מישהו יודע אם איפשהו בארץ מגישים צ'אי הודי אמיתי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שווה לנסות גם באינדירה בלונדון מיניסטור, ובכלל, כדאי לבוא לשם רעבים כי האוכל ממש טעים. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אורי, אם אתה מגיע למרכז ואתה רעב לאוכל הודי, שווה להדרים עוד טיפה מהרצליה לת"א ולנסות את אינדירה. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
המלצה שלי תעשה לבד :
1.מרתיחים מיים.
2. רק לאחר שרתחו מוספים עלי תה רגיל.
3. לאחר שהמיים קבלו צבע תה שחור חזק. מוסיפים חלב בכמות של שליש מהמים.
4. מביעים לכמעט רתיחה, המיים מבעבעים, ומנמיכים את האש. מוסיפים את התבלינים הבאים. הל, וג'ינגר טרי,מעט שיני צפור(לא יודע להגיד כמויות מדויקות אבל טיפה מכל דבר). וכמות קטנה מאוד של פלפל שחור. את הקנמון מוסיפים רק לקראת הסוף,
5. מרתיחים ומנמיכים את האש מספר פעמים. (מביאים כמעט לרתיחה, ומורידים את האש..)
6. מוסיפים בסוף כמה מקלות קינמון, מערבבים היטב, מרתיחים שוב...
נשמע מסובך אבל ממש לא, כן ובגדול זה סה"כ כוס תה
הסוד בצ'אי הודי הוא כמובן חלב בפאלו שלא תמצא בארץ, עם חלב עזים זה גם הולך,או חלב מאוד שמן כלשהו..
ואם זה מסובך בבקשה:
1.מרתיחים מיים.
4. מביעים לכמעט רתיחה, המיים מבעבעים, ומנמיכים את האש. מוסיפים את התבלינים הבאים. הל, וג'ינגר טרי,מעט שיני צפור(לא יודע להגיד כמויות מדויקות אבל טיפה מכל דבר). וכמות קטנה מאוד של פלפל שחור. את הקנמון מוסיפים רק לקראת הסוף,
נשמע מסובך אבל ממש לא, כן ובגדול זה סה"כ כוס תה
הסוד בצ'אי הודי הוא כמובן חלב בפאלו שלא תמצא בארץ, עם חלב עזים זה גם הולך,או חלב מאוד שמן כלשהו..
ואם זה מסובך בבקשה:
אני ממליץ להוסיף למתכונים זרעי שומר. מי שרוצה אוכל הודי טוב, ההודית ליד השוק ברמלה (אני חושב שנקראת מהרג'ה).
24 רופי, לא זוכר שהיה מוצלח במיוחד. גם לא אינדירה. היה פעם בית תה מ-ע-ו-ל-ה בפלורנטין, מקום עם טונות של אוירה, מול פאב הודי שגם הוא נסגר וחבל, והגישו בו צ'אי מצוין.
24 רופי, לא זוכר שהיה מוצלח במיוחד. גם לא אינדירה. היה פעם בית תה מ-ע-ו-ל-ה בפלורנטין, מקום עם טונות של אוירה, מול פאב הודי שגם הוא נסגר וחבל, והגישו בו צ'אי מצוין.
what's next?
קח את התערובת מאסאלה שדבוטאנט כתב למעלה,אבל תשתמש רק בחלב.
תרתיח את החלב (רצוי חלב של ג'אמוס)תכניס את כל התבלינים ועלי תה שחור,תרתיח מספר פעמים,תוסיף סוכר (הרבה שיהיה מתוק),תסנן ותשתה לבריאות,יוצא תה סמיך,חם וטעים.
מתכון צפון הודי אמיתי.
אגב,הצ'אי מאסאלה של ויסוצקי יכול להיות בהחלט טוב למטרה הזאת,בתנאי שמרתיחים את התערובת עם החלב אבל ללא השקית רק התערובת.
תרתיח את החלב (רצוי חלב של ג'אמוס)תכניס את כל התבלינים ועלי תה שחור,תרתיח מספר פעמים,תוסיף סוכר (הרבה שיהיה מתוק),תסנן ותשתה לבריאות,יוצא תה סמיך,חם וטעים.
מתכון צפון הודי אמיתי.
אגב,הצ'אי מאסאלה של ויסוצקי יכול להיות בהחלט טוב למטרה הזאת,בתנאי שמרתיחים את התערובת עם החלב אבל ללא השקית רק התערובת.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
arik35 כתב:המלצה שלי תעשה לבד :
1.מרתיחים מיים.
נשמע מסובך אבל ממש לא, כן ובגדול זה סה"כ כוס תה![]()
אני מוסיף גם ניצני ורדים...
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- GabrielPiamenta
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
http://halitatea.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7% ... %99%D7%A8/
מבשלים בחליטת'ה צ'אי מעולה. לא דומה לצ'אי בהודו אלא הרבה יותר טעים וגם מוכרים את התערובת הבייתה.
מבשלים בחליטת'ה צ'אי מעולה. לא דומה לצ'אי בהודו אלא הרבה יותר טעים וגם מוכרים את התערובת הבייתה.
אני מכין לבד, אם התבלינים טחונים במקום והג'ינגר טרי יוצא פצצה, החלב כדאי שיהיה מלא.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il