צדק חברתי ומחירים של ציוד למכונות הקפה, העם דורש קפה איכותי במחיר אנושי

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
EvilSting פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חבר'ה, אני מעוניין לקנות מספר פריטים נלווים למכונת הקפה שלי WPM Grinder & Gaggia Color
אך משום מה אני לא מצליח למצוא מחירים שפויים.

למה טמפר עולה לדוגמא בסביבות ה 300 ש"ח? אני מבין שיש כאן רמה מסוימת של איכות חומרים ודיוק הנדסי אבל עדיין בסופו של דבר זו חתיכת מתכת!

או לדוגמה סל לריקון הקפה מהראש, למה זה עולה 150-250 ש"ח??? בסה"כ קופסת פח עם מוט באמצע!

ולא חסרות דוגמאות נוספות...

למה המחירים האלה כל כך גבוהים? האם יש לכך הצדקה?
ומהיכן ניתן להשיג ציוד נלווה במחירים יותר שפויים? כולל הזמנה מחו"ל?

אני בסה"כ סטודנט שמשכיר דירה, וכואב לי להוציא על הדברים האלה סכומים שאני מרגיש שמישהו עוקץ אותי חזק.

תודה

:קפה מהביל:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

בעקרון אתה צודק אבל לדעתי זה נובע ישירות מגודל שוק (פרטי) בנושא הקפה ואין דרישה גדולה למוצרים כאלו בארץ ולכן אין מבחר ותחרותיות.

קודם כל אני תמיד אוהב לחפש בחו"ל כי יש דברים מיוחדים ויפים שאין פה ולפעמים יש מציאות ...

טמפר זול וסביר מ EBAY (יש כזה לאליאל):

http://www.ebay.com/itm/RSVP-S-S-Espres ... 415f089bd0

נוקבוס איכותי וזול מנירוסטה יש במרכז בדרום תל אביב בחנות ציוד מוסדי שנקראת "מיסטרל" בסביבות 130 שקל (frabosk).

יש גם נוקבוקס קטן וחמוד ב 120:

http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910697~28~51.htm

avivv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

לפני שקניתי מכונה הגעתי למצב שקניתי פעמיים שלוש ביום קפה הפוך ב12 שקלים וחצי מהפעמים הוא היה הרבה פחות טוב ממה שאני שותה בבית בחצי השני זה היה באותה רמה.
זה נמשך בערך 3 חודשים עד שקניתי מקינטה ואחר כך מכונה.
מי ששותה כוס אחת ומעלה ביום צריך לדעתי לקנות מכונה זה מאוד משתלם כלכלית ומבחינת הטעם וההשקעה.
לגבי המוצרים הנלווים אפשר בארץ להשיג דוחסן לא רע בכלל ב140 שקלים, אם אתה רוצה אני הזמנתי מאיביי דוחסן שאני מרוצה ממנו ב70.
לגבי סל לריקון (נוק בוקס) יש אחלה מדריך באתר להכנה של סל כזה בבית שנראה ומרגיש לא פחות טוב ממה שתקנה.
ובאופן כללי אם תסתכל על המחירים של הדברים בחוץ לארץ תגלה שבארץ מוכרים באותו טווח מחירים אביזרים נלווים וגם מכונות ומטחנות.
זה משהו עולמי היוקר של מחירי הקפה לדוגמא לאחר חיפושים רבים באתרים בחו"ל קניתי ב45 דולר ידית הקצפה של סילביה כדי להחליף את הידית בלוף של הגאג'יה.
זה גם כולה חתיכת מתכת.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

יוקר המחיה או: אוסקר\ סילביה לכל סטודנט.

שליחה #4 

אני מסכים כאן עם EvilSting ועם AvivV,

כפיר נכנסתי ללינקים שנתת כולל איביי וקפה אמיגו, ועדיין לא הבינותי מדוע חתיכת מתכת בקוטר 58 מ"מ צריכה לעלות לי 21 דולר (כ 80 שקל) ?

כנ"ל גם לגבי ה knock-box ה"זול" יחסית.

האם תוכל לתת לינקים לאתרים נוספים שבהם ניתן לרכוש דברים שהכיס מאפשר? :-)

ומה עם אברהמי\ קפה רות ?
אין להם את הנונסנס האלה במחירים מצחיקים ? הם ידועים כזולים יחסית...

בנוסף אני תמהה שאנשים קונים למשל CAFIZA במקום להשתמש בתמיסת (מלח בישול+ מלח לימון+ אבקת אפייה), וגם רוכשים את GRINDZ במקום לטחון גס פריכית אורז (תודות ל Hosq על הטיפ עם הפריכית).

הכיס שלי עומד להיקרע מכל האביזרים האלה שאני עתיד לקנות, ואני חושש שאצטרך תופרת צמודה (סבתא, את כאן במקרה ? )

לגבי לינקים לדברים בזול (מישראל וגם מחו"ל ), עצות, ושאר דברים זולים- אשמח לשמוע...

8)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

טמפר הוא בכל זאת מוצר במפרט מסויים, חומר שלא מחליד וידית, אני יכול להבין למה הוא יכול לעלות באזור ה 50... הסיבה היחידה שאני רואה למחיר המופרך הוא כמויות ייצור (למרות שיש כזה בכל מסעדה כשחושבים על זה)
נוקבוקס, כנל. הסיבה למחירים היא כנראה גם הזליגה של ציוד תעשייתי לשוק הביתי, נוקבוקס שאמור לעמוד בעומס של מסעדה עלול להיות יקר לייצור אבל בבית מי צריך כזה (ראה גרינדנשטיין)
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

המחירים יקרים כי זה שוק קטן וגם בגלל שבישראל התרגלו למכור הכל יקר...
תנסה לקנות נירוסטה לטמפר, ללכת לחרט שיחרוט לך לצורה שאתה רוצה, אחר כך לקנות עץ איכותי וללכת לחרט עץ שיחרוט לך אותו לצורה הרצויה ויחבר הכל עם ציפויי לאכה.
זה לא יוצא 50 ש"ח - יש עלויות עבודה של בעלי מקצוע ולא רק עלויות חומר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

Re: יוקר המחיה או: אוסקר\ סילביה לכל סטודנט.

שליחה #7 

Engineer כתב:בנוסף אני תמהה שאנשים קונים למשל CAFIZA במקום להשתמש בתמיסת (מלח בישול+ מלח לימון+ אבקת אפייה), וגם רוכשים את GRINDZ במקום לטחון גס פריכית אורז (תודות ל Hosq על הטיפ עם הפריכית).
...
שמע,

אני לא רוצה להשמע קצת מנותק או קר, אבל לדעתי מדובר בהוצאות ממש זעומות.
CAFIZZA קונים פעם ב-5 שנים, והוא עולה 100 ש"ח.
GRINDZ קונים פעם בשנתיים, והוא עולה סכום דומה, פחות או יותר.

מה אתה כבר חוסך?

הבוקר ישבתי עם חברה שלי בבית קפה מתחת לבית שלה, שתינו פעמיים קפה ואכלנו שני מאפים. שילמתי 50 ש"ח כולל טיפ.
זו עלות של CAFIZZA לשנתיים וחצי...

מה כבר תחסוך אם תתחיל לרקוח בעצמך כל מני תמיסות בבית? 80 ש"ח פרוסים על 5 שנים?

פריכיות אורז גם עולות כסף. הן לא אידיאליות לטחינה, וגם אם כן - ההפרש במחיר הוא זעום עד לא קיים.

טמפר איכותי קונים פעם ב-10 שנים, נגיד. טמפר טוב עולה $60 גם בחו"ל. אפשר למצוא בפחות, כמובן. אתה תקנה טמפר זול ו"בסדר" ב-60 ש"ח, אני אקנה את הכי טוב שאני יכול למצוא עבורי ב-250 ש"ח. תפרוס על 10 שנים וההפרש הוא 19 ש"ח לשנה... ארטיק מאגנום (אני מת עליהם!) עולה לי 12 ש"ח בתחנת הדלק ליד הבית, בערך פעם בשבוע וחצי. ארטיק וחצי וזה ההפרש בטמפרים...

בקיצור - אני חושב שההתעסקות בחסכון כאן, היא לא במקום הנכון. עדיף לחסוך 1000 ש"ח על רכישת ג'ין מחו"ל, או אלפי שקלים כשקונים מכונה כמו שכפיר קנה והביא מאיטליה במקום לשלם לגזלנים הארצישראלים. אבל כשמדובר באקססוריז הקטנים האלו, זה באמת זניח, לדעתי.

עוד נקודה אחת: כבר כתבתי בעבר שמדובר בתחביב. וחלק מהכיף, לפחות עבורי, הוא להשקיע בתחביב. אלו סכומים פעוטים, וכיף לי לקנות CAFIZZA מקורית שמיועדת למכונות קפה, כי אני מרגיש שאני מפנק את האניטה שלי. ברור שזו לא החלטה כלכלית וגם ברור שאם הוא היה עולה 1000 ש"ח ולא 100, אז הייתי חושב פעמיים. אבל זה גם שיקול.

אני ממש לא מתכוון להגן על הגזלנים המקומיים. הם עושים את השיקולים שלהם, ולפעמים אפשר למצוא מוצרים מתומחרים יפה והוגן. לפעמים (בד"כ) לא. אבל אני פשוט מרגיש שעבורי, לפחות, החסכון יגיע ממקומות אחרים ולא מהקטנות האלו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #8 

לגבי תמחורים קרא את דן אריאלי בספרו לא רציונלי ולא במקרה.
אין קשר ישיר בין עלויות לבין מה שמשלמים.
זה העולם.אתה יודע כמה עולה לייצר (כולל פיתוח מוצר) מברשת שיניים של קולגייט?
כנראה זה מאית ממה שאנחנו משלמים...

ואגב EvilSting,
אני משער שאתה שוכר דירה ולא משכיר
אחרת מצבך היה "קל" יותר :-)
העם דורש..... כל מיני דברים

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

Re: יוקר המחיה או: אוסקר\ סילביה לכל סטודנט.

שליחה #9 

moti_r כתב:
Engineer כתב:בנוסף אני תמהה שאנשים קונים למשל CAFIZA במקום להשתמש בתמיסת (מלח בישול+ מלח לימון+ אבקת אפייה), וגם רוכשים את GRINDZ במקום לטחון גס פריכית אורז (תודות ל Hosq על הטיפ עם הפריכית).
...
שמע,

אני לא רוצה להשמע קצת מנותק או קר, אבל לדעתי מדובר בהוצאות ממש זעומות.
CAFIZZA קונים פעם ב-5 שנים, והוא עולה 100 ש"ח.
GRINDZ קונים פעם בשנתיים, והוא עולה סכום דומה, פחות או יותר.

מה אתה כבר חוסך?

הבוקר ישבתי עם חברה שלי בבית קפה מתחת לבית שלה, שתינו פעמיים קפה ואכלנו שני מאפים. שילמתי 50 ש"ח כולל טיפ.
זו עלות של CAFIZZA לשנתיים וחצי...

מה כבר תחסוך אם תתחיל לרקוח בעצמך כל מני תמיסות בבית? 80 ש"ח פרוסים על 5 שנים?

פריכיות אורז גם עולות כסף. הן לא אידיאליות לטחינה, וגם אם כן - ההפרש במחיר הוא זעום עד לא קיים.

טמפר איכותי קונים פעם ב-10 שנים, נגיד. טמפר טוב עולה $60 גם בחו"ל. אפשר למצוא בפחות, כמובן. אתה תקנה טמפר זול ו"בסדר" ב-60 ש"ח, אני אקנה את הכי טוב שאני יכול למצוא עבורי ב-250 ש"ח. תפרוס על 10 שנים וההפרש הוא 19 ש"ח לשנה... ארטיק מאגנום (אני מת עליהם!) עולה לי 12 ש"ח בתחנת הדלק ליד הבית, בערך פעם בשבוע וחצי. ארטיק וחצי וזה ההפרש בטמפרים...

בקיצור - אני חושב שההתעסקות בחסכון כאן, היא לא במקום הנכון. עדיף לחסוך 1000 ש"ח על רכישת ג'ין מחו"ל, או אלפי שקלים כשקונים מכונה כמו שכפיר קנה והביא מאיטליה במקום לשלם לגזלנים הארצישראלים. אבל כשמדובר באקססוריז הקטנים האלו, זה באמת זניח, לדעתי.

עוד נקודה אחת: כבר כתבתי בעבר שמדובר בתחביב. וחלק מהכיף, לפחות עבורי, הוא להשקיע בתחביב. אלו סכומים פעוטים, וכיף לי לקנות CAFIZZA מקורית שמיועדת למכונות קפה, כי אני מרגיש שאני מפנק את האניטה שלי. ברור שזו לא החלטה כלכלית וגם ברור שאם הוא היה עולה 1000 ש"ח ולא 100, אז הייתי חושב פעמיים. אבל זה גם שיקול.

אני ממש לא מתכוון להגן על הגזלנים המקומיים. הם עושים את השיקולים שלהם, ולפעמים אפשר למצוא מוצרים מתומחרים יפה והוגן. לפעמים (בד"כ) לא. אבל אני פשוט מרגיש שעבורי, לפחות, החסכון יגיע ממקומות אחרים ולא מהקטנות האלו.
...
אני לא מתכוון להגיב לביטוי "גזלנים", גם בלי חוק כלשהו ברור לך שמדובר במשהו לא תקין לכתוב שנובע מתוך כעס ועדיף היה שלא היה נאמר.

המחאה החברתית, צודקת או טועה ככל שתהיה לא יכולה להיות על "סילביה לכל סטודנט". כמו שהיא לא יכולה להיות על "ג'יפ פורשה לכל רופא" או "דירה במגדלי יוקרה לכל משפחה". מדובר בתסכול שאינו ריאלי, יוצר מציאות של ציפיות גדולות מדי בפער ניכר על הסביר.

האם אני יכול לצפות להחליף אוטו כל 3 שנים? כן. האם כלכלית אני יכול? לא.
האם קוטג' יעלה 1 ש"ח פחות אם נמחה? כן. האם זה יפתור את בעיית תיאום הציפיות שלי לסילביה במחיר של מקינטה? לא. זה כן יאכזב אותי אם אצפה לזה.

גודל השוק בארץ הוא אכן, כפי שהוא. אם נקנה בו יותר, נראה ירידה במחירים. אם מראש ימכרו תוצרת מקומית זולה ויבוא יקר באותם המחירים, הרי שחברות היבוא יקרסו, או יתנו שירות גרוע, לא יתמכו, לא ירצו לממש אחריות, ינסו לייבא מוצרים נחותים בעלי רווחיות גבוהה יותר.

לזה המחאה החברתית בהחלט מביאה כבר היום. קצת רסן, על הביטויים ועל הציפיות, יביא אותנו רחוק מאוד.

אני נוטה להסכים עם הגישה של מוטי לגבי החיסכון. מוטעה להשוות מחיר מכונות לחו"ל, כי אנחנו שונים בהכל, לא רק במע"מ או במס. בתרבות שלנו, בכמות שותי האספרסו בישראל, גם אם ניקח את כוווולם.

היום, כשאני קונה מכשיר סלולרי, אני פונה לחנות, כי המחיר שחברת הסלולר מציגה גבוה פי 2.5 מהמציאות, כדי לקזז זאת עם זיכויים שונים ומסלולים ואלף ואחד דברים, שנוצרו בשל הציפיות שלנו לקבל "חינם" ו"שדרוג". במדינות אחרות ניתן לרכוש מכשיר מהרשת או מחנות במחירים זהים. מדוע זה כך?

זה האופי שלנו. צריך להתמודד עם זה, אבל לא צריך להפסיק לנסות להשפיע. סילביה היא אולי לא לסטודנט, אבל זה לא אומר שהוא מופלה לרעה או "נגזל". זה פשוט אומר שהוא היה רוצה יום אחד להיות הבעלים והיום היא לא בתקציב באופן ריאלי ותו לא.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

אלכס, כשכתבתי גזלנים ממש לא התכוונתי ספציפית למישהו מסוים...

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני יודע, אבל זה לא הופך את זה למקובל או אתי, מן הראוי שתערוך את עצמך בנושא הזה. במיוחד כשההתייחסות היא לכלל העוסקים בתחום. מעולם לא גזלנו ממך דבר, להיפך, תמיד באנו לקראת הלקוח.
קח לדוגמא את ה-GRINDZ שאנו מביאים גרסא ביתית שלו בקרוב לארץ, בדיוק כדי שלא תצטרך לקנות לשנתיים. בכל אופן, הנקודה שלי הייתה אחרת לגמרי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

דווקא לטעמי זה מאוד מקובל וגם אתי לגמרי לקרוא לגזלנים בשמם.
לא כתבתי שכולם גזלנים, ואף כתבתי במפורש שיש המתמחרים את המוצרים שלהם באופן הוגן.

אני נמנע בד"כ מלהכנס לכיס של היבואן, כי אני לא מכיר את כל מערך השיקולים, אך בהשוואה של מוצרים מקבילים אנחנו רואים לפעמים פערים בלתי נתפסים (כולל העלאות/הורדות מחירים אדירות) וזה בהחלט מעיד על כשל שוק.

ואכן, הנקודה היא אחרת לגמרי... ואנחנו מסכימים עליה.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #13 

מוטי כך בחשבון לפעמים מוכרים מוצרים במחירי עלות, כדי לקדם מוצרים אחרים או בתור פרסום.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

אני חושב שיש בשוק הזה הרבה פחדנות ומעט גזלנות, שנובעים מראיה קיצרת טווח. חבל (אבל קטונתי וכמובן שאולי אני טועה). העם רוצה ריסטרטו חברתי!
what's next?

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מוטי, אני מצטער, השימוש במילה הזאת הוא לא במקום, ואין לו הצדקה והוא מהווה פגיעה באנשים. אינך מפרט מי ובכך מנסה "להגן" על עצמך, אבל מטיל צל על כולם.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #16 

מזכיר לי במשהו את התגובה של התקשורת לגל החקיקה הנוכחית.. חלקם לפחות יודעים להגיד שהם הרוויחו את זה ביושר.
גם במקרה שלנו, העוסקים בתחום בארץ באופן כללי ומכליל (וכמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל) הרוויחו ביושר את התואר הזה...

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ירון, תחשוב מה זה משקף עליכם.

פורום שחייב את שיתוף הפעולה של העוסקים בתחום, אלו שהביאו אליו את הידע, את הציוד, את שעות ההסברים, את ההשקעות ביבוא ובתמיכה, הרבה לפני שאתה החשבת את עצמך למישהו שיודע יותר מכולם.

מגיע למצב שבו אתה משקיף מעל כולם, גוזר את דינם כ"גזלנים" ומשווה אותם למישהו אחר בסיטואציה שונה לגמרי.

מוטי, בחור טוב ביום-יום, אני בטוח, משוכנע שכולם גוזלים את כספו. האם זו המציאות? בוודאי שלא.

לכתוב זאת ואז בנימה כלשהי לזלזל בביקורת זה לשים ללעג יצירת כללי שיח נאותים בפורום, להציג את הדברים כפי שהם - לי מותר לכתוב מה שארצה, גם אם זה מכפיש את כל העוסקים בתחום ומחר אוכל להכפיש אותם שוב ושוב,

לעוסק בתחום אסור לבקש שלא אתבטא באופן הזה, כי הוא לא "צרכן" כמוני.

ובכן? זה מה שאתה אומר?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #18 

האמת היא שיש לך פרשנות נרחבת מדי למשפט וחצי שלי.
כל מה שניסיתי לומר הוא שטוב יעשו העוסקים בתחום אם יחשבו שאולי אבל רק אולי יש סיבה לתדמית השלילית שלהם בקרב הציבור.
אגב, גם העוסקים, שעם חלקם הגדול נפגשתי ודיברתי בשלב כזה או אחר, הם אנשים מאוד נחמדים בחיי היום יום.
אני לא שופט אף אחד באופן אישי, אבל התחושה הכללית ישנה. מי אשם בזה, אני לא יודע, אבל עם תחושות קשה להתווכח.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #19 

Alex_Neni כתב:פורום שחייב את שיתוף הפעולה של העוסקים בתחום, אלו שהביאו אליו את הידע, את הציוד, את שעות ההסברים, את ההשקעות ביבוא ובתמיכה, הרבה לפני שאתה החשבת את עצמך למישהו שיודע יותר מכולם
...
אלכס, אנחנו מדברים על HTCAFE או על פורום אחר? אולי אני לא כ"כ מבין...

כי אם מדובר ב-HTCAFE אז כמעט כל הידע כאן הגיע מהאנשים הפרטיים, אלו שכותבים כתבות ואלו שמגיבים בשרשורים. מעט מאוד ידע נתרם ע"י עוסקים בתחום. אמנם מדובר בידע חשוב מאוד ומוערך מאוד, אבל מבחינת כמות - הוא עדיין מזערי בהשוואה.
אלו העובדות.

לגבי הגזלנים: אני מצטער אבל אני לא מצטער. אני לא מבין למה אתה כ"כ נפגע, ונזעק בשם כל היבואנים.
אני לא חושב שיש תחום בארץ שבו אין עוסקים בתחום גזלנים. אפילו בתחום הקולנוע הביתי, שבו התחרות והיבוא האפור כבר מזמן גרמו למתח רווחים נמוך ומחירי רצפה, יש עוסקים בתחום שמנצלים על ימין ושמאל חוסר הבנה ועוסקים בקומבינה ארצישראלית מצויה.

מה לעשות, זה חלק מהנוף שלנו, וגם בתחום הקפה זה נפוץ מאוד.

אתה רוצה שאספר לך על מכונת קפה שקניתי במיטב כספי, וקיבלתי אותה מתצוגה כשאיש המכירות שיקר לי במצח נחושה? בזמנו פרסמתי את הסיפור בתפוז, אבל הכריחו אותי למחוק אותו ע"י הפחדות בתביעות מני תביעות.

רוצה שאספר לך רק קורטוב מהסיפורים שאני שומע על חנויות שונות והיחס שלהן ללקוח? על אי כיבוד אחריות? תיקונים מחפירים של טכנאים? זלזול בסיסי בלקוח, גם ע"י חברות גדולות ומאוד מוכרות בתחום?

כאמור - אני לא מפנה אצבעות מאשימות כלפי אף אחד מסוים. לשיטתך אני מכפיש את כל התחום, אבל אני חוזר ואומר - אין זה כך. יש במפורש עוסקים מאוד הוגנים, חביבים וכאלו שמכבדים את הלקוח ואת עצמם. אבל יש גם את ההיפך.

ובכל אופן - הדיון היה על מחירי מוצרים, לא על איכות השירות והוגנות העוסקים.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #20 

moti_r כתב:[quote="Alex_Neni" יש במפורש עוסקים מאוד הוגנים, חביבים וכאלו שמכבדים את הלקוח ואת עצמם. אבל יש גם את ההיפך.

ובכל אופן - הדיון היה על מחירי מוצרים, לא על איכות השירות והוגנות העוסקים.
...
שכחת להגיד גם חתיכים..... אם כבר.... :lol: :lol:
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”