הבהרה לנושא ייבוא מחו"ל (ארה"ב) - איך לא תשלמו יותר ממה שצריך...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

אחרי כמה חבילות שייבאתי מחו"ל גיליתי שסכום המכס שאותו אני אמור לשלם אינו תואם את מה שחשבתי שאשלם בחלק מהחבילות. יצאתי לבדוק בשטח הן מול חברת השילוח, הן מול המשלח והן מול המכס להלן המסקנות לידיעתכם:
כידוע, חישוב המכס (מס + מע"מ) שווה ל- 33.4 אחוז מעלות המוצר הנרכש + עלות המשלוח בארה"ב.
33.4% מכס מורכבים מ: 15% מס כפול העלות הסופית כפי שמופיעה בחשבונית + התוצאה החשבונאית הקודמת כפול 16% מע"מ.

לתומי חשבתי שאם עלות המוצר הסופית כפי שמופיעה בחשבונית כוללת את עלות המשלוח אזי החישוב יבוצע בהתאם ל- 33.4% לעיל. או במילים אחרות לא שילמתי על המשלוח או שהעלות הסופית כוללת Free shipping.
וכאן טעיתי !!! 8O 8O 8O

אם לא מופיעה בחשבונית שורה חיובית ונפרדת של עלות המשלוח, אזי חל תשלום נוסף במכס של 3 דולר לכל קילו מיובא. :@

מסקנה - בכל ייבוא שלכם מחו"ל (ארה"ב) תוודאו שיש לכם שורה נפרדת וחיובית של עלות המשלוח הפנימי בחו"ל.
אם לא – פשוט תשלמו יותר...

איך מישהו אמר פעם ? אז שלא יעבדדדדדו עליכם !!!
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086

שליחה

נפלאות דרכיו של המכס.
הדבר נועד בעבר לפריטים שעלותם היתה צריכה להיות עד גובה סכום מסויים, ולא למעלה ממנו.
מה עשו חכמים יהודים,ביקשו חשבונית מאוחדת למשלוח בכדי לשלם פחות.
אמה מה,היו חכמים במכס שהכניסו את סעיפי ההפרדה לכל עלות.
מחיר המוצר כולל אריזה,משלוח פנימי,ושילוח לארץ היעד.
ואז סגרו את הפרצה,ומאז תפקידנו לסבול :x
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא הבנתי את הקשר לפורום אודיו... הועבר לפורום המסחר.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

אני מנסה להבין..
אתה לא מתכוון לעלות המשלוח לארץ אלא לעלות המשלוח הפנימי בחו"ל?
כלומר, אם רכשתי מוצר בחו"ל והמשלוח הפנימי היה חינם (כמו שקורה בהרבה מאוד מקרים במוצרים יקרים יחסית), המכס יקנוס אותי על זה?
מה זה עניינם אם שילמתי עלות משלוח פנימי או לא?

בנוסף, האם המכס גובה מס כאילו מדובר על עלות 3$ דולר לקילו (כלומר, למעשה זה 34% מ-3$ שזה 1$ לקילו), או שהמכס בעצמו גובה מחיר של 3$ מוגזמים לחלוטין לקילו?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עופר - צודק, אני באוטומט על אודיו רק ערוצי... מישהו מריח כאן ריח של מכור ?! :wink:

קרמריקה - אכן הבנת נכון. אני מתכוון לעלות המשלוח הפנימית בחו"ל.
ככה זה עובד לצערי הרב ולכן האמירה של מכס לפי עלות המוצר + שילוח פנימי בחו"ל היא דו משמעית וניתנת לפרשנות. לכן היה חשוב לי לפרסם את זה אחרי כל הבדיקות שעשיתי. אם הייתי יודע את המידע הזה לפני אז כמובן שהייתי מבקש מהמוכר לשנות את תמהיל החשבונית.
לנושא העלות ודרך חישוב המכס במידה והשילוח הפנימי הוא בחינם / כלול במחיר זה סה"כ של החשבונית + סה"כ של 3 דולר לקילו וכל זה כפול 33.4% מכס.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

שליחה

זה לחבילות כבדות במיוחד? במדריך חבילות ביבוא אישי (http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm#a3) אינני רואה שום דבר לגבי זה, וגם מעולם לא חוייבתי מכס בצורה כזו. ובכלל, מה עניינו של המכס במשלוח פנימי בחול, ומי אמר שהיה כזה?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תקף לכל החבילות, אין משקל מינימום ואתה צודק, אין שום אזכור לזה באף מקום ברשת. ומסתבר שזה כן מעינינו - עובדה ששילמתי.
בדקתי גם מול DHL היום ואכן הם אישרו את הדברים וזה לאחר שדיברתי עם הבנות במכס (שמכירות אותי כבר אישית מהשיחות הרבות שהיו לנו ולפי השם מתביעה אחרת שהגשתי להחזר עקב טעות ברישום העלות. במקרה זה אגב גם קיבלתי החזר ישירות לחשבון הבנק).
על כן - במקרה של ייבוא מציע לבדוק את החשבונית ואת גובה התשלום ולא לקחת את הדברים כמובנים מאליהם וככאלה שעובדים תקין בשוטף.
לוקח בדיוק דה וחצי לבצע את החישוב.

מוקי27 - אם לא חוייבת תבדוק שוב את החשבונית וכמה שילמת בפועל. אגב יכול להיות מאוד שאתה צודק ועמיל המכס העביר לך את החבילה ככה ללא חיוב. זו גם אפשרות. אבל לדעתי צריך לדעת מה ה- 100% ואם נחוייב בפחות - מה טוב (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

avihuli

לא הבנתי...אם נניח שתהיה שורה נפרדת למשלוח בחו"ל ויהיה כתוב שעלותו 1$.
במקרה כזה, המכס לא יוסיף 3$ לק"ג?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

טלHD - ע"פ "החוק היבש" במקרה שאתה מציין לא אמור להיות חיוב מכס נוסף על עלות המשלוח. אבל לא הייתי מנסה את זה בשביל לא ליצור "הרמת גבה" מצד עמיל המכס והייתי שם סכום ריאלי להובלה ע"פ שווי המוצר (לערך נגיד 25-39 דולר).
.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”