חיבור מסך טליויזיה FHD למחשב - רזולצייה מקסימלית רק של 1400/1050 ?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי

יש לי את המסך הזה Panasonic THL37U30M (מסך FHD)

חיברתי את המסך למחשב דרך כבל HDMI וקיבלתי את הרזולוצייה 1920/1080

עכשיו על אותו מחשב חיברתי את המסך דרך כבל VGA (+מתאם VGA ל DVI כי בכרטיס המסך אין כניסת VGA רק DVI ו HDMI). הרזולוצייה המקסימלית שאני מקבל עכשיו היא רק 1400/1050

עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שכבל VGA מסוגל לספק רזולוצציה 1920/1080 ואפילו יותר. מה הבעיה בדיוק ?

תודה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

אם יש לך חיבור HDMI למה להשתמש ב VGA?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עדכון: חיברתי את המסך עכשיו דרך כבל VGA/DVI בלי מתאם ועדיין אני לא מצליח לקבל רזולוצייה יותר מ 1400/1050

יכול להיות שהמסך הספיציפי הזה לא מסוגל להוציא יותר מהרזולוצייה הזאת בחיבור VGA ? זה דבר שהיצרן מציין במפרט של המסך ?

wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

mp3lll כתב:אם יש לך חיבור HDMI למה להשתמש ב VGA?
...
כי זה מסך למצלמות אבטחה שמרוחק מהמחשב 17 מטר בערך. בזמנו לא מצאתי כבל HDMI באורך הזה ומצאתי רק כבל VGA. הבעיה שהתשתית מוכנה כרגע ואין אפשרות להחליף כבלים ואני חייב להשתמש בכבל ה VGA הקיים.

רק רציתי לדעת מה מקור הבעיה בדיוק - מסך , כרטיס מסך , כבל ...

אם הבעיה במסך למשל אני יכול להחזיר את המסך.

wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

עדכון: במקום הטליויזיה חיברתי מסך LCD 22 של סמסונג ואני מצליח לקבל רזולוצייה של 1920.

אני מגיע למסקנה שהמסך Panasonic THL37U30M לא מסוגל להציג רזולוצייה 1920 בחיבור VGA.

לדעתכם המסקנה שלי נכונה ?

תודה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

נכון, מסך זה לא יודע להציג FHD דרך כניסת VGA, אם אני לא טועה רשום אפילו בספר שרזולוציה מקסימאלית בחיבור D-SUB היא SXGA.

מצלמות אבטחה מצלמות בפורמט 4:3 כך שאין שום בעיה לחבר את המסך בVGA ולקבוע שהמסך יציג תמונה במקום WIDE ב 4:3...
ככה אתה לא מאבד פרופורציות של התמונה.
אגב, מרבית התוכנות מותאמות למסך רחב גם, אך למעשה מה שמשתנה אלו רק סרגלי הכלים, מסך מעקב עצמו נשאר בפורמט 4:3, זה כמובן מבלי לבצע מתיחה דרך המסך...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

wpfreaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

JEXY כתב:נכון, מסך זה לא יודע להציג FHD דרך כניסת VGA, אם אני לא טועה רשום אפילו בספר שרזולוציה מקסימאלית בחיבור D-SUB היא SXGA.

מצלמות אבטחה מצלמות בפורמט 4:3 כך שאין שום בעיה לחבר את המסך בVGA ולקבוע שהמסך יציג תמונה במקום WIDE ב 4:3...
ככה אתה לא מאבד פרופורציות של התמונה.
אגב, מרבית התוכנות מותאמות למסך רחב גם, אך למעשה מה שמשתנה אלו רק סרגלי הכלים, מסך מעקב עצמו נשאר בפורמט 4:3, זה כמובן מבלי לבצע מתיחה דרך המסך...
...
תודה על התגובה.

דווקא אני רוצה את המסך כמה שיותר גדול כי יש לי 12 מצלמות ואם אני עובר ל 3:4 אז יהיה לי הרבה "שטח מת" במסך.
אני יודע שבמסך רחב התמונה שמקבלים ממצלמות האבטחה "מתוחה" קצת אבל אין לי בעיה עם זה כי כאשר אני חוזר להקלטה אני תמיד צופה בהקלטות ברזולוצייה המקורית של המצלמה כלומר ב 3:4

לעניין המסך נראה לי שאני אחזיר אותו.

איך אני יכול לדעת שאת המסך שאני מתכוון לקנות אכן תומך ב FHD בחיבור VGA ? איך מציינים את זה במפרט ?

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”