רעשים בקו, מתי שמחובר המודם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם, כבר זמן מה המצב כל יום יותר גרוע, פעם בקושי היו רעשים, החלפתי פילטרים כמה פעמים אך זה לא עוזר.
מדובר ב2760U של DLINK, אם אני מנתק אותו ,הצליל נקי וללא שום רעשים בקו. מה יכולה להיות הסיבה?
את החיווט ביצעו חברת YES לפני כמה וכמה שנים, אבל לא נתקלתי בבעיה כזאת עף פעם, הבעיה הודעות בו, כי שוב מתי שאני מנתק אותו מהקו הכל מסתדר, איפו הבעיה לדעתכם? הוא מחובר ב LAN ל ממיר של YES ומחשב HTPC.
ועד 2 מחשבים בעל חוטי, אבל זה לא הגורם לבעיה, ניסיתי לנתק ממנו הכל ולכבות את ה WIFI, אותו דבר..
תודה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

תנסה לחבר מודם לשקע טלפון אחר בבית (רצוי מאוד בשקע הראשון שהותקן ע"י בזק וללא מכשירים נוספים עד כמה שאפשר), אם הבעיה תמשיך ככל הנראה הבעיה היא בציוד של בזק, ותצטרך לדבר עם 166.

תכלס זה כן יכול לקרות, בגלל הפורט מקולקל ב-DSLAM

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אממ תאמת בשקע הקודם שעליו הוא היה מחובר, היה שקע ש "יס" התקינו, אחרי שהעברתי את כל העסק לסלון, חיברתי לשקע אחר שגם הותקן ע"י יס.
ולא היו ממש בעיות, אבל כיום המצב ממש על הפנים, מלא רעש על הקו מתי שהמודם מחובר :roll: ,
עולי הבעיה בכבל שבו הוא מחובר לשקע של בזק?
לגבי DSLAM, יש מצב ,אבל צריך לברר מול בזק ,לא מזמן קרה המודם לא קיבל קו, דיברתי אם בזק וזה סודר תוך כמה דקות, עולי באמת הבעיה שם .
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

הלכתם קצת רחוק, בעיה בפורט של DSLAM :roll: אתם חושבים שהוא מקבל פורט יעודי עבורו?

תתחיל בזה שתעבור על השקעי טלפון בבית ותראה שמחובר פילטר מתאים (לא של הום סנטר - "מפצל"), במידה ויש תתחיל לעשות אסקלציה של ניתוקים עד שהרעש נעלם ותבין את מקור הבעיה.

בדרך כלל מה שגורם לרעשים הללו זה התנגשות של טלפונים אלחוטיים, פקסים, מרכזיות וכד'

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

Almogc כתב:הלכתם קצת רחוק, בעיה בפורט של DSLAM :roll: אתם חושבים שהוא מקבל פורט יעודי עבורו?
...
למה הלכנו רחוק? עד כמה שזכור לי, כן, חיבור של לקוח ב-DSLAM נקרא פורט, והוא =נפרד לכל לקוח. שנית - הזכרתי את הבדיקה של השקעים בדרך... ציוד נוסף בבית בדרך כלל גורם להפרעול ל-adsl, ופחות לרעש על הקו. סך הכל כל מה שאמרתי, זה היה מניסיון העבר :)

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

מנסיון עבודה (לשעבר) שיש לי בתשתית של בזק, 90 אחוז מהבעיות נובעות מהבית, לכן אמרתי שהלכתם רחוק ושווה בדיקה מקיפה בבית...

אבל אין חכם כבעל ניסיון ואם לך זה קרה באופן אישי אז וואלה זה לא דבר שקורה כל יום :wink:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

זה קרה בזמן שעבדתי בבזק, ולמזלי לא בקו שלי :) הקו שלי נבדק מכל הכיוונים האפשריים והבלתי אפשריים :)

זה לא קורה כל יום ממש, אבל תופעה כזאת יכולה להצביע על בעיה בפורט, וכמו שאמרתי, להתחיל לבדוק מהבית. דבר נוסף שדניס הזכיר, זה שהייתה בעיה בקו.
ויכול להיות אגב, שזה גם בעיה במודם עצמו, אבל עדיין לאור התאור, אני נוטע לחשוד בפורט

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אז זהוא, הציוד הגורם לבעיה זה רק המודם, רק שהוא מנותק מהקו אין הפרעות.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

denis29 כתב:אז זהוא, הציוד הגורם לבעיה זה רק המודם, רק שהוא מנותק מהקו אין הפרעות.
...
ניסית לשים מודם אחר על הקו? כלשהו, רק שהסתנכרן. אם תעשה את זה ועדיין יהיה רעש, לדעתי אתה יכול להתקשר לבזק ברגוע ולבקש שיסדרו את הבעיה.

לדעתי בכל מקרה עליך להתקשר לבזק, ולבקש שיסדרו את הבעיה, פשוט תגיד שהתופעה קיימת כאשר מחוברים רק מודם ומכשיר טלפון רגיל.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב אנשים משהוא מוזר, קיצור, נתקתי את כבל ה ADSL שהיה מחובר לשקע ADSL בפילטר, ואין לי כבל ADSL אחר בבית, חיברתי כבל טלפון רגיל לשקע הטלפון בפילטר וזה הסתדר, אבל זה חיבור לא נכון, הרי אני מחבר מודם ולא טלפון לקו, הגיוני שהבעיה בכבל עצמו? כאילו מה יש שם כולה 2 גידים והכל, זה כבל שקיבלתי אם המודם בקופסה שלו מבזק בזמנו. הטענה שלי נכונה ? מודם מחברים רק לשקע ADSL בפילטר?
*ללא פילטר כן יש רעש, רק דרך פילטר וכבל טלפון רגיל הכל טוב, זה לא שיש לי בעיות בגלישה אבל, רק שיש רעש מעצבן מתי שאני מחבר בדרך הנכונה..

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אם חיברת מודם לשקע טלפון בפילטר, והמודם הסתנכרן - זה אומר שיש לך פילטר דפוק, כי הוא אמור לסנן תדרי adsl. אגב לא רשמת האם המודם באמת הסתנכרן...

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

טעות שלי, אכן הוא לא מסתנכרן, אז מה עוד יכול להיות חוץ מהכבל עצמו?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

denis29 כתב:טעות שלי, אכן הוא לא מסתנכרן, אז מה עוד יכול להיות חוץ מהכבל עצמו?
...
כמו שאמרתי קודם - או שזה מודם, או שזה בעיה ב-dslam, ובכל מקרה זה לא הבעיה שלך. תתקשר ל-166, והם יפתרו את הבעיה. פשוט כדי לחסוך את הזמן בבדיקות, תציין שכבר ניסית לנתק כל המכשירים ובדקת גם בשקע טלפון אחר בבית. זה הכל.

בהצלחה :)

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עליתי על הבעיה, נזכרתי שלפני זמן מה נדפק לי אחד השקיעם, בשקע הזה מחובר שקע של בזק ונשם עוד חוט עובר לשקע שיס התיקנו,
מה שעשיתי היה, לפרק אותו שוב ולנקות את המגעים של החוטים, הם היו שחורים וחשבתי שככה צריך להיות, אבל כחשמלאי חובב ידעתי שזאת צריכה להיות נכושת, קצת ניקוי בסכין יפנית, והכל סודר פיקס :D , אם כבר, כדאי עולי לצפות את החוטים בבדיל? או שזה בסדר ככה?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ז"א הנה הערכים של SNR וכו' :

תמונה

Uploaded with ImageShack.us

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #16 

אני חושב שהקו הזה יכול לקבל 50 מגה בכיף

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

מעולה, חבל שהמחירים לא משהוא, גם ניתוק וחיבור קו חדש על מנוי אחר לא הולך בשקט חח. תודה על הניסיון לעזור :D
העיקר פתרתי את הבעיה, האמת שזה די הגיוני, חיבור לא טוב באמת יכול לגרום להפרעות על הקו.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

נראה לי זה היה דבר הראשון שהמלצתי לך לנסות:), הסתכלתי בתגובה הראשונה שלי בעמוד קודם :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”