאת בלי ידעתינו?

אשמח לקבל תשובות לשאלות משקרנות אלו
...
מומלץ לשלם ולהגיע להסדר עם רשות השידור. לאחרונה הם מטיבים עם חייבים ומגיעים איתם להסדרי תשלום הכוללים הפחתה או מחיקה של הריביות והקנסות ופריסה נוחה של החוב המקורי.

לפני כמה שנים אושרה הצעת חוק שתחייב את חברות הכבלים והלוויין לספק לרשות השידור פרטים אודות מנויים (פרטים הכוללים גם את תאריך תחילת המינוי) וזאת על-מנת להעמיק את הגבייה של האגרה. ההנחה היא שמי שיש לו מינוי באחת החברות, יש לו מכשיר טלוויזיה בבית. באופן רגיל, הרשות אמורה לקבל פרטים אודות רכישת מכשיר חדש מהגורמים שמוכרים אותו. ברשות גם שולחת מכתבים לזוגות שהתחתנו וזאת בהתאם לקובץ האוכלוסין אותו הם מקבלים ממשרד הפנים.

בגדול, מחלקת הגבייה של הרשות היא ארגון דביק ובלתי נסבל שעדיף לא להתעסק איתו. לא רחוק היום וצעדי התייעלות יביאו למיקור חוץ של המחלקה ואז, כמו בשאר החברות, משרדי עו"ד יטפלו בחייבים. לדעתי, עדיף פשוט לשלם ולקוות שהצעת החוק האחרונה תעבור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #10 

קשה לי להאמין שזה יקרה. העניין הוא שהרשות נראית כ״כ רע שרק פירוק והרכבה מחדש יכולה לעורר אותה מהמוות הקליני שלה.

אני מאוד חרד לטלויזיה המקומית. כל הערוצים בשלבי קריסה והמצב רק מחמיר.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”