מבקש המלצה על רסיבר ורמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
leoleo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין לרכוש רסיבר שניתן לחבר אליו DVD וכן את הטלויזיה. אין לי צורך במערכת קולנוע ביתי אלא הצורך העיקרי הוא לשמוע רדיו דרך הרסיבר, תקליטורים (ממכשיר DVD או CD חיצוני) וכן לשפר את איכות השמע של הטלויזיה.
התקציב שלי לרסיבר הוא 2000-2500 שח ולרמקולים (מדף/תליה) כ-1000 שח.
קראתי ביקורת על Marantz pm 5004 אך כיוון שאני די בור בתחום זה אני לא יודע אם המכשיר ייתן לי מענה על הצרכים האחרים של חיבור הטלויזיה וה-DVD.
אשמח לקבל התייחסות והמלצות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני מניח שיש לך גם ממיר בסיפור הזה, לא?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

הייתי פונה לאופציה של יד שניה או תצוגה בתקציב של 3500 שקל.

אם ההתעקשות היא על חדש -
הייתי בודק אופציה להביא את ה421 מהדיוטי פרי (900 ש"ח), מוסיף את הBX2 של מוניטור אודיו (עד 2300 ש"ח, נסה לבדוק אופציות נוספות מבית B&W, קליפש' או כל פירמה אחרת ש'תשב' לך טוב על האוזן) ומוסיף על כבלים לא יותר מ20 שקל למטר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

המרנץ סבבה, ובתקציב דומה הייתי בודק גם את הפיוניר 307, הקיימברידג' אודיו AM10 ואת הימאהה 497...

לעניות דעתי, 1,000 ש"ח למדפיים זה קצת מעט מדי, אבל אני מניח שאם תקנה את הרסיבר והרמקולים באותו מקום תצליח לדחוף לתקציב הכולל משהו קצת יותר מוצלח - למשל: מוניטור אודיו M2, טאנוי מרקיורי V1, מישן MX2, או וורפידייל דיאמונד 10.2.

leoleo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

המון תודה על התגובות. ניסיתי את מזלי בפורומים אחרים וזכיתי לתגובות לקוניות וחד-פעמיות וטוב לראות שבפורום הזה מתייחסים לחברים חדשים או סתם אורחים לרגע במקצועיות.

בהמשך לשאלה שלי ולתגובות :
אין לי ממיר. אם הכוונה לממיר למחשב אז אני עדיין לא שם למרות שהעתיד כבר כאן.
בעקרון אין לי בעיה לרכוש את הרסיברים האחרים שהוצעו אבל די נדבקתי ל marantz PM5004 בגלל שהוא פחות בומבסטי מהאחרים ולכן פני שאני מסיר אותו מהרשימה רציתי לדעת מה אין בו שיש באחרים? ובפרט האם החיבורים שיש ל-Marantz תומכים בחיבורים לטלויזיה HD? נגן DVD? או שהם מיושנים. אני שאול זאת על סמך התרשמות בעין מהפנל האחורי.
בשורה התחתונה, הצורך שלי הוא במכשיר איכותי שיידע לנגן רדיו עם אפשרות לחבר ולנגן DVD/CD וחיבור לטלויזיה כך שישפר את איכות השמע. אם הmarantz לא נותן לי מענה כי אני לא אוכל לחבר אותו לנגן CD/DVD או טלויזה HD בחיבור איכותי אז כנראה שאני אוותר עליו.
לגבי הרמקולים, ברורה לי חשיבותם. אני צריך להשקיע בזה עוד זמן לימוד ובמידה ותהיה לי שאלה אתייעץ כאן.
שבוע טוב לכולם.

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

LEOLEO,
במקרה שלך באמת צא ותחקור, תקשיב ליד שניה, תקשיב בחנויות מתמחות.
3500 שקל זה לא הרבה בתחום שלנו יחסית, אך עדיין הרבה כסף. אל תשאל שאלות 'קיטבג' של הבדלים בין X לY כי בסה"כ בנושא זה הדעה הקובעת היא של בעל המאה.

בכל מקרה, ציד נעים (Y) (Y)

leoleo פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

יש משהו בדבריך.
Leoleo בתאית זה מהר מהר... אבל נראה לי שיצאתי די לא רציני כי ה-marantz הוא בכלל מגבר ולא רסיבר, כלומר אין בו טיונר.
תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”