הצעת חוק חדשה: ביטול אגרת הטלוויזיה והרדיו
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152859,00.html
אני בעד, אגף הגבייה הוא אגף מיותר ומרגיז.
אבל אין שום סיכוי שהחוק יעבור.
אני בעד, אגף הגבייה הוא אגף מיותר ומרגיז.
אבל אין שום סיכוי שהחוק יעבור.
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
לא, היא תמומן מהמסים שלך לא מפרסומות
אני אנצל את הנושא לשאות שאלה. יש לי חבר שמעולם לא שילם אגרה. הוא גר ברידה שהייתה לשעבר של הוריו. מעולם לא שלחו לו שובר אגרה, עד לפני כ 3 שנים שהוא מדי שנה התחיל לקבל סוג של שובר כללי בו כתוב שאם יש ברשותו מקלט מהשנה האחרונה אז הוא צריך לשלם 300 ומשהו שח ואם זה מלפני שנתיים אז 700 ומשהו ואם זה מלםני 5 שנים אז 5000 ומשהו.. משהו בסגנון. הוא כמובן התעלם כי לא מדובר בשובר תשלום רשמי. השאלה היא האם הוא יכול להמשיך ולהתעלם, או עדיף לו להצליר ולשלם את הסכום הקטן ביותר? ובכלל, מה הביא אותם להסכר שהוא בכלל קיים? האם ייתכן וזה בגלל שהוא התחבר לשירות HOT או רכש מקלט בשנים האחרונות? האם חנויות חשמל מדווחות לרשות השידור? או האם חברות הלווין והכבלים עושות זאת בלי ידעתינו?
אשמח לקבל תשובות לשאלות משקרנות אלו
אשמח לקבל תשובות לשאלות משקרנות אלו
זה נכון, אבל זו הפעם הראשונה שהצעת החוק הזו הונחה על שולחן הכנסת תחת השפעת המחאה החברתית ולכן אולי יש לה קצת יותר סיכוי לעבור.AviBiton כתב:אם תלך אחורה אתה תראה שבכל שנה כמעט יש הצעה שכזו ובכל שנה היא נופלת.
לא הייתי בונה על זה יותר מדי....
אך אני לא אופטימי. ראשית בשל העובדה שציינת ושנית בשל העובדה שנניח והצה"ח תעבור, חוק ההסדרים של משרד האוצר יכשיל אותה.
מומלץ לשלם ולהגיע להסדר עם רשות השידור. לאחרונה הם מטיבים עם חייבים ומגיעים איתם להסדרי תשלום הכוללים הפחתה או מחיקה של הריביות והקנסות ופריסה נוחה של החוב המקורי.Sexter כתב:אני אנצל את הנושא לשאות שאלה. יש לי חבר שמעולם לא שילם אגרה. הוא גר ברידה שהייתה לשעבר של הוריו. מעולם לא שלחו לו שובר אגרה, עד לפני כ 3 שנים שהוא מדי שנה התחיל לקבל סוג של שובר כללי בו כתוב שאם יש ברשותו מקלט מהשנה האחרונה אז הוא צריך לשלם 300 ומשהו שח ואם זה מלפני שנתיים אז 700 ומשהו ואם זה מלםני 5 שנים אז 5000 ומשהו.. משהו בסגנון. הוא כמובן התעלם כי לא מדובר בשובר תשלום רשמי. השאלה היא האם הוא יכול להמשיך ולהתעלם, או עדיף לו להצליר ולשלם את הסכום הקטן ביותר? ובכלל, מה הביא אותם להסכר שהוא בכלל קיים? האם ייתכן וזה בגלל שהוא התחבר לשירות HOT או רכש מקלט בשנים האחרונות? האם חנויות חשמל מדווחות לרשות השידור? או האם חברות הלווין והכבלים עושות זאת בלי ידעתינו?
אשמח לקבל תשובות לשאלות משקרנות אלו...
לפני כמה שנים אושרה הצעת חוק שתחייב את חברות הכבלים והלוויין לספק לרשות השידור פרטים אודות מנויים (פרטים הכוללים גם את תאריך תחילת המינוי) וזאת על-מנת להעמיק את הגבייה של האגרה. ההנחה היא שמי שיש לו מינוי באחת החברות, יש לו מכשיר טלוויזיה בבית. באופן רגיל, הרשות אמורה לקבל פרטים אודות רכישת מכשיר חדש מהגורמים שמוכרים אותו. ברשות גם שולחת מכתבים לזוגות שהתחתנו וזאת בהתאם לקובץ האוכלוסין אותו הם מקבלים ממשרד הפנים.
בגדול, מחלקת הגבייה של הרשות היא ארגון דביק ובלתי נסבל שעדיף לא להתעסק איתו. לא רחוק היום וצעדי התייעלות יביאו למיקור חוץ של המחלקה ואז, כמו בשאר החברות, משרדי עו"ד יטפלו בחייבים. לדעתי, עדיף פשוט לשלם ולקוות שהצעת החוק האחרונה תעבור.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
קשה לי להאמין שזה יקרה. העניין הוא שהרשות נראית כ״כ רע שרק פירוק והרכבה מחדש יכולה לעורר אותה מהמוות הקליני שלה.
אני מאוד חרד לטלויזיה המקומית. כל הערוצים בשלבי קריסה והמצב רק מחמיר.
אני מאוד חרד לטלויזיה המקומית. כל הערוצים בשלבי קריסה והמצב רק מחמיר.