חיבור מסך טליויזיה FHD למחשב - רזולצייה מקסימלית רק של 1400/1050 ?
היי
יש לי את המסך הזה Panasonic THL37U30M (מסך FHD)
חיברתי את המסך למחשב דרך כבל HDMI וקיבלתי את הרזולוצייה 1920/1080
עכשיו על אותו מחשב חיברתי את המסך דרך כבל VGA (+מתאם VGA ל DVI כי בכרטיס המסך אין כניסת VGA רק DVI ו HDMI). הרזולוצייה המקסימלית שאני מקבל עכשיו היא רק 1400/1050
עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שכבל VGA מסוגל לספק רזולוצציה 1920/1080 ואפילו יותר. מה הבעיה בדיוק ?
תודה
יש לי את המסך הזה Panasonic THL37U30M (מסך FHD)
חיברתי את המסך למחשב דרך כבל HDMI וקיבלתי את הרזולוצייה 1920/1080
עכשיו על אותו מחשב חיברתי את המסך דרך כבל VGA (+מתאם VGA ל DVI כי בכרטיס המסך אין כניסת VGA רק DVI ו HDMI). הרזולוצייה המקסימלית שאני מקבל עכשיו היא רק 1400/1050
עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שכבל VGA מסוגל לספק רזולוצציה 1920/1080 ואפילו יותר. מה הבעיה בדיוק ?
תודה
עדכון: חיברתי את המסך עכשיו דרך כבל VGA/DVI בלי מתאם ועדיין אני לא מצליח לקבל רזולוצייה יותר מ 1400/1050
יכול להיות שהמסך הספיציפי הזה לא מסוגל להוציא יותר מהרזולוצייה הזאת בחיבור VGA ? זה דבר שהיצרן מציין במפרט של המסך ?
יכול להיות שהמסך הספיציפי הזה לא מסוגל להוציא יותר מהרזולוצייה הזאת בחיבור VGA ? זה דבר שהיצרן מציין במפרט של המסך ?
כי זה מסך למצלמות אבטחה שמרוחק מהמחשב 17 מטר בערך. בזמנו לא מצאתי כבל HDMI באורך הזה ומצאתי רק כבל VGA. הבעיה שהתשתית מוכנה כרגע ואין אפשרות להחליף כבלים ואני חייב להשתמש בכבל ה VGA הקיים.mp3lll כתב:אם יש לך חיבור HDMI למה להשתמש ב VGA?...
רק רציתי לדעת מה מקור הבעיה בדיוק - מסך , כרטיס מסך , כבל ...
אם הבעיה במסך למשל אני יכול להחזיר את המסך.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
נכון, מסך זה לא יודע להציג FHD דרך כניסת VGA, אם אני לא טועה רשום אפילו בספר שרזולוציה מקסימאלית בחיבור D-SUB היא SXGA.
מצלמות אבטחה מצלמות בפורמט 4:3 כך שאין שום בעיה לחבר את המסך בVGA ולקבוע שהמסך יציג תמונה במקום WIDE ב 4:3...
ככה אתה לא מאבד פרופורציות של התמונה.
אגב, מרבית התוכנות מותאמות למסך רחב גם, אך למעשה מה שמשתנה אלו רק סרגלי הכלים, מסך מעקב עצמו נשאר בפורמט 4:3, זה כמובן מבלי לבצע מתיחה דרך המסך...
מצלמות אבטחה מצלמות בפורמט 4:3 כך שאין שום בעיה לחבר את המסך בVGA ולקבוע שהמסך יציג תמונה במקום WIDE ב 4:3...
אגב, מרבית התוכנות מותאמות למסך רחב גם, אך למעשה מה שמשתנה אלו רק סרגלי הכלים, מסך מעקב עצמו נשאר בפורמט 4:3, זה כמובן מבלי לבצע מתיחה דרך המסך...
תודה על התגובה.JEXY כתב:נכון, מסך זה לא יודע להציג FHD דרך כניסת VGA, אם אני לא טועה רשום אפילו בספר שרזולוציה מקסימאלית בחיבור D-SUB היא SXGA.
אגב, מרבית התוכנות מותאמות למסך רחב גם, אך למעשה מה שמשתנה אלו רק סרגלי הכלים, מסך מעקב עצמו נשאר בפורמט 4:3, זה כמובן מבלי לבצע מתיחה דרך המסך......
דווקא אני רוצה את המסך כמה שיותר גדול כי יש לי 12 מצלמות ואם אני עובר ל 3:4 אז יהיה לי הרבה "שטח מת" במסך.
אני יודע שבמסך רחב התמונה שמקבלים ממצלמות האבטחה "מתוחה" קצת אבל אין לי בעיה עם זה כי כאשר אני חוזר להקלטה אני תמיד צופה בהקלטות ברזולוצייה המקורית של המצלמה כלומר ב 3:4
לעניין המסך נראה לי שאני אחזיר אותו.
איך אני יכול לדעת שאת המסך שאני מתכוון לקנות אכן תומך ב FHD בחיבור VGA ? איך מציינים את זה במפרט ?