פה ושם פתחתי שרשורים על מנת להבין ולנסות לחסוך, מדי פעם קפצתי לבקר חברים על מנת לשמוע במה מדובר.
עם הזמן התגבש גם תקציב וסוף סוף הוחלט לבצע רכישה.
לא ממש ידעתי מה אני מעדיף ולאיזה כיוון בכלל ללכת, רק ידעתי שהרמקולים ישמשו כמעט רק לסרטים, ולכן הסכום צריך להתחלק באופן הגיוני בין הקדמיים לסראונד והסאב.
קפצתי לפיוצ'ר, שם קיבלתי הדגמה מקצועית וסבלנית שבעיקר הראתה לי שאני אוהב סוג מסויים של רמקולים וסאונד, וכך נבחרה המערכת:
Onkyo 579 - הרסיבר הזול ביותר ש"הרשו" לי לקחת למערכת שלי. אין הרבה מה להרחיב, מבחינתי עושה את העבודה מעל ומעבר.
B&W 685 קדמיים - מהר מאוד נדלקתי על הצליל של B&W. רמקולים אחרים בסגנון שונה, פשוט לא עשו לי את זה באותה מידה. מכאן, הבחירה היתה כבר פשוטה וברורה.
B&W HTM62 כסנטר
B&W 686 כאחוריים
JAMO SUB 210 - חיפשתי בכל זאת איפה אפשר לחסוך, לכן בהמלצת דור ואיתי, ויתרתי על ה-608 של B&W, והלכתי על ה-JAMO הזול יותר. בינתיים נראה שזו היתה המלצה מאוד נכונה. עבורי, באס טוב, ממש לא חסר במערכת הזו.
למרות שהיו לי קצת בעיות בהתחלה, טלפון לאיתי פתר אותן מהר (טיפ: ביצוע כיול כשהסאב על עוצמה מינימלית ואח"כ הגברתו למקסימלית לא מומלץ), ואני רק יכול לומר שעבורי המערכת מדהימה. איזה שדרוג לחווית הסרטים ואיזה כיף פתאום סתם לשמוע מוזיקה בסלון.
אז לצערי, גם אותי גררתם לתחביב הזה.. מכאן, כבר אין דרך חזרה.
קצת תמונות: