עזרה בזיהוי מקינטה של Bialetti
-
barzilaygil
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מומחים יקרים! קיבלתי מהורי מקינטה ואני מעוניין לדעת :
א. לכמה כוסות היא מיועדת.
ב. אני רוצה להחליף גומיה + פילטר (לרכוש באיביי), לכן אני צריך לדעת איזה בדגם מדובר. זה נראה לא טוב, נכון? צריך להחליף גם פילטר? יש דגשים מיוחדים בהחלפת גומייה?
ג. אין לי סימון בחלק התחתון של המים, אני מבין שאני צריך למלא עד קו השסתום, זה נכון? אם יוצאים מים כהים מהחלק התחתון לאחר הכנת הקפה - מה לא בסדר?
תודה מראש, גיל
א. לכמה כוסות היא מיועדת.
ב. אני רוצה להחליף גומיה + פילטר (לרכוש באיביי), לכן אני צריך לדעת איזה בדגם מדובר. זה נראה לא טוב, נכון? צריך להחליף גם פילטר? יש דגשים מיוחדים בהחלפת גומייה?
ג. אין לי סימון בחלק התחתון של המים, אני מבין שאני צריך למלא עד קו השסתום, זה נכון? אם יוצאים מים כהים מהחלק התחתון לאחר הכנת הקפה - מה לא בסדר?
תודה מראש, גיל
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא יותר פשוט ללכת לחנות קפה ולקנות שם? ככה תוכל למדוד גדלים של הגומיות על המקינטה עצמה.
או אצל היבואן: http://www.neni.co.il
או אצל היבואן: http://www.neni.co.il
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
קצת קשה לקבוע...
מהתמונות לא ברור מה הגודל כי אין נקודת התייחסות. לגבי הגומייה והפילטר- גש לאילנ'ס הקרוב וקנה שם או בקר אצל היבואן. חבל לך על איביי, ממש מיותר... מה שבטוח- המקינטה זקוקה לניקיון יסודי ובגלל שהיא הדגם מנירוסטה אתה יכול להשתמש גם בדטרגנטים, יש שם הצטברות רצינית של ג'יפה...
מים כהים אחרי השימוש הם נורמליים לגמרי, אל תדאג.
מלא את המים עד לקו התחתון של השסתום. שים קפה בסלסלה (פילטר) ללא הידוק! סגור חזק והנח על אש קטנה עם המכסה פתוח. כשהטיפות הראשונות מתחילות לצאת אתה יכול לסגור את המכסה ולתת לקפה לצאת. סגור את האש כאשר אתה שומע קולות פכפוך ותן למקינטה לגמור את תהליך החליטה ללא אש מתחת, כך תימנע משריפת הקפה. אם אתה טוחן את הקפה לבד- וודא שהטחינה מתאימה למקינטה (גסה יותר מלמכונת אספרסו) אם אתה קונה קפה טחון- בקש מהמוכר טחינה המתאימה למקינטה. שיהיה בהצלחה!
מים כהים אחרי השימוש הם נורמליים לגמרי, אל תדאג.
מלא את המים עד לקו התחתון של השסתום. שים קפה בסלסלה (פילטר) ללא הידוק! סגור חזק והנח על אש קטנה עם המכסה פתוח. כשהטיפות הראשונות מתחילות לצאת אתה יכול לסגור את המכסה ולתת לקפה לצאת. סגור את האש כאשר אתה שומע קולות פכפוך ותן למקינטה לגמור את תהליך החליטה ללא אש מתחת, כך תימנע משריפת הקפה. אם אתה טוחן את הקפה לבד- וודא שהטחינה מתאימה למקינטה (גסה יותר מלמכונת אספרסו) אם אתה קונה קפה טחון- בקש מהמוכר טחינה המתאימה למקינטה. שיהיה בהצלחה!
קשה מאוד להבין פרופורציה מתמונה, אבל כנראה ש-4 כוסות, נירוסטה, דגם שלא מיובא לארץ, אבל הגומיות תואמות באופן מוחלט בין כל דגמי הנירוסטה.
מומלץ לנקות, אכן מותר להכניס למדיח, לא מומלץ להשתמש בחומרים אגרסיביים, סבון וסקוטש אפשריים.
חובה להחליף גומיה שרופה.
אם תמדוד קוטר גומיה, אגיד לך בוודאות את הגודל.
מומלץ לנקות, אכן מותר להכניס למדיח, לא מומלץ להשתמש בחומרים אגרסיביים, סבון וסקוטש אפשריים.
חובה להחליף גומיה שרופה.
אם תמדוד קוטר גומיה, אגיד לך בוודאות את הגודל.