uTorrent חונק אינטרנט עם DLink 6740
שלום לכולם,
קצת רקע:
לפני חודשים מספר שידרגתי לאינטרנט 20מב, על תשתית בזק וספק בזק בינלאומי גיימר. בזק אז סיפקו לי את הנטגיר VVG2000 שלהם, ולזמן מה היה נראה שהכל בסדר.
בשבוע שעבר התחילו כל מיני בעיות. לא ידעתי לשים את האצבע בדיוק מה קורה, אבל הייתי מאבד חיבור לרשת שוב ושוב. חיפוש קצר הביא אותי לשרשורים אודות "נפלאות" הנטגיר, והבנתי שכדאי להחליף ל DLINK 6740. החלפתי.
המצב כרגע הוא כזה:
ברשת הביתית 3 מחשבים בחיבור חוטי וכמה אלחוטיים (כולל טלפונים וכדומה). יש מחשב אחד שמשמש בעיקר לאיחסון קבצים שיהיו זמינים ברשת ולהורדות. ההורדות מתבצעות ב jdownloader וב uTorrent.
מה שקורה זה שברגע שאני מפעיל uTorrent, כל הגישה לאינטרנט אך ורק במחשב שמריץ את ה uTorrent נעצרת. אי אפשר לגלוש, אי אפשר להוריד בjdownloader, הדרופבוקס מפסיק להסתכרן - כלום. כל התעבורה ברשת הביתית אל ומהמחשב הזה, לעומת זאת, בסדר גמור. כמו כן, שאר המחשבים ברשת יכולים לגשת לאינטרנט בלי בעיה.
חשוב לציין:
* הגדרות ה uTorrent לא שונו זה זמן רב.
* במחשבה לאחור ייתכן שהבעיה לא התעוררה רק אחרי שהבאתי את הDLINK אלא פשוט "יום אחד" עוד עם הנטגיר - הייתכן שידם של בזק / בזק בינלאומי בעניין בדרך כלשהי? האם בכוחם לשלוט בתעבורת האינטרנט רק למחשב אחד ספיציפי אצלי ברשת? (לא נשמע לי הגיוני...)
כל רעיון לפתרון / בדיקה יתקבל בברכה, כי אני כבר לא ממש יודע מה לחשוב. בעיה שהופיעה לה ככה יום בהיר אחד בהחלט אומרת דרשני.
תודה רבה מראש!
קצת רקע:
לפני חודשים מספר שידרגתי לאינטרנט 20מב, על תשתית בזק וספק בזק בינלאומי גיימר. בזק אז סיפקו לי את הנטגיר VVG2000 שלהם, ולזמן מה היה נראה שהכל בסדר.
בשבוע שעבר התחילו כל מיני בעיות. לא ידעתי לשים את האצבע בדיוק מה קורה, אבל הייתי מאבד חיבור לרשת שוב ושוב. חיפוש קצר הביא אותי לשרשורים אודות "נפלאות" הנטגיר, והבנתי שכדאי להחליף ל DLINK 6740. החלפתי.
המצב כרגע הוא כזה:
ברשת הביתית 3 מחשבים בחיבור חוטי וכמה אלחוטיים (כולל טלפונים וכדומה). יש מחשב אחד שמשמש בעיקר לאיחסון קבצים שיהיו זמינים ברשת ולהורדות. ההורדות מתבצעות ב jdownloader וב uTorrent.
מה שקורה זה שברגע שאני מפעיל uTorrent, כל הגישה לאינטרנט אך ורק במחשב שמריץ את ה uTorrent נעצרת. אי אפשר לגלוש, אי אפשר להוריד בjdownloader, הדרופבוקס מפסיק להסתכרן - כלום. כל התעבורה ברשת הביתית אל ומהמחשב הזה, לעומת זאת, בסדר גמור. כמו כן, שאר המחשבים ברשת יכולים לגשת לאינטרנט בלי בעיה.
חשוב לציין:
* הגדרות ה uTorrent לא שונו זה זמן רב.
* במחשבה לאחור ייתכן שהבעיה לא התעוררה רק אחרי שהבאתי את הDLINK אלא פשוט "יום אחד" עוד עם הנטגיר - הייתכן שידם של בזק / בזק בינלאומי בעניין בדרך כלשהי? האם בכוחם לשלוט בתעבורת האינטרנט רק למחשב אחד ספיציפי אצלי ברשת? (לא נשמע לי הגיוני...)
כל רעיון לפתרון / בדיקה יתקבל בברכה, כי אני כבר לא ממש יודע מה לחשוב. בעיה שהופיעה לה ככה יום בהיר אחד בהחלט אומרת דרשני.
תודה רבה מראש!
טוב... ניסיתי את הצעותיכם ולמעשה גיליתי שהבעיה סבוכה יותר....
שום דבר לא עזר. הכל המשיך להתנהג אותו דבר, אלא שאחרי כמה זמן שהשארתי את ה utorrent פתוח (מתוך איזו תקווה שהוא יתאפס על עצמו), גיליתי שהתוצאה היא שבכל המחשבים על הרשת אין יותר גישה לאינטרנט, וגם התקשורת בתוך הרשת הביתית הלכה. לא רק זה, אלא שאי אפשר לגשת יותר לראוטר בכתובת שלו למרות שלפי האורות שלו הוא בסדר. הבעיה לא נפתרת גם אחרי כיבוי הראוטר (או הוצאתו מהחשמל), אלא רק אחרי RESET (בעזרת סיכה). אז אני יכול לחבר מחדש את הרשת (ולהגדיר הכל מהתחלה).
בקיצור - נראה לי שמה שקורה זה שמשום מה דווקא ה utorrent זורק את הראוטר לאיזה סבסוב שמוציא אותו לגמרי מאיפוס...
דיברתי עם בזק אבל אין להם שמץ של מושג מהחיים שלהם.
יש למישהו איזה רעיון?
תודה.
שום דבר לא עזר. הכל המשיך להתנהג אותו דבר, אלא שאחרי כמה זמן שהשארתי את ה utorrent פתוח (מתוך איזו תקווה שהוא יתאפס על עצמו), גיליתי שהתוצאה היא שבכל המחשבים על הרשת אין יותר גישה לאינטרנט, וגם התקשורת בתוך הרשת הביתית הלכה. לא רק זה, אלא שאי אפשר לגשת יותר לראוטר בכתובת שלו למרות שלפי האורות שלו הוא בסדר. הבעיה לא נפתרת גם אחרי כיבוי הראוטר (או הוצאתו מהחשמל), אלא רק אחרי RESET (בעזרת סיכה). אז אני יכול לחבר מחדש את הרשת (ולהגדיר הכל מהתחלה).
בקיצור - נראה לי שמה שקורה זה שמשום מה דווקא ה utorrent זורק את הראוטר לאיזה סבסוב שמוציא אותו לגמרי מאיפוס...
דיברתי עם בזק אבל אין להם שמץ של מושג מהחיים שלהם.
יש למישהו איזה רעיון?
תודה.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
תוכל להסביר בבקשה מה זאת האפשרות הזו?harari כתב:בעיה מוכרת.
כנס להגדרות של utorrent
בתוך connection יש אופציה של enable NAT-PMP port mapping
תוריד את הV משם...
an303042
אני התחברתי לפני קצת יותר משבועיים לחבילה של 30M ובגלל כל מה שקראתי על "נפלאות" הנטגיר לקחתי את ה6740,
אבל... לאחר יום הוא 'שבק חיים' - האינטרנט מת, כל הנסיונות עם תומך (בכיר) של בזק לא עזרו והגענו למסקנה או שהראוטר דפוק או שהכרטיס רשת, למחרת החלפתי את הראוטר (כמובן שנגמר כל ה-DLINKים) לנטגיר והכל עובד מצויין
לאחר כל החפירה מסקנה: תחליף ראוטר
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
תיהיה בטוח שאת הנתב של DLINK יכלת להחזיר לחיים.
לגביי הNETGEAR הוא זוועה, אפילו עידכנתי לקושחה נסיונית שלו שבזק נתנו לי, פשוט זוועה.
בכל אופן אתה לא ראית את הDLINK איך הוא פועל, כי הוא משמעותית טוב יותר, אבל עדיין בגדר הסביר.
לגביי הNETGEAR הוא זוועה, אפילו עידכנתי לקושחה נסיונית שלו שבזק נתנו לי, פשוט זוועה.
בכל אופן אתה לא ראית את הDLINK איך הוא פועל, כי הוא משמעותית טוב יותר, אבל עדיין בגדר הסביר.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה פרוטוקול UDP שמאפשר למשבים שנמצאים ברשתות NAT לקבל התקשרויות מחוץ לרשת. בשורה התחתונה זה פותח פורטים אוטומטית, מסתבר שיש ראוטרים שעושים עם זה בעיות ואם פתחת פורטים ידנית אין בזה צורך.BreezeNET כתב:תוכל להסביר בבקשה מה זאת האפשרות הזו?harari כתב:בעיה מוכרת.
כנס להגדרות של utorrent
תוריד את הV משם......
אצלי זה פתר בעיה דומה.
במה זה שונה מ UPnP?harari כתב:זה פרוטוקול UDP שמאפשר למשבים שנמצאים ברשתות NAT לקבל התקשרויות מחוץ לרשת. בשורה התחתונה זה פותח פורטים אוטומטית, מסתבר שיש ראוטרים שעושים עם זה בעיות ואם פתחת פורטים ידנית אין בזה צורך.BreezeNET כתב:תוכל להסביר בבקשה מה זאת האפשרות הזו?harari כתב:בעיה מוכרת.
כנס להגדרות של utorrent
תוריד את הV משם......
אצלי זה פתר בעיה דומה....
פתחתי קריאה עם בזק והיום אלך להחליף את הראוטר.. אני ממש מתלבט איזה לקחת (בסוף פשוט אקח את מה שיהיה בטח), כי שני הראוטרים כבר היו פה, ולמרות התגובות המאוד שליליות לגבי הנטגיר (שגם לי עשה בעיות) הוא לפחות החזיק מעמד יותר זמן מה DLINK.
אני ממש מתגעגע לראוטר הישן של 3com שהיה לי במשך שנים ולא שמעתי ממנו פיפס לא במקום.
זרוק לי פה גם נטגיר WNR3500L שהביאו לי מארה"ב - אולי אנסה לחבר אותו כראוטר ואת זה של בזק כ Bridge.
האם יהיה עדיף לי לחבר אותו לDLINK או לנטגיר של בזק, או שזה לא משנה?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
UPnP עושה בין היתר גם את זה אבל יש לו עוד תפקידים, העיקריים הם חיבור והזדהות ברשת מקומית באופן אוטומטי ללא הגדרות, מה שנקרא zero configuration networking (ומכאן שמו - universal plug and play למרות שהוא לא באמת קשור לתקן plug and play) הוא נועד להקל על יצירת תקשורת בין יחידות קצה (לאו דווקא מחשבים) ברשת מקומית. חלק מהתקפיד שלו זה לבצע הגדרות באופן אוטומטי שזה כולל גם פתיחת פורטים.
אם פתחת פורטים ידנית אפשר לנטרל את זה בתוכנה אבל כל הראוטרים תומכים בזה כך שזה לא אמור לשנות (בניגוד לnat-pmp שהוא פרוטוקול של apple שיוצר בעיות)
אם פתחת פורטים ידנית אפשר לנטרל את זה בתוכנה אבל כל הראוטרים תומכים בזה כך שזה לא אמור לשנות (בניגוד לnat-pmp שהוא פרוטוקול של apple שיוצר בעיות)