מה דעתכם על אונקיו 508 + וורפדייל 9.2?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

מדובר על מתנת בר מצווה לילד שכרגע משתמש במערכת מיני עלומת שם. השימוש העקרי יהיה האזנה מוזיקה, בעיקר עם PC כמקור (יציאה דיגיטלית). בעתיד ייתווספו רמקולים נוספים עבור סראונד.

השאלה היא האם יש בתקציב דומה שילובים מוצלחים יותר (רסיבר וזוג רמקולי מדף)? דרישות מינימום מהרסיבר - סאונד טוב לרמת המחיר; יציאות HDMI שמעבירות גם סאונד; מערכת כיול חדר (בסיסית מן הסתם). רצוי - תמיכה ב-3D; עיצוב אסתטי; אפשרות לשדרוג קושחה עצמאי (ללא פניה למרכז שירות). לא חשוב - תאימות מיוחדת לאייפוד או למוצרים אחרים של אפל; סטרימינג מובנה של תחנות רדיו או שירותי מוזיקה.

לפי זאפ אונקיו 508 עם שלוש שנים אחריות של טופ-אודיו עולה 2300 ש"ח, וורפדייל 9.2 עולים 1150 ש"ח. אני מניח שבמיקוח בחנות אפשר לרדת עוד קצת, אבל חשוב שהמחיר של כל שילוב חלופי לא יהיה גבוה יותר. כלומר עד 3500 ש"ח, רצוי פחות.

תודה!

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

הייתי הולך על שילוב של 308 של אונקיו או 367 של ימאה (מאמין שאפשר להשיג אותם עד 1800) בשילוב של 10.1 של וורפדיל או אולי לשקול BX1 של מוניטור אודיו. כמובן שיש עוד שילובים ומומלץ בהחלט לגשת לחנות מתמחה והלתעייץ.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #3 

מצטרף גם, הייתי ממליץ להשקיע קצת יותר ברמקולים על חשבון הרסיבר.
תן קפיצה לחנות הקרובה אליך - אני בטוח שתופתע.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם ליאור לגבי שינוי סדר העדיפויות בתיקצוב של הרסיבר לעומת הרמקולים - מומלץ ללכת על רסיבר "בסיסי" יותר מהאונקיו 508 (למשל ה-308 או הדנון 1311 או הפיוניר 421 החדש יותר מכל השאר, שכרגע ניתן להשיגו בדיוטי פרי ב-$200 בלבד..!)

באשר לרמקולים, הייתי הולך על משהו כמו וורפידייל דיאמונד 10.2, מוניטור אודיו M2 (או BX2 אם הוא נכנס בתקציב), MISSION MX2, אקוסטיק אנרג'י ניאו 1, או דאלי לקטור 1...

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

תודה על התגובות, אבל זה קצת מאוחר מדי. הזמנתי 509 ו-9.2.

יצא לי בעבר להשוות את ה-9.2 ללא מעט דגמים אחרים בתקציב דומה ואהבתי אותם יותר. ה-10.2 אמורים להיות טובים באופן משמעותי? בדיונים בפורומים בחו"ל לא מצאתי טענה כזו, אבל אם מישהו השווה ויכול להעיד שהבדל מאוד מורגש אז אולי אני אעצור את ההזמנה ואלך לשמוע אותם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

תעשה חיפוש בפורום על וורפידייל 10 ו-9 - אאל"ט, zeev78 אמר לפני כמה חודשים ששהוא בדק ומצא שהפער בין שתי הסדרות האלה משמעותי ושווה בדיקה אישית!

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

הפער בין הדגמים מורגש בצורה ניכרת בסט אפ הנכון, ההיתרון שבסידרת ה10 הוא במה יותר רחבה והפרדה יותר טובה בין התדרים, שלא תבין אותי לא נכון, סידרת ה9 בזמנו הייתה מצוינת אבל צריך ממש לשבת בנקודת הSWEET SPOT כדי להנות מהם. הייתי שוקל ברצינות להחליף אותם אם הדבר אפשרי מבחינת המוכר/סוחר ומבחינת התקציב שלך.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תודה על התגובה, אני אבדוק את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”