פטיפון תקול CEC
במסגרת חלוקת השלל לאחר שהוריי החליטו לעבור דירה ולזרוק את הג'אנק שאגרו , קיבלתי פטיפון ישן וערימת תקליטים שהיו פסקול ילדותי.
לדעתי הפטיפון לא עבד ב-30 השנים האחרונות.
כשניסיתי להפעיל אותו נתקלתי בכמה בעיות :
1. בפעם הראשונה שהזזתי את הזרוע לכיוון התקליט התקליט הסתובב , אבל בפעמים האחרונות הוא לא מסתובב.
2. הכפתור המוריד את הזרוע על התקליט , קיים עליו כפתור קטן עם הכיתוב REJ . למה הוא משמש ?
3. לדעתי המחט גמורה - היא חלקה לגמרי . איפה ניתן להשיג מחט כזו באיזור הצפון (נהריה והסביבה) ?
צירפתי גם תמונות , מקווה שהן עובדות.
תודה
חיים
1. בפעם הראשונה שהזזתי את הזרוע לכיוון התקליט התקליט הסתובב , אבל בפעמים האחרונות הוא לא מסתובב.
2. הכפתור המוריד את הזרוע על התקליט , קיים עליו כפתור קטן עם הכיתוב REJ . למה הוא משמש ?
3. לדעתי המחט גמורה - היא חלקה לגמרי . איפה ניתן להשיג מחט כזו באיזור הצפון (נהריה והסביבה) ?
תודה
חיים
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
1. הרצועה - יש פין קטן כזה של המנוע, ממנו אל המתחת של הצלחת.... בטח לאורך השנים נוצרו סימונים שיעזרו לך.חיים-ש כתב:במסגרת חלוקת השלל לאחר שהוריי החליטו לעבור דירה ולזרוק את הג'אנק שאגרו , קיבלתי פטיפון ישן וערימת תקליטים שהיו פסקול ילדותי.
תודה
חיים...
2. rej הוא בדר"כ אמור להחזיר את הזרוע למקומה ולכבות את הפטיפון. מהמילה reject.
3. תנסה במעבדות אלקטרוניקה שכוניות, זה ראש שהיה די נפוץ ולא אמורה להיות בעיה להשיג כאלו מחטים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פטיפון בינוני / רמת כניסה בשעתו
הפטיפון לא עבד 30 שנה, והגומיה עדיין שלמה? אתמהה. יש סיכוי לא רע שהיא תתפורר ברגע שתמתח אותה קצת יותר מדי... בכל מקרה גומיה זה לא הרבה כסף, וגם מחט לא.
REJ זה אכן הכפתור שמרים את הזרוע, מחזיר אותה למקום ומכבה את המנוע, אם חפצים להפסיק לפני שהתקליט מסתיים.
REJ זה אכן הכפתור שמרים את הזרוע, מחזיר אותה למקום ומכבה את המנוע, אם חפצים להפסיק לפני שהתקליט מסתיים.
מתיחת הגומיה
ניסיתי למתוח את הגומיה , על הצלחת יש סימון שחור מחיכוך בכל ההיקף אז אני מניח שהגומיה אמורה לעבור שם , ומצאתי את הפין המסתובב שכנראה מניע את הגומיה , הבעיה היא שהגומיה גדולה יותר מהיקף הצלחת , כך שיש הרבה "חופש", היא לא מתוחה ונופלת.
גם אותי הפתיע מצב הגומיה , כנראה פעם עשו דברים יותר איכותיים מהיום ....
צירפתי תמונה של הפטיפון ללא הצלחת , אולי הגומיה אמורה לעבור דרך עוד חלק כלשהו כדי למותחה ?
גם אותי הפתיע מצב הגומיה , כנראה פעם עשו דברים יותר איכותיים מהיום ....
צירפתי תמונה של הפטיפון ללא הצלחת , אולי הגומיה אמורה לעבור דרך עוד חלק כלשהו כדי למותחה ?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
הגומיה פשוט "באה בימים" ועל כן תאלץ לרכוש לך גומיה צעירה וגמישה לפטפון הוינטאג' הזה. כנס למעבדה המתמחה בתיקון פטפונים ורכוש גומיה מתאימה. האורך ועובי הגומיה חשוב על מנת לקבל מהירות סיבוב תקליט נכונה. אין מעברים "חבויים" לגומיה והיא מחוברת ישר בין גלגל המנוע לפלטת התקליט.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
צומת מוצרט!!!
יש שם חנות שנמצאת בצד המוביל לעכו-נהריה...קל מאוד לזהותה ,רשום עליה תיקון רמקולים והחנות בצבע צהוב זוהר מזעזע....
לשם תוכל לקחת את הפטיפון,לתקן ואף לרכוש מחט.
לשם תוכל לקחת את הפטיפון,לתקן ואף לרכוש מחט.
עובד ... עובד ... עובד ....
אתמול הייתי באותה חנות. גיליתי כמה עובדות מעניינות על הפטיפון הישן ....
אחת מהן היא שהגומיה היא במידה 195 , ושבמקרה הייתה לו אחרונה במלאי.
בנוגע לראש , מדובר ב SHURE 70 והותאמה לו מחט בזריזות
חיברתי את הפטיפון למגבר ישן שברשותי , אמנם לא משהו בעל פירמה אבל בינתיים סביר.
הווליום מאוד נמוך ואני לא מצליח להגביר , לדעתי זו בעיה במגבר ולא בפטיפון. בנוסף היה קצת רעש סטטי וחיברתי את ההארקה
למקום במגבר שאני לא בטוח שזה מקומה , אבל היא הורידה את כמות הרעשים.
בינתיים הדלקתי עוד חבר שנבר בבוידעם ומצא מאות תקליטים , מהם שנוררתי כמה עשרות שהם באמת פסקול ילדותי - פסטיבל שירי ילדים , הצגות מוקלטות,
מוסיקה קלאסית לילדים ועוד .... הילדים שלי כבר התחילו להתענג ...
אתמול הייתי באותה חנות. גיליתי כמה עובדות מעניינות על הפטיפון הישן ....
אחת מהן היא שהגומיה היא במידה 195 , ושבמקרה הייתה לו אחרונה במלאי.
בנוגע לראש , מדובר ב SHURE 70 והותאמה לו מחט בזריזות
חיברתי את הפטיפון למגבר ישן שברשותי , אמנם לא משהו בעל פירמה אבל בינתיים סביר.
הווליום מאוד נמוך ואני לא מצליח להגביר , לדעתי זו בעיה במגבר ולא בפטיפון. בנוסף היה קצת רעש סטטי וחיברתי את ההארקה
למקום במגבר שאני לא בטוח שזה מקומה , אבל היא הורידה את כמות הרעשים.
בינתיים הדלקתי עוד חבר שנבר בבוידעם ומצא מאות תקליטים , מהם שנוררתי כמה עשרות שהם באמת פסקול ילדותי - פסטיבל שירי ילדים , הצגות מוקלטות,
מוסיקה קלאסית לילדים ועוד .... הילדים שלי כבר התחילו להתענג ...