פטיפון תקול CEC

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
חיים-ש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

במסגרת חלוקת השלל לאחר שהוריי החליטו לעבור דירה ולזרוק את הג'אנק שאגרו , קיבלתי פטיפון ישן וערימת תקליטים שהיו פסקול ילדותי.

לדעתי הפטיפון לא עבד ב-30 השנים האחרונות.

כשניסיתי להפעיל אותו נתקלתי בכמה בעיות :
1. בפעם הראשונה שהזזתי את הזרוע לכיוון התקליט התקליט הסתובב , אבל בפעמים האחרונות הוא לא מסתובב.

2. הכפתור המוריד את הזרוע על התקליט , קיים עליו כפתור קטן עם הכיתוב REJ . למה הוא משמש ?

3. לדעתי המחט גמורה - היא חלקה לגמרי . איפה ניתן להשיג מחט כזו באיזור הצפון (נהריה והסביבה) ?

צירפתי גם תמונות , מקווה שהן עובדות.

תודה

חיים

חיים-ש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

גיליתי עוד כמה עובדות :

1. מדובר בדגם BD3200 .
2. הרמתי את הפלטה וראיתי שהגומיה נפלה . הבעיה היא שאני לא יודע איך למתוח אותה (מאיפה לאיפה).

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

חיים-ש כתב:במסגרת חלוקת השלל לאחר שהוריי החליטו לעבור דירה ולזרוק את הג'אנק שאגרו , קיבלתי פטיפון ישן וערימת תקליטים שהיו פסקול ילדותי.

לדעתי הפטיפון לא עבד ב-30 השנים האחרונות.

כשניסיתי להפעיל אותו נתקלתי בכמה בעיות :
1. בפעם הראשונה שהזזתי את הזרוע לכיוון התקליט התקליט הסתובב , אבל בפעמים האחרונות הוא לא מסתובב.

2. הכפתור המוריד את הזרוע על התקליט , קיים עליו כפתור קטן עם הכיתוב REJ . למה הוא משמש ?

3. לדעתי המחט גמורה - היא חלקה לגמרי . איפה ניתן להשיג מחט כזו באיזור הצפון (נהריה והסביבה) ?

צירפתי גם תמונות , מקווה שהן עובדות.

תודה

חיים
...
1. הרצועה - יש פין קטן כזה של המנוע, ממנו אל המתחת של הצלחת.... בטח לאורך השנים נוצרו סימונים שיעזרו לך.
2. rej הוא בדר"כ אמור להחזיר את הזרוע למקומה ולכבות את הפטיפון. מהמילה reject.
3. תנסה במעבדות אלקטרוניקה שכוניות, זה ראש שהיה די נפוץ ולא אמורה להיות בעיה להשיג כאלו מחטים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

פטיפון בינוני / רמת כניסה בשעתו

שליחה #4 

הפטיפון לא עבד 30 שנה, והגומיה עדיין שלמה? אתמהה. יש סיכוי לא רע שהיא תתפורר ברגע שתמתח אותה קצת יותר מדי... בכל מקרה גומיה זה לא הרבה כסף, וגם מחט לא.
REJ זה אכן הכפתור שמרים את הזרוע, מחזיר אותה למקום ומכבה את המנוע, אם חפצים להפסיק לפני שהתקליט מסתיים.

חיים-ש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מתיחת הגומיה

שליחה #5 

ניסיתי למתוח את הגומיה , על הצלחת יש סימון שחור מחיכוך בכל ההיקף אז אני מניח שהגומיה אמורה לעבור שם , ומצאתי את הפין המסתובב שכנראה מניע את הגומיה , הבעיה היא שהגומיה גדולה יותר מהיקף הצלחת , כך שיש הרבה "חופש", היא לא מתוחה ונופלת.

גם אותי הפתיע מצב הגומיה , כנראה פעם עשו דברים יותר איכותיים מהיום ....

צירפתי תמונה של הפטיפון ללא הצלחת , אולי הגומיה אמורה לעבור דרך עוד חלק כלשהו כדי למותחה ?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

הגומיה פשוט "באה בימים" ועל כן תאלץ לרכוש לך גומיה צעירה וגמישה לפטפון הוינטאג' הזה. כנס למעבדה המתמחה בתיקון פטפונים ורכוש גומיה מתאימה. האורך ועובי הגומיה חשוב על מנת לקבל מהירות סיבוב תקליט נכונה. אין מעברים "חבויים" לגומיה והיא מחוברת ישר בין גלגל המנוע לפלטת התקליט.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

צומת מוצרט!!!

שליחה #7 

יש שם חנות שנמצאת בצד המוביל לעכו-נהריה...קל מאוד לזהותה ,רשום עליה תיקון רמקולים והחנות בצבע צהוב זוהר מזעזע....
לשם תוכל לקחת את הפטיפון,לתקן ואף לרכוש מחט.

חיים-ש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עובד ... עובד ... עובד ....

אתמול הייתי באותה חנות. גיליתי כמה עובדות מעניינות על הפטיפון הישן ....

אחת מהן היא שהגומיה היא במידה 195 , ושבמקרה הייתה לו אחרונה במלאי.
בנוגע לראש , מדובר ב SHURE 70 והותאמה לו מחט בזריזות

חיברתי את הפטיפון למגבר ישן שברשותי , אמנם לא משהו בעל פירמה אבל בינתיים סביר.

הווליום מאוד נמוך ואני לא מצליח להגביר , לדעתי זו בעיה במגבר ולא בפטיפון. בנוסף היה קצת רעש סטטי וחיברתי את ההארקה
למקום במגבר שאני לא בטוח שזה מקומה , אבל היא הורידה את כמות הרעשים.

בינתיים הדלקתי עוד חבר שנבר בבוידעם ומצא מאות תקליטים , מהם שנוררתי כמה עשרות שהם באמת פסקול ילדותי - פסטיבל שירי ילדים , הצגות מוקלטות,
מוסיקה קלאסית לילדים ועוד .... הילדים שלי כבר התחילו להתענג ...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”