עזרה בזיהוי מקינטה של Bialetti

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
barzilaygil פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מומחים יקרים! קיבלתי מהורי מקינטה ואני מעוניין לדעת :
א. לכמה כוסות היא מיועדת.
ב. אני רוצה להחליף גומיה + פילטר (לרכוש באיביי), לכן אני צריך לדעת איזה בדגם מדובר. זה נראה לא טוב, נכון? צריך להחליף גם פילטר? יש דגשים מיוחדים בהחלפת גומייה?
ג. אין לי סימון בחלק התחתון של המים, אני מבין שאני צריך למלא עד קו השסתום, זה נכון? אם יוצאים מים כהים מהחלק התחתון לאחר הכנת הקפה - מה לא בסדר?

תודה מראש, גיל

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

לא יותר פשוט ללכת לחנות קפה ולקנות שם? ככה תוכל למדוד גדלים של הגומיות על המקינטה עצמה.
או אצל היבואן: http://www.neni.co.il
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מורגן
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
שם מלא: אורן רון
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

קצת קשה לקבוע...

שליחה #3 

מהתמונות לא ברור מה הגודל כי אין נקודת התייחסות. לגבי הגומייה והפילטר- גש לאילנ'ס הקרוב וקנה שם או בקר אצל היבואן. חבל לך על איביי, ממש מיותר... מה שבטוח- המקינטה זקוקה לניקיון יסודי ובגלל שהיא הדגם מנירוסטה אתה יכול להשתמש גם בדטרגנטים, יש שם הצטברות רצינית של ג'יפה...

מים כהים אחרי השימוש הם נורמליים לגמרי, אל תדאג.
מלא את המים עד לקו התחתון של השסתום. שים קפה בסלסלה (פילטר) ללא הידוק! סגור חזק והנח על אש קטנה עם המכסה פתוח. כשהטיפות הראשונות מתחילות לצאת אתה יכול לסגור את המכסה ולתת לקפה לצאת. סגור את האש כאשר אתה שומע קולות פכפוך ותן למקינטה לגמור את תהליך החליטה ללא אש מתחת, כך תימנע משריפת הקפה. אם אתה טוחן את הקפה לבד- וודא שהטחינה מתאימה למקינטה (גסה יותר מלמכונת אספרסו) אם אתה קונה קפה טחון- בקש מהמוכר טחינה המתאימה למקינטה. שיהיה בהצלחה!

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

אני מהמר שזב 3 כוסות, אבל זה לא משנה , נאמר לך מלא לפי הסימנים וזה יתן תפוקה ....

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

למה אי ביי ,יש אצל כל חנויות למוצרי בית(טישלר לדוגמא) 3 אטמים ומסננת ב 10 שקלים.
ניקוי נירוסטה : אפשר בכל דטרגנט החזק ביותר שברשותך(לא כולל המסננת או המשפך שהם מאלומיניום).
בברכה.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #6 

קשה מאוד להבין פרופורציה מתמונה, אבל כנראה ש-4 כוסות, נירוסטה, דגם שלא מיובא לארץ, אבל הגומיות תואמות באופן מוחלט בין כל דגמי הנירוסטה.

מומלץ לנקות, אכן מותר להכניס למדיח, לא מומלץ להשתמש בחומרים אגרסיביים, סבון וסקוטש אפשריים.

חובה להחליף גומיה שרופה.

אם תמדוד קוטר גומיה, אגיד לך בוודאות את הגודל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”