קרטוע רגעי, באופן אקראי אך ורק בניגון סרטים על הטלויזיה
שלום לכולם, שמי נועם.
יש לי תקלה מעצבנת שהחלה כאשר התקנתי השבוע טלויזיה חדשה (LG 37LE5300).
קצת פרטים כלליים:
המחשב שלי מחובר למסך מחשב, ולטלויזיה שנמצאת בחדר הסמוך במקביל. אך לטלויזיה הוא מתחבר בכבל HDMI באורך 10 מטר שעובר דרך הקיר, ואני בספק לגבי האיכות שלו, קניתי אותו לפני כמה שנים.
תיאור הבעיה:
בצפיה בסרטים, באופן אקראי, למרות שניתן להבחין בזה בקלות בעיקר בתקריבים כאשר מתמקדים בפה שמדבר, ישנה תקיעה כזאת, כמו סלואו מוושן, או החסרת פריימים.
התנועה רצה חלק לחלוטין בין תקיעה לתקיעה, וזה מופיע כל איזה 20-30 שניות פלוס מינוס.
זה קורה בכל סוגי הסרטים שאני מפעיל, אם זה HD או DVDRIP.
אתמול עשיתי כמה בדיקות ושללתי אפשרויות:
במסך מחשב התקלה איננה קיימת. מה שאומר שזה כנראה הכבל.
הורדתי את הרזולוציה במחשב עצמו ל-720P.
נסיתי לבטל את המצב CLONE ולהשאיר את הטלויזיה כהצג היחידי שמחובר.
נסיתי כבל אחר של חמישה מטר, שגם באיכות שלו אני בספק.
נסיתי לבטל את ה-TRUE MOTION.
כרגע החשד העיקרי שלי הוא בעצם ב-BANDWEIGHT של הכבל, מאחר והוא לא איכותי בכלל, הוא כנראה לא מסוגל להעביר אות רציף.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה.
תודה מראש.
יש לי תקלה מעצבנת שהחלה כאשר התקנתי השבוע טלויזיה חדשה (LG 37LE5300).
קצת פרטים כלליים:
המחשב שלי מחובר למסך מחשב, ולטלויזיה שנמצאת בחדר הסמוך במקביל. אך לטלויזיה הוא מתחבר בכבל HDMI באורך 10 מטר שעובר דרך הקיר, ואני בספק לגבי האיכות שלו, קניתי אותו לפני כמה שנים.
תיאור הבעיה:
בצפיה בסרטים, באופן אקראי, למרות שניתן להבחין בזה בקלות בעיקר בתקריבים כאשר מתמקדים בפה שמדבר, ישנה תקיעה כזאת, כמו סלואו מוושן, או החסרת פריימים.
התנועה רצה חלק לחלוטין בין תקיעה לתקיעה, וזה מופיע כל איזה 20-30 שניות פלוס מינוס.
זה קורה בכל סוגי הסרטים שאני מפעיל, אם זה HD או DVDRIP.
אתמול עשיתי כמה בדיקות ושללתי אפשרויות:
במסך מחשב התקלה איננה קיימת. מה שאומר שזה כנראה הכבל.
הורדתי את הרזולוציה במחשב עצמו ל-720P.
נסיתי לבטל את המצב CLONE ולהשאיר את הטלויזיה כהצג היחידי שמחובר.
נסיתי כבל אחר של חמישה מטר, שגם באיכות שלו אני בספק.
נסיתי לבטל את ה-TRUE MOTION.
כרגע החשד העיקרי שלי הוא בעצם ב-BANDWEIGHT של הכבל, מאחר והוא לא איכותי בכלל, הוא כנראה לא מסוגל להעביר אות רציף.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה.
תודה מראש.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אהלן,
באיזה כרטיס מסך אתה משתמש? התופעה נגרמת בגלל שאתה מנסה לנגן סרט שמקודד ב FRAME RATE מסויים אך בכרטיס המסך אתה לא בוחר את ה REFRESH RATE הנכון. ז"א, אם הסרט שאתה מנגן קודד ב 23.976HZ אתה צריך לבחור בכרטיס מסך 23 או 24:
תקרא מה שכתבתי בפוסט הזה ואיך לבדוק זאת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 08#1540908
באיזה כרטיס מסך אתה משתמש? התופעה נגרמת בגלל שאתה מנסה לנגן סרט שמקודד ב FRAME RATE מסויים אך בכרטיס המסך אתה לא בוחר את ה REFRESH RATE הנכון. ז"א, אם הסרט שאתה מנגן קודד ב 23.976HZ אתה צריך לבחור בכרטיס מסך 23 או 24:
תקרא מה שכתבתי בפוסט הזה ואיך לבדוק זאת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 08#1540908
בחיים שלי לא שיחקתי עם ה-REFRESH RATE... לפני הטלויזיה החדשה הייתי מחובר עם LCD של האייר, ישנה. לא הגדרתי כלום במשך כל תקופת הזמן הארוכה מאוד שעבדתי איתה, מלבד קודקים, והכל עבד מצויין.
ואגב, נסיתי גם את זה, ראיתי את העניין הזה אתמול באיזה פורום בחו"ל,
נכנסתי ל-CCC של ה- ATI HD6870 שלי, שניתי את הREFRESH RATE שלי ל-23 הרץ וגם ל-24.
התמונה סתם ריצדה לי בעיניים, והבעיה לא נפתרה.
אתה רוצה להגיד לי שכולם משנים את ה-REFRESH RATE שלהם לפני כל סרט שהם רואים?
אני אשמח אם תסביר לי מבחינה הגיונית מה הרעיון בדבר הזה, הרי הטלויזיה שלי תומכת 60 הרץ ברזולוציה של 1080p, למה שאני אוריד אותה ל23 הרץ?
תודה.
נכנסתי ל-CCC של ה- ATI HD6870 שלי, שניתי את הREFRESH RATE שלי ל-23 הרץ וגם ל-24.
התמונה סתם ריצדה לי בעיניים, והבעיה לא נפתרה.
אתה רוצה להגיד לי שכולם משנים את ה-REFRESH RATE שלהם לפני כל סרט שהם רואים?
אני אשמח אם תסביר לי מבחינה הגיונית מה הרעיון בדבר הזה, הרי הטלויזיה שלי תומכת 60 הרץ ברזולוציה של 1080p, למה שאני אוריד אותה ל23 הרץ?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כדי שתהיה התאמה מושלמת ל-FPS של הסרט ואז התנועה חלקה יותר.
אגב, ההבדל בין 23.976 ל-24 לא כזה גדול ומתבטא בפריים אחד פעם בכמה דקות.
ההמלצה היא בד"כ 24Hz עבור תכנים אמריקאיים ו-50Hz עבור תכנים ישראליים ובריטיים (כי שם זה 25FPS).
ייתכן גם שהמסך שלך נמצא על מצב עיבוד תמונה שהורס את זה (או ההיפך - ללא עיבוד תמונה). נסה לכבות/להפעיל את זה בהגדרות המסך.
אגב, ההבדל בין 23.976 ל-24 לא כזה גדול ומתבטא בפריים אחד פעם בכמה דקות.
ההמלצה היא בד"כ 24Hz עבור תכנים אמריקאיים ו-50Hz עבור תכנים ישראליים ובריטיים (כי שם זה 25FPS).
ייתכן גם שהמסך שלך נמצא על מצב עיבוד תמונה שהורס את זה (או ההיפך - ללא עיבוד תמונה). נסה לכבות/להפעיל את זה בהגדרות המסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אבל כבר כתבתי דברים שסותרים את הפתרון שלכם.noambason כתב:בחיים שלי לא שיחקתי עם ה-REFRESH RATE... לפני הטלויזיה החדשה הייתי מחובר עם LCD של האייר, ישנה. לא הגדרתי כלום במשך כל תקופת הזמן הארוכה מאוד שעבדתי איתה, מלבד קודקים, והכל עבד מצויין.
התמונה סתם ריצדה לי בעיניים, והבעיה לא נפתרה....
אני לא מוכן לקבל את התשובות שלכם, סורי.... לא מקצועי בעליל...
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

זה שאתה "מוריד" את ה REFRESH RATE, לא אומר שאתה מסתפק בפחות. זה שהטלוויזיה תומכת בעד 60HZ לא אומר שזה תמיד אמור להיות על 60HZ. אתה אמור להתאים את ה REFRESH RATE ל FPS של הסרט המתנגן, וכן, אני לפני כל סרט בודק מה ה FPS שלו ולפי זה משנה את REFRESH RATE, אגב, ניתן גם לעשות זאת באופן אוטומטי ב MPC-HC.
אם תסתכל במפרט שלה כאן תוכל לראות שיש לה תכונה שנקראת 24P Real Cinema. מה זה אומר? זה אומר שכאשר אתה פותח את הדרייבר של ATI במקרה שלך, אתה תראה ב drop DOWN של ה REFRESH RATE את האופציה של 24HZ, בטלוויזיות שאין להן את התמיכה הזו אתה לא תראה את האופציה הזו בדרייבר.
לדעתי תבדוק שוב את העניין של ה REFRESH RATE, תלך לפי הצעדים שרשמתי בפוסט (לגבי הקווים הישרים ב MPC-HC). אם זה לא עזר והקווים ישרים ואתה עדיין רואה קפיצות אז זו כנראה לא הבעיה אלא משהו אחר.
אם תסתכל במפרט שלה כאן תוכל לראות שיש לה תכונה שנקראת 24P Real Cinema. מה זה אומר? זה אומר שכאשר אתה פותח את הדרייבר של ATI במקרה שלך, אתה תראה ב drop DOWN של ה REFRESH RATE את האופציה של 24HZ, בטלוויזיות שאין להן את התמיכה הזו אתה לא תראה את האופציה הזו בדרייבר.
לדעתי תבדוק שוב את העניין של ה REFRESH RATE, תלך לפי הצעדים שרשמתי בפוסט (לגבי הקווים הישרים ב MPC-HC). אם זה לא עזר והקווים ישרים ואתה עדיין רואה קפיצות אז זו כנראה לא הבעיה אלא משהו אחר.
אוקיי, אני חוזר בי, ואני מתנצל שפיקפקתי. הבעיה נפתרה!!!
אפילו מצאתי אפליקציה שנקראית AutoFrequency והיא באופן אוטומטי, בעת פתיחת סרט, מזהה את הFPS שלו ומשנה בהתאמה את הREFRESH RATE ופותחת לי את ה-MPC.
אז כל הכבוד לכם, מבריקים. לא ייאמן כמה שהפסיכולוגיה משפיעה בעניין הזה של איכות של סרט.
התווספו לי כמה שאלות מכל הנושא הזה:
1. מדוע במסך מחשב שלי (DELL 2408WFP) לא ראיתי את הבעיה בכלל? (כנ"ל לגבי הטלוויזיה הישנה שלי)
2. מסקרן אותי מה עושה D3D FULL SCREEN.
ושוב תודה.
אפילו מצאתי אפליקציה שנקראית AutoFrequency והיא באופן אוטומטי, בעת פתיחת סרט, מזהה את הFPS שלו ומשנה בהתאמה את הREFRESH RATE ופותחת לי את ה-MPC.
אז כל הכבוד לכם, מבריקים. לא ייאמן כמה שהפסיכולוגיה משפיעה בעניין הזה של איכות של סרט.
התווספו לי כמה שאלות מכל הנושא הזה:
1. מדוע במסך מחשב שלי (DELL 2408WFP) לא ראיתי את הבעיה בכלל? (כנ"ל לגבי הטלוויזיה הישנה שלי)
ושוב תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין שהבעייה נפתרה. אגב, ב-MPC HC יש באופן מובנה את האופצייה של שינוי תדר לפי התוכן ולא צריך אפליקציה חיצונית.
נכון, וזו אכן היתה ההגדרה הראשונה שלי, אבל כשבדקתי את זה, נתקלתי בסרט שהוא טועה ריפרש רייט שלו.
ואז קראתי שה-MPC-HC לא כל כך חכם בנושא הזה של ריפרש רייט אוטומטי.
והתוכנה החיצונית בהחלט הוכיחה את עצמה כמאוד יעילה.
מה לגבי השאלות שלי? אני ממש סקרן!
ואז קראתי שה-MPC-HC לא כל כך חכם בנושא הזה של ריפרש רייט אוטומטי.
והתוכנה החיצונית בהחלט הוכיחה את עצמה כמאוד יעילה.
מה לגבי השאלות שלי? אני ממש סקרן!
noambason כתב: התווספו לי כמה שאלות מכל הנושא הזה:
ושוב תודה....
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

אהלן,
שמח לשמוע שהבעיה נפתרה, לי לקח כמה שבועות טובים בכלל להבין מה הבעיה.
בכל מקרה, לשאלותיך. על מסך המחשב גם יש את הבעיה הזו, אני לא יודע למה זה פחות מובחן, יכול להיות שבגלל גודל המסך יותר קשה לשים לב, כשניסיתי להתרכז בסרט על מסך המחשב יכולתי להבחין בקפיצות בתמונה, קשה להבחין בכך, אבל אם מסתכלים מקרוב ומחפשים את זה, אז מוצאים. לגבי למה לא ראית את זה בטלוויזיה הישנה, אין לי מושג.
לגבי השאלה השניה, למרות שחיפשתי לא מצאתי תשובה
שמח לשמוע שהבעיה נפתרה, לי לקח כמה שבועות טובים בכלל להבין מה הבעיה.
בכל מקרה, לשאלותיך. על מסך המחשב גם יש את הבעיה הזו, אני לא יודע למה זה פחות מובחן, יכול להיות שבגלל גודל המסך יותר קשה לשים לב, כשניסיתי להתרכז בסרט על מסך המחשב יכולתי להבחין בקפיצות בתמונה, קשה להבחין בכך, אבל אם מסתכלים מקרוב ומחפשים את זה, אז מוצאים. לגבי למה לא ראית את זה בטלוויזיה הישנה, אין לי מושג.
לגבי השאלה השניה, למרות שחיפשתי לא מצאתי תשובה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תנסה קודם לשנות ידנית את תדר הרענון (בד"כ 24Hz עבור סרטים וסדרות אמריקאיים) ותראה שזה מסדר לך את הבעייה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כפתור Advanced/מתקדם בחלון בו משנים רזולוציה במערכת ההפעלה, ואז בחירה בלשונית Monitor/צג/מסך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אתה משנה קצב הרענון וזה לא עוזר, אז כנראה שהבעייה אצלך היא אחרת. אולי מקודדים לא נכונים, פענוח חומרה שלא עובד, הזרמת תוכן HD דרך Wi Fi, וכו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם מופיע אצלך בנגן Playing DXVA או רק Playing?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חיובי.
מהו מפרט המחשב שלך - מעבד וכרטיס מסך?
מהו מפרט המחשב שלך - מעבד וכרטיס מסך?