בשעה טובה, אחרי התלבטויות לא מעטות וחפירה בפורום, קניתי את המסך הנ"ל. מכיוון שנעזרתי רבות בשרשורים כאן
אנסה להחזיר ולו במעט ע"י חוות דעת של משתמש ממוצע.
הדרישות:
1. 50" בגלל מרחק צפייה של כ 3.5 מטר.
2. תמונה טובה ב SD
3. תקציב של עד 6000 ש"ח.
4. אמינות מוכחת כלומר לא מוצר מדבקה.
5. מספר חיבורים רב ככל הניתן כדי להמנע ממגבלות הנובעות מיציאות/כניסות מועטות.
הבחירה:
בעקבות ההמלצות הרבות בפורום על טכנולוגיית הפלסמה וכן צפייה בביצועים של הטכנולוגיות האחרות ב SD
החלטתי לקנות מסך פלסמה. המבחר המצומצם הקל עלי את הבחירה.
LG - ממה שראיתי לא עומדת בהשוואה מול Samsung או Panasonic
Samsung - בדר"כ המסכים שלהם זולים בהשוואה ל Panasonic אבל לטעמי איכות התמונה היתה ירודה יחסית וכן
מספר הכניסות/יציאות נמוך יותר.
היתה לי התלבטות קשה שכן הפרשי המחירים לא זניח (כ 1500 ש"ח) בסופו של דבר העובדה שאין לי כוונה להחליף מסך כל שנה ושאני עתיד להשתמש בו יום יום הכריע את הכף. אמנם גם ה X30 היתה אופצייה זולה, אבל הבקורות הלא מחמיאות הכריעו לטובת ה U30 עם FHD.
לאחר שימוש של 5 ימים:
1. אכן התמונה ב SD מדהימה, גם בשידורי עידן + המוגבלים.
2. התמונה ב HD, תענוג.
3. עניין החיבורים בגב המסך, כדאי מאוד לתכנן ולהכין הכל לפני התלייה (אם תולים על הקיר) אחריה סיוט.
4. אצלי המסך מחובר לרשת קווית כך שאין צורך במתאם אלחוטי, ה DLNA עובד יפה.
5. כנראה שה GUI מעט מוגבל, ההשוואה היחידה שיש לי היא לפיליפס 46" לד שיש לאחי.
6. יש לי רסיבר Yamaha Rx-v 3900, לפי שעה אני לא מצליח לגרום שחיבור המסך לרסיבר יראה תמונה או
ישמיע קול ע"י דו שיח בין המכשירים המחוברים ל IN של הרסיבר והמסך המחובר ל OUT שלו ב HDMI, בחיפוש אחרי פתרון בפורומים בחו"ל עולה שיש בעיית תקשורת מוכרת בין הדגמים, אני מקווה שאצליח להתגבר עליה ואעדכן (עזרה תתקבל בברכה).
סיכום:
מלבד הבעייה לעיל אני מרוצה מהקנייה, אמנם חלפו רק חמישה ימים, אבל דרישות הבסיס שלי נענו במלואן.
ולאלה שמתעניינים במחיר: שילמתי 5900 ש"ח כולל הובלה והתקנה, וכמובן אחריות 5 שנים, של יורוקום.
ייתכן שהייתי יכול לקנות זול יותר אבל רציתי לשלם בתשלומים (24), וכן שלא יהיה פתח לבעיות אם המסך יהיה תקול
ולא טכנאי יורוקום עשה זאת.
מקווה שעזרתי למישהו במשהו