בעיה בהוצאת אודיו ביציאת HD לרסיבר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oranuzan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, קניתי מערכת קולנוע ביתית חדשה, חיברתי אותה לטלוייזיה.
הרסיבר מקבל 4 כניסות HD ומעביר תמונה לטלויזיה וכמובן הוא זה שמוציא את הקול לרמקולים.
הכל עובד מצויין עם הממיר, סוני 3 וכו', אבל כשאני מחבר את המחשב רק התמונה עוברת לטלוויזיה ואני לא שומע שום דבר מהרסיבר.
בהגדרות הכרטיס קול יש כרטיס קול אחד שמוגדר גם כ OUTPOT וגם כ INPUT והוא
realtek hd audio outpot.
הכרטיס מסך שיש זה px9400gt של NVIDIA
מה אני יכול לעשות בהגדרות? אין שום התקן אחר של קול לבחור בו.
הכל מחובר מצויין עם כבלים חדשים והרסיבר מוגדר על הכניסה הנכונה.
עד עכשיו הקול היה יוצא מהמחשב בעזרת החיבורים האנלוגים בלבד (השלושה חיבורים ירוק לרמקול ורוד למיקרופוון וכו').

שכחתי לציין שאני עובד עם ווינדוס אקס פי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
כדי שתוכל להוציא אודיו ב-HDMI בכרטיס מסך חיצוני (לא כזה שמובנה לוח אם) מבוסס אנוידיה 9400, יש צורך לחבר כבל פנימי מיציאת ה-SPDIF שיש (או אין ואז אתה בבעייה) בלוח האם שלך אל כניסה מיוחדת הנמצאת על הכרטיס עצמו.
עוד אפשרות זה פשוט לקנות כרטיס מסך חדש, דוגמת ה-Sapphire HD5450 העולה 180 ש"ח או HD6450 של אותה פירמה העולה 210 ש"ח ותומך גם בוידאו 3D. כרטיסים אלו כוללים כרטיס אודיו דיגיטלי מובנה ואין צורך להסתבך עם כבלים פנימיים. בנוסף, תקבל גם תמיכה מלאה גם ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD, פורמטים הקיימים בריפים מלאים של בלו ריי וה-9400 אינו תומך בהם, גם עם כבל פנימי (תומך רק ב-DTS, DD ו-PCM סטריאו).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oranuzan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על העזרה, עכשיו רק שאלה אחרונה במידה ואין לי את היציאה SPDIF ואני קונה כרטיס חדש מהדוגמאות שנתת פה, האם אני יצטרך עדיין לחבר כבל פנימי או שאני יקנה את הכרטיס יחבר אותו והכל בסדר?תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

בכרטיסים החדשים אין צורך בכבל פנימי כי הם כוללים כרטיס קול דיגיטלי מובנה. פשוט שמים במקום ה-9400 והכל יהיה בסדר.
ב-XP תוכל לנגן תכני סראונד מסוג סטריאו, DTS ו-DD (מה שיש בקבצי MKV בד"כ). בשביל DTS-HD ו-Dolby TrueHD הקיימים בד"כ בריפים מלאים של בלו ריי (קבצי M2TS בגודל של 30-50GB לסרט בודד) תצטרך לעבור ל-Windows 7.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”