moti_r כתב:Engineer כתב:בנוסף אני תמהה שאנשים קונים למשל CAFIZA במקום להשתמש בתמיסת (מלח בישול+ מלח לימון+ אבקת אפייה), וגם רוכשים את GRINDZ במקום לטחון גס פריכית אורז (תודות ל Hosq על הטיפ עם הפריכית).
...
שמע,
אני לא רוצה להשמע קצת מנותק או קר, אבל לדעתי מדובר בהוצאות ממש זעומות.
CAFIZZA קונים פעם ב-5 שנים, והוא עולה 100 ש"ח.
GRINDZ קונים פעם בשנתיים, והוא עולה סכום דומה, פחות או יותר.
מה אתה כבר חוסך?
הבוקר ישבתי עם חברה שלי בבית קפה מתחת לבית שלה, שתינו פעמיים קפה ואכלנו שני מאפים. שילמתי 50 ש"ח כולל טיפ.
זו עלות של CAFIZZA לשנתיים וחצי...
מה כבר תחסוך אם תתחיל לרקוח בעצמך כל מני תמיסות בבית? 80 ש"ח פרוסים על 5 שנים?
פריכיות אורז גם עולות כסף. הן לא אידיאליות לטחינה, וגם אם כן - ההפרש במחיר הוא זעום עד לא קיים.
טמפר איכותי קונים פעם ב-10 שנים, נגיד. טמפר
טוב עולה $60 גם בחו"ל. אפשר למצוא בפחות, כמובן. אתה תקנה טמפר זול ו"בסדר" ב-60 ש"ח, אני אקנה את הכי טוב שאני יכול למצוא עבורי ב-250 ש"ח. תפרוס על 10 שנים וההפרש הוא 19 ש"ח לשנה... ארטיק מאגנום (אני מת עליהם!) עולה לי 12 ש"ח בתחנת הדלק ליד הבית, בערך פעם בשבוע וחצי. ארטיק וחצי וזה ההפרש בטמפרים...
בקיצור - אני חושב שההתעסקות בחסכון כאן, היא לא במקום הנכון. עדיף לחסוך 1000 ש"ח על רכישת ג'ין מחו"ל, או אלפי שקלים כשקונים מכונה כמו שכפיר קנה והביא מאיטליה במקום לשלם לגזלנים הארצישראלים. אבל כשמדובר באקססוריז הקטנים האלו, זה באמת זניח, לדעתי.
עוד נקודה אחת: כבר כתבתי בעבר שמדובר בתחביב. וחלק מהכיף, לפחות עבורי, הוא להשקיע בתחביב. אלו סכומים פעוטים, וכיף לי לקנות CAFIZZA מקורית שמיועדת למכונות קפה, כי אני מרגיש שאני מפנק את האניטה שלי. ברור שזו לא החלטה כלכלית וגם ברור שאם הוא היה עולה 1000 ש"ח ולא 100, אז הייתי חושב פעמיים. אבל זה גם שיקול.
אני ממש לא מתכוון להגן על הגזלנים המקומיים. הם עושים את השיקולים שלהם, ולפעמים אפשר למצוא מוצרים מתומחרים יפה והוגן. לפעמים (בד"כ) לא. אבל אני פשוט מרגיש שעבורי, לפחות, החסכון יגיע ממקומות אחרים ולא מהקטנות האלו.
...