מטחנת קפה GRAEF CM 80

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל שלום לכל החברים.
לא הכרתי את הפורום ואשמח להיות שותף לדיונים.
אני החל מהיום בעל מכונת קפה LaScala BUTTERFLY ומטחנה GRAEF CM 80.
אחרי כמה שעות התקנה חיבורים חיזוקים העברת צנרת והשד יודע מה עד שהצלחתי לחבר ללא נזילות (אני מקווה).
אחר כבוד אני ניגש למטחנה מכניס את התערובת קלויה טרי טוחן ו.... הטחינה גסה מאד. - המכונה הייתה מכוונת לדרגה 10.
חשבתי שאני שוגה שיחקתי מעט עם הכיוונים למעלה למטה וללא שינוי.
האם מישו מכיר את המטחנה, תופעה משונה הזאת.?
אשמח לרעיונות.
חוץ מזה עם המכונה קטע משונה, אני חשבתי שתאורטית אני יכול לפתוח ברז מים חמים והמכונה תזרים מים חמים עד אין קץ להפתעתי המכונה מהר מאד מפסיקה את הזרמת המים עד להרתחה חוזרת. האם מדובר בבעיה? או אולי עד שהאוויר יצא מהמערכת או משו כזה?
תודה
דודי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא (Y)

לגבי המטחנה - אין משמעות למספרים על הסקאלה, בד"כ.
האם אתה מצליח להגיע לטחינה דקה מספיק, כך שזרימת הקפה תקינה?

לגבי המכונה - התנהגות תקינה לגמרי. כשאתה מוציא מים רותחים, הם נפלטים מהדוד הפנימי.
כשהם נגמרים, הדוד מתמלא מחדש (אתה בטח שומע את המשאבה נכנסת לפעולה) והמים מתחממים שוב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

תתחדש וברוך הבא! אתה הולך לזרוק לא מעט קפה בזמן הקרוב...על תשקיע בקפה יקר. אתה צריך חומר לכיול מטחנה ומכונה...רק בשביל לשעול : יש לך פילטר,נכון?(רזין או בריטה)ןאתה משתמש בטמפר מתאים לגודל הסלסלה? ומאכשיו מתחיל הדבר העמיתי,אתה צריך הרבה סבלנות,אבל זה משתלם בהמשך -- הקפה שתשתה יהיה מצויין!
ובטוח שתמצא אוזן קושבת כאן בפורום,ויש המון פוסטים קיימים בנושאים שיכולים לעניין אותך...
בהצלחה!

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז כך, המכונה טוחנת ממש גס גם על כשהמדיד על טחינה הכי דקה (1) כאשר הומלץ לטחון על מס' 10. לא מצאתי הבדלים בין 1 ל 20. עכשיו שיחקתי קצת עם המדיד לחצתי על הכפתור שחרור מאחור והחזרתי חזרה למס' 1 והוא נותן טחינה דקה יותר. לדעתי לא דקה מספיק. יותר טוב ממקודם.
השאלה אם יש קונץ פטנט שאני לא מכיר. שמסובבים אז לוחצים על משו או כל דבר אחר. אחרת אני לא מבין למה זה לא משתנה...
זרימת הקפה בטחינה הדקה יותר עדיפה אך לא מספיק. לגבי פילטר אין צורך המכונה מחוברת ישירות למים דרך מרכך.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

במקום להסתבך, גש למקום ממנו רכשת את המטחנה, ובקש שיכיילו לך יחד עם מכונה מהתצוגה . המטחנה סבירה ותעשה את העבודה, למרות שלמכונה כמו שרכשת עדיף היה לרכוש מטחנה ברמה אחת מעל לפחות. אם תוכל להזדכות עליה, קפה רות מוכרים קומפאק K3 שהיא מטחנה מקצועית, ב 1600.
what's next?

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ללכת לחנות אין בעיה.
פשוט לחכות עד סופ"ש הבא - כל השבוע אני לא בבית...
ולהעביר שבת עם קומבינות טחינה קצת מבאס.
אבל אם אין ברירה נחכה.

eky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

כדי שהמטחנה תטחון דק יותר יש לפרק את המשפך ולסובב את ההברגה הפנימית בחצי סיבוב.
אני מניח שבשיחת טלפון עם המוכר תוכל לעשות זאת ללא בעיות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #8 

דקה לפני שאתה רץ לחנות מספר נקודות:

1.לא מכוונים מטחנה עם קפה בפנים כי היא עלולה להיתקע היות ותמיד יש שאריות קפה טחון בין הדיסקיות.
אפשר לבצע הזזות קטנות אבל תזוזות גדולות מחייבות הוצאת הקפה או לעשות בעדינות כשהמטחנה עובדת.

2. בשינוי עובי הטחינה יש עדיין קפה בין הדיסקיות ובמעברים וכדי לקבל את העובי החדש עליך לטחון איזה 4-5 גרם (תלוי במטחנה) ולהוציא את הקפה מהטחינה הקודמת ורק אז מתחיל לצאת הקפה בעובי החדש.

3. הקפה חייב להיות טרי, אם קיבלת קפה ישן אז יהיה לך נורא מבלבל כי הזרימה לרוב תהיה מהירה ועם צבע בלונד בקרמה למרות שאפילו תקלע לעובי הטחינה שמתאים למכונה שלך.

כמה עצות, קודם כל הוצא את הקפה ממיכל הפולים וטחן עד שיגמר הקפה בצוואר המטחנה.
החל בתזוזות של 3-4 מספרים לכיוון הדק ובכל תזוזה הפעל את המטחנה שוב לשניה שתיים.
כשתגיע לרמה הכי דקה הפעל את המטחנה וודא שאתה לא שומע רעש של דיסקיות טחינה נוגעות אחת בשניה ואם הכל נשמע בסדר שים קפה במיכל הפולים וטחן 4-5 גרם כדי לוודא שכל מה שהיה בתוך המטחנה יצא.

עכשיו מהנקודה הזו טחן מנת קפה כפולה של לפחות 17 גרם (ככה עד שתהיה גבעה בסלסילה), פזר עם האצבע את הקפה בכל הסלסילה באופן שווה וישר את הקפה עם גב של סכין וסלק את העודפים, תן 2-3 נקישות עם הידית על משטח קשה כדי להשטיח את הקפה פנימה ואז דחס הכי חזק שאתה יכול ובצורה מאוזנת - כשהקפה דחוס אמור להיות מרווח קטן של כמה מילימטרים מקצה הסלסילה.

לאחר שהמכונה חוממה היטב מראש לפחות 40 דקות בצע את הקולינג פלאש (10 שניות הורדת מים וחצי דקה המתנה אחרי) חבר את הידית וחלוט את הקפה ושים לב לזרימה שאמורה להיות דקה מאוד ולנפח הקפה שאתה אמור לקבל - כ 60 מ"ל ממנה כפולה בסביבות 25 שניות חליטה.

עכשיו לגבי טריות הקפה, אם הקפה טרי הזרימה צריכה להיות דיי דומה לאורך כל החליטה ובלונד יגיע לקראת הסוף ואם היא מתגברת קצת אחרי ההתחלה ובלונד מגיע מוקדם זה סימן שהקפה ממש לא טרי (האמת עוד בשלב הטחינה לפי הריח ועוצמתו ניתן לזהות האם הוא טרי).

בהצלחה ואל תתייאש צריך המון סבלנות והקפדה של שלבי התהליך, אתה יכול לשים תמונות/וידאו וננסה לנתח...

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

עשיתי הכל עם המטחנה אך עדיין היא טוחנת עבה מדי. לדעתי גם לא מספיק אחיד. ניקיתי את כל הפולים שהיו ולחצתי טחינה עד שיצא על המה שהיה ולאט לאט הורדתי שן שן עד למינימום ועדיין יצא לדעתי גס מדי. המכונה מוציאה בתחילה זרזיף חום יפה של אספרסו ואחרי כשניה הזרם מתגבר ויוצא גוון בלונד. דחסתי הכי חזק שיכולתי ועדין לא הצליח...
בע... נראה כי בסוף לא תהייה ברירה אלא לקפוץ שוב לחיפה... בכל מקרה אני צריך להגיע אליהם כי הראש הפתוח (ללא תחתית) לא נכנס למכונה (ללא סלסלה נכנס עם סלסלה לא נכנס).
מה שכן אשתי טוענת שעכשיו החלב סמיך לה יותר. אני מרוצה מהבת משפחה החדשה שלנו. האמת גם הילדים מתלהבים. הם גם כך מכורים כל הכנת קפה רוצים לעזור להריח וכו'...
אגב, כמה מהחברים כאן קולים קפה בעצמם?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

אתה לא כתבת כמה קפה נחליט אחרי 30 שניות ? אולי אתה מצפה לראות טחינה של טורקי? עם יוצאים לך בחליטה כפולה כ60 מל׳ ב30 שניות זו המטרה...
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 19/11/2011 14:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #11 

d_medic כתב:ע בכל מקרה אני צריך להגיע אליהם כי הראש הפתוח (ללא תחתית) לא נכנס למכונה (ללא סלסלה נכנס עם סלסלה לא נכנס).
...
תקרא קצת בפוסט הזה : http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 86#1484186

אם לא יעזרו לך בחנות תוכל לבצע המוזכר.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

שואל שוב, האם הקפה טרי ?

אם הזרימה מתחילה יפה ואחרי כמה שניות מתגברת יש סיכוי טוב שזה הקפה.

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הקפה טרי טרי. נקלה אתמול.
טחנתי עכשיו מטחנה אחרת טחינה דקה יותר הקרמה יצאה מעולה. המיצוי היה טוב זרימה אטית ואחידה. לקראת הסוף צבע בלונד.
אומנם לא ביצעתי התאמה מלאה כי זאת לא מטחנה שלי אבל היה הרבה יותר מוצלחת.
כאמור לצערי הבעיה היא ככל הנראה במטחנה...
משום מה נק' ה-0 שלה אינה באמת 0.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ניסית את הכיוונון ש eky הציע ?

אולי באמת יש בעיה במטחנה והאמת שאני לא הכי אוהב את המטחנה הזו וכדאי לנסות להחליף במחיר דומה לאסקסו מיני.

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אכן ניסיתי, הוצאתי את כל פולי הקפה, רוקנתי את התא כניסה, פירקתי את הראש כמו לניקוי כדי לאפס את כל המערכת שם.
על הדרך ניקיתי כמובן. ואז חיברתי ללא פולים והזזתי קליק קליק עם הפעלות ביניים וללא הצלחה...
המכונה הבנתי מחברה גרמנית. קניתי באמיגו שעד היום המלצותיהם היו סבבה, שירות מצוין. והם אלו שהמליצו עליה.
כך שאם יש משו אחר אצלם בחנות שלדעתכם עדיף אשמח לשמוע ולהתייעץ עם החברים שם.
חייב לומר שמבדיקה על מטחנות בחו"ל היו דיווחים סבבה. לא מדובר במוצר "***" אלא במטחנה סבירה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #16 

היא סבירה אבל לא עומדת ברמת המכונה שלך (למרות שאמיגו מדגימים איתה)
what's next?

d_medic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אם כך איזו מטחנה מומלצת במינימום תוספת תקציבית?

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #18 

hosq כתב:במקום להסתבך, גש למקום ממנו רכשת את המטחנה, ובקש שיכיילו לך יחד עם מכונה מהתצוגה . המטחנה סבירה ותעשה את העבודה, למרות שלמכונה כמו שרכשת עדיף היה לרכוש מטחנה ברמה אחת מעל לפחות. אם תוכל להזדכות עליה, קפה רות מוכרים קומפאק K3 שהיא מטחנה מקצועית, ב 1600.
...

בבקשה :D

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אתה יכול גם להסתפק באסקסו מיני שעולה בערך אותו הדבר כמו המטחנה שלך.

ה k3 מעולה ובהחלט ליגה מעל אבל דרך אמיגו היא תעלה קצת יותר ולהערכתי תצטרך להוסיף לפחות עוד 800-900 שקל עבורה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #20 

אני לא בטוח שהאסקסו עדיפה. בכל אופן אם יש בעיית כוונון, זה די מעצבן.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”